17.10.2014 15:30

Lodeweges: "De beginfase zal heftig zijn"

Trainer Dwight Lodeweges kijkt uit naar de Friese kraker van zondag tussen sc Heerenveen en zijn vorige werkgever SC Cambuur. "Ik proef bij mijn spelers de absoute wil om te winnen", zegt hij.

Lodeweges haalde vorig seizoen de woede van fanatieke fans van Cambuur op zijn hals toen hij zijn gevoelige vertrek naar sc Heerenveen aankondigde. Hij schrok van alle agressie en diende meteen zijn ontslag in. Toch koestert de geboren Canadees geen wrok tegen zijn oude club. "Er is daar iets moois gegroeid en dat is geen toeval. Cambuur heeft een duidelijke visie en werkt al jaren zo."

Lodeweges beslist zaterdag of Stefano Marzo tegen Cambuur kan spelen. Hij posteert Doke Schmidt rechts in de defensie als dat niet het geval is. De trainer van sc Heerenveen is benieuwd hoe zijn jonge ploeg zich houdt tegen Cambuur. "Reken maar dat de beginfase heftig zal zijn. Even iemand door de benen spelen of 28 scharen is niet verstandig, Cambuur vliegt erbovenop."

Rusnák

Ook coach Henk de Jong van de club uit de hoofdstad van Friesland verwacht een enerverende krachtmeting. "Ik denk dat wij aanvallender gaan spelen dan Heerenveen, dat vooral gevaarlijk zal zijn in de omschakeling", voorspelt hij. "We hebben de kwaliteiten om deze wedstrijd te winnen. In dat geval zullen er denk ik duizenden fans voor ons stadion staan als we terugkomen."

De Jong kan gewoon een beroep doen op Albert Rusnák, die afgelopen week bij Jong Slowakije een lichte blessure opliep. Aanvaller Michiel Hemmen is geschorst.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner