Colombia
1:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Juan Cuadrado 17. / Penalty  (Adrián Ramos)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Shinji Okazaki 45. / Kopbal  (Keisuke Honda)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Jackson Martínez 55. / Schot met links  (James Rodríguez)
1 : 4 Torinfos in de Ticker James Rodríguez 90. / Schot met links  (Adrián Ramos)

90'
90'
Doelpunt voor Colombia, 1:4 door James Rodríguez
Schitterend, schitterend! Na twee goede assists zorgt James Rodriguez voor een heerlijk toetje. De speler van AS Monaco wordt weggestuurd door Adrian Ramos, kapt Yoshido uit en stift de bal over de kansloze Kawashima. Heerlijk!
88'
Het verzet van Japan is definitief gebroken. De Japanners vallen nog wel aan, maar kunnen totaal geen vuist maken.
85'
Historisch moment bij Colombia en in de geschiedenis van het WK-voetbal. Faryd Mondragon wordt de oudste speler ooit op een WK-eindronde. Momenteel heeft hij al de respectable leeftijd van 43 jaar en 3 dagen. Hij zat zelfs al bij de Colombiaanse selectie tijdens het WK 1994, toen veel van zijn huidige ploeggenoten net op de basisschool zaten.
85'
Wissel in bij Japan -> Hiroshi Kiyotake
85'
Wissel uit bij Japan -> Shinji Kagawa
85'
Wissel in bij Colombia -> Faryd Mondragón
85'
Wissel uit bij Colombia -> David Ospina
82'
Doelpunt voor Colombia, 1:3 door Jackson Martínez
Over en sluiten voor Japan! Jackson Martinez maakt zijn tweede van de avond na een snel uitgevoerde counter en zet daarmee zijn ploeg op een 3-1 voorsprong. En belangrijker nog, de groepswinst voor Colombia. De aanvaller wordt weggestuurd door James Rodriguez, kapt een verdediger uit en schiet met links goed binnen.
79'
Japan blijft met de moed der wanhoop aanvallen, maar gevaarlijk kunnen de Aziaten niet worden.
75'
Slecht nieuws voor de Japanners. Ivoorkust komt op gelijke hoogte met Griekenland. De Blauwhemden moeten nu nog drie keer scoren in iets meer dan een kwartier. Dat lijkt er niet in te zitten voor de ploeg van trainer Alberto Zaccheroni.
72'
Daar was het bijna over en sluiten. Jackson Martinez krijgt een goede kans om de 3-1 binnen te schieten, maar hij raakt een Japanse verdediger.
70'
Colombia heeft de grootste moeite om onder de Japanse druk vandaan te komen. De gelijkmaker hangt in de lucht.
69'
Wissel in bij Japan -> Yoichiro Kakitani
69'
Wissel uit bij Japan -> Shinji Okazaki
65'
Okuboooo, nee! Japan lijkt weer helemaal los te zijn. Yoshito Okubo wordt vanaf de rechterkant door Kagawa goed bereikt, maar de aanvaller schiet maar net over. De Japanners beginnen aan te dringen.
65'
Ospina redt! De vierde vrije trap vanavond van Keisuke Honda is dit keer wel op doel, maar David Ospina pareert kundig.
63'
Gele kaart voor Fredy Guarín (Colombia)
Guarin vloert Shinji Kagawa die op volle snelheid op de Colombiaanse verdediging afloopt. Hij wordt bestraft met een gele prent.
62'
Wissel in bij Japan -> Hotaru Yamaguchi
62'
Wissel uit bij Japan -> Toshihiro Aoyama
59'
Kan Japan het nog opbrengen om met hetzelfde elan aan te vallen, zoals dat in een groot gedeelte van de eerste helft?
55'
Doelpunt voor Colombia, 1:2 door Jackson Martínez
Colombia zet zijn overwicht om in een doelpunt. Na een aanval over veel schijven bereikt James Rodríguez Jackson Martínez. Waar hij in de eerste helft nog faalde, doet hij dat nu niet. Colombia leidt met 2-1 en de achtste finale lijkt voor Japan nu heel, heel ver weg.
53'
Carbonero heeft de 2-1 op zijn schoen! Freddy Guarin slingert een vrije trap voor en Carlos Carbonero heeft alle ruimte om binnen te schieten. Hij schiet echter over en naast.
52'
Japan lijkt de flow niet meer te hebben die het voor rust wel had. Colombia heeft momenteel het beste van het spel.
48'
Een koddig moment... Eder Balanta is op volle snelheid, maar op het knollenveld van Cuiaba struikelt hij over een polletje.
46'
En we zijn weer onderweg in de tweede helft. Kan Japan deze wedstrijd naar zijn hand zetten?
46'
46'
Wissel in bij Colombia -> Carlos Carbonero
46'
Wissel uit bij Colombia -> Juan Quintero
46'
Wissel in bij Colombia -> James Rodríguez
46'
Wissel uit bij Colombia -> Juan Cuadrado
45'
Samenvatting eerste helft
Columbia en Japan gaan aan de thee met een 1-1 tussenstand. Ondanks het veldoverwicht van Japan, werden de Japanners op schoten van Honda en Kagawa na, niet gevaarlijk worden. Colombia kwam op voorsprong nadat Juan Cuadrado een penalty had benut. De Colombianen kregen de penalty, omdat Yasuyuki Konno Adrian Ramos binnen de beruchte lijnen had gevloerd. In de blessuretijd kopte Shinji Okazaki schitterend binnen op aangeven van Keisuke Honda en maakte zo 1-1. Japan heeft (met de 0-0 stand bij Ivoorkust-Griekenland) nog een doelpunt nodig om door te gaan naar de volgende ronde.
45'
45'
Doelpunt voor Japan, 1:1 door Shinji Okazaki
Japan leeft nog. Shinji Okazaki kopt schitterend vallend binnen na een voorzet van Keisuke Honda. Momenteel heeft Japan nog een goal nodig om zich alsnog te kwalificeren voor de achtste finale, gezien de voorsprong van Griekenland.
45'
De blessuretijd bedraagt één minuut.
43'
Jackson Martinez vergeet te scoren! Vlak voor rust krijgt Jackson Martinez dé kans om Colombia op voorsprong te schieten. Hij wordt keurig bedient door Adrian Ramos, maar Martinez raakt de bal verkeerd en schiet naast.
41'
Eigenlijk is Colombia sinds de strafschop niet meer in de buurt geweest van de Japanse goal. Dat zegt veel over de verhoudingen. Japan is de bovenliggende partij.
37'
Een tien voor de acrobatiek, een één voor efficiëntie. Yoshito Okubo probeert een acrobatische omhaal, maar raakt de bal niet goed en zijn inzet gaat hoog over.
32'
Oei! Dat scheelde weinig! Keisuke Honda schiet zijn vrije trap vlak langs de bal. Ospina zou kansloos zijn geweest, als het schot binnen de palen was geweest.
31'
Japan blijft aanvallen en verdient de gelijkmaker. Misschien nu dan. Weer een vrije trap rond de zestien en weer is het Honda die achter de bal gaat staan. Wordt het drie keer scheepsrecht voor hem?
27'
De kort genomen corner door Kagawa en Honda mislukt echter. Colombia kan uitverdedigen.
26'
Japan geeft nog niet op. Shinji Kagawa vuurt vanaf de zestien een venijnig schot af op de Colombiaanse goal en dwingt Ospina tot een uiterste krachtsinspanning. De goalie tikt de bal over de achterlijn en wat volgt is een corner voor Japan.
24'
Weer gaat Ramos in de zestien naar de grond en weer is Konno verantwoordelijk. Dit maal fluit de scheidsrechter niet, al had hij dat wel kunnen doen.
23'
Nee, de ex-speler van VVV schiet vol in de muur.
22'
Japan krijgt op bijna dezelfde positie van een paar minuten geleden een vrije trap, maar nu wat rechter voor de goal. Weer is het Honda die achter de bal gaat staan. Zorgt hij voor de gelijkmaker?
21'
De kans dat Japan zich nu nog weet te kwalificeren is gedecimeerd. Het moet minstens twee keer scoren en zelfs dan is de kans gering dat ze zich kwalificeren. Maar... in het voetbal zijn er wel eens gekkere dingen gebeurd.
17'
Doelpunt voor Colombia, 0:1 door Juan Cuadrado
Juan Cuadrado schiet de bal hard door het midden en doordat Kawashima naar een hoek duikt, is de Japanse keeper kansloos. Colombia leidt.
17'
Gele kaart voor Yasuyuki Konno (Japan)
16'
Penalty Colobmia! Adrián Ramos dreigt alleen op Kawashima af te lopen, maar Yasuyuki Konno zet een sliding om dat te voorkomen. Hij is te laat en vloert Ramos in de zestien De Portugese arbiter Proença wijst naar de stip.
15'
Nu is het Makoto Hasebe die Ospina probeert te verschalken met een schot van 25 meter. De doelman kan de bal echter eenvoudig vangen.
13'
De Colombiaanse storm is gaan liggen. Het is nu Japan dat het initiatief heeft.
9'
Het eerste momentje is voor Yoshito Okubo. De aanvaller wordt weggestuurd en kapt één verdediger uit en krijgt vervolgens de mogelijkheid om aan te leggen. Zijn schot mist echter alle richting en kan keeper David Ospina niet verontrusten.
7'
Keisuke Honda schiet inderdaad ineens, maar raakt de muur. Colombia kan eenvoudig uitverdedigen.
7'
Japan krijgt een vrije trap op een interessante positie. Het lijkt te ver weg om het ineens de proberen, maar Honda gaat toch achter de bal staan.
4'
Ondanks dat Colombia al geplaatst is en de groepswinst al bijna binnen heeft, zoeken de Zuid-Amerikanen direct vol de aanval. Ze willen ook gewoon die derde wedstrijd winnen.
1'
En we zijn onderweg. Krijgt Japan het wonder wat ze nodig hebben?
1'
De spelers van Japan en Colombia komen het veld op en gaan klaar staan voor de volksliederen. We gaan bijna beginnen!
Japan heeft klein wonder nodig voor kwalificatie

Goedenavond iedereen! Vanavond zullen de kaarten worden geschud in groep C. Colombia is al zeker van kwalificatie, maar Ivoorkust, Griekenland en Japan azen ook op een plaatsje in de achtste finale. Ivoorkust en Griekeland zullen waarschijnlijk onderling gaan bepalen wie er doorgaat naar de volgende ronde, maar Japan maakt nog steeds een kleine kans op kwalificatie. Maar of ze dat ook gaat lukken is maar de vraag. In de komende uren zullen we meer te weten komen. Ik ben Jesper Davelaar en ik doe voor jullie vanavond verslag van de wedstrijd Japan-Colombia.

Japan gaat voor laatste strohalm

Japan heeft na verlies tegen Ivoorkust (1-2) en een remise tegen Griekenland (0-0) kwalificatie niet meer in eigen hand. De Aziaten zullen moeten hopen op puntverlies van Ivoorkust en zelf moet het dan, bij voorkeur met twee doelpunten verschil, winnen van Colombia. Het enige team in groep C dat een honderd procent score heeft. De Colombianen zijn dan ook al geplaatst voor de volgende ronde en ook de groepswinst kan ze nauwelijks meer ontgaan. Door een veel beter doelsaldo heeft de ploeg van José Pekerman waarschijnlijk aan een klein verlies genoeg om zich tot groepswinnaar uit te roepen.

Hopen op Honda

De Japanners zullen al hun hoop hebben gevestigd op hun sterspeler Keisuke Honda. De speler van AC Milan zal het ‘ land van de rijzende zon’ aan de hand moeten nemen en hopen op een klein mirakel. De Japanse bondscoach Alberto Zaccheroni heeft alle vertrouwen in zijn vedette. ‘Als er een speler is die normaal gesproken niet bezwijkt onder de druk is het’ liet de internationale media weten.

Historie in het voordeel van Colombia

Twee keer eerder speelden de teams tegen elkaar in die wedstrijd wist Japan niet een keer te scoren tegen Colombia. In 2003 in de strijd om de Confederations Cup wonnen de Zuid-Amerikanen met 0-1 door een doelpunt van Giovanni Hernandez. Vier jaar later kwamen beide ploegen niet tot scoren in een vriendschappelijke wedstrijd. De Japanners moeten dus voor het eerst in de historie tegen Colombia zien te scoren, om zicht te houden op de laatste zestien.

De wedstrijd staat onder leiding van de Portugees Pedro Proença en hij wordt hierbijgeassisteerd door zijn landgenoten Bertino Miranda en Tiago Trigo. Ben je benieuwd naar de opstellingen? Dan kan je terecht onder Wedstrijddetails . Ik wens jullie veel plezier toe met Japan-Colombia.