0 : 1 Torinfos in de Ticker Richairo Živković 61. / Schot met rechts
0 : 2 Torinfos in de Ticker Filip Kostić 67. / Schot met links  (Tjaronn Chery)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Filip Kostić 85. / Schot met links

90'
Het is afgelopen in Almelo. 0-3 geeft een vertekenend beeld van de wedstrijd, maar de drie punten zijn binnen voor FC Groningen. De ploeg won sinds 3 augustus geen uitduel meer, maar dat syndroom is nu ook weer opgelost. Heracles Almelo zal de wonden moeten likken en misschien ook wel in de afgrond die degradatievoetbal heet kijken.
90'
88'
Hij maakte twee doelpunten voor FC Groningen, maar moet nu naar de kant met een voetblessure. Rasmus Lindgren mag nog enkele minuten meedoen.
88'
Wissel in bij FC Groningen -> Rasmus Lindgren
88'
Wissel uit bij FC Groningen -> Filip Kostić
85'
Doelpunt voor FC Groningen, 0:3 door Filip Kostić
Nu begint de uitslag wel een heel erg verkeerd beeld te geven van FC Groningen. De uitploeg speelt niet goed, maar komt via Filip Kostić wel op een 0-3 voorsprong. Richairo Živković probeert het eens van afstand en schiet zo goed dat Remko Pasveer de bal niet goed kan verwerken. Kostić is meegelopen en kan profiteren van de losgeslagen bal. Met links schiet hij de bal nog knap langs Pasveer.
84'
Mikhail Rosheuvel speelt vanavond een ontzettend zwakke wedstrijd. Nauwelijks voorzetten en hij komt zijn directe tegenstander eigenlijk nooit voorbij. De rechtsbuiten gaat ook te vaak voor eigen succes, waar afspelen eigenlijk een betere optie is.
82'
Gele kaart voor Leon van Dijk (Heracles Almelo)
Om te voorkomen dat Richairo Živković kan profiteren van een voorzet van rechts trekt Leon van Dijk de spits van FC Groningen onderuit. Hiervoor krijgt de back een gele kaart.
80'
Bij een 0-2 achterstand een verdediger voor een verdediger wisselen, dat lijkt mij niet de bedoeling. Waarom Jeroen Veldmate naar de kant gaat is mij niet bekend, maar hij wordt tien minuten voor tijd vervangen door Bart Schenkeveld.
80'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Bart Schenkeveld
80'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Jeroen Veldmate
77'
Oh wat pakt Bryan Linssen dit verkeerd aan zeg! Heracles Almelo kan snel uitbreken en zo de verdediging van FC Groningen onder druk zetten, maar de aanvaller van Heracles Almelo loopt veel te veel met de bal aan de voet. FC Groningen was met drie man terug, terwijl Heracles ook drie man mee had in de aanval. Door het trage handelen van Linssen konden er echter meer verdedigers terugkomen. Kans verkeken.
74'
Het mag gezegd worden dat - ondanks het soms lompe optreden van Eric Botteghin - FC Groningen prima verdedigt. Heracles Almelo heeft kansen gecreëerd, maar die kansen ontstonden na wat geluk aan de kant van de thuisploeg.
71'
Heracles Almelo moet wat en daarom wordt er opnieuw gewisseld. Mark Uth speelde geen geweldige wedstrijd en kreeg al snel geel. De spits wordt daarom vervangen door Matthew Amoah.
71'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Matthew Amoah
71'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mark Uth
69'
Haha! Bij een corner van Heracles Almelo blijft de bal zo'n drie seconde liggen voor het doel van Marco Bizot. Mark Uth probeert als enige Heraclied bij de bal te komen, maar staat tussen vijf spelers van FC Groningen in. Dit had de 1-1 kunnen zijn, maar vijf tegen één is niet te doen voor Uth.
67'
Doelpunt voor FC Groningen, 0:2 door Filip Kostić
Een gelukje voor FC Groningen! Tjaronn Chery gaat aan de linkerkant slim een duel aan, geeft een klein duwtje en profiteert vervolgens van zijn eigen actie. Hij neemt de lange bal mee richting het strafschopgebied en speelt Filip Kostić aan op de rand van de zestien. Hij zoekt met links de rechterhoek, maar trapt tegen de kuiten van Leon van Dijk op. De bal verandert van richting, waardoor Remko Pasveer kansloos is. 0-2 voor FC Groningen na ruim een uur spelen.
66'
Een hard schot van Tjaronn Chery! De aanvaller van FC Groningen schiet vanaf rechts hard op het doel, maar daar staat Remko Pasveer. De goalie kan de bal niet klemmen, dus bokst hij de bal hard weg.
64'
Ook Heracles Almelo wisselt snel na de openingstreffer. Ben Rienstra verlaat het veld voor Iliass Bel Hassani. De invaller moet samen met zijn ploeggenoten op zoek naar de gelijkmaker.
64'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
64'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Ben Rienstra
62'
Na de goal volgt meteen wissel aan de kant van FC Groningen. Andraž Kirm verlaat het veld en Michael de Leeuw komt erin
62'
Wissel in bij FC Groningen -> Michael de Leeuw
62'
Wissel uit bij FC Groningen -> Andraž Kirm
61'
Doelpunt voor FC Groningen, 0:1 door Richairo Živković
Het eerste gevaar van FC Groningen in de eerste helft betekent meteen de 0-1! Jeroen Veldmate krijgt een lange bal vanaf het middenveld ongelukkig op de rug, waardoor Richairo Živković opeens één op één staat met Remko Pasveer. De goalie komt snel uit zijn doel, maar Živković is scherp en schiet met een stuit de 0-1 tegen de touwen.
58'
Bij Heracles Almelo misten Remko Pasveer en Bryan Linssen nog geen minuut speeltijd in de Eredivisie. Bij FC Groningen geldt dit voor Marco Bizot en Eric Botteghin.
55'
Helaas zakt het tempo al snel weer in en zijn we weer terug bij af. FC Groningen lijkt al helemaal niet aan te dringen, maar dat kan de thuisfans natuurlijk weinig schelen.
51'
Zowaar twee kansen kort achter elkaar. Opnieuw is Bryan Linssen betrokken bij gevaar van de thuisploeg. De aanvaller kopt een stuiterende bal breed op Jason Davidson, die op links zijn geluk beproeft. Marco Bizot ziet de bal hard voorlangs vliegen, maar de aanvallende intenties van Heracles Almelo zijn opeens weer helemaal aanwezig.
49'
Toch een grote kans voor Heracles Almelo! Met een gelukje komt Bryan Linssen aan de bal in het strafschopgebied en de aanvaller aarzelt niet. Hij schiet snel - misschien wel iets te snel - en kan daarom niet goed plaatsen. Marco Bizot kan de lage inzet van Linssen keren met de benen.
49'
Zucht, ook de eerste minuten van de tweede helft zijn erg slordig. Zowel Heracles Almelo als FC Groningen kan de bal nog geen halve minuut in de ploeg houden. Veel lange ballen die mislukken en traag voetbal van achteruit.
46'
Terwijl het nog steeds regent heeft Heracles Almelo afgetrapt voor de tweede helft.
46'
45'
Samenvatting eerste helft:
Veel kansen creëren FC Groningen en Heracles Almelo niet, maar als ze dan eindelijk wel voorkomen worden ze niet afgemaakt. Mark Uth was uit een voorzet dicht bij een doelpunt, maar de spits stuitte op Marco Bizot. Richairo Živković had vlak voor rust de 0-1 moeten scoren na een blunder van Remko Pasveer, maar de spits van FC Groningen schoot voor een leeg doel over. Hierdoor staat het 0-0 op de helft van Heracles Almelo - FC Groningen
45'
45'
Gele kaart voor Tom Hiariej (FC Groningen)
Tom Hiariej is te laat in een duel met Mark Uth en geeft de spits van Heracles Almelo - per ongeluk - een schop. Pech of niet, maar een gele kaart is het wel waard.
44'
Twee blunders kort achter elkaar, de één nog erger dan de ander!!
Remko Pasveer lijkt een voorzet van Filip Kostić gewoon te pakken, maar de doelman van Heracles Almelo laat de bal los. Die stuitert zomaar voor de voeten van Richairo Živković, die de bal alleen maar in het lege doel hoeft te schieten. De spits raakt de bal echter verkeerd, waardoor deze met een boogbal op het dak van het doel belandt.
41'
Nog ongeveer vijf minuten te gaan in de eerste helft bij Heracles Almelo - FC Groningen. Beide ploegen hebben nog geen goed voetbal laten zien en in totaal slechts drie kansen gecreëerd.
38'
Het is nog niet de wedstrijd van Richairo Živković. De spits van FC Groningen is topscorer van het elftal met vier doelpunten, maar valt in de wedstrijd tegen Heracles Almelo vooral op vanwege zijn balverlies. Een simpele inspeelpass neemt hij zo aan dat de bal alsnog opstuitert. Hierdoor kan een verdediger makkelijk ingrijpen. Ook het kaatsen gaat niet geweldig bij Živković.
35'
Jason Davidson speelt vanavond mee tegen FC Groningen, maar is eigenlijk geschorst. De back van Heracles Almelo kreeg tegen Go Ahead Eagles zijn vijfde gele kaart van het seizoen, maar omdat de wedstrijd nog niet is uitgevoetbald gaat de schorsing nog niet in.
33'
Daar is Mark Uth uit het niets! De spits van Heracles Almelo komt naar de eerste paal en die loopactie heeft Bryan Linssen gespot. De linksbuiten zet laag voor en Uth loopt tegen die voorzet aan. Marco Bizot kan de bal ternauwernood uit de korte hoek houden, maar daar stond Heracles Almelo bijna op een 1-0 voorsprong.
30'
Een hoogtepunt in de wedstrijd hoor. Scheidsrechter Liesveld spreekt Ben Rienstra en Richairo Živković toe omdat ze wat een het stoeien waren bij een corner. Heracles Almelo - FC Groningen is voorlopig geen leuke wedstrijd om te kijken.
27'
Het balverlies op het middenveld is schrijnend om te zien. Beide ploegen kunnen de bal niet goed in het elftal houden. Dit zorgt er ook voor dat we nog maar anderhalve kans hebben gezien in een klein half uur voetbal.
24'
Dat het nog 0-0 staat in Almelo is eigenlijk niet zo gek. In het Polman Stadion werd in de Eredivisie het minst gescoord door ploegen. Slechts twaalf doelpunten vielen in het stadion. Dit is natuurlijk een goede prestatie voor de verdediging van Heracles Almelo, maar het geeft ook aan dat de ploeg niet zo makkelijk tot scoren komt.
20'
Eindelijk wat actie in Almelo! Filip Kostić heeft een geweldige voorzet vanaf links in huis. De bal gaat richting de tweede paal, maar daar staat Jason Davidson klaar om te verdedigen. De back kopt de bal echter richting de eigen penaltystip, waar Richairo Živković staat. De topscorer van FC Groningen kan de bal echter geen kracht geven, waardoor Remko Pasveer in twee instanties kan redden.
18'
FC Groningen is behoorlijk stout geweest in de vorige twaalf speelrondes in de Eredivisie. De formatie van Erwin van de Looi kreeg 36 kaarten. Hiervan waren er 31 geel en 5 rood. Het gemiddeld aantal kaarten aan Groningse kant per wedstrijd ligt dus op 3.
15'
De eerste echte kans van de wedstrijd volgt in de vijftiende minuut. Andraž Kirm schiet vanaf links richting de verre hoek, maar Remko Pasveer hoeft niet in te grijpen. Hij duikt nog wel, maar ziet dat de bal voorlangs vliegt.
14'
Je kunt het zien als een voor- of nadeel, maar het feit dat Heracles Almelo geen hele wedstrijd heeft gespeeld afgelopen week werkt natuurlijk effect op de lichamen van de spelers. Twintig minuten voetballen is natuurlijk minder belastend dan negentig minuten. Het kan de spelers echter ook uit de routine van wedstrijden halen.
11'
Eric Botteghin moet oppassen. De verdediger van FC Groningen veroorzaakte in de derde minuut al bijna een penalty, maar kwam hier nog mee weg. Botteghin gaat elk duel met tweehonderd procent inzet in, maar dit kan ook teveel van het goede zijn. Een vroege gele kaart is uiteraard gevaarlijk voor een speler in de verdedigende linie.
8'
Heracles Almelo - FC Groningen werd negen keer eerder afgewerkt in de Eredivisie. Beide ploegen wonnen vier keer en dus werd er één keer gelijkgespeeld. FC Groningen scoorde iets meer dan Heracles Almelo: Vijftien om dertien doelpunten.
5'
Alsof het zo moet zijn regent het weer bij een wedstrijd van Heracles Almelo. Vorige week tegen Go Ahead Eagles werd de wedstrijd zelfs gestaakt door de regenval, maar nu zijn de voorspellingen gelukkig wat milder. De regen maakt het gras wel nat en daar moeten beide doelmannen rekening mee houden. Thomas Bruns begrijpt dat het lastig kan zijn en legt in de vijfde minuut aan voor een afstandsschot. Met een vervelende, glijdende stuit komt de bal uiteindelijk in de handen van Marco Bizot.
3'
Gele kaart voor Mark Uth (Heracles Almelo)
Al vroeg krijgt Mark Uth een gele kaart voor een schwalbe, maar is dit wel terecht? Scheidsrechter Liesveld is gedecideerd als Uth over het been van Eric Botteghin valt, maar er was wel degelijk contact tussen de twee spelers. De bal had hier ook op de stip gekund, maar geel is in ieder geval onterecht.
1'
Na een minuut stilte, vanwege het overlijden van Ron Dellow, is Heracles Almelo - FC Groningen begonnen. Dellow stond van 1972 tot 1975 aan het roer bij de Almeloërs en overleed afgelopen donderdag op 99-jarige leeftijd.
1'
Na het waterballet wat Heracles Almelo beleefde op bezoek bij Go Ahead Eagles mag de formatie uit Overijsel nu in eigen stadion FC Groningen ontvangen. Een strijd tussen de nummers dertien en acht uit de Eredivisie. Mijn naam is Jos Boesveld en hou je op de hoogte van de wedstrijd Heracles Almelo – FC Groningen.

De thuisploeg van vanavond heeft dus extra rust gehad in de vorige speelronde. Een wolkbreuk zorgde ervoor dat het veld in Deventer onbespeelbaar werd, waardoor de wedstrijd na twintig minuten al ‘klaar’ was. Go Ahead Eagles – Heracles Almelo wordt op 4 december ingehaald, maar daarvoor moet de ploeg dus eerst afrekenen met onder andere FC Groningen. Heracles Almelo heeft dit seizoen het geluk dat het in bijna elke wedstrijd met dezelfde opstelling kan starten. Ook tegen FC Groningen staan veel van de vertrouwde namen in de basisopstelling. Alleen verdediger Leon van Dijk zal niet direct herkend worden door de fans. De jonge mandekker speelde dit seizoen pas twee wedstrijden voor zijn ploeg. Voorin treffen we dus bekendere namen aan. Mark Uth, Mikhail Rosheuvel en Bryan Linssen hebben al meerdere wedstrijden met elkaar gespeeld en lijken steeds beter op elkaar in te spelen. De 1-2 overwinning op Feyenoord van twee weken terug bewijst dit wel.

FC Groningen gooit het sinds kort over een andere boeg. De jonge Richairo Živković maakte enkele weken geleden zijn basisdebuut, maar lijkt nu eerste keuze te zijn als aanvalsleider. Het talent wordt bijgestaan door Andraž Kirm en Filip Kostić, die met werklust en de juiste dosis gogme het menig verdediger moeilijk maken. FC Groningen draait prima in de Eredivisie en heeft zich meerdere keren staande gehouden tegen de topploegen. Tegen koploper AZ werd er met 2-1 gewonnen en de week daarop werd PSV met 1-0 verslagen. Vervolgens werd er twee keer gelijkgespeeld tegen Vitesse (2-2) en Roda JC (3-3). Omdat FC Groningen ook al tegen FC Twente en Ajax voetbalde staat alleen Feyenoord nog als lastige tegenstander op het programma. Het is dus heel goed mogelijk dat FC Groningen zich gaat melden in de top drie van de Eredivisie.