19.10.2014 15:44

Lodeweges: "Niemand kan opscheppen"

De onbesliste Friese derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur (2-2) zorgt volgens trainer Dwight Lodeweges in ieder geval voor wat rust in de provincie. "Niemand heeft verloren, niemand kan het komende half jaar opscheppen'', zei de geboren Canadees met een knipoog. "Op dit moment staat Cambuur weliswaar boven ons op de ranglijst, maar er zijn nog heel veel wedstrijden te gaan hè.''

Lodeweges verspeelde met Heerenveen een comfortabele voorsprong tegen de club waarvoor hij vorig jaar werkte. "Als je 2-0 voorstaat, denk je dat je gaat winnen. Dat gebeurt dan niet en daarom hebben wij wel het gevoel dat we iets verloren hebben. We begonnen heel goed, maar in de tweede helft hadden we het lastig met Cambuur. We deden kleine dingen niet goed, zoals het meelopen bij die vrije trap van hun voor de rebound.''