12.04.2016 15:40

Suárez voelt zich schuldig over bijtincident

Luis Suárez beet in dienst van Ajax ooit toenmalig PSV'er Otman Bakkal en later beet hij op het WK 2014 Giorgio Chiellini. De Uruguayaan laat weten daar enorm veel spijt van te hebben én er een hoop van geleerd te hebben.

In een uitgebreid interview met Helden Magazine gaat de speler van FC Barcelona in op de bijtincidenten. "Op een dag zullen mijn kinderen er ook achter komen dat hun vader zich ook kan vergissen, dat ook hij niet perfect is", klinkt het schuldbewust uit de mond van Suárez. "Ja, want ik ben hun vader. Ik ben hun voorbeeld. Ze weten hoe ik thuis ben en dat ik voetballer ben. Het doet me veel pijn en verdriet dat er een moment komt dat mijn kinderen zien dat hun vader een andere speler heeft gebeten. Ze zijn nog klein en ik heb geprobeerd uit te leggen dat papa een fout heeft gemaakt. Maar ik weet dat mijn kinderen op een dag al mijn wedstrijden zullen terugkijken…"

Na zijn beet op het WK in Brazilië werd Suárez geschorst, maar ging hij bij zichzelf ook ten rade wanneer hij de controle over zichzelf verloor. "Het gebeurde telkens op momenten dat ik veel druk voelde, als het niet ging zoals ik wilde en ik me daar schuldig over voelde. Dat zijn geen excuses, hè", verduidelijkt hij. "Het is zaak dat ik dingen niet te veel opkrop, zoals me vaak is overkomen. Het is goed om me te ontladen, ik merk dat dat me goed doet. Ik probeer ook niet meer te discussiëren en te provoceren. "

Suárez liet zich helpen voor zijn 'probleem'. "Ja, ik heb met een psycholoog gepraat en die heeft mij erg geholpen. Niet alleen met het voetbal, maar ook in het dagelijks leven. De gesprekken hebben mij heel erg geholpen om beslissingen te nemen die ik nog niet eerder heb genomen. Soms deed ik dingen zonder erbij na te denken. Nu weet ik dat ik slimmer moet zijn, steeds na moet denken bij wat ik doe."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner