25.06.2014 14:39

Duitsland en VS hebben zelfde belang

Voor de tiende keer treffen de voetbalteams van Duitsland en de Verenigde Staten elkaar donderdag. Nooit kwam het tot een gelijkspel, de uitslag die voor beide teams de doortocht naar de achtste finales zou betekenen. Pikant daarbij is dat de Amerikanen worden getraind door Jürgen Klinsmann, de voorganger van Joachim Löw op de bank bij Duitsland.

"We gaan het de Duitse ploeg ongelooflijk zwaar maken. Het wordt een zware opgave voor beide teams negentig minuten lang gefocust te blijven en geen fouten te maken'', voorspelde Klinsmann, die alvast aankondigde dat zijn vriendschap met Löw, die hem bij het WK in 2006 assisteerde, niet onder het resultaat zal lijden. Een nederlaag hoeft voor beide teams nog niet fataal te zijn gezien het betere doelsaldo dan de concurrenten Ghana en Portugal die in punten hooguit op gelijke hoogte kunnen komen.

Voor Miroslav Klose kan het een bijzondere wedstrijd worden. Wanneer de Duitse spits scoort is hij WK-topscorer aller tijden, een status die hij nu nog deelt met de Braziliaan Ronaldo. Klinsmann kan geen beroep doen op zijn aanvaller Jozy Altidore. De oud-spits van AZ blesseerde zich in het eerste WK-duel met Ghana (2-1 winst) aan de hamstring in het linkerbeen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner