1 : 0 Torinfos in de Ticker Christian Atsu 31. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Steve De Ridder 63. / Penalty
2 : 1 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 86. / Kopbal  (Kelvin Leerdam)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Davy Pröpper 90. / Schot met rechts

90'
Samenvatting

Vitesse heeft terecht met 3-1 gewonnen van FC Utrecht. Vitesse was heer en meester, maar drukte dit pas laat in de score uit. Utrecht kwam terug in de wedstrijd. De bezoekers kregen een strafschop na een handsbal van Kashia. De Ridder ging achter de bal staan en faalde niet. Vervolgens ging Vitesse wederom op zoek naar de voorsprong. De Arnhemmers raakten de paal en de lat, maar vlak voor tijd kwam Vitesse toch nog op voorsprong. Havenaar kopte een voorzet van Leerdam tegen de touwen. In de blessuretijd schoot Pröpper nog een bal uit de tweede lijn via de onderkant van de lat in het doel.
90'
90'
Doelpunt voor Vitesse, 3:1 door Davy Pröpper
Koekoek! Toch nog een werelddoelpunt in Arnhem. Pröpper krijgt de bal voor zijn voeten en schiet vanaf een meter of twintig de bal snoeihard via de onderkant van de lat tegen de touwen. Genieten!
90'
Bijna een werelddoelpunt! De zojuist ingevallen Gaël Kakuta verschalkt Ruiter met een schitterende stift, maar Bulthuist brengt redding op de doellijn. Jammer! Dat was een schitterend doelpunt geweest.
90'
De scheidsrechter trekt er nog drie minuten blessuretijd bij.
90'
Wissel in bij Vitesse -> Gaël Kakuta
90'
Wissel uit bij Vitesse -> Lucas Piazón
90'
Havenaar heeft weliswaar een aantal grote kansen gemist vandaag, toch is de Japanner van groot belang met zijn treffer.
88'
Het gaat de Arnhemmers toch weer lukken. Dit kan niet meer fout gaan.
86'
Doelpunt voor Vitesse, 2:1 door Mike Havenaar
Toch Havenaar! Hoe is het mogelijk?! Leerdam geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Havenaar kopt de bal snoeihard tegen de touwen. Ruiter was kansloos.
86'
Atsu! De Ghanees krijgt de bal aangespeeld van Havenaar. Atsu schiet vanuit een moeilijke hoek, maar doet dit snoeihard op de keeper.
85'
Tegen Ajax pakte Vitesse de overwinning ook pas heel laat. Gaat het de Arnhemmers vandaag weer lukken?
82'
Havenaar! Sjonge, jonge.. Koning kansen missen is weer actief vandaag. De Japanner krijgt een prima bal aangespeeld en kan vervolgens uithalen. De bal vliegt echter recht in de handen van de keeper.
80'
Wissel in bij FC Utrecht -> Bob Schepers
80'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Steve De Ridder
79'
Alleen Vitesse maakt vandaag aanspraken op een overwinning. De Arnhemmers hebben nog een klein kwartier om ervoor te zorgen dat ze niet twee punten verliezen.
77'
Kazaishvili draait weg van zijn directe tegenstander. De Georgiër schiet de bal in de korte hoek, maar Ruiter brengt redding.
74'
De paal! Bijna komt Vitesse weer op voorsprong. Lucas Piazón combineert met Havenaar en krijgt een grote mogelijkheid. De aanvallende middenvelder van Vitesse schiet de bal vanaf acht meter op de paal. Wederom was doelman Ruiter kansloos geweest.
71'
Opmerkelijk dat in een wedstrijd waarin zoveel kansen worden gecreëerd er uitgerekend tweemaal vanaf de strafschopstip moet worden gescoord.
69'
Dat scheelde maar een haartje! Lucas Piazón speelt de meegelopen Van Aanholt aan. De linksback van Vitesse haalt uit en raakt de paal. Ruiter was volstrekt kansloos geweest.
67'
Bosz heeft voor de eerste keer gewisseld. Ibarra verlaat het veld en wordt vervangen door Valeri Kazaishvili.
66'
Wissel in bij Vitesse -> Valeri Kazaishvili
66'
Wissel uit bij Vitesse -> Renato Ibarra
66'
Bulthuis probeert Ibarra van zich af te houden en plant zijn voorarm in het gezicht van Ibarra. De smerige overtreding van Bulthuis blijft onbestraft.
65'
Gele kaart voor Kelvin Leerdam (Vitesse)
Leerdam begaat een overtreding op Oar en krijgt de gele kaart van scheidsrechter Van Boekel.
63'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:1 door Steve De Ridder
De Ridder schiet de bal in de linkerhoek. Velthuizen gaat naar de goede hoek, maar kan de poging van De Ridder niet keren.
63'
Weer een strafschop! De Ridder schiet de bal tegen de hand van Kashia aan. Van Boekel legt de bal op de stip.
61'
Weer een kans voor De Ridder. Deze keer krijgt de Belg de bal van Toornstra. Vanuit een moeilijke hoek probeert De Ridder op doel te schieten. De poging van de aanvaller van Utrecht verdwijnt in het zijnet.
59'
Wat een misser! Hoe is het mogelijk?! FC Utrecht moet hier op gelijke hoogte komen. Tommy Oar lanceert De Ridder. De Belg kan alleen op Velthuizen af en gaat langs de doelman en schiet op doel. Inmiddels staat Jan-Arie van der Heijden op de doellijn om de inzet van De Ridder te keren. Wat een grote misser.
58'
Takagi levert de bal slordig in. Pröpper kan er met de bal vandoor. De middenvelder probeert de bal in de verre hoek te krullen, maar doelman Ruiter brengt redding.
57'
De tweede helft is tot dusver nog niet zo enerverend als de eerste. Beide elftallen zijn zoekend.
54'
Mogelijkheid voor Vitesse. Ibarra geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Havenaar kan koppen, maar zijn inzet gaat een metertje naast.
51'
Wil FC Utrecht nog wat willen forceren dan zal het team van Jan Wouters aanvallender moeten gaan spelen. Ze gunnen Vitesse te veel balbezit.
47'
Eerste mogelijkheid van de tweede helft is voor Vitesse. Atsu krijgt de bal op aangeven van Lucas Piazón. De Ghanees staat links in het strafschopgebied en kapt naar zijn mindere rechterbeen. Atsu schiet de bal vervolgens in de verre hoek en dwingt Ruiter tot een redding.
46'
We zijn weer begonnen in 't GelreDome. Vitesse heeft afgetrapt.
46'
45'
Samenvatting eerste helft

Vitesse staat terecht met 1-0 voor bij de rust. De Arnhemmers zijn heer en meester, maar verzuimen om de score verder uit te breiden. Mike Havenaar kreeg een tweetal grote mogelijkheden, maar had het vizier niet op scherp staan.
45'
45'
Mogelijkheid voor Utrecht. Takagi geeft een voorzet vanaf de rechterkant. De Ridder kan koppen, maar doet dit in de handen van Velthuizen.
45'
De scheidsrechter trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
43'
Oei! Een afgeslagen bal komt voor de voeten van Pröpper terecht. De middenvelder haalt verwoestend hard uit, maar zijn poging verdwijnt net naast het Utrechtse doel.
40'
Weer een kansje voor Utrecht. Toornstra vanuit een moeilijke hoek schieten, maar stuit op Velthuizen.
39'
Eindelijk weer een mogelijkheid voor de bezoekers. Yassine Ayoub combineert met De Ridder, waardoor laatstgenoemde kan schieten. Het schot van de Belg wordt echter op het laatste moment geblokt door Guram Kashia.
38'
Een afgeslagen bal komt voor de voeten van linksback Van Aanholt terecht. De huurling van Chelsea besluit om ineens te schieten, maar ziet zijn inzet de tribune invliegen.
36'
Geen strafschop voor FC Utrecht. De Ridder gaat neer, nadat Kelvin Leerdam het blok zet. Scheidsrechter Van Boekel wuift het weg.
36'
Gele kaart voor Marko Vejinović (Vitesse)
Marko Vejinović maakt hands en krijgt daarvoor de gele kaart van de scheidsrechter.
34'
Vitesse is heer en meester. Het is alleen jammer dat de Arnhemmers door middel van een strafschop op voorsprong zijn gekomen. Het had inmiddels al 4-0 kunnen staan.
31'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Christian Atsu
Atsu schiet de bal in de linkerhoek en ziet doelman Ruiter naar de andere hoek duiken.
30'
Gele kaart voor Kai Heerings (FC Utrecht)
Heerings krijgt voor zijn handsbal de gele kaart van scheidsrechter Van Boekel.
29'
Strafschop! Het is hectisch in het strafschopgebied van FC Utrecht. Vitesse mist kans na kans, maar uiteindelijk krijgt Vitesse een strafschop nadat Lucas Piazón de bal tegen de arm van Heerings aanschiet.
27'
Wederom een poging van Atsu. Deze keer probeert de Ghanees het van een meter of 25. Atsu wordt uit balans gebracht en produceert een afzwaaier. Geen overtreding volgens Van Boekel.
23'
Vitesse is duidelijk de bovenliggende partij. Het is niet de vraag wanneer, maar hoeveel Vitesse er vandaag gaat maken.
22'
Volgende mogelijkheid voor Vitesse. Atsu krijgt de mogelijkheid om vanaf een meter of twintig uit te halen. De poging van de Ghanees vliegt naast het doel.
20'
De lat! Wederom komt Vitesse bijna op voorsprong. Heerlijke steekbal van Pröpper op Ibarra. De rechtsbuiten schiet de bal vervolgens snoeihard op de lat. Ruiter was kansloos geweest.
20'
Pol van Boekel fluit niet kinderachtig en laat veel doorgaan.
17'
Wat een kans! Vitesse vergeet op voorsprong te komen. Een lange bal van achteruit wordt panklaar neergelegd met de kop door Christian Atsu. Havenaar hoeft de bal alleen nog maar achter doelman Ruiter te schieten, maar raakt de bal volledig verkeerd. Wat een misser!
16'
Vitesse speelt de bal rustig rond. De Arnhemmers zijn opzoek naar openingen in de Utrechtse defensie.
13'
Mulenga heeft bij het naar voren trappen van de bal, hoogstwaarschijnlijk, een spier verrekt in zijn bovenbeen. De Zambiaan wordt vervangen door Yoshiaki Takagi.
12'
Wissel in bij FC Utrecht -> Yoshiaki Takagi
12'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Jacob Mulenga
11'
Jacob Mulenga oogt geblesseerd. Het lijkt er niet op dat hij verder kan.
10'
Oef! Eerste mogelijkheid voor FC Utrecht. Patrick van Aanholt verliest simpel de bal. Jens Toornstra lanceert vervolgens Steve De Ridder. De Belg moet vanuit een moeilijke hoek op doel schieten en stuit op doelman Piet Velthuizen.
8'
Oei! Vitesse komt bijna op voorsprong! Lucas Piazón kopt de bal terug op Mike Havenaar na een voorzet vanaf de rechterkant. Havenaar kan koppen, maar Robbin Ruiter brengt redding.
7'
Weer geen strafschop voor Vitesse! Renato Ibarra gaat over het been van Heerings en gaat liggen. Hier had de scheidsrechter voor kunnen fluiten.
7'
Mooie herdenking van beide supportersgroepen. Indrukwekkend.
5'
Het eerbetoon aan David di Tomasso en Theo Bos loopt. Er wordt een minuut lang geklapt.
4'
Davy Pröpper komt in een duel met Dave Bulthuis en Kai Heerings en gaat naar de grond. De scheidsrechter ziet er geen overtreding in en dus krijgt Vitesse geen strafschop.
1'
We zijn begonnen in Arnhem. FC Utrecht heeft afgetrapt.
1'
Voorbeschouwing

Van harte welkom bij de wedstrijd Vitesse tegen FC Utrecht. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen van beide elftallen bekijken.

De wedstrijd in Arnhem zal in eerste instantie in het teken staan van de herdenking van Theo Bos en David di Tomasso. Beide spelers droegen het rugnummer vier bij hun club en daarom zal er tijdens de vierde minuut extra worden stilgestaan bij het overlijden van beide personen. Een mooi gebaar van beide supportersgroepen.
FC Utrecht heeft het de laatste jaren lastig tegen Vitesse. Van de laatste vijf duels dat Utrecht speelde tegen Vitesse werd er slechts één gewonnen. Drie keer trok Vitesse aan het langste eind, terwijl de overige confrontatie in een gelijkspel eindigde.

De Arnhemmers kunnen na speelronde dertien weleens koploper zijn. Wanneer AZ punten laat liggen in Rotterdam-Zuid en Vitesse weet te winnen van FC Utrecht, dan staat het team van Peter Bosz na de dertiende speelronde bovenaan in de Eredivisie. Vitesse kent tot dusver een uitermate succesvol seizoen, al proberen de Arnhemmers nog altijd het verloren duel in Den Haag over te laten spelen. Vorige week won Vitesse op bezoek in Amsterdam met 1-0 van Ajax. Eerder werden hoogvliegers FC Twente, sc Heerenveen en PEC Zwolle al verslagen, terwijl ook de derby tegen NEC winnend werd afgesloten.
FC Utrecht staat voorafgaand aan speelronde dertien op de twaalfde plaats. Het team van Jan Wouters is bezig aan een wisselvallig seizoen. Zo wonnen de Utrechters afgelopen week met 2-0 van sc Heerenveen, maar verloren ze twee weken terug met 3-1 van Cambuur Leeuwarden. Utrecht zal tegen titelkandidaat Vitesse zichzelf in de etalage willen zetten. Een overwinning op Vitesse kan er zomaar voor zorgen dat de Utrechters het linkerrijtje binnenkomen.

Vitesse moet het tegen FC Utrecht doen zonder de lang geblesseerde Theo Janssen. De middenvelder scheurde tegen Feyenoord zijn kruisband af en is er voorlopig nog niet bij. Daarnaast kunnen de Arnhemmers ook niet beschikken over Adnane Tighadouini. De vleugenaanvaller is nog niet wedstrijdfit. Ook Jonathan Reis is niet inzetbaar. De Braziliaan is nog altijd disciplinair geschorst.
FC Utrecht moet het in Arnhem doen zonder de geblesseerden Johan Mårtensson (knie), Willem Janssen (knie) en Marcus Nilsson (rug). Daarnaast zijn Edouard Duplan en Adam Sarota nog niet wedstrijdfit.