0 : 1 Torinfos in de Ticker Aleksandr Kokorin 6. / Kopbal  (Dmitriy Kombarov)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Islam Slimani 60. / Kopbal  (Yacine Brahimi)

90'
Samenvatting tweede helft
Algerije liet in de tweede helft zien over veerkracht te beschikken en scoorde na een uur spelen de gelijkmaker. Rusland zette nog wel aan, maar grote kansen leverde het niet meer op. Algerije schrijft zo geschiedenis. Voor het eerst plaatst het land zich voor de achtste finales.
90'
Einde wedstrijd
90'
HISTORIE! Het gebeurt! Algerije plaatst zich voor de achtste finale. Een ware sensatie voor het Afrikaanse land, dat aan een 1-1 gelijkspel voldoende had.
90'
Gele kaart voor Liassine Cadamuro (Algerije)
Een wisselspeler van Algerije krijgt nog geel wegens tijdrekken.
90'
In de laatste minuut van de drie minuten blessuretijd zetten de Russen nog één keer aan.
90'
Nog een publiekswissel bij Algerije. Doelpuntenmaker Slimani wordt vervangen door El Arbi Soudani.
90'
Wissel in bij Algerije -> El Arbi Soudani
90'
Wissel uit bij Algerije -> Islam Slimani
90'
Algerije ontsnapt! Aleksey Kozlov kopt een hoekschop maar net naast. M'Bolhi heeft daar veel geluk.
88'
Nog twee minuten plus blessuretijd! Algerije is bijna achtste finalist. Nog nooit in de historie haalde het land de knock-outfase.
87'
Gele kaart voor Nabil Ghilas (Algerije)
Invaller Ghilas komt onbesuisd in en krijgt terecht geel.
83'
Algerije laat de Russen nu wat komen. Gevaarlijk kan de ploeg van Capello nog niet worden. Veel tijd hebben ze echter niet meer.
81'
Wissel in bij Rusland -> Maksim Kanunnikov
81'
Wissel uit bij Rusland -> Aleksandr Kerzhakov
80'
Algerije en Rusland lijken geen last meer te hebben van Zuid-Korea. Dat land staat namelijk 1-0 achter tegen België, waar Jan Vertonghen inmiddels gescoord heeft.
78'
Dzagoev kan de bal net niet goed aannemen, waardoor er weer een kans verkeken wordt. De Russen hebben nog ruim tien minuten om de winst uit het vuur te halen.
77'
Nabil Ghilas komt, na een schietgebedje gedaan te hebben, Djabou vervangen. De spits mag nog ruim tien minuten laten zien wat hij kan.
77'
Wissel in bij Algerije -> Nabil Ghilas
77'
Wissel uit bij Algerije -> Abdelmoumen Djabou
74'
Het is Rusland dat nu lang de bal heeft, maar Algerije onderschept de bal en countert met Féghouli. De speler van Valencia schiet op doel, maar zijn schot is te zachtjes om het doelman Akinfeev moeilijk te maken.
71'
Ook Algerije heeft gewisseld. Yacine Brahimi verlaat het veld en zijn plaats wordt ingenomen door Hassan Yebda.
71'
Wissel in bij Algerije -> Hassan Yebda
71'
Wissel uit bij Algerije -> Yacine Brahimi
70'
Bijna weer 2-1! Kerzhakov haalt hard uit en doelman M'Bolhi heeft daar nog de nodige moeite mee, vanwege een venijnige stuit.
67'
Capello brengt een extra aanvaller in het veld. Alan Dzagoev, de smaakmaker van het EK 2012, neemt de plaats in van Oleg Shatov.
67'
Wissel in bij Rusland -> Alan Dzagoev
67'
Wissel uit bij Rusland -> Oleg Shatov
66'
Wat zou het een stunt zijn. Algerije naar de achtste finales. Het is het Afrikaanse land nog nooit gelukt en de ploeg van Vahid Halihodzic is nu dichterbij dan ooit.
64'
Abdelmoumene Djabou schiet met buitenkantje links in de handen van Akinfeev. Ook Algerije vindt een gelijkspel nog niet voldoende.
63'
Wederom een fout dus van Akinfeev. De goalie van Rusland ging in de eerste wedstrijd tegen Zuid-Korea ook al opzichtig in de fout, waardoor er gelijk werd gespeeld.
60'
Doelpunt voor Algerije, 1:1 door Islam Slimani
De gelijkmaker! Slimani kopt raak uit een vrije trap, nadat Akinfeev volledig mistast. Algerije is nu weer virtueel door.
59'
Gele kaart voor Aleksey Kozlov (Rusland)
En weer geel. Dit keer krijgt Kozlov de gele prent. Hij trekt aan de noodrem, omdat zijn directe tegenstander hem voorbij kwam.
57'
Gele kaart voor Dmitriy Kombarov (Rusland)
Kombarov krijgt nu geel, omdat hij Féghouli vasthoudt.
56'
Het wil nog niet echt vlotten bij de Algerijnen. Vooral de eindpass komt nog niet aan. Tot dusver kunnen de Russische verdedigers nog net op tijd de voorzetten vanaf de zijkant wegkoppen.
53'
Rusland is nog lang niet van plan om op de nul te gaan spelen. De Oost-Europeanen willen zo snel mogelijk die tweede treffer maken, want Zuid-Korea kan nog doorgaan. Tegen tien Belgen moeten de Aziaten met twee doelpunten verschil zien te winnen als Rusland op 1-0 blijft.
51'
Aleksandr Kerzhakov mag zomaar het hele veld oversteken, maar de spits van de Russen schiet iets te vroeg. Zijn poging wordt onderweg nog wel aangeraakt, waardoor een hoekschop overblijft.
47'
Bijna al de 0-2! Een schitterend een-tweetje tussen Kokorin en Samedov leidt bijna tot de tweede treffer van de Russen. Samedov schiet hard op doel, maar Raïs M'Bolhi redt uitstekend.
46'
Fabio Capello heeft centrale middenvelder Denis Glushakov naar de kant gehaald. Hij wordt vervangen door een andere centrale middenvelder, Igor Denisov.
46'
Wissel in bij Rusland -> Igor Denisov
46'
Wissel uit bij Rusland -> Denis Glushakov
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft
Rusland leidt na 45 minuten spelen met 1-0 dankzij een snelle openingstreffer van Aleksandr Kokorin. De spits kopte een prima voorzet van Dmitriy Kombarov schitterend in de touwen. Hierna golfde de wedstrijd op en neer, maar gescoord werd er niet.
45'
Einde eerste helft
45'
Verdediger Essaïd Belkalem kopt ruim over uit een vrije trap. Dit was waarschijnlijk de laatste kans voor Algerije in de eerste helft.
43'
Vrije kopkans Slimani! Wederom krijgt Slimani dé kans om de gelijkmaker te noteren. Uit een hoekschop staat de spits zo vrij als een vogel, maar Slimani kopt recht op doelman Akinfeev af.
39'
Gele kaart voor Djamel Mesbah (Algerije)
Djamel Mesbah krijgt de gele kaart toegewezen wegens vasthouden.
38'
Als Rusland tweede wordt in de poule, dan is het het zevende Europese land dat zich kwalificeert voor de knock-outfase. Dat is er één meer dan bij het WK in 2010, toen er zes Europese landen de achtste finales bereikten.
35'
Yacine Brahimi laat zich weer eens zien. De smaakmaker van Algerije haalt net buiten de zestienmeter aan, maar zijn inzet is een prooi voor Akinfeev.
31'
Na een half uur spelen lijkt Algerije wat vrijer te gaan spelen. Na een ongemakkelijke start, waarin Rusland ook scoorde, spelen de Algerijnen nu weer een stuk aanvallender.
29'
Spectaculaire redding! Islam Slimani dacht hier al te scoren, maar Akinfeev redt zijn inzet fabelachtig. Slimani kopte een hoekschop richting de kruising, maar Akinfeev bewijst zijn waarde.
26'
Bijna Shatov! Oleg Shatov mag ver doorlopen en wordt door niemand aangepakt. De Rus besluit daarom maar zelf te schieten en schiet maar net over.
24'
De Russen weigeren met zijn allen achterover te leunen en gaan vol voor die tweede treffer. Het is wachten op een grote kans voor de ploeg van bondscoach Fabio Capello.
23'
Het blijft maar bloeden bij Féghouli. De scheidsrechter ziet dat ook en wil dat de middenvelder annex aanvaller dat bloed laat weghalen.
19'
En daar was Kokorin weer! De spits kopt de bal nu echter voorlangs, na een voorzet van Aleksandr Samedov.
16'
Een fraaie actie van Denis Glushakov! De middenvelder van Rusland kapt zijn directe tegenstander twee keer uit, maar kan daarna net niet uithalen.
14'
Een goede aanval van Algerije loopt stuk als doelman Igor Akinfeev de bal ternauwernood kan wegtikken.
11'
Rusland is nu virtueel tweede in de poule. Wanneer de standen zo blijven, treffen de Russen Duitsland in de achtste finale.
8'
Féghouli is weer teruggekeerd. Hij heeft wat verband op zijn hoofd zitten.
8'
Een schotje van Nabil Bentaleb gaat enkele meters naast. Het is voor het eerst dat Algerije wat laat zien.
6'
Doelpunt voor Rusland, 0:1 door Aleksandr Kokorin
Het is nu al raak! Een schitterend doelpunt van Aleksandr Kokorin op aangeven van Dmitriy Kombarov, die de bal perfect op het hoofd van Kokorin schiet. Kokorin kopt de bal vervolgens fraai in de kruising.
5'
Sofiane Féghouli heeft een hoofdwond opgelopen met veel bloed. De speler van Valencia wordt momenteel verzorgd.
4'
Een rommelige openingsfase tot dusver. Beide teams zijn nog niet in staat de bal lang in de ploeg te houden.
1'
We zijn begonnen! Algerije gaat proberen om het tweede Afrikaanse land te worden die de achtste finales gaat bereiken.
1'
Aanvang wedstrijd
We gaan ons opmaken voor de volksliederen van Algerije en Rusland.
Voorbeschouwing
Terwijl België al geplaatst is voor de achtste finale, gaan Algerije en Rusland in dit onderlinge duel uitmaken wie het tweede ticket krijgt naar de knock-outfase. In Arena da Baixada in Curitiba is één punt al voldoende voor de Algerijnen om voor het eerst in de historie naar de achtste finales te gaan. Mijn naam is Rijcko Treep en ik zal u live verslag doen van deze ontknoping uit Groep H.

Algerije
Het land uit Afrika is een van de verrassendste ploegen van dit WK. De Algerijnen verloren hun eerste duel weliswaar met 2-1 van België, maar tijdens de tweede wedstrijd liet het elftal van bondscoach Vahid Halilhodzic zien over een prima selectie te beschikken. Tegen Zuid-Korea werd het maar liefst 4-2 voor Algerije. Nog nooit scoorde een Afrikaans land zoveel doelpunten in één wedstrijd.

Bij winst is Algerije sowieso door naar de knock-outfase. Als dat lukt, is dat een prestatie van jewelste. Nog nooit bereikte Algerije de volgende ronde. Met de ‘gouden generatie’ is die kans nu wel aanwezig. Met spelers als Sofiane Feghouli, Islam Slimani, Yacine Brahimi en Abdelmoumene Djabou heeft de ploeg een leuk team dat Rusland zeker kan verslaan.

Rusland
De ploeg van bondscoach Fabio Capello heeft tijdens het WK nog geen potten kunnen breken. Rusland staat na twee wedstrijden derde in Poule H met slechts één puntje. Toch kan de ploeg van Capello nog altijd hopen op de volgende ronde. Wel moet er dan worden gewonnen van Algerije en dan wordt Rusland alsnog tweede in de poule.

De Russen hebben in hun eerste wedstrijd twee punten verloren tegen Zuid-Korea door een fout van de doelman Igor Akinfeev. De goalie blunderde opzichtig door een houdbaar schot door zijn vingers te laten glippen. In het tweede duel werd er ternauwernood verloren van België, dat er in de slotfase met de overwinning vandoor ging (1-0). Hoewel het duel van beide kanten erg pover was, wisten de Belgen wel het net te vinden en zich te plaatsen voor de volgende ronde.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner