1 : 0 Torinfos in de Ticker Mathias Gehrt 13.
2 : 0 Torinfos in de Ticker Mike van Duinen 32.  (Michiel Kramer)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Mathias Gehrt 71.  (Mike van Duinen)

90'
Einde wedstrijd Het duel tussen ADO Den Haag en SC Cambuur is afgelopen. De thuisploeg scoorde in de eerste helft al twee keer en daar kwam in het tweede bedrijf nog eentje bij. Grote man aan ADO-zijde was de Deen Mathias Gehrt, die de 1-0 en 3-0 voor zijn rekening nam. Het andere doelpunt van de Hagenaren werd gemaakt door Mike van Duinen.
90'
De extra tijd bedraagt twee minuten.
89'
Twee minuten voor het einde van de wedstrijd krijgt Gouriye zijn eerste kans van de wedstrijd. Het schot van de invaller eindigt echter in de tribunes.
87'
Op het middenveld is El Makrini twee spelers van ADO Den Haag te slim af en speelt hij de bal op Christovao. De spits van Cambuur krijgt de ruimte om te schieten, maar hij raakt de bal compleet verkeerd.
86'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Malcolm Esajas
86'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Jerson Cabral
85'
Door de overwinning van vanavond stijgt ADO Den Haag naar de vijftiende plek. Daarmee haalt de ploeg van Maurice Steijn Cambuur in, dat voor de eerste keer dit seizoen in de degradatiezone terecht komt.
83'
Christovao begaat een harde overtreding op Beugelsdijk, maar hij wordt gespaard door de scheidsrechter. Janssen had eigenlijk geel moeten trekken, maar houdt de kaarten op zak.
82'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Danny Bakker
82'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Gianni Zuiverloon
80'
Op aangeven van Schokker krijgt Bakker de kans om de eretreffer te maken. De middenvelder kapt zijn man uit en schiet, maar via het been van een ADO-verdediger rolt de bal over de achterlijn. De hoekschop die daarop volgt levert Cambuur niets op.
78'
Cabral maakt het bijna nog erger voor Cambuur. De buitenspeler omspeelt zijn speler, trekt naar binnen en haalt uit. Nienhuis kan de bal echter tot een hoekschop verwerken.
77'
Wissel in bij SC Cambuur -> Oebele Schokker
77'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Kevin Brands
77'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ninos Gouriye
77'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Michiel Kramer
76'
Gele kaart voor Erik Bakker (SC Cambuur)
De middenvelder van Cambuur lijkt gefrustreerd en maakt een gemene overtreding op de man die al twee keer scoorde, Gehrt. Janssen geeft Bakker voor deze overtreding een gele kaart.
75'
Het Haags kwartiertje is aangebroken. En het staat al 3-0!
74'
Links van het strafschopgebied wordt Bakker onderuit gehaald door Zuiverloon. Cambuur krijgt een vrije trap op een goede positie.
71'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 3:0 door Mathias Gehrt
De thuisploeg stond al op een comfortabel 2-0 voorsprong, maar Gehrt maakt er zelfs 3-0 van. Van Duinen breekt aan de rechterkant van het veld door en legt terug op Gehrt, die de bal in de zestien krijgt aangespeeld. Net als bij zijn eerste doelpunt gaat de bal via een Cambuur-been het doel in, maar dat deert de Deen natuurlijk niet: 3-0.
69'
Een goede voorzet van Lukoki levert Cambuur de volgende kans op. De bal komt op het hoofd terecht van Van Moorsel, die de bal niet heel goed met zijn hoofd raakt. Daardoor kan Coutinho vrij simpel redding brengen.
66'
Daar is dan eindelijk het eerste kansje van Cambuur in de tweede helft. El Makrini geeft vanaf links een voorzet op Van Moorsel, die op tien meter van het doel de bal naast kopt.
63'
Het staat slechts 2-0, maar je hebt totaal niet het idee dat Cambuur terug kan komen in de wedstrijd. De Leeuwarders hebben veel balbezit, maar het lukt ze niet om kansen te creëren.
60'
Van dichtbij verzuimt Zuiverloon raak te koppen! De verdediger kan uit een vrije trap van Holla vrij inkoppen, maar Zuiverloon mikt de bal over het doel.
59'
Langzaam maar zeker wint Cambuur terrein. Kansen hebben de Leeuwarders echter nog niet gehad in de tweede helft.
56'
Wissel in bij SC Cambuur -> Paco van Moorsel
56'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Marcel Ritzmaier
53'
Gehrt besluit zijn geluk te beproeven en schiet van dertig meter op doel. De bal lijkt een gemakkelijke prooi voor Nienhuis, maar de Cambuur-doelman neemt geen risico en bokst de bal over de achterlijn.
51'
Cambuur probeert meer risico te nemen door aanvallender te spelen. Dat leidt bijna tot een mogelijkheid voor Van der Laan, maar hij wordt goed verdedigd door Meijers.
49'
Gele kaart voor Mathias Gehrt (ADO Den Haag)
De maker van de 1-0 probeert de scheidsrechter te misleiden door de bal met zijn arm mee te nemen. Arbiter Janssen heeft echter door wat Gehrt doet en bestraft het met een gele kaart.
48'
ADO-verdediger Beugelsdijk speelt een zeer goede wedstrijd. Hij wint veel duels van spits Christovao, die tot nu toe weinig heeft laten zien.
46'
Vlak na rust maakt ADO Den Haag bijna de 3-0! Met een goede steekbal wordt Van Duinen aangespeeld, die één op één met doelman Nienhuis niet weet te scoren. De doelman van Cambuur houdt zijn ploeg met een goede redding op de been.
46'
45'
Einde eerste helft Het is rust in het Kyocera Stadion. De thuisploeg staat na 45 minuten spelen op een comfortabele 2-0 voorsprong. Na een klein kwartier spelen kwam ADO Den Haag op 1-0 door een doelpunt van Gehrt. De Deen passeerde, zij het met wat geluk, Nienhuis met een schot. Twintig minuten later verdubbelde Van Duinen de score. Na goed doorkoppen van Kramer, schoot de aanvaller van ADO de bal in de korte hoek.
45'
Cabral neemt de vrije trap, maar Nienhuis heeft niet al te veel moeite met het schot van de buitenspeler.
44'
Een minuut voor de rust krijgt ADO Den Haag een vrije trap op een veelbelovende plaats. Het is Pereira die de overtreding maakt op Kramer, die zijn lichaam slim tussen de bal en tegenstander houdt.
41'
Na iets meer dan veertig minuten spelen lost Ritzmaier het eerste Cambuur-schot van de wedstrijd. De PSV-huurling schiet vanuit een lastige hoek, net binnen de zestien op goal, maar ziet zijn inzet simpel gered worden door Coutinho.
39'
Een vroege wissel aan Cambuur-zijde. Pereira komt in het veld voor Bijker, die deze week niet helemaal fit was. De linksback, die geselecteerd is voor Jong Oranje, blijkt te veel last te hebben van zijn keel om de wedstrijd door te kunnen zetten.
39'
Wissel in bij SC Cambuur -> Marlon Pereira
39'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Lucas Bijker
36'
De thuisploeg speelt niet geweldig, maar heeft deze wedstrijd nog helemaal niets weggegeven. Dat is ook te danken aan het onmacht van Cambuur in aanvallend opzicht.
32'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:0 door Mike van Duinen
Het is pas de tweede kans voor de thuisploeg, maar het is wéér raak! Linksback Meijers speelt de lange bal naar Kramer, die de bal doorkopt op Van Duinen. De aanvaller is zijn directe tegenstander te slim af en schiet de bal in de korte hoek, langs Nienhuis: 0-2.
31'
Gele kaart voor Michiel Kramer (ADO Den Haag)
De aanvaller van ADO Den Haag heeft mot met de doelman van Cambuur, Nienhuis. Scheidsrechter Janssen probeert ertussen te komen, maar de Kramer gaat door met ruziën, wat hem op een gele kaart komt te staan.
29'
Gele kaart voor Lucas Bijker (SC Cambuur)
Waar de scheidsrechter geen geel trok voor El Makrini, doet hij het wel voor Bijker. De linksback van Cambuur gaat iets te hard in duel met Alberg, die gewillig naar de grond gaat.
29'
Scheidsrechter Janssen spaart El Makrini, die met een tackle Van Duinen onderuit haalt. De aanvaller van de Hagenaren was bezig met een veelbelovende rush en werd op snelheid onderuit getikt.
27'
We zitten in een fase van de wedstrijd waarin niet veel gebeurt. De thuisploeg hinkt op twee gedachten en laat de bezoekers het spel maken. Cambuur probeert via Lukoki aan te vallen, maar de buitenspeler krijgt de bal te veel in de voeten in plaats van in de diepte.
24'
De voorzet van Ritzmaier bereikt Bakker, die terug kan leggen, maar er hij speelt de bal naar iemand in het groen-geel shirt.
23'
Op iets meer dan dertig meter van het doel krijgt Cambuur een vrije trap, na een overtreding van Van Duinen op de opstomende Leeuwin.
20'
De thuisploeg laat de bezoekers uit Leeuwarden nu komen. Cambuur probeert via de combinatie te aanvallen, maar dat lukt vooralsnog niet goed.
16'
Op het doelpunt van Gehrt na, hebben beide ploegen nog geen kansen gekregen in het eerste kwartier. Het spel is in evenwicht, maar de thuisploeg staat met 1-0 voor.
13'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Mathias Gehrt
Aan de andere kant werd het doelpunt afgekeurd, maar deze goal telt wel! Doelman Nienhuis bokst een voorzet van Cabral in de voeten Gehrt. De Deen schiet op doel en via het been van Leeuwin gaat de bal in het doel. De thuisploeg neemt een vroege voorsprong.
12'
SC Cambuur scoort, maar het doelpunt wordt afgekeurd! Linksback Bijker geeft een afgemeten voorzet op Christovao, die de bal knap binnen kopt. Op het moment van spelen stond de spits echter in buitenspel positie, dus het doelpunt gaat niet door.
11'
Het eerste schot van de wedstrijd komt op naam van Alberg. De aanvallende middenvelder schiet van dertig meter, maar de bal vliegt meters over het doel van Nienhuis.
8'
Bij SC Cambuur speelt centraal achterin Ramon Leeuwin. De aanvoerder van de Leeuwarders speelde drie seizoenen bij ADO Den Haag, maar mocht deze zomer vertrekken.
6'
Daar was ADO Den Haag dicht bij de 1-0. Aan de linkerkant, vlakbij de achterlijn, speelt Cabral Droste voorbij en geeft een lage voorzet. Van Duinen probeert de bal in te tikken, maar wordt goed verdedigd door Bijker. ADO Den Haag scoort niet, maar houdt wel een hoekschop over aan de aanval.
4'
Een leuk begin van de wedstrijd. Beide ploegen zitten er kort op en laten en zetten snel druk op de verdediging van de tegenstander.
1'
Een flitsende start van ADO Den Haag levert de thuisploeg meteen een corner op. De hoekschop wordt echter weggewerkt door Van der Laan.
1'
Voorafgaand aan de wedstrijd was er één minuut stilte ter nagedachtenis van Joop Eversteijn. De oud-speler en -bestuurslid overleed vorige week zaterdag op 92-jarige leeftijd.
1'
Goedenavond en welkom bij het live-verslag van de wedstrijd tussen ADO Den Haag en SC Cambuur! Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal voor jou verslag doen van dit duel. Onder het kopje 'Wedstrijdschema' kan je zien welke spelers om 20:45 aan de aftrap staan.

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en SC Cambuur is het duel tussen de nummer 16 en nummer 15 van de Eredivisie. De thuisploeg wil de degradatiezone verlaten en passeert vanavond bij winst de tegenstander van vanavond, SC Cambuur. De Leeuwarders willen echter voorkomen dat zij na deze speelronde bij de onderste drie komen te staan.

ADO Den Haag presteert dit seizoen erg wisselvallig. Het team van Maurice Steijn behaalde in elf wedstrijden slechts tien punten en daarmee staan de Hagenaren op de zestiende positie in de Eredivisie. De laatste twee thuisduels won ADO Den Haag wel erg knap: Vitesse werd met 2-1 verslagen en drie weken later werd met 3-2 van FC Twente gewonnen.

Promovendus SC Cambuur heeft in de eerste twaalf wedstrijden laten zien dat het een tegenstander is die moeilijk te verslaan is. In de uitwedstrijden presteren de Leeuwarders echter ondermaats: in zes uitduels behaalde de ploeg van trainer Dwight Lodeweges slechts twee punten: tegen PSV (0-0) en Go Ahead Eagles (0-0). Ook scoort de club uit Leeuwarden bijna niet in uitwedstrijden. Slechts twee keer scoorde SC Cambuur dit seizoen buitenshuis.

Maurice Steijn heeft zijn elftal ten opzichte van het vorige duel tegen AZ (2-0 verlies) op één plaats gewijzigd. Op het middenveld keert Roland Alberg terug, wat ten koste gaat van Danny Bakker. Zijn plaats wordt ingenomen door Dion Malone, die niet op het middenveld maar in de verdediging zal spelen.

Ook SC Cambuur-trainer Dwight Lodeweges heeft zijn basiselftal op slechts één plaats gewijzigd. De Leeuwarders verloren vorige week met 0-2 van Feyenoord, maar speelden zeker geen onverdienstelijke wedstrijd. Noodgedwongen moet Lodeweges een beroep doen op Alexander Christovao. De jongeling neemt de spitspositie in omdat Cambuur-topscorer Michiel Hemmen geblesseerd is.