0:0
geen

90'
Samenvatting tweede helft:
Ook in het tweede bedrijf wordt er niet gescoord, waardoor Costa Rica zich als groepswinnaar plaatst voor de achtste finales. Een knappe prestatie, aangezien de poule bestond uit Engeland, Italië en Uruguay. Laatstgenoemde ploeg gaat als tweede land mee naar de volgende ronde.
90'
88'
Nog enkele minuten te gaan. Je moet toch niet blij zijn als Engelse fan. Verliezen van Uruguay en Italië, gelijkspelen tegen Costa Rica.
84'
Bij Italië - Uruguay is het inmiddels 0-1 geworden! De eerste plek van Costa Rica komt echter niet in gevaar, vanwege het doelsaldo.
80'
Wow, lekker gedaan door invaller Wayne Rooney! De wereldspits probeert met een schitterende stift van buiten de zestien de 0-1 te maken. Doelman Navas rekent er niet op, maar kan net op tijd de bal onder de lat vandaan tikken.
78'
Wissel in bij Costa Rica -> Michael Barrantes
78'
Wissel uit bij Costa Rica -> Celso Borges
76'
Wissel in bij Engeland -> Wayne Rooney
76'
Wissel uit bij Engeland -> James Milner
73'
Wissel in bij Engeland -> Steven Gerrard
73'
Wissel uit bij Engeland -> Jack Wilshere
70'
Nog twintig minuten te gaan. Het wordt spannender bij Italië - Uruguay, maar op dit veld valt dat eigenlijk vies tegen.
65'
Wissel in bij Costa Rica -> Marcos Ureña
65'
Wissel uit bij Costa Rica -> Joel Campbell
65'
Hoeveel kansen heeft Sturridge nodig!? De spits combineert goed en komt in de zestien vrij voor Navas. Met links wil hij beheerst de verre hoek zoeken, maar de lange aanvaller mikt te ver naar links.
62'
Wissel in bij Engeland -> Raheem Sterling
62'
Wissel uit bij Engeland -> Adam Lallana
60'
Gele kaart voor Giancarlo González (Costa Rica)
Het regent opeens gele kaarten. González vangt Barkley op, die op weg was naar het doel.
59'
Wissel in bij Costa Rica -> Christian Bolaños
59'
Wissel uit bij Costa Rica -> Randall Brenes
57'
Gele kaart voor Adam Lallana (Engeland)
Daar is de volgende gele kaart voor een Engelsman. Adam Lallana gaat erg hard door op de enkels van Ruiz. De overtreding was ook nog eens van achteren, dus laten we het maar houden op een hele donkergele kaart.
56'
Een groot deel van de eerste elf bij Engeland zien we de komende twee of drie Wereldkampioenschappen hoogstwaarschijnlijk terug. Dit is de toekomst van het land.
53'
Gele kaart voor Ross Barkley (Engeland)
Eerste gele kaart is voor Barkley. Het talent verliest een fysiek duel met Cristian Gamboa, die dan een counter kan opzetten. Barkley voorkomt dit door aan het shirt van de Costa Ricaan te trekken.
52'
Engeland begint sterk in de openingsfase van de tweede helft. Het land zet Costa Rica onder druk.
49'
Sturridge is slordig in de aanname, anders staat het 0-1! De spits ontvangt de bal in de zestien nadat een schot werd geblokt. De bal schiet omhoog, maar de controle is er niet bij de aanvaller van Liverpool. Hierdoor kan doelman Keylor Navas ingrijpen.
46'
45'
Samenvatting eerste helft:
Weer lukt het Costa Rica om mee te voetballen met een grote naam. Qua schoten wint Engeland, want vooral Sturridge was actief in de eerste helft. Toch was Costa Rica het dichtste bij, maar een vrije trap van Borges eindigde via de vingertoppen van Foster op de lat.
45'
42'
Ross Barkley voor het eerst! Het Engelse toptalent kapt en draait zich mooi vrij van González, maar zijn schot is ietwat wild en gaat naast en over.
39'
Nog ruim vijf minuten tot aan de rust. Ondanks wat kansen kan Engeland nog geen potten breken tegen Costa Rica.
35'
Deze komt goed bij de tweede paal, waar Phil Jones de bal terugkopt richting het midden van de zestien. Daar staat, hoe kan het ook anders, Sturridge vrij. De bal komt net iets te hoog voor de aanvaller, waardoor hij zijn kopbal niet op doel kan plaatsen.
34'
Engeland begint aan te dringen. In een korte tijd mag het twee corners nemen, maar voor veel gevaar zorgt het niet. De derde hoekschop is echter weer aan de orde.
31'
Zo moet Sturridge het vooral voor Engeland doen, terwijl Costa Rica één keer de lat trof vanuit een vrije trap. Verder is Bryan Ruiz heel lekker bezig. De oud-speler van FC Twente en PSV strooit met mooie ballen.
27'
Grijpt Óscar Duarte daar goed in of is het een penalty? Sturridge neemt de bal op vijf meter van het doel aan en wordt dan in de rug gelopen door de Costa Ricaanse verdediger. De scheidsrechter vindt het niets en daar is heel Engeland uiteraard tegen.
23'
Wat een goede vrije trap van Celso Borges zeg! Met rechts krult hij de bal richting de linkerbovenhoek, maar Foster kan er nog net een handschoen tegenaan zetten. De bal spat daardoor uiteen op de lat, maar zonder interactie was dit de 1-0 geweest.
22'
Ook bij Italië - Uruguay staat het nog 0-0. Bij deze tussenstanden gaat Costa Rica als groepswinnaar naar de achtste finales.
18'
Weer de aanvaller van Liverpool! Sturridge timet slim, terwijl Giancarlo González onder de bal door gaat. Met een volley van twintig meter probeert de Engelse aanvaller het doel onder vuur te nemen, maar zijn inzet gaat over.
15'
Nog steeds krijg je niet het gevoel dat Costa Rica het erg lastig heeft tegen een grote naam. Ook Italië en Uruguay wisten het land op de knieën te krijgen.
12'
Eerste kans voor Engeland dan! Sturridge handelt snel op de rand van de zestien en kan daardoor uithalen met links. Hij zoekt de rechterhoek, maar mikt naast de paal.
11'
Randall Brenes wordt met een subtiel steekballetje vrij voor de keeper gezet, maar de Costa Ricaan wordt teruggefloten vanwege buitenspel. Uit de herhaling blijkt echter dat Luke Shaw niet op tijd stapte en Brenes had eigenlijk door mogen gaan.
10'
Geen betere ploeg in deze eerste tien minuten. Costa Rica heeft al wel een poging richting doel weten te forceren, maar daar schrok Ben Foster niet van.
7'
De trainer wil iedereen aan het werk zetten in Brazilië. Alleen de derde doelman Fraser Forster en de geblesseerde Alex Oxlade-Chamberlain hebben nog geen speelminuten gemaakt. Chamberlain is er ook in deze wedstrijd niet bij. Ditzelfde geldt overigens voor Leighton Baines.
4'
Engeland is al uitgeschakeld en daarom heeft Roy Hodgson zijn basisopstelling op maar liefst negen plekken gewijzigd. Alleen Daniel Sturridge en Gary Cahill mogen blijven staan.
1'
Costa Rica is hoogstwaarschijnlijk het land dat het meeste verrast op dit Wereldkampioenschap. In een loodzware poule met Engeland, Uruguay en Italië is de selectie al geplaatst na twee wedstrijden. Daarom is de derde wedstrijd tegen Engeland voor spek en bonen, aangezien de Engelsen al uitgeschakeld zijn. Toch zal er voldoende strijd zijn in deze wedstrijd, want hoe gek het ook klinkt, het gaat toch nog ergens om. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van de wedstrijd Costa Rica – Engeland.

De Midden-Amerikanen willen als het even kan groepswinnaar worden. Dit zou ten eerste een gunstige uitgangspositie geven, terwijl de prestige uiteraard ook meetelt. Engeland kan het vege lijf niet meer redden, maar wil voorkomen dat er voor het eerst geen punt wordt gepakt op een Wereldkampioenschap. Nog nooit eerder kwam het voor dat een land als Engeland, waar volgens de mensen zelf het voetbal is uitgevonden, geen enkel punt pakte op een mondiaal eindtoernooi.

De vooruitzichten

Voor Costa Rica is de wedstrijd Italië – Uruguay nog interessant. Met zes punten staat het land er goed voor, maar mocht Italië of Uruguay met een groot verschil winnen, dan kan het bij een nederlaag tegen Engeland nog tweede worden in de poule. Mocht er een gelijkspel voortvloeien uit negentig minuten voetballen, dan maakt het resultaat bij Costa Rica – Engeland niet uit.

Het is nog niet te zeggen welke landen worden getroffen na de groepsfase, maar het lijkt erop dat de nummer één uit deze poule Ivoorkust treft, terwijl de nummer twee het tegen Colombia moet waarmaken. Nogmaals, dit is koffiedik kijken, want de wedstrijden in de poule van Ivoorkust en Colombia worden vier uur later afgewerkt.