1 : 0 Torinfos in de Ticker Mark Uth 1. / Penalty
2 : 0 Torinfos in de Ticker Marlon Pereira 49. / Eigen goal
2 : 1 Torinfos in de Ticker Bartholomew Ogbeche 55. / Schot met rechts
2 : 2 Torinfos in de Ticker Etiënne Reijnen 67. / Kopbal  (Albert Rusnák)

90'
Samenvatting tweede helft
Een mooie en spannende tweede helft heeft geresulteerd in een gelijkspel. Sc Heerenveen kwam weer vroeg op een 2-0 voorsprong maar was daarna niet bij machten om de overwinning over de streep te trekken. SC Cambuur kwam langszij door goals van Ogbeche en Reijnen.
90'
90'
Bartholomew Ogbeche landt verkeerd na een kopduel en heeft last. Scheidsrechter Liesveld legt het spel even stil en wijst naar zijn horloge. De tijd tikt nog even door in het Abe Lenstra Stadion.
90'
De minimale extra speeltijd bedraagt drie minuten.
90'
Gele kaart voor Etiënne Reijnen (SC Cambuur)
Flinke elleboog van de verdediger van SC Cambuur richting het hoofd van Mark Uth wordt bestraft met geel.
88'
We zitten inmiddels in de absolute slotfase. SC Cambuur is iets beter maar beide teams lijken tevreden met één punt.
85'
Gele kaart voor Bartholomew Ogbeche (SC Cambuur)
Heel hard doorgaan van de Nigeriaanse spits Ogbeche op Kenneth Otigba. Een donkergele kaart voor de speler van SC Cambuur.
83'
SC Cambuur gaat op zoek naar een voorsprong en is vaak in de aanval. Nu een voorzet van Dejan Meleg die gekeerd moet worden door Nordfeldt.
80'
Nog tien minuten te spelen in de Friese derby. Wie gaat er aan het langste eind trekken? Of eindigt het 'kampioenschap van Friesland' in een remise?
75'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Kenneth Otigba
75'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Jordy Buijs
73'
Wissel in bij SC Cambuur -> Dejan Meleg
73'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Daniël de Ridder
71'
Bijna de voorsprong voor SC Cambuur! Furdjel Narsingh met een goede loopactie waarmee hij voor keeper Nordfeldt komt te staan. De Zweedse keeper blijft goed op de been en keert de inzet.
70'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Jukka Raitala
70'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Morten Thorsby
69'
Gele kaart voor Marten de Roon (sc Heerenveen)
De aanvoerder van sc Heerenveen haalt flink door op Daniël de Ridder en krijgt terecht de gele kaart van scheidsrechter Liesveld.
67'
Doelpunt voor SC Cambuur, 2:2 door Etiënne Reijnen
Zomaar de gelijkmaker na een 2-0 achterstand. Reijnen kopt geheel vrijstaand raak na een perfecte corner van Albert Rusnák.
66'
SC Cambuur gaat op zoek naar de gelijkmaker. De Leeuwarders kunnen echter nog maar weinig grote kansen creëren.
63'
Bijna De Ridder met de gelijkmaker! Goede actie van de linksbuiten aan de linkerkant van het veld. Het schot van Daniël de Ridder verdwijnt in het zijnet.
60'
Wissel in bij SC Cambuur -> Martijn Barto
60'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Sander van de Streek
58'
Weer een leuk begin na het moment van rust. Zowel sc Heerenveen als SC Cambuur scoren en bepalen daarmee de tussenstand na bijna een uur spelen op 2-1.
57'
Wissel in bij SC Cambuur -> Calvin Mac-Intosch
57'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Marlon Pereira
56'
Gele kaart voor Joey van den Berg (sc Heerenveen)
Lompe overtreding van de middenvelder waar wat frustratie achter schuilt.
55'
Doelpunt voor SC Cambuur, 2:1 door Bartholomew Ogbeche
De vrije trap van Albert Rusnák wordt niet goed verwerkt door keeper Nordfeldt waarna Ogbeche attent is bij de rebound.
50'
Flinke tegenvaller voor het team van trainer Henk de Jong. Vroeg in de tweede helft de grote achterstand in de Friese derby en wellicht wel de beslissing in de wedstrijd.
49'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 2:0 door Marlon Pereira (eigen doelpunt)
Vroeg in de tweede helft is daar de 2-0 voor sc Heerenveen. Goed doorgaan van rechtsbuiten Luciano Slagveer zorgt voor het eigen doelpunt van Pereira, die op zijn beurt opgejaagd werd door Mark Uth.
46'
De tweede helft van de Friese derby is van start gegaan zonder wijzigingen in beide elftallen.
46'
45'
Samenvatting eerste helft
Ondanks een geweldige openingsfase valt de Friese derby nog wat tegen na 45 minuten. Het begin was vlammend omdat Leonard Nienhuis al na enkele seconden een penalty veroorzaakte. Deze werd binnen de minuut benut door topscoorder Mark Uth van sc Heerenveen. Op enkele niet al te grote kansen voor beide teams na verliep de eerste helft rustig.
45'
42'
Beide teams gaan nog steeds gelijk op, een gelijke stand was dan ook niet onverdiend geweest.
40'
Gaat SC Cambuur het de Superfriezen nog moeilijk maken vlak voor rust? De spanning is in ieder geval groot in deze derby.
36'
Nu sc Heerenveen weer aan de betere hand met opnieuw een kopkans voor Mark Uth met een hoekschop als resultaat. De corner belandt bij de tweede paal op het hoofd van Joost van Aken. De verdediger van de thuisclub kopt naast.
34'
Uth, Uth, Uth! Bijna de verdubbeling van de score door Mark Uth. Goede loopactie en voorzet van Pele van Anholt aan de linkerkant waarna Uth zijn schot geblokkeerd ziet worden door Etiënne Reijnen van SC Cambuur.
31'
Met een overwinning op rivaal SC Cambuur zal sc Heerenveen stijgen naar een derde plaats op de ranglijst. Dat betekent dat ze over de Leeuwarders heen gaan.
28'
Een rustige fase in de wedstrijd na bijna een half uur gespeeld te hebben. SC Cambuur is het meest gevaarlijk maar heeft nog weinig grote kansen kunnen creëren. De voorsprong is er natuurlijk nog altijd voor sc Heerenveen door de vroeg benutte penalty van Mark Uth.
23'
Teleurstellende vrije trap van de kant van SC Cambuur. Albert Rusnák en Lucas Bijker proberen een variant maar deze mislukt compleet.
21'
Weer een schot van SC Cambuur, nu door Lucas Bijker. De Geelblauwen zijn vooralsnog gevaarlijk via afstandsschoten, maar komen beter en beter in de wedstrijd.
20'
Bijna de gelijkmaker! Lekker actie van Narsingh die prima breed legt op De Ridder. De linksbuiten van SC Cambuur schiet recht op Nordfeldt waarna de bal net naast het doel caramboleert.
18'
Goed schot van Furdjel Narsingh (SC Cambuur). De poging is van een te grote afstand om het keeper Nordfeldt moeilijk te maken.
16'
In de categorie 'leuk om te vermelden': de penalty, gegeven in de eerste minuut, is de snelst gegeven strafschop in de historie van de Nederlandse Eredivisie.
14'
De storm is wat gaan liggen in het Abe Lenstra stadion na die onstuimige openingsfase. Beide teams willen graag voetballen en zijn opzoek naar kansen.
10'
Het begin van deze Friese derby is veelbelovend. Zowel op als naast het veld is er veel passie en strijd in de beginfase.
8'
Grote kans Bartholomew Ogbeche! Na een goede actie aan de linkerkant van Daniël de Ridder en dito voorzet op Furdjel Narsingh krijgt Ogbeche een levensgrote kans. Het schotje van de Nigeriaanse spits van SC Cambuur is slapjes en een prooi voor Nordfeldt.
6'
Mooi schot Mark Uth! Weer is daar de Duitse spits van sc Heerenveen met een goed schot. Nu gaat zijn inzet vanaf 20 meter naast het doel van keeper Nienhuis.
4'
Goede actie Van der Streek! De middenvelder van SC Cambuur draait in het strafschopgebied mooi weg bij Jordy Buijs en volleerd maar net naast het doel van Kristoffer Nordfeldt.
3'
Wat een geweldige opening van de wedstrijd. Na de aftrap van SC Cambuur breekt sc Heerenveen direct uit met een penalty als gevolg.
1'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:0 door Mark Uth
Binnen de minuut staat de thuisploeg al op voorsprong door een benutte penalty van topscoorder Uth.
1'
Penalty voor sc Heerenveen! Nienhuis met de overtreding in het strafschopgebied. Wat een vlammende start in deze derby!
1'
Gele kaart voor Leonard Nienhuis (SC Cambuur)
Met zijn handen haalt hij een speler van sc Heerenveen neer wat leidt tot een hele vroege strafschop.
1'
En dan nu het Friese volkslied! De supporters van SC Cambuur proberen dit flink te verstieren met veel lawaai en tonen de Nederlandse vlag.
De spelers van beide teams betreden het veld in het Abe Lenstra Stadion. Een fantastische sfeeractie waar de kleuren van beide clubs centraal staan.
Met de sfeer zit het wel goed in het Abe Lenstra Stadion. De thuishaven van sc Heerenveen is tot de nok uitverkocht, ook het vak met supporters van SC Cambuur zit vol. De spanning in Friesland loopt al op...
Voorbeschouwing

Van harte welkom bij de wedstrijd tussen sc Heerenveen en SC Cambuur. De wedstrijd in de negende speelronde van de Eredivisie zal beginnen om 12.30 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de clash in het Abe Lenstra Stadion. Rond de klok van half twaalf worden de opstelling prijs gegeven onder het kopje wedstrijddetails.

De Friese derby
Wat een mooi affiche staat er op het programma aan het begin van deze voetbalmiddag. Het ‘kampioenschap van Friesland’ biedt altijd een hoop spektakel, maar wellicht nu nog meer dan voorheen. Naast dat beide teams in de subtop van de competitie staan zullen vele ogen gericht zijn op Dwight Lodeweges. De huidige coach van sc Heerenveen stond vorig jaar nog aan het roer bij de Geelblauwen uit Leeuwarden. Nadat bekend werd dat Lodeweges aan het einde van het vorige seizoen de overstap naar de grote concurrent zou gaan maken brak de hel los in Leeuwarden. Dwight Lodeweges heeft het seizoen dan ook niet meer afgemaakt sinds dat het nieuws bekend werd.

De balans
Sc Heerenveen trok het meest aan het langste eind. De Superfriezen wonnen vier maal, speelden twee keer gelijk en verloren twee maal van SC Cambuur. De vorige editie van de Friese derby eindigde dan ook in een 2-1 overwinning voor sc Heerenveen. De messen worden geslepen in deze derby. SC Cambuur is in vorm en staat een punt boven de thuisploeg.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Richard Liesveld en diens assistenten Hans Olde Olthof en Berry Simons. Ik wens u veel plezier bij het ‘kampioenschap van Friesland.’