0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Diego Godín 81. / Kopbal  (Gastón Ramírez)

90'
Samenvatting tweede helft:

Het venijn van de wedstrijd zat in de staart. Een halfuur voor tijd ontving Claudio Marchisio en met elf tegen tien ging Uruguay op jacht naar de overwinning. Die kwam er ook: uit een hoekschop kopte Diego Godín de bal achter Gianluigi Buffon. Door de 1-0 overwinning is Uruguay, ten koste van Italië, door naar de achtste finale.
90'
90'
Luis Suárez met een open kans! Gianluigi Buffon is ver uit het doel en de Uruguayaan probeert van (erg) ver te schieten. Zijn inzet gaat een paar meter naast het doel.
90'
Italië probeert van alles, maar het lukt de Italianen niet om in de buurt te komen van het doel van Fernando Muslera.
90'
Gele kaart voor Fernando Muslera (Uruguay)
De Uruguayaanse doelman wacht heel lang met het nemen van een doeltrap en krijgt daarvoor een gele prent.
90'
De extra tijd bedraagt vijf minuten.
89'
Oh, oh, Luis Suárez. De spits had de wedstrijd moeten beslissen, maar hij bereikt in een twee tegen één-situatie zijn medespeler niet.
86'
Zijn het de laatste minuten in het Italiaanse shirt van Gianluigi Buffon en Andrea Pirlo?
85'
De corner levert de Italianen niets op. In de tegenaanval worden de Uruguayanen gevaarlijk, ware het niet dat Andrea Barzagli met een prima tackle de counter tegenhoudt.
85'
Naast, hoekschop Italië! Het is geen geweldige vrije trap en de bal gaat via het Uruguyaanse muurtje naast het doel.
84'
Italië krijgt een vrije trap op 25 meter van het doel. Andrea Pirlo is uiteraard degene die achter de bal gaat staan. Van zulke momenten moeten de Italianen het hebben!
82'
De Italianen hebben nog een kleine tien minuten om gelijk te maken. Kunnen de tien van Italië nog voor een wonder zorgen?!
81'
Doelpunt voor Uruguay, 0:1 door Diego Godín
Uruguay op voorsprong! Uit een hoekschop kopt Godín de bal keihard achter Gianluigi Buffon. Uruguay staat met één been in de achtste finale!
79'
Bijt Luis Suárez daar nou?! Daar lijkt het in ieder geval op! De Uruguayaanse spits maakt een bijtende beweging richting de schouder van Giorgio Chiellini, die daarna naar de grond gaat.
78'
Wissel in bij Uruguay -> Gastón Ramírez
78'
Wissel uit bij Uruguay -> Cristian Rodríguez
77'
Gele kaart voor Mattia De Sciglio (Italië)
De linksback van Italië begaat een lichte overtreding op Cristian Rodríguez en krijgt daarvoor geel.
76'
Er is nog ongeveer een kwartier te spelen in de Arena das Dunas. Het belooft een zeer spannende slotfase te worden!
75'
Thiago Motta vervangt Marco Verratti, die de wedstrijd niet kan afmaken.
75'
Wissel in bij Italië -> Thiago Motta
75'
Wissel uit bij Italië -> Marco Verratti
75'
De brancard komt op het veld. Als dit toneelspel is, dan is Marco Verratti een goede acteur.
74'
Marco Verratti gaat naar de grond met kramp. De scheidsrechter besluit het spel stil te leggen, tot woede van de Uruguayanen. Zij denken dat Verratti tijd probeert te rekken.
72'
Op het gevaarlijke momentje van Luis Suárez na, houden de Italianen vooralsnog eenvoudig stand.
71'
Wissel in bij Italië -> Antonio Cassano
71'
Wissel uit bij Italië -> Ciro Immobile
69'
Dat hadden de Italianen beter moeten uitspelen! Marco Verratti speelt zich met een voetbeweging vrij en krijgt op een meter of twintig een kans om te schieten. Verratti besluit echter om de bal af te geven op Ciro Immobile, die op het moment van spelen buitenspel staat.
68'
Maar ook de Italianen krijgen een kans! Andrea Pirlo stuurt Ciro Immobile diep, die vanuit een lastige hoek een schietkans krijgt. José Giménez verdedigt goed mee en blokt met een sliding het schot van Immobile.
66'
Gianluigi Buffon houdt Italië op de been! Met een beetje geluk krijgt Luis Suárez de bal op de rand van het strafschopgebied mee en kan hij vanuit een veelbelovende plek schieten. Suárez schiet met de punt van zijn voet richting de linkerhoek, maar Buffon weet met een uitstekende reflexd de bal naast te tikken.
65'
Een schot van Andrea Pirlo. Net als alle andere afstandsschoten van Italië gaat ook deze poging niet tussen de palen.
64'
De tien van Italië staan met z'n allen op de eigen helft. Uruguay moet nu komen.
62'
Wissel in bij Uruguay -> Christian Stuani
62'
Wissel uit bij Uruguay -> Álvaro Pereira
60'
Een halfuur lang elf tegen tien. Het is erg sneu voor Italië en Claudio Marchisio, maar zo'n moment had de wedstrijd écht nodig.
59'
Rode kaart voor Claudio Marchisio (Italië)
Een compleet onverwachte rode kaart! Marchisio speelt de bal te ver voor zich uit, waardoor Egidio Arévalo kan onderscheppen. Daarop besluit de Italiaan zijn noppen te planten in het been van de Uruguayaan, wat hem duur komt te staan.
58'
De grootste kans van de wedstrijd! Cristian Rodríguez gaat de één-twee aan met Luis Suaréz en krijgt een halfhoge bal in het strafschopgebied terug. Rodríguez wordt achterna gezeten door twee Italianen en moet daarom de bal uit de lucht schieten. Met links schiet hij de bal voorlangs.
57'
De laatste keer dat Italië en Uruguay tegen elkaar speelden, was in de troostfinale van de Confederations Cup. De wedstrijd eindigde in 2-2, waarna de strafschoppenreeks moest uitwijzen wie de derde plaats veroverde. De Italianen namen de penalty’s beter dan de Uruguayanen. Diego Forlán, Martín Cáceres en Walter Gargano waren de drie Zuid-Amerikanen die hun strafschop misten.
55'
Tegen Costa Rica stortte Italië in het laatste kwartier compleet in. Aangezien de Italianen het vandaag iets rustiger aan doen, zal dat deze wedstrijd waarschijnlijk niet gebeuren.
53'
Het Uruguayaanse laat zich voor de eerste keer deze wedstrijd goed horen. De spelers hebben het nodig!
51'
Uruguay claimt een strafschop! Leonardo Bonucci omarmt Edinson Cavani in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter ziet het niet, of vind het geen penalty waard.
50'
Een slordig begin van de tweede helft. De Uruguayanen zijn iets aanvallender gaan spelen, maar zowel Luis Suárez als Edinson Cavani worden nauwelijks bereikt.
48'
Het is de wedstrijd van de (lichte) blessuregevallen. Martín Cáceres valt en botst met zijn hoofd tegen de voeten van Marco Parolo. De scheidsrechter besluit de situatie niet af te wachten en fluit het spel meteen af.
46'
Gele kaart voor Egidio Arévalo (Uruguay)
Nou, dat zag er niet uit als een ernstige overtreding. Arévalo geeft een licht tikje aan Marco Verratti en krijgt daarvoor een gele kaart.
46'
Mario Balotelli is in de kleedkamer achtergelaten. Of dat komt door zijn gele kaart, of omdat wat pijntjes had, is niet duidelijk. Zijn vervanger is Marco Parolo. Bij Uruguay is Maxi Pereira in het veld gekomen voor Nicolas Lodeiro.
46'
Wissel in bij Uruguay -> Maxi Pereira
46'
Wissel uit bij Uruguay -> Nicolás Lodeiro
46'
Wissel in bij Italië -> Marco Parolo
46'
Wissel uit bij Italië -> Mario Balotelli
46'
45'
Samenvatting eerste helft:

We gaan rusten met een 0-0 stand. Er is nog niet heel veel gebeurd in de eerste 45 minuten van de wedstrijd. Zowel de Italianen als de Uruguayanen hebben nog geen (uitgespeelde) kans gecreëerd. Tot over vijftien minuten!
45'
45'
De vrije trap wordt genomen door Luis Suárez en gaat via een Italiaans hoofd over de achterlijn. De hoekschop die daarop volgt levert Uruguay niets op.
45'
Uruguay krijgt vlak voor rust een vrije trap op een interessante plaats, na een overtreding van Matteo Darmian op Álvaro Pereira.
44'
Koekkoek! Nicolás Lodeiro speelt de bal subtiel door de benen van Andrea Pirlo en geeft de bal daarna af op Luis Suárez.
42'
De Italianen temporiseren en willen met deze tussenstand de rust halen. Tot nu toe loopt het op rolletjes voor het team van Cesare Prandelli.
40'
Daar had Edinson Cavani meer mee kunnen, eigenlijk zelfs moeten doen. De spits van PSG vraagt de bal krijgt een strakke pass op de rand van het strafschopgebied. Als Cavani de bal goed aanneemt en opendraait, krijgt hij een goede schietkans. De bal springt echter van zijn voeten en wordt opgepikt door een Italiaanse verdediger.
38'
Martín Cáceres met een poging van eigen helft! Een kansloze poging, want Gianluigi Buffon laat zich niet zomaar verrassen. Het afstandsschot gaat een meter of tien naast het doel.
36'
Het lijkt erop dat Uruguay wat beter in de wedstrijd begint te komen. De laatste vijf minuten hebben de Zuid-Amerikanen af en toe balbezit gehad en worden de duels op het middenveld gewonnen.
34'
Mario Balotelli wordt behandeld. Voor de tweede keer deze wedstrijd lijkt het mee te vallen met de pijn van de Italiaan.
33'
Kans voor Uruguay! Mario Balotelli ligt op de grond, maar Uruguay speelt gewoon door. Met een steekballetje wordt Luis Suárez bereikt, die daardoor oog in oog komt met Gianluigi Buffon. De hoek is echter te lastig voor Suárez om op doel te schieten, die daarom de bal probeert terug te leggen. Buffon kan zijn hand tegen de bal zetten en voorkomt daarmee dat pass van Suárez aankomt. In de rebound schiet Nicolas Lodeiro de bal tegen Buffon aan.
31'
Inmiddels is er meer dan een halfuur gespeeld in de Arena das Dunas. Uruguay wordt steeds meer naar achteren gedwongen. De Italianen hebben vat op de wedstrijd, maar zijn - op wat afstandsschoten na - niet echt gevaarlijk geweest.
29'
Een kansje voor Ciro Immobile. Vanaf links geeft Mattia De Sciglio de bal voor en de spits neemt de bal in een keer uit de lucht. Fernando Muslera hoeft niet in actie te komen, want het schot gaat meters over.
27'
De Italiaanse afstandsschoten stapelen zich op. Dit keer is het Mario Balotelli die het van (heel) ver probeert. Zijn inzet rolt een paar meter naast het doel van Fernando Muslera.
26'
En ook een poging van Andrea Barzagli! De verdediger stoomt open haalt van een metertje of 25 uit. Het schot wordt ook ditmaal door een Uruguayaanse verdediger weggewerkt.
26'
Een poging van Claudio Marchisio! De middenvelder krijgt de bal van Mario Balotelli en haalt uit vanaf een meter of dertig. Zijn inzet bereikt het doel niet, want de bal raakt een Uruguayaanse verdediger en gaat weer terug in het spel.
24'
Inmiddels is een kwart van de wedstrijd voorbij, en het duel verloopt tot nu toe niet zo spectaculair als men had gehoopt. Italië heeft iets meer initiatief, maar heeft nog vrij weinig gecreëerd. Dat geldt ook voor de Uruguayanen.
22'
Gele kaart voor Mario Balotelli (Italië)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor Mario Balotelli. Een optelsom, zo oordeelt de scheidsrechter. De spits gaat veel te hard een luchtduel in met Álvaro Pereira en raakt met zijn knie het hoofd van de Uruguyaan.
20'
Eindelijk een momentje voor het Italiaanse doel. Álvaro Pereira geeft vanaf links de bal laag voor op Edinson Cavani, die de bal wel kan raken, maar niet tussen de palen kan schieten.
19'
Uitstekend gedaan van José Giménez. De jonge verdediger houdt zijn lichaam tussen de bal en Mattia De Sciglio, waardoor de bal over de achterlijn rolt voor een doeltrap.
17'
Een slecht uitgevoerde vrije trap van Italië. Andrea Pirlo geeft de bal niet voor, maar legt 'm breed op Claudio Marchisio. De middenvelder weet niet goed wat hij moet doen en geeft een dieptepass op Matteo Darmian, die echter niet snel genoeg is om te voorkomen dat de bal over de achterlijn gaat.
16'
Dat scheelde niet veel. Een voorzet vanaf links gaat richting Edinson Cavani, die op de rand van het strafschopgebied staat. Hij probeert de bal door te koppen op Nicolás Lodeiro, maar er staat een Italiaanse verdediger de bal te onderscheppen.
15'
Het loopt nog niet echt lekker bij Uruguay. Nu weer een misverstand tussen Nicolás Lodeiro en Luis Suárez. Voor de duidelijkheid: de Zuid-Amerikanen móeten winnen om de volgende ronde te bereiken.
14'
Wauw, een prachtige aanname van Luis Suárez! De aanvaller neemt een hoge bal, die iets achter hem komt, goed mee en geeft 'm vervolgens af aan Edinson Cavani. Hij wordt door zijn clubgenoot Marco Verratti van de bal gezet.
12'
Lekkere schot hoor! Ditmaal geeft de Italiaanse spelmaker de bal niet voor, maar schiet ie 'm in een keer op doel. De bal zwabbert richting Fernando Muslera, die met moeite de inzet van Pirlo over de lat tikt.
12'
Weer een vrije trap voor Italië op de helft van Uruguay, ditmaal aan de linkerkant van het veld.
11'
Geen geweldige vrije trap van Andrea Pirlo. De bal wordt simpel weggewerkt door de Uruguayaanse verdediging.
11'
En nu een vrije trap voor Italië, op halverwege de helft van Uruguay. Uiteraard is het Andrea Pirlo die achter de bal gaat staan.
10'
Hoogstaand is het tot op heden niet, maar wel erg spannend. Het spel wordt vooralsnog uitgevochten op het middenveld.
8'
De volgende Italiaan die op de grond ligt is Giorgio Chiellini. De verdediger kreeg een arm in zijn gezicht bij de vrije trap van Uruguay. De schade lijkt mee te vallen.
8'
De vrije trap wordt scherp genomen, maar door Gianluigi Buffon weggebokst. De nastoot levert de Uruguayanen ook niets op.
7'
Aan de linkerkant van het veld, halverwege de helft van Italië krijgt Uruguay een vrije trap na een overteding van Marco Verratti op Álvaro Pereira.
6'
Een harde overtreding van Andrea Barzagli op Luis Suárez. De Italiaanse verdediger krijgt een vermaning van de scheidsrechter, maar geen kaart.
5'
Bij de Italianen vergezelt Ciro Immobile Mario Balotelli voorin. De 24-jarige aanvaller maakte dit seizoen 22 doelpunten namens Torino in de Serie A.
3'
Pijn bij Mario Balotelli. De Italiaanse spits strompelt nadat hij bij een duel niet echt lekker landde.
2'
Goed verdedigingswerk van Álvaro Pereira levert Uruguay balbezit op. De Uruguayaan zet een uitstekende tackle in op Marco Verratti en via het been van de Italiaan gaat de bal over de zijlijn.
1'
Luis Suárez en Edinson Cavani hebben afgetrapt. De wedstrijd is begonnen!
1'
Voorbeschouwing

Er staat ons om 18:00 een heerlijke pot voetbal te wachten. In de Arena das Dunas strijden Uruguay en Italië in een onderling duel voor een plek in de achtste finale. De Italianen hebben een (iets) beter doelsaldo, dus hebben aan een gelijkspel genoeg om bij de bovenste twee in Groep D te eindigen. Voor de Uruguayenen telt alleen de overwinning. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe vanaf zes uur live verslag van deze op voorhand spannende wedstrijd.

Groep D

Eén van de vele verrassingen die dit WK kent, heeft plaatsgevonden in Groep D. Niemand had er rekening mee gehouden dat voetbaldwerg Costa Rica zich zou kwalificeren in een poule met Engeland, Italië en Uruguay. De realiteit is echter dat de Costa Ricanen al verzekerd zijn van een plaats in de achtste finale, dat Engeland uitgeschakeld is en dat Uruguay en Italië vechten voor een plekje bij de bovenste twee in Groep D.

Uruguay

De Uruguayanen staan na twee wedstrijden spelen op drie punten. Het WK begon voor het team van Oscar Tabárez met een onverwachte nederlaag tegen Costa Rica (1-3). In de volgende groepswedstrijd tegen Engeland was Luis Suárez terug van een blessure en de goaltjesdief bewees meteen zijn waarde door twee keer te scoren tegen de Engelsen (2-1). Uiteraard is Suárez er vanavond weer bij en zal hij samen met Edison Cavani het spitsenduo vormen.

Italië

In Italië zal men ongelooflijk balen dat kwalificatie voor de achtste finale pas in de laatste groepswedstrijd moet worden afgedwongen. De Italianen wonnen hun eerste wedstrijd tegen Engeland (2-1) en daarmee leek een grote stap richting de achtste finales te zijn gezet. In de tweede groepswedstrijd ging er echter van alles mis en beet het team van Cesare Prandelli zich stuk op Costa Rica (0-1). Alles komt nu aan op de laatste wedstrijd tegen Uruguay: een gelijkspel is genoeg voor de Italianen om bij de bovenste twee te eindigen in de groep.