18:45 uur
FC Groningen
4:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Michiel Hemmen 2. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Erik Bakker 21. / Schot met rechts  (Michiel Hemmen)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Ramon Leeuwin 45. / Kopbal
3 : 1 Torinfos in de Ticker Michael de Leeuw 50. / Kopbal  (Nick van der Velden)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Eric Botteghin 69. / Eigen goal

90'
Cambuur Leeuwarden wint verdiend met 4-1 van FC Groningen en heeft dat voornamelijk te danken een aan sterke eerste helft, waarin liefst drie keer gescoord werd. Na een 3-0 ruststand kwamen de bezoekers kort na rust via De Leeuw terug in de wedstrijd, maar een eigen doelpunt van Botteghin gooide de wedstrijd definitief in het slot.
90'
90'
Extra speeltijd bedraagt vier minuten!
89'
De stadionspeaker roept om dat Wout Droste verkozen is tot man van de wedstrijd. Op het gezicht van de hoofdrolspeler verschijnt een glimlach.
88'
Lukoki wordt teruggefloten wegens buitenspel en schudt het hoofd. Aanvaller baalt, want heeft zelf nog niet gescoord. Huurling is duidelijk nop zoek naar een treffer.
86'
Rasmus Lindgren neemt een voorzet van Van der Velden ineens op de schoen en verrast daarmee bijna Nienhuis, die toch nog redding kan brengen ten koste van een corner. Hoekschop levert geen gevaar op.
84'
Feldballe gaat neer in het strafschopgebied na een duel met doelman Bizot, maar scheidsrechter Nijhuis vindt het vergrijp te licht om te fluiten voor een strafschop.
82'
Het volle uitvak met FC Groningen-supporters is al vanaf minuut twee muisstil. Begrijpelijk, gezien het spel van hun ploeg.
81'
Het bekende 'always look on the bright side of life' schalt nu door het Cambuurstadion. Supporters beginnen alvast met het vieren van de overwinning.
78'
Te veel bepalende spelers van FC Groningen presteren vandaag ondermaats. Spelmaker Chery is onzichtbaar, Van der Velden slap in de duels en aanvoerder Lindgren slordig in de passing. Ploeg is geen schim van het elftal dat voorgaande twee duels won.
75'
Gele kaart voor Lucas Bijker (SC Cambuur). Raakt Van der Velden in plaats van de bal in een duel.
75'
Wissel in bij SC Cambuur -> Mart Dijkstra
75'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Erik Bakker
72'
FC Groningen lijkt te beseffen dat het vanavond aan het kortste eind gaat trekken en is het geloof in een goed resultaat helemaal kwijt. Dat zorgt ervoor dat Cambuur de bal rustig kan rondspelen zonder opgejaagd te worden.
69'
Doelpunt voor SC Cambuur, 4:1 door Eric Botteghin (eigen doelpunt). Wedstrijd lijkt nu echt beslist! Bakker legt breed op Droste die met rechts uithaalt. Op de lijn probeert Botteghin zijn inzet te blokken, maar hij schiet de bal in zijn eigen doel.
68'
Wissel in bij SC Cambuur -> Oliver Feldballe
68'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Oebele Schokker
67'
Wissel in bij FC Groningen -> Richairo Zivkovic
67'
Wissel uit bij FC Groningen -> Andraž Kirm
63'
De supporters van Cambuur Leeuwarden voelen dat hun elftal wel een steuntje in de rug kan gebruiken en laten zich goed horen. FC Groningen blijft desondanks de bovenliggende partij in het tweede bedrijf.
60'
Bijna de 3-2 via De Leeuw. Kostic met een goede actie en dito voorzet op de invaller, die hoog springt en de bal net langs de verkeerde kant van de paal kopt.
56'
Erwin van de Looi voelt dat FC Groningen sterker wordt en jut zijn spelers langs de zijlijn op. Ploeg gelooft weer in een goed resultaat na snelle aansluitingstreffer.
54'
Wissel in bij SC Cambuur -> Martijn Barto
54'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Michiel Hemmen
53'
Hemmen is na een duel geblesseerd en moet zich laten vervangen. Cambuur even met tien man, omdat Barto nog niet klaar is om in te vallen.
50'
Doelpunt voor FC Groningen, 3:1 door Michael de Leeuw En daar is de aansluitingstreffer! Van der Velden zet op rechts goed door en levert een prima voorzet af. De Leeuw wint zijn duel en kopt hard op doel. Keeper Nienhuis zit nog aan de bal, maar kan niet voorkomen dat Groningen scoort.
49'
FC Groningen gaat direct op zoek naar de aansluitingstreffer en zat Cambuur onder druk. Een steekpass op Kappelhof is net iets te hard, waardoor een kans verloren gaat.
46'
45'
Cambuur Leeuwarden leidt bij rust verdiend met 3-0 door doelpunten van Hemmen, Bakker en aanvoerder Leeuwin. De thuisploeg overrompelde in het eerste bedrijf de gasten, die geen enkele goede kans kregen.
45'
45'
Doelpunt voor SC Cambuur, 3:0 door Ramon Leeuwin. Alsnog de derde! De verdediger wordt niet goed gedekt door De Leeuw en kan daardoor vrij inkoppen. Wedstrijd lijkt nu al beslist!
45'
Timo Letschert is de reddende engel voor FC Groningen. Verdediger haalt een inzet van Bakker van de lijn, die doelman Bizot simpel passeerde.
45'
Scheidsrechter Nijhuis telt één minuut blessuretijd toe.
44'
De laatste keer dat FC Groningen na een achterstand van twee doelpunten nog wist te winnen was op 1 oktober 2006. Toen werd Vitesse met 4-3 verslagen.
41'
Gasten worden iets sterker en hebben de afgelopen minuten veel balbezit. Kansen levert het nog niet op, maar Groningers vinden elkaar steeds makkelijker.
38'
Trainer De Looi hoopt met De Leeuw meer voetbal op het middenveld te krijgen. Ploeg verliest daar de slag.
36'
Een indraaiende vrije trp van Oebele Schokker wordt door De Leeuw aangeraakt en valt daardoor bijna in de verre hoek binnen. Bizot met een knappe reflex, waardoor een derde treffer uitblijft.
35'
Wissel in bij FC Groningen -> Michael de Leeuw
35'
Wissel uit bij FC Groningen -> David Texeira
33'
Lukoki op volle snelheid en dat is-ie niet meer in te halen. Gelukkig voor FC Groningen speelt hij de bal iets te ver voor zich uit waardoor doelman Bizot de bal kan oprapen.
31'
Ruim een halfuur gespeeld, maar een echte kans heeft FC Groningen nog niet gekregen. Daarom loopt Michael de Leeuw, vorig seizoen de clubtopscorer, warm.
27'
Gele kaart voor Timo Letschert (FC Groningen). De verdediger is te laat en trapt Hemmen onderuit. Terecht bestraft.
24'
Irritatie bij FC Groningen neemt toe. Nadat Chery eerst al gemeen doorging op Hemmen gaat de spelmaker nu opnieuw te hard het duel aan. Nijhuis houdt de kaarten voorlopig op zak.
21'
Doelpunt voor SC Cambuur, 2:0 door Erik Bakker. Wat revanche! De middenvelder combineert met Hemmen en krult de bal met rechts heerlijk in de verre bovenhoek! Schitterend!
18'
FC Groningen heeft het moeilijke met het snelle combinatiespel van Cambuur. Thuisploeg laat de bal soepel van speler naar speler gaan en wordt daardoor geregeld gevaarlijk. Tweede treffer van Cambuur hangt in de lucht.
15'
De misser van de week is een feit! Opnieuw Bakker met een enorme kans! Ritzmaier geeft de bal vanaf links goed voor, waarna Bakker de bal voor het intikken heeft. Vanaf vier meter schiet hij de bal net naast.
14'
Kostic met een prima actie op de linkerflank. De buitenspeler geeft de bal laag en hard voor, maar daar had spits David Texeira niet op gerekend, waardoor de bal voorlangs rolt.
13'
Twee geweldige kansen in amper drie seconden tijd voor Cambuur! Schokker stoomt op, gaat de één-twee met Bakker aan en krijgt de bal prima terug. Zijn schot vanaf zes meter wordt geblokt door Letschert, waarna de bal voor de voeten van Bakker valt. Die aarzelt niet, haalt hard uit, maar doelman Bizot redt.
11'
Cambuur laat de gasten aan de bal, die de bal geduldig achterin en op het middenveld rondspelen. Zodra de aanvallers worden aangespeeld zet de verdediging van de thuisploeg druk, waardoor de Groningers moeite hebben om een goede aanval op poten te zetten.
9'
Meest opvallende man is in de eerste tien minuten Marcel Ritzmaier. De middenvelder staat voor het eerst in de basis en wint veel duels. Trainer Lodeweges sprak al lovend over hem in aanloop naar het duel: "Hij geeft iedere bal een boodschap mee."
7'
Publiek in Leeuwarden staat als een twaalfde man achter de elf spelers van Cambuur. Geweldige sfeer.
5'
Ondanks dat Richairo Zivkovic in de eerste twee wedstrijden als invaller het net wist te vinden, houdt trainer Erwin van de Looi het 16-jarige talent vandaag op de reservebank. Kans op speeltijd neemt door de vroege tegentreffer voor de aanvaller toe.
2'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:0 door Michiel Hemmen. Wat een wonderstart voor de thuisploeg! Marcel Ritzmaier met de loopactie, waarna zijn schot van richting wordt veranderd en via Eric Botteghin bij Hemmen belandt. De spits kan met links uithalen en laat vanaf een meter of acht doelman Bizot kansloos!
1'
Aanvang wedstrijd. Cambuur Leeuwarden heeft afgetrapt.
De spelers van beide elftallen betreden de kunstgrasmat onder aanvoering van scheidsrechter Nijhuis. Het Cambuurstadion is tot aan de laatste plaats uitverkocht!
Dat de derby in Leeuwarden en Groningen leeft bleek in aanloop naar dit duel wel. Supporters van FC Groningen verfden een rotonde in Leeuwarden helemaal groen en wit, de clubkleuren van de FC.
Nog vijftien minuten tot aan de aftrap van het duel tussen Cambuur Leeuwarden en FC Groningen. Trainer Lodeweges kiest voor huurling Jody Lukoki op de rechterflank en Hemmen in de spits, die Cambuur aan het eerste doelpunt van het seizoen moet helpen.
Cambuur Leeuwarden ontvangt vanavond in eigen huis de verrassende koploper FC Groningen, dat uit de eerste twee wedstrijden knap zes punten haalde. De promovendus heeft zelf pas één punt. Op de openingsspeeldag kwamen de Friezen niet verder dan een gelijkspel tegen NAC Breda (0-0), waarna een week later een nederlaag volgde in Kerkrade tegen Roda JC.
Toch zal van enige onderschatting bij FC Groningen absoluut geen sprake zijn. Volgens trainer Erwin van de Looi wordt Cambuur Leeuwarden met de week sterker, zo laat hij op de officiële website van de club weten: “Wat ik van Cambuur verwacht? Zij zijn eigenlijk elk van de vier helften die ze hebben gespeeld, beter geworden", analyseert Van de Looi. "Ook heeft de ploeg al een ontwikkeling doorgemaakt. Lukoki is erbij gekomen, Hemmen is gaan spelen en op het middenveld komt Ritzmaier erbij. Ik verwacht hem met El Makrini en Bakker op het middenveld.”
Het weerzien met de trainer van Cambuur, Dwight Lodeweges, wordt voor Van de Looi speciaal: “Dwight Lodeweges was mijn laatste trainer bij FC Groningen, toen ik nog voetbalde. Dat geeft het een bijzonder tintje. Verder merk, hoor en lees je al dat de wedstrijd leeft. Zij hebben voor het eerst sinds tijden weer een vol stadion. Onze supporters reizen massaal mee. Cambuur is echt een aanwinst voor de Eredivisie."
Doordat Cambuur vorig seizoen op de laatste speeldag het kampioenschap in de Jupiler League behaalde, staat er vanavond voor het eerst in veertien jaar weer een noordelijke derby in Leeuwarden op het programma. Volgens aanvaller Oebele Schokker, Fries in hart en nieren, is dat extra mooi, vertelt hij tegenover Voetbal International: “Dat leeft zeker. We hebben een stuk of zeven jongens die in Leeuwarden voetballen, maar in Groningen wonen. Die moeten dus oppassen als we winnen. Maar nee, zonder gekheid, het is heel mooi dat deze wedstrijden voor Cambuur weer op het programma staan. Duels met FC Groningen, PEC Zwolle en natuurlijk SC Heerenveen. Dat zijn de potjes die je wil meemaken hier. Het is fantastisch dat Cambuur zich weer met die ploegen kan meten. Al blijft de Friese derby natuurlijk nog iets specialer.”
Goedenavond en welkom bij het duel tussen Cambuur Leeuwarden en FC Groningen. Mijn naam is Joep van Run en ik zal vanavond verslag doen van deze wedstrijd. De aftrap van het treffen tussen deze twee teams is om 19.45 uur. Onder de knop 'opstelling' zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden.