19.10.2014 19:50

De Roon: "Een discutabele beslissing"

Voor de spelers van sc Heerenveen voelt het 2-2 gelijkspel tegen rivaal SC Cambuur als een nederlaag. Verdediger Joost van Aken kan niet bevatten dat zijn ploeg de zege uit handen gaf.

"Dit kan niet, we moeten alerter zijn", stelt Van Aken na afloop van de wedstrijd op het digitale thuis. Heerenveen stond op een gegeven moment zelfs met 2-0 voor. "Er was niets aan de hand. Cambuur wist uit het veldspel niets te creëren. We hadden de voorsprong langer vast moeten houden. Door de 2-1 gingen zij er weer in geloven en dat mogen we onszelf verwijten. We hebben niet verloren, maar het voelt niet goed. We hadden vandaag moeten winnen."

Aanvoerder Marten de Roon was ook niet tevreden over het resultaat. Wel was hij tevreden over de beginfase. "Die was fantastisch. Cambuur raakte geïrriteerd, je zag dat ze het niet fijn vonden. Cambuur kreeg daarna een paar kansjes, maar wij hadden ook de 2-0 kunnen maken."

De strafschop in de eerste minuut leverde doelman Leonard Nienhuis een gele kaart op, waar volgens De Roon rood op zijn plek was geweest. "Ik heb gisteren NAC tegen ADO Den Haag gezien. Daar kreeg een speler van ADO rood voor een lichte overtreding. Als dat rood was, was dit donkerrood. Ik vond het een discutabele beslissing van de scheidsrechter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner