1 : 0 Torinfos in de Ticker John Boye 31. / Eigen goal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Asamoah Gyan 57. / Kopbal  (Kwadwo Asamoah)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Cristiano Ronaldo 80. / Schot met links

90'
Samenvatting

Portugal en Ghana gaan naar huis. Ghana bezorgde Portugal in de tweede helft veel moeite en kwam dan ook langszij. Asamoah Gyan kopte een schittende pass van Kwadwo Asamoah tegen de touwen. Ghana bleef de betere ploeg in de tweede helft, maar in de tachtigste minuut kreeg Ghana de deksel op de neus. Na een fout van Fatawu Dauda maakte Cristiano Ronaldo zijn eerste treffer van het WK. In de slotfase kreeg Ronaldo nog een tweetal kansen, maar er werd niet meer gescoord.
90'
90'
Gyan krult de bal over de muur, maar ook over het doel.
90'
Gele kaart voor João Moutinho (Portugal)
Moutinho krijgt de gele kaart wegens een lichte overtreding.
90'
Ghana krijgt nog een vrije trap op een mooie plaats na een overtreding van Moutinho.
90'
Langzamerhand zal Ronaldo Dauda wel vervloeken.
90'
Ronaldo! Weer een grote mogelijkheid voor de Portugees. Weer is het Dauda met een redding!
90'
De scheidsrechter trekt er nog vier minuten blessuretijd bij.
89'
Een opmerkelijke wissel bij Portugal. Doelman Beto heeft het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Eduardo. Beto lijkt niet blij te zijn met de wissel.
89'
Wissel in bij Portugal -> Eduardo
89'
Wissel uit bij Portugal -> Beto
88'
Het spel golft op en neer. Komt er nog een doelpunt in de slotfase?
85'
Nog een paar minuten te spelen in Brasília. Een wonder lijkt er niet meer in te zitten.
83'
Wat een misser! Ronaldo krijgt nog maar eens een grote kans op een treffer, maar weer stuit hij op doelman Dauda. Wat is er toch aan de hand met de Portugees?
82'
Ghana kan fluiten naar de volgende ronde. De Ghanezen hebben nu twee doelpunten nodig. Portugal moet er in de slotfase nog flink op los scoren en hopen op een paar treffers van Duitsland om de volgende ronde te halen.
81'
Wissel in bij Ghana -> Wakaso Mubarak
81'
Wissel uit bij Ghana -> André Ayew
80'
Doelpunt voor Portugal, 2:1 door Cristiano Ronaldo
Daar gaat de droom van Ghana! Dauda gaat flink in de fout, waardoor de bal voor de voeten van Ronaldo komt. De Portugees haalt uit en treft doel: 2-1.
80'
Ghana heeft nog tien minuten om een doelpunt te forceren. Ghana zou dan het tweede Afrikaanse land worden dat zich mag melden in de achtste finales.
78'
Gele kaart voor Jordan Ayew (Ghana)
Invaller Ayew krijgt de gele kaart omdat hij reageert op een overtreding van William Carvalho.
77'
Wissel bij Ghana. Mohammed Rabiu heeft het veld verlaten. Afriyie Acquah komt in zijn plaats.
76'
Wissel in bij Ghana -> Afriyie Acquah
76'
Wissel uit bij Ghana -> Mohammed Rabiu
75'
Mocht Ghana scoren, dan zijn de Afrikanen door. Ghana heeft dan een doelsaldo van 5-5, terwijl Amerika op 4-4 staat.
73'
Ronaldo vraagt om een strafschop. De Portugees wordt naar de grond gewerkt door Boye, maar krijgt geen penalty van de scheidsrechter.
73'
Ook een wissel bij Ghana. Waris heeft het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Jordan Ayew.
71'
Wissel in bij Ghana -> Jordan Ayew
71'
Wissel uit bij Ghana -> Harrison Afful
70'
Eindelijk. Éder wordt gewisseld door Paulo Bento. Vieirinha is zijn vervanger.
69'
Wissel in bij Portugal -> Vieirinha
69'
Wissel uit bij Portugal -> Éder
69'
Invaller Varela probeert het maar eens van afstand, maar schiet over.
67'
Wat is die Éder toch een matige spits zeg. Die heeft daadwerkelijk niets goed gedaan vandaag.
66'
Ghana komt steeds beter in de wedstrijd. Atsu probeert het maar eens van afstand, maar produceert een afzwaaier. Een doelpunt van Ghana hangt in de lucht.
64'
Het is duidelijk dat Ghana in de tweede helft, tot dusver, de beste kansen krijgt.
62'
Portugal gaat alles of niets spelen. Rechtsback Pereira heeft het veld verlaten. Hij wordt vervangen door vleugelaanvaller Varela.
61'
Wissel in bij Portugal -> Varela
61'
Wissel uit bij Portugal -> João Pereira
61'
Waris! Wat doe je nu?! Wat een kans zeg. Asamoah geeft de bal voor vanaf de linkerflank. Waris heeft alle tijd en ruimte om de bal binnen te koppen, maar mikt naast. Wat een misser!
60'
Duitsland is zojuist op voorsprong gekomen door een doelpunt van Thomas Müller, maar daar heeft Portugal nu weinig aan.
57'
Doelpunt voor Ghana, 1:1 door Asamoah Gyan
Ghana staat weer op gelijke hoogte! Gyan kopt een schitterende voorzet van Asamoah binnen. De pass is van grote schoonheid. Asamoah geeft de bal met buitenkans links voor het doel: 1-1!
54'
Gele kaart voor Abdul Waris (Ghana)
Abdul Waris begaat een smerige overtreding op Pepe en krijgt terecht de gele kaart.
54'
Weer een poging van Nani, maar wederom ziet de Portugees zijn schot geblokt worden. Het zit de buitenspeler van Manchester United ook niet mee.
53'
Wederom een aardige aanval van Portugal, maar deze keer komen de Portugezen niet tot een schot.
51'
Gyan gaat voor eigen succes. De aanvaller staat op de linkerflank en komt van buiten naar binnen. De aanvaller lost een schot, maar raakt het zijnet.
48'
Mooie aanval van Portugal. Het is uiteindelijk Nani die kan schieten, maar zijn poging wordt aangeraakt en verdwijnt hoog over het doel.
46'
We zijn weer begonnen. Ghana heeft afgetrapt.
46'
45'
Samenvatting eerste helft

Portugal staat met 1-0 voor, maar is op dit moment nog niet door naar de achtste finales. Bij de wedstrijd USA - Duitsland staat het namelijk nog altijd 0-0. Portugal is tijdens de eerste helft de bovenliggende partij. Cristiano Ronaldo kreeg een aantal mogelijkheden. Na een voorzet van João Pereira leek hij te gaan scoren, maar doelman Fatawu Dauda bracht redding. De Portugezen kwamen uiteindelijk op voorsprong door een eigen doelpunt van John Boye. De verdediger van Ghana verlengde een voorzet van Miguel Veloso in zijn eigen doel: 1-0. Ghana kreeg ook een aantal mogelijkheden. Zo had Asamoah Gyan kunnen scoren, maar de Ghanees stuitte op doelman Beto.
45'
45'
De scheidsrechter trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
44'
Nani waagt een poging van grote afstand, maar ziet zijn poging huizenhoog over het doel vliegen.
42'
Bij USA - Duitsland staat het nog altijd 0-0. Een overwinning van Portugal is op dit moment daardoor niets waard.
40'
Christian Atsu! Daar zat meer in. Atsu passeert Pereira op de linkerflank. Hij komt vervolgens van buiten naar binnen en haalt uit met zijn rechterbeen. De poging van de Ghanees verdwijnt naast het doel van Beto.
39'
Gele kaart voor Harrison Afful (Ghana)
Daar is de eerste gele kaart van de wedstrijd. De rechtsback van Ghana begaat een stevige overtreding op Ronaldo en krijgt daarvoor terecht de gele kaart.
38'
Portugal probeert vaak Ronaldo in stelling te brengen via een lange pass van achteruit. Die tactiek werkt vooralsnog niet.
36'
Weer een mogelijkheid voor Ghana. Gyan kan koppen na een voorzet van André Ayew, maar de spits kopt ruimschoots naast.
34'
Amorim met het schot! De middenvelder krijgt veel ruimte, maar mikt in het zijnet.
32'
Weer Ronaldo! De vedette van Real Madrid wil zijn stempel op deze wedstrijd drukken. Hij passeert zijn directe tegenstander en haalt uit. Doelman Dauda brengt redding.
30'
Doelpunt voor Portugal, 1:0 door John Boye (eigen doelpunt)
Portugal komt op voorsprong, maar vraag niet hoe. Het is wederom Veloso met een matige voorzet vanaf de linkerflank. De voorzet van de Portugees wordt echter dusdanig van richting veranderd door Boye dat deze in eigen doel vliegt: 1-0.
28'
Aardige countermogelijkheid voor Portugal, maar het wordt niet goed uitgespeeld. Miguel Veloso krijgt op de linkerflank een goede mogelijkheid om de bal voor te geven, maar produceert een matige voorzet.
26'
Nee, het is nog altijd geen leuke wedstrijd. Deze wedstrijd heeft een doelpunt nodig.
23'
Oei! Daar was Ghana dicht bij een treffer. Gyan kan koppen na een goede vrije trap van Kwadwo Asamoah. Beto kan echter redding brengen.
22'
Ghana loert op de counter, maar de Afrikanen komen er veel te weinig uit. En dat terwijl Portugal helemaal niet zo goed voetbalt.
20'
Eindelijk Ghana! Asamoah Gyan krijgt een aardige mogelijkheid voor de Afrikanen, maar stuit op doelman Beto.
19'
Ronaldo! Wat een kans! Dit had de 1-0 moeten zijn. João Pereira legt de bal perfect op het hoofd van Ronaldo, maar de aanvaller van Real Madrid kopt de bal recht op doelman Dauda af. Wat een misser zeg!
18'
Éder wordt gelanceerd door Ruben Amorim. Eder kan met moeite de bal binnenhouden, maar de voorzet van de spits is matig. Daar zat meer in.
17'
Het is tot dusver nog geen hoogstaande wedstrijd in Brasília. Beide teams zijn slordig in de passing.
15'
Ronaldo staat inmiddels weer op de linkerflank. Kennelijk voelt hij zich toch meer thuis op de linkerkant.
12'
Ronaldo! Daar is-ie weer hoor. De vrije trap van de Portugees gaat over de muur, maar doelman Fatawu Dauda kan, met moeite, redding brengen.
11'
Portugal krijgt een vrije trap op een mooie plek na een overtreding van John Boye op João Moutinho.
9'
Portugal heeft het meeste balbezit, maar tot uitgespeelde kansen is de ploeg van bondscoach Paulo Bento nog niet gekomen.
7'
Ronaldo lijkt te beginnen vanaf de rechterkant. Dat is hem kennelijk goed bevallen, want tijdens het duel met de Verenigde Staten was hij vanaf de rechterflank goed voor één assist. Hij stond tijdens die wedstrijd hooguit twee minuten op de rechterflank.
5'
De lat! We zijn los in Brasília! Het is Cristiano Ronaldo met een voorzet vanaf de rechterkant. De voorzet van de Portugese vedette is te scherp en raakt daardoor de lat. Ghana komt goed weg.
4'
Portugal lijkt het initiatief te nemen. Ghana komt voorlopig alleen toe aan verdedigen.
3'
Portugal heeft een waslijst aan geblesseerden. André Almeida, Fábio Coentrão, Hélder Postiga, Hugo Almeida en Rui Patrício zijn er vandaag niet bij.
2'
Ghana speelt vandaag zonder het duo Sulley Ali Muntari en Kevin-Prince Boateng. Eerstgenoemde was geschorst, maar het tweetal is vanochtend weggestuurd.
1'
We zijn begonnen in Brasília. Portugal heeft afgetrapt.
1'
Voorbeschouwing

Van harte welkom bij de wedstrijd Portugal tegen Ghana. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Exit Cristiano Ronaldo

Portugal – Ghana kan wel eens de laatste wedstrijd van Cristiano Ronaldo tijdens het WK in Brazilië worden. Als Duitsland en de Verenigde Staten het op een akkoordje gooien, dan zijn Ghana en Portugal uitgeschakeld. Ghana en Portugal hebben beide één punt, terwijl Duitsland en USA op vier punten staan. Mocht Duitsland – USA wonderbaarlijk genoeg niet in een gelijkspel eindigen, dan heeft Portugal doelpunten van Cristiano Ronaldo nodig. Veel doelpunten van Cristiano Ronaldo. Het doelsaldo van Portugal is momenteel namelijk -4. Duitsland (+4) en de Verenigde Staten (+1) doen het wat dat betreft een stuk beter.

Wonder

Ghana en Portugal hebben een wonder nodig om de achtste finales te bereiken. Maar dat is op voorhand niet uit te sluiten. Portugal leek al uitgeschakeld te zijn, aangezien Amerika de wedstrijd in Manaus leek te gaan winnen. Maar in de blessuretijd scoorde Varela op aangeven van Cristiano Ronaldo de 2-2, waardoor Portugal hoop mocht houden. Ghana leek tijdens de vorige wedstrijd te gaan stunten. De Afrikanen kwamen met 2-1 voor tegen Duitsland, maar niemand minder dan Miroslav Klose bezorgde Duitsland alsnog een punt. In deze gekke groep is dus niets uit te sluiten.