18:45 uur
Go Ahead Eagles
3:0
Dp.
1 : 0 Torinfos in de Ticker Florian Jozefzoon 48. / Schot met links  (Tim Matavž)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Oscar Hiljemark 56. / Schot met rechts
3 : 0 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 83. / dir. vrije trap

90'
Samenvatting

Waar PSV het in de eerste helft nog moeilijk had met Go Ahead Eagles, was daar in de tweede helft niet veel van terug te zien. Al vrij snel in de tweede helft stond PSV met 2-0 voor. Het eerste doelpunt kwam op naam van Jozefzoon. Matavž stond op de achterlijn en gaf de bal voor op Jozefzoon, de rechtsbuiten kon van dichtbij met links de bal in het doel tikken. Evan later stond het al 2-0 voor de Eindhovenaren. Depay probeerde een combinatie met Matavž aan te gaan, maar verdediger Bart Vriends kon ertussen komen. De bal kwam voor de voeten van Oscar Hiljemark terecht, de controleur van PSV twijfelde niet en haalde verwoestend uit. Room was kansloos op het harde schot. Na de 2-0 voorsprong controleerde PSV de wedstrijd, lange tijd viel er ook niks meer te beleven. Kort voor tijd wist PSV de voorsprong nogmaals te vergroten. Depay mocht een vrije trap nemen op 28 meter van het doel, de linkerspits schoot de bal met een flinke zwabber richting het doel. Room zat er nog wel aan, maar kon een derde doelpunt van PSV niet voorkomen.
90'
Einde wedstrijd
90'
De scheidsrechter trekt er nog twee minuten blessuretijd bij.
87'
Het publiek zingt 'Wij zijn niet bang want Bruma is erbij', de centrale verdediger van PSV maakt ook vandaag weer een sterke indruk.
85'
PSV had het in de eerste helft moeilijk met Go Ahead Eagles, daar is in de tweede helft echter weinig meer van terug te zien. PSV is heer en meester.
83'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Stijn Schaars
83'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Oscar Hiljemark
83'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:0 door Memphis Depay
Wat een heerlijke vrije trap van Depay. De linkerspits schiet de bal op een Cristiano Ronaldo manier richting het doel en laat doelman Room kansloos.
81'
PSV laat vandaag zien dat het ook zonder Zakaria Bakkali een wedstrijd kan winnen, komende week spelen ze echter in de voorronde van de Champions League tegen AC Milan, dat is toch andere koek.
80'
PSV heeft de wedstrijd onder controle en probeert deze rustig uit te spelen.
79'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Omar Kavak
79'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jarchinio Antonia
75'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Ola Toivonen
75'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
74'
Houtkoop probeert Zoet van grote afstand te verschalken, maar zijn poging gaat naast.
72'
Antonia probeert Brenet op snelheid te kloppen, maar komt erachter dat Brenet ook een aardige 100 meter sprint in de benen heeft.
71'
PSV moet de 2-0 voorsprong nog twintig minuten verdedigen, het lijkt er niet op dat Go Ahead Eagles ze het nog moeilijk gaat maken.
67'
Oef! Een aardige mogelijkheid voor de Eagles. Kolder kan een voorzet van Houtkoop door koppen. Falkenburg ontvangt de bal en kan schieten, zijn schot is te slap en geen probleem voor doelman Zoet.
66'
Sinds Joshua Brenet in de ploeg is gekomen voor Arias heeft PSV geen problemen meer op de rechtsbackpositie. Goede wissel van Cocu.
64'
Deze dubbele wissel zorgt er overigens voor dat Erik Falkenburg zijn debuut maakt voor Go Ahead Eagles, hij vervangt Jeffrey Rijsdijk.
63'
Dubbele wissel bij de Eagles. Foeke Booy wil zijn middenveld verversen en brengt twee middenvelders in voor twee andere middenvelders.
62'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
62'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Deniz Türüç
62'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Erik Falkenburg
62'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
59'
Go Ahead Eagles laat zich eindelijk weer zien. Jarchinio Antonia gaat met de bal aan de voet vanaf de linkerkant naar binnen en schiet de bal met rechts. Zijn schot gaat echter naast het doel.
56'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:0 door Oscar Hiljemark
PSV is op een 2-0 voorsprong gekomen. Depay probeerde met Matavž een aanval op te zetten. Vriends kan de bal voor de voeten van de Sloveense spits wegtikken, maar de bal komt voor de voeten van Oscar Hiljemark. De Zweed haalt verwoestend uit en laat Room kansloos.
55'
Grote kans voor Maher! De middenvelder wordt weggestuurd door Wijnaldum en kan alleen af op doelman Room. Het schot van Maher is echter te zwak.
55'
Na de 1-0 van Jozefzoon heeft PSV de controle over de wedstrijd. Het speelt de bal geduldig rond op zoek naar een opening.
52'
Wat kan Go Ahead Eagles nog na deze tik?
48'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Florian Jozefzoon
PSV komt vlak na rust dan toch op voorsprong. Matavž staat op de achterlijn en weet Jozefzoon voor het doel te vinden. Jozefzoon schiet van dichtbij met zijn linker raak.
46'
We zijn weer begonnen in Eindhoven. PSV heeft afgetrapt.
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft

PSV en Go Ahead Eagles staan nog altijd in evenwicht. In het eerste half uur deden beide teams niet veel onder voor elkaar. Beide teams creëerde in het eerste half uur echter ook bijna geen 100% kansen. Georginio Wijnaldum kopte een voorzet van Florian Jozefzoon voorlangs. De Eagles waren bijna trefzeker uit een vrije trap. Deniz Türüç gaf de bal voor op Jop van der Linden, de centrale verdediger schoot vanaf de hoogte van de strafschopstip op het doel, Jeroen Zoet kon echter redding brengen. In het laatste kwartier van de eerste helft nam PSV echter het heft in handen. Keer op keer bleek Eloy Room echter een te grote sta-in-de-weg. Memphis Depay was er het dichtste bij, hij schoot de bal na een assist van Tim Matavž via de vingertoppen van Room op de paal.
45'
Einde eerste helft
45'
Eloy Room heeft een goede eerste helft achter de rug!
44'
Weer Depay! PSV krijgt twee grote kansen om op voorsprong te komen. In eerste instantie krijgt Depay een pass van Maher. De linksbuiten schiet de bal richting het doel, maar wederom brengt Room redding. Heel even later krijgt opnieuw Depay de bal, deze keer van Matavž. Het schot van Depay gaat via de vingertoppen van Room op de paal.
43'
Nog een paar minuten doorkomen voor de Eagles, de bezoekers zijn toe aan de rust.
40'
Ongelooflijk slecht verdedigen! Bart Vriends krijgt een pass van Xandro Schenk niet onder controle, Depay onderschept de bal en kan richting het doel. De linksbuiten van PSV probeert doelman Room te omspelen, maar moet vervolgens vanuit een moeilijke hoek op doel schieten. Vriends staat inmiddels op de doellijn om de bal weg te werken.
39'
Go Ahead Eagles moet ervoor zorgen dat het zonder schade de rust haalt, anders krijgen de Eagles een flinke psychologische tik te verwerken.
37'
Het is wachten op een doelpunt van de Eindhovenaren. Jozefzoon krijgt een aardige kans om PSV op voorsprong te zetten, maar ook de rappe rechtsbuiten heeft het vizier nog niet op scherp staan.
35'
Weer een kopkans voor PSV. Depay neemt een vrije trap van de linkerkant, Matavž kan de bal richting het doel verlengen en dwingt wederom doelman Room tot een redding.
33'
PSV begint langzamerhand meer controle over de wedstrijd te krijgen. Hoelang kan Go Ahead Eagles dit nog volhouden?
31'
Arias heeft inderdaad het veld verlaten, de Colombiaanse rechtsback maakte een zeer matige indruk en dat is ook Cocu opgevallen. Brenet moet het nu opnemen tegen de snelle Houtkoop.
30'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Joshua Brenet
30'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Santiago Arias
29'
Depay! PSV krijgt een grote kans om op voorsprong te komen. Depay gaat de combinatie aan met Matavž en schiet uit een moeilijke hoek. Room moet redding brengen en doet dat ook.
29'
Phillip Cocu heeft genoeg gezien. Joshua Brenet is zich klaar aan het maken voor een invalbeurt, Arias lijkt het slachtoffer te worden.
28'
Wijnaldum speelt vandaag overigens zijn 100e officiële duel voor PSV.
24'
Mogelijkheid voor PSV. Adam Maher geeft een prima steekpass op Matavž. De Sloveense spits schiet ineens en dwingt Eloy Room tot een redding.
22'
Weer een mogelijkheid voor Go Ahead Eagles. Marnix Kolder zet zijn hoofd tegen een hoekschop van Türüç, maar ziet zijn poging voorlangs gaan.
22'
De Eagles doen tot dusver niet onder voor PSV Eindhoven, dit kan nog wel eens een leuke wedstrijd worden!
20'
Arias heeft een moeilijke avond tegen Houtkoop. De rechtsback heeft al een gele kaart op zak en ziet Houtkoop keer op keer langs hem heen rennen. De Colombiaan moet oppassen dat hij niet een tweede gele kaart krijgt.
17'
Oei! Go Ahead Eagles komt bijna op voorsprong. Go Ahead Eagles heeft na de overtreding van Arias op Houtkoop een variant in gedachten. Deniz Türüç neemt de vrije trap op de inkomende Jop van der Linden. De centrale verdediger schiet de bal loeihard richting het doel, maar Jeroen Zoet weet redding te brengen.
16'
Gele kaart voor Santiago Arias (PSV Eindhoven)
Houtkoop is Santiago Arias te snel af, de rechtsback van PSV moet een overtreding begaan en krijgt van scheidsrechter Kevin Blom de gele kaart.
15'
Oef! Wat een misser van Georginio Wijnaldum. De aanvallende middenvelder heeft alle tijd en ruimte om een voorzet van Jozefzoon binnen te koppen, maar kopt de bal ruim voorlangs.
15'
Na de twee kopkansen zijn er tot dusver geen kansen meer gecreëerd. Het is wachten tot de thuisploeg gas gaat geven.
11'
Mawouna Amevor maakt tot nu toe een sterke indruk. De rechtsback van de Eagles is zijn directe tegenstander, Memphis Depay, al een aantal keer de baas geweest.
7'
Opvallend genoeg speelt Go Ahead Eagles vandaag met de rugnummers 1 t/m 11. Dat zie je niet vaak meer in het moderne voetbal.
5'
Het eerste gevaar van PSV komt van het hoofd van Tim Matavž. Florian Jozefzoon geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Matavž kan koppen, maar zijn poging gaat ver naast.
2'
De eerste mogelijkheid is voor de bezoekers. Xander Houtkoop ontsnapt aan de linker kant en geeft de bal voor. Jeffrey Rijsdijk kan koppen, maar Jetro Willems verwerkt de kopbal tot hoekschop.
1'
We zijn begonnen in Eindhoven. Go Ahead Eagles heeft afgetrapt.
1'
Aanvang wedstrijd
Voorbeschouwing

Van harte welkom bij de wedstrijd PSV Eindhoven tegen Go Ahead Eagles. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Beide teams zijn goed aan de competitie begonnen. PSV won op bezoek bij ADO Den Haag met 3-2 en won vorige week in eigen huis met 5-0 van NEC Nijmegen. Met name Zakaria Bakkali maakte een grote indruk. De 17-jarige Belg werd opgeroepen voor de Belgische nationale elftal, maar raakte op een training geblesseerd aan zijn lies.
Go Ahead Eagles begon met een gelijkspel in Utrecht, maar won een week later bij de terugkeer van de Eredivisie aan de Vetkampstraat met 2-1 van ADO Den Haag. Marnix Kolder maakte het winnende doelpunt voor de Eagles.

In 2007 werd deze wedstrijd voor het laatst gespeeld, PSV won met 3-2 in de achtste finale van de KNVB Beker. Timmy Simons, Arouna Koné en Jefferson Farfán waren trefzeker voor PSV, terwijl Ceriel Oosthout en een eigen doelpunt van Jan Kromkamp de Deventerse doelpunten voor hun rekening namen.
De laatste keer dat deze wedstrijd in competitieverband werd gespeeld was in 1996. PSV won de wedstrijd met 3-1. Toine Rorije zette Go Ahead Eagles nog wel op voorsprong, maar dankzij doelpunten van Boudewijn Zenden, Phillip Cocu en Luc Nilis wonnen de Eindhovenaren alsnog.

Zoals eerder gezegd moet PSV het vandaag doen zonder Zakaria Bakkali, daarnaast ontbreekt ook Luciano Narsingh nog altijd. De rappe rechtsbuiten is echter op de weg terug en lijkt zijn rentree snel te gaan maken. Tegenover de afwezigheid van Bakkali en Narsingh staat de terugkeer van Ji-Sung Park. De Zuid-Koreaan wordt voor een jaar gehuurd van Queens Park Rangers en is eindelijk speelgerechtigd, hij zit echter niet bij de wedstrijdselectie. Stijn Schaars en Karim Rekik kampten met lichte blessures, maar zijn op tijd hersteld voor deze wedstrijd. Waar Rekik in de basis zal beginnen, moet Schaars het doen met een plaats op de bank. Florian Jofzefzoon en Oscar Hiljemark starten in de basis.
Bij Go Ahead Eagles ontbreken Kevin Spanjaard (knie) en Michel Gerritsen Mulkes (enkel) nog altijd. Joey Godee is ook nog niet van de partij, de aanvaller is nog niet wedstrijdfit na zijn liesblessure. De Eagles kunnen wel een beroep doen op nieuwkomer Erik Falkenburg, de middenvelder zal op de bank beginnen.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner