0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Thomas Müller 55. / Schot met rechts

90'
Samenvatting tweede helft
De Verenigde Staten en Duitsland kunnen zich gaan opmaken voor de achtste finales. De 0-1 nederlaag heeft geen gevolgen voor het team van Jürgen Klinsmann, doordat Portugal in de andere wedstrijd heeft gewonnen van Ghana. Duitsland bekert daarnaast verder als groepswinnaar door een schitterend doelpunt van Thomas Müller. Van grote afstand pegelde de goaltjesdief de bal tegen de touwen.
90'
90'
Oioioi Wat een kansen nog voor de Verenigde Staten. Eerst schuift Alejandro Bedoya de bal voor open doel tegen Philipp Lahm aan en vervolgens kopt Clint Dempsey de bal net over het doel van Manuel Neuer.
90'
Dit kan toch niet meer mis gaan voor de Verenigde Staten. De plek in de achtste finales is nu toch wel veilig.
89'
Wissel in bij Duitsland -> André Schürrle
89'
Wissel uit bij Duitsland -> Mesut Özil
88'
Scheidsrechter Ravshan Irmatov is bij de Verenigde Staten de gebeten hond. De man uit Oezbekistan fluit Beasley terug als hij doorgebroken is op de helft van Duitsland. Er gebeurd echter weinig, waarna de hele Amerikaanse bank opspringt.
85'
Een extra doelpuntje aan één van beide kanten zou nog leuk zijn. In principe spelen beide landen nu toch nergens meer voor. Zowel Duitsland als de Verenigde Staten kan zich op gaan maken voor de achtste finale.
84'
Wissel in bij Verenigde Staten -> DeAndre Yedlin
84'
Wissel uit bij Verenigde Staten -> Graham Zusi
81'
Goed nieuws voor de Verenigde Staten. Portugal is op 2-1 voorsprong gekomen tegen Ghana. Portugal komt zo evenals de VS ook op vier punten. Maar heeft een veel slechter doelsaldo.
80'
De Verenigde Staten kan er echter weinig tegenover zetten en komen in de tweede helft nauwelijks meer van de eigen speelhelft af.
77'
Duitsland doet het ondertussen wat rustiger aan. De Duitsers hoeven ook niet meer. Met een overwinning kan het team van Joachim Löw tevreden van het veld stappen als groepswinnaar.
76'
Wissel in bij Duitsland -> Mario Götze
76'
Wissel uit bij Duitsland -> Bastian Schweinsteiger
73'
Auw! Jermaine Jones en Alejandro Bedoya knallen op de helft van Duitsland hard met hun hoofden op elkaar en blijven op de grond liggen.
70'
Het eerste gevaar van de Verenigde Staten in de tweede helft moet uit een standaardsituatie komen. Zusi mag aanleggen voor een hoekschop, maar krijgt de bal niet op het hoofd van een medespeler.
67'
Hoewel een puntendeling de Verenigde Staten nu wel goed zou uitkomen. Als Ghana in de andere wedstrijd nog een keer scoort en op voorsprong weet te komen wordt het een andere situatie voor de Verenigde Staten en zakken de Amerikanen naar de derde plaats.
65'
Voorlopig snoeren Duitsland en de Verenigde Staten alle sceptici de mond. Beide landen maken er een wedstrijd van en zijn allerminst uit op een gelijkspel.
62'
Gele kaart voor Kyle Beckerman (Verenigde Staten)
Wat een domme overtreding. Beckerman komt snoeihard met zijn noppen naar voren inzetten op het onderbeen van Bastian Schweinsteiger. Een meer dan verdiende gele kaart.
59'
Wissel in bij Verenigde Staten -> Alejandro Bedoya
59'
Wissel uit bij Verenigde Staten -> Brad Davis
59'
Voorlopig is dat rekenen nog niet nodig voor het team van Klinsmann. In de andere wedstrijd is Ghana op gelijke hoogte gekomen. Als er daar geen winnaar komt, maakt de uitslag van deze wedstrijd niet uit en plaatsen beide landen zich voor de achtste finales.
57'
Oioioi, Duitsland zet aan en lijkt geen genoegen te nemen met een 0-1 overwinning. Zal het dan toch nog rekenen gaan worden voor de Verenigde Staten?
55'
Doelpunt voor Duitsland, 0:1 door Thomas Müller
De goaltjesdief krijgt uit het niets de bal in zijn voeten, haalt vanaf de rand van het strafschopgebied verwoestend uit naar het doel van de Verenigde Staten en laat Tim Howard kansloos.
51'
Voorlopig is het voor beide landen ook niet nodig om op een gelijkspel te spelen. Bij Portugal-Ghana moeten er rare dingen gebeuren wil de verliezer van dit duel zich niet kwalificeren voor de achtste finales. Duitsland en de Verenigde Staten kunnen dus vrijuit spelen.
48'
Een vergelijkbare openingsfase als in de eerste helft. Duitsland zoekt in tegenstelling tot het laatste half uur voor rust weer de weg naar voren.
47'
Er wordt weer gevoetbald! Laten we hopen dat we in de tweede helft wel mogen genieten van enkele doelpunten.
46'
Wissel in bij Duitsland -> Miroslav Klose
46'
Wissel uit bij Duitsland -> Lukas Podolski
46'
45'
Samenvatting eerste helft
Vijftien minuten lang was het een uiterst vermakelijke wedstrijd. Duitsland hanteerde een hoog tempo en was een kwartier lang op de helft van de Verenigde Staten te vinden. Grote kansen wist het team van Joachim Löw echter niet te creëren, waarna de wedstrijd wegzakte naar een bedenkelijk niveau. De Verenigde Staten probeert het wel. Maar voorlopig blijft het een wedstrijd zonder grote kansen. Zal het dan toch een troosteloos en doelpuntloos gelijkspel worden?
45'
44'
Een tekenend moment voor Duitsland. Juist als de ploeg van de eigen speelhelft af komt en gevaarlijk kan worden, krijgt Benedikt Höwedes het voor elkaar om de bal knullig over de zijlijn te spelen.
42'
Tikkie terug, tikkie breed. Nee, het is gebeurd met het snelle Duitse combinatiespel van het eerste kwartier. Als de Duitsers zo blijven spelen wordt het nog een lange zit vanavond.
39'
En nog maar een keer Tim Howard. Het wordt de doelman van de VS op deze manier ook niet echt moeilijk gemaakt. Ditmaal schuift Podolski zijn voorzet vanaf de linkerflank in de handen van de sluitpost.
37'
Gele kaart voor Omar González (Verenigde Staten)
González gooit zich met zijn hele lichaam voor Bastian Schweinsteiger als de Duitser op het punt staat door te breken op de helft van de Verenigde Staten. Een terechte prent.
36'
Als Duitsland gevaarlijk wil worden zal het vanaf de rechterkant van het veld moeten komen. Keer op keer kan Boateng vrijuit naar de Amerikaanse achterlijn dribbelen. Keer op keer krijgt hij het daarentegen ook voor elkaar zijn voorzet te verprutsen.
34'
Heeft iemand trouwens het goede voetbal van Duitsland uit het eerste kwartier nog gezien? De Duitsers zijn compleet onzichtbaar naar de vlammende openingsfase. Is het overtikken en spelen op de nul dan toch begonnen?
32'
Overigens is Portugal tegen Ghana op voorsprong gekomen. Goed nieuws voor de beide ploegen in deze wedstrijd. Aangezien de Portugezen er een doelpuntenfestival van moeten maken, willen ze instromen in de achtste finales, volstaat bij deze stand een kleine nederlaag voor zowel Duitsland als de Verenigde Staten.
29'
Kyle Beckerman wordt onderuit gehaald door arbiter Ravshan Irmatov. Jermaine Jones speelt zich volledig vrij aan de rechterkant van het veld en lijkt met zijn terugspeelbal de op de zestienmeterlijn vrijstaande Beckerman te vinden. De middenvelder van de Verenigde Staten krijgt het echter voor elkaar om hard tegen de scheidsrechter van dienst aan te lopen en de aanval om zeep te helpen.
25'
Dit gaat wel heel makkelijk. Eén keer aanzetten en Beasley omspeelt vanaf eigen helft drie Duitse tegenstanders. Het is dat hij de bal niet bij zich weet te houden. Anders was de weg vrij richting het doel van Neuer.
22'
Het team van Jürgen Klinsmann ontwaakt. Na het slappe rolletje van Beasley is het nu Graham Zusi die vanaf de rand van het strafschopgebied een schot vuurt op het Duitse doel. Zijn schot zeilt rakelings over het aluminium.
19'
Na een kleine twintig minuten gespeeld te hebben is daar de eerste kans voor de Verenigde Staten. DaMarcus Beasley stoomt op aan de linkerkant van het veld en lost een schot op het doel van Manuel Neuer. Hoewel, schot... De bal van de oud-PSV'er rolt tergend langzaam over de zijlijn.
16'
Voor de zoveelste keer gevaar voor het doel van de Verenigde Staten. Keer op keer weet Duitsland het strafschopgebied van de Amerikanen te bereiken. Tot grote kansen leidt het nog niet. Maar van terugzakken en spelen op een gelijkspel is totaal geen sprake in het eerste kwartier van de wedstrijd.
14'
Oh wat mooi! Op schitterende wijze omspeelt Philipp Lahm zijn directe tegenstander op de rand van het strafschopgebied om de bal vervolgens in te leveren bij de volledig vrijstaande Boateng. Zijn voorzet belandt echter in de handen van Howard.
11'
Gele kaart voor Benedikt Höwedes (Duitsland)
De verdediger van Duitsland haalt op een slimme manier Fabian Johnson onderuit en onderschept een veelbelovende aanval van de Verenigde Staten.
10'
Iets met een Duits communicatieprobleem. De aanvalslinie van Duitsland loopt elkaar in de weg als een voorzet voor gevaar lijkt te zorgen voor het doel van Howard.
8'
Een prima redding van Tim Howard. De goalie van de Verenigde Staten onderschept een voorzet van Lukas Podolski voordat Müller zijn voet tegen de bal kan zetten.
7'
De druk van Duitse kant op de Amerikaanse defensie is enorm. Een openingstreffer hangt in de lucht. Dat kan onmogelijk negentig minuten zo doorgaan.
5'
Jérôme Boateng krijgt in de eerste minuten alle ruimte om de achterlijn van de Verenigde Staten op te zoeken. Zijn voorzetten zijn tot dusver echter nog niet zuiver genoeg. Het zegt echter genoeg over het spelbeeld. Er is één ploeg die voetbalt en het spel speelt zich grotendeels af op de helft van de Verenigde Staten.
3'
De opening van de wedstrijd is gelukkig veel belovend. Duitsland trekt vanaf het eerste fluitsignaal ten aanval. Het eerste schot van Thomas Müller vliegt nog hoog over het doel. Maar de Duitse intenties zijn duidelijk. Alleen de overwinning telt.
1'
De bal rolt! Laten we hopen dat we het woord salonremise na dit bericht niet meer hoeven te gebruiken.
1'
Voorbeschouwing
Voorafgaand aan deze wedstrijd staat er een groot vraagteken achter het laatste duel tussen de nummer één en twee uit groep G. Wordt het een salonremise en bekeren beide landen door naar de achtste finales of houden de Verenigde Staten en Duitsland de eer hoog en staat ons een ware kraker te wachten? Mijn naam is Merten Simons en vanaf 18.00 uur zal ik verslag doen van dit onderonsje uit poule G. Rond een uur of 17.00 uur zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 18.00 uur branden we los met het live verslag van deze wedstrijd.

Verenigde Staten
Veel zal deze wedstrijd afhangen van de Verenigde Staten. Het team van Jürgen Klinsmann speelt de cruciale rol in deze groep. Zijn de Verenigde Staten tevreden met een tweede plek in de poule en gaan ze spelen op een gelijkspelletje of spelen de Amerikanen vol op de winst om zo Duitsland te passeren en als groepswinnaar de achtste finales te betreden. Een nederlaag kan wel eens grote gevolgen hebben. Met Ghana en Portugal op drie punten achterstand, kan Klinsmann ook zomaar eens kind van de rekening worden en naast een ticket voor de knock-outfase grijpen.

Duitsland
De Duitsers hebben een beduidend eenvoudigere rol. Het team van Joachim Löw is al zo goed als zeker van de achtste finales na de ruime 4-0 overwinning op Portugal en het 2-2 gelijkspel tegen Ghana. Alleen bij een ruime nederlaag tegen de Verenigde Staten komt de achtste finale in gevaar. Bovendien zal Ghana of Portugal er in andere wedstrijd een groot doelpuntenfestival van moeten maken, om Duitsland uit het toernooi te gooien. De vraag is alleen of onze oosterburen als groepswinnaar of als nummer twee zullen doorbekeren. Bij een nederlaag neemt de Verenigde Staten de eerste plek over. Bij een gelijkspel of een overwinning kan Duitsland de groepswinst niet ontgaan.

Historie
De Verenigde Staten en Duitsland hebben een rijke historie tegen elkaar. Ondanks dat beide landen elkaar niet tegenkomen in kwalificaties werd al negen keer de strijd met elkaar aangegaan. Zes keer leidde dit tot een overwinning voor de Duitsers en drie keer waren de Verenigde Staten te sterk. Inderdaad, nooit eindigde een onderlinge wedstrijd in een gelijkspel. Dat belooft veel goeds voor vanavond!