Roda JC Kerkrade Zaterdag, 17. Augustus 2013
20:45 uur
Vitesse
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Valeri Qazaishvili 62. / Schot met rechts  (Patrick van Aanholt)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Marc Höcher 69. / Schot met rechts

90'
Samenvatting tweede helft
De tweede helft kwam pas op gang na de treffer van Vitesse. Het resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker van Roda JC. Daarna ging de thuisploeg op jacht na de winnende treffer, maar kunnen beide teams tevreden zijn met een punt.
90'
90'
Kurto voorkomt een doelpunt van Ibarra! De dribbelaar komt aan de linkerkant door de defensie van Roda JC zetten. Hij schiet de bal dan richting de verre hoek, maar daar ligt ook Kurto klaar. De doelman tikt de bal knap uit zijn doel en voorkomt zo een nederlaag.
90'
Beide ploegen hebben nog drie minuten de tijd om een overwinning uit het vuur te slepen. Roda JC gokt op een snelle tegenaanval en Vitesse lijkt niet bij machten om nog een aanval te plaatsen.
89'
Brood en Bosz worden met de seconden onrustiger. Beiden hopen natuurlijk op een zege, maar willen zeker niet verliezen.
88'
Velthuizen in de fout. Tijdens zijn uittrap glijdt de doelverdediger van Vitesse uit. De goalie heeft geluk dat de aanname van Höcher niet goed genoeg is om direct op doel te schieten. De verdediging van Vitesse kraakt.
87'
Fledderus komt net niet tot een schot. Na een goede pass van Höcher wil de middenvelder op doel schieten. Kashia is net op tijd met zijn tackle om gevaar te voorkomen.
85'
Gele kaart voor Renato Ibarra (Vitesse)
De aanvaller van Vitesse ontvangt de eerste kaart van de wedstrijd. Ibarra komt te wild inzetten bij Fledderus.
84'
De verdediging van Vitesse oogt niet helemaal fris meer. Waar Kashia zijn aandeel had in het doelpunt van Roda JC, daar heeft Van der Heijden moeite om geconcentreerd te blijven.
82'
Wissel in bij Vitesse -> Giorgi Chanturia
82'
Wissel uit bij Vitesse -> Lucas Piazón
82'
Roda JC heeft nu haar laatste wisselmogelijkheid gebruikt. Ook bij Vitesse staat de laatste wissel klaar. Chanturia gaat straks nog binnen de lijnen komen om gevaar te stichten op de flanken.
81'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Roly Bonevacia
81'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Krisztián Németh
80'
Het publiek van Roda JC laat zich horen. Ze voelen dat hier meer dan een gelijkspel te halen valt. Het zal waarschijnlijk ook een tegendoelpunt van Vitesse vrezen, wat zeker niet ondenkbaar is.
79'
Roda JC begint steeds meer ruimte te krijgen. Met aardig combinatievoetbal omspeelt de thuisploeg het middenveld van Vitesse. De voortzetting van onder andere Kali is echter matig.
76'
Bosz haalt Kazaishvili naar de kant om nog aanvallender te kunnen spelen. Reis gaat samen met Havenaar in de punt van de aanval spelen. Vitesse neemt enorm veel risico met die tactiek.
76'
Wissel in bij Vitesse -> Jonathan Reis
76'
Wissel uit bij Vitesse -> Valeri Kazaishvili
75'
Het laatste kwartier loopt inmiddels en geen supporter die hier nu een mogelijke winnaar durft aan te wijzen. Beide teams gaan ongetwijfeld nog kansen krijgen op de winnende treffer.
72'
Demouge alleen op Velthuizen af! De spits krijgt niet genoeg tijd om de bal over Velthuizen heen te wippen en besluit langs de doelman te gaan. Hij speelt dan het leder te ver voor zich uit, waardoor de kans is verkeken.
72'
Dit is de Eredivisie op zijn mooist! Uit het niets is het een knotsgekke wedstrijd die alle kanten op kan. Beide ploegen geven veel ruimte weg in de verdediging.
71'
Ibarra vergeet Vitesse weer op voorsprong te zetten! De aanvaller krijgt enorm veel vrijheid aan de rechterkant en kan simpel de zestien inlopen. De vleugelspeler vergeet dan het overzicht te houden, waardoor hij een grote kans omver helpt.
69'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Marc Höcher
Kashia gaat enorm in de fout door de bal bij Fledderus in te leveren. De middenvelder gaat dan voor eigen succes en rost de bal op de kruising. De rebound wordt daarna ineens uit de lucht genomen door Höcher, die uit een haast onmogelijke hoek raak schiet.
69'
Vitesse lijkt meer zelfvertrouwen te hebben gekregen door het doelpunt van Kazaishvili. Het neemt zelfs wat meer risico met haar acties. Roda JC kan voorlopig nog niet antwoorden op de fraaie goal van de bezoekers.
67'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Frank Demouge
67'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchell Donald
66'
Piazon plaatst de bal net naast! Een perfect uitgevoerde aanval van Vitesse over meerdere schijven. De voorzet vanaf links van Havenaar komt in de voeten van Piazon. De Chelsea-huurling schiet de bal in het zijnet.
65'
Roda JC liet zich voor het doelpunt ver terug zakken. Nu zal het wel de aanval moeten zoeken. Dat zorgt er ook voor dat Vitesse meer ruimte gaat krijgen.
63'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
63'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Guus Hupperts
63'
Wissel in bij Vitesse -> Marko Vejinović
63'
Wissel uit bij Vitesse -> Davy Pröpper
62'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Valeri Kazaishvili
Van Aanholt schudt drie spelers van zich af aan de linkerkant. De verdediger geeft dan keurig af op Kazaishvili. De middenvelder weet zich wel raad met de bal en plaatst het leder in de rechter bovenhoek. Een schitterend doelpunt.
60'
Paniek in de verdediging van Vitesse! Donald lijkt te kunnen schieten, maar maait over de bal heen. Daarna valt de bal voor de voeten van Van Peppen. De verdediger haalt hard uit en ziet zijn poging uiteindelijk vlak voor de doellijn op de borstkas van Van der Heijden stranden.
59'
Ibarra helpt erg slordig een grote kans omver. Met vier aanvallers ging Vitesse op de driemans verdediging van Roda JC af. De pass van Ibarra op Havenaar is echter te hard, waardoor Kurto de bal kan oprapen.
58'
De tweede helft komt maar moeilijk op gang. Vitesse heeft veel de bal, maar het tempo ligt erg laag. Roda JC loert nog altijd op een foutje van de Arnhemmers.
55'
Leerdam met een gevaarlijke schot in de korte hoek. Na een combinatie met Pröpper komt de middenvelder aan de rechterkant het strafschopgebied in. Dan kapt Leerdam naar zijn linker en haalt hij uit. Doelman Kurto ligt goed in de weg in de korte hoek.
53'
Zo mag er dan nog niet gescoord zijn, de wedstrijd is wel vermakelijk om naar te kijken. In de eerste vijftig minuten vielen voldoende kansen te noteren en zochten beide ploegen de aanval. Vitesse is vooralsnog gevaarlijker dan Roda JC.
50'
Een prima vrije trap van Janssen. De middenvelder legt de bal op het hoofd van Kashia. De centrale verdediger van Vitesse kopt over het doel van Roda JC.
48'
Roda JC probeert zich bijna letterlijk door de verdediging van Vitesse te worstelen. Bosz heeft zijn manschappen achterin goed staan en ziet dat de uitploeg de controle alweer in handen heeft.
46'
Geen wijzigingen bij beide elftallen. Ook niemand die bezig is aan de warming-up. Voornamelijk Vitesse had ook geen reden om te wisselen, dat was afgelopen weekeinde tegen RKC Waalwijk wel anders.
46'
45'
Samenvatting eerste helft
Beide ploegen begonnen aanvallend aan de wedstrijd. Wat zowel Roda JC als Vitesse voldoende kansen opleverde. Vooral de Arnhemmers hadden al lang op voorsprong kunnen staan in de eerste helft. Na een half uur spelen is het speltempo wat omlaag gegaan en domineerde Vitesse.
45'
44'
Van Aanholt schiet rakelings voor het doel langs! De linksback komt aan de linkerkant het strafschopgebied in en wordt niets in de weg gelegd. Hij probeert dan maar eens te schieten en ziet zijn inzet vlak voor het doel langs gaan.
42'
Een zuur moment voor Németh. De aanvaller denkt buitenspel te staan, maar ziet dat de grensrechter niet vlagt. De voorhoedespeler sprint dan alsnog achter de bal aan en wordt op het moment dat hij het leder aanraakt alsnog buitenspel gegeven.
39'
Velthuizen tikt de bal van de doellijn! Een corner van Roda JC valt bij de tweede paal. Daar staat Németh om de bal in de te koppen. Op het moment van koppen valt Velthuizen naar achteren, toch krijgt hij het voor elkaar om de bal van de doellijn te halen. De rebound van Luijckx kan geblokt worden door een verdediger.
38'
Kazaishvili met een aardige actie. Na een hakje van Havenaar krijgt de middenvelder de bal mee. Kazaishvili kapt dan drie keer en zet twee tegenstanders opzij. Zijn bekeken schot kan echter gekeerd worden door Kurto.
36'
Bosz en Krüzen staan wat ongeduldig in de dug-out van Vitesse. Beide heren lijken niet tevreden met het spel van hun ploeg. Toch moeten ze ook zien dat de Arnhemmers de bovenliggende partij zijn.
34'
Aan alles is te zien dat Piazon een goede speler is, maar vooralsnog heeft hij bij sommige momenten te veel tijd nodig. Ook ziet hij soms nog een teamgenoot over het hoofd.
32'
Het tempo van de wedstrijd gaat na een half uur wat omlaag. Roda JC loert op een fout van Vitesse en de bezoekers zoeken vooral nog een opening in de defensie van de thuisploeg.
29'
Roda JC wordt steeds slordiger. Lange ballen komen niet meer aan en af en toe verdwijnt een bal onnodig over de zijlijn. Vitesse heeft de tegenstander precies waar het hebben wil, het enige wat ontbreekt is een doelpunt voor de uitploeg.
26'
Zo is de wedstrijd een klein half uur onderweg en proberen beide ploegen er een aantrekkelijk duel van te maken. In het begin was Roda JC de bovenliggende partij, maar langzamerhand heeft Vitesse de controle naar zich toegetrokken.
24'
Kazaishvili wederom bij een kans betrokken. Met een slim puntertje probeert de Vitesse-speler Kurto te verschalken. De doelman staat goed op te letten en tikt de bal uit de verre hoek.
24'
Kazaishvili vergeet te scoren! Een verre ingooi belandt op de borst van Havenaar. De spits houdt de bal goed vast en geeft het leder op het juiste moment mee aan Kazaishvili. Die is dan te onrustig en schiet recht voor het doel de bal ruim naast.
22'
Havenaar komt bij een hoekschop van Janssen boven iedereen uit. De aanvaller krijgt zijn hoofd vol tegen de bal. Roda-doelman Kurto stond toevallig op de goede plek om de kopbal te vangen.
20'
Luijckx schiet de bal net voorlangs! Kali schudt op wilskracht twee spelers van zich af aan de linkerkant. De middenvelder ziet dan Luijckx inschuiven en geeft de bal keurig af. De verdediger schiet binnen de zestien op doel. Zijn poging verdwijnt rakelings langs de rechter paal.
19'
Heerlijke opening van Pluim op Hupperts. De aanvaller schiet de bal ineens naar de rechterkant van het veld. Hupperts kan daarna met de bal opkomen, maar ziet zijn voorzet verwerkt worden tot een hoekschop. Velthuizen tikt de corner met één vuist weg.
17'
Leerdam schiet de bal net naast! De middenvelder komt vanaf de rechterkant naar binnen. De spelverdeler haalt dan uit en ziet zijn poging via het been van Biemans net naast gaan. Het was anders het derde doelpunt van Leerdam in drie duels.
15'
Donald heeft wat last van zijn been. Scheidsrechter Janssen komt even polshoogte nemen en ziet dat het wel gaat met de aanvaller van Roda JC Kerkrade.
13'
Van der Heijden brengt zijn eigen doelman in de problemen. Hupperts kan daarna de uittrap van Velthuizen eenvoudig oppikken aan de linkerkant. Zijn voorzet valt vervolgens op het hoofd van Donald, die de bal naast kopt. Dat had anders kunnen aflopen voor Vitesse.
12'
Aan de linkerkant van Vitesse staan twee spelers die bij een andere club ook teamgenoten zijn. Van Aanholt en Piazon worden beiden gehuurd van Chelsea.
9'
Roda JC was in de eerste minuten de bovenliggende partij. Desondanks slaagt Vitesse er steeds vaker in om de thuisploeg onder druk te zetten. Roda-trainer Brood is dan ook druk bezig om zijn elftal te coachen.
7'
Piazon scoort bijna bij zijn debuut! Na een mooie combinatie met een teamgenoot komt de aanvaller oog-in-oog te staan met Kurto. De huurling omspeelt dan de doelman, maar is te ver naar de rechterkant gedreven om op doel te schieten. Uiteindelijk grijpt de verdediging van Roda JC in.
7'
De grasmat ligt er overigens prachtig bij in het Parkstad Limburg Stadion. Ideale omstandigheden voor een potje voetbal. De sfeer op de tribunes is eveneens goed te noemen.
5'
Vitesse kruipt iets meer uit haar schulp. Ibarra lijkt een kans te creëren, maar zijn aanname is niet nauwkeurig genoeg. Anders had de kleine vleugelaanvaller de mogelijkheid gekregen om een schot te lossen.
4'
Vooralsnog is het de thuisploeg wat de boventoon voert. Roda JC Kerkrade speelt vol op de aanval en Vitesse komt niet onder de druk uit. De Arnhemmers staan met z'n allen te verdedigen.
1'
Het begin van Roda JC Kerkrade is positief te noemen. Direct neem Roda het balbezit over en zoekt het de aanval. Via Németh komt de bal bij Fledderus. Hij ziet uiteindelijk zijn voorzet weg gekopt worden.
1'
Piazon maakt vanavond zijn debuut voor Vitesse. De aanvaller komt op huurbasis over van Chelsea, waar hij te boek staat als een groot talent. Scout De Visser noemde hem zelfs 'goud waard'.
Overigens zou Richard Liesveld vanavond scheidsrechter zijn. Op weg naar Kerkrade is echter zijn auto in brand gevlogen. Het voertuig viel niet meer te redden, maar met Liesveld is gelukkig niets aan de hand. Ed Janssen is zijn vervanger vanavond.
In de derde speelronde van de Eredivisie nemen Roda JC Kerkrade en Vitesse het tegen elkaar op. Beide ploegen hebben na twee wedstrijden drie punten verzameld. Roda JC won afgelopen weekeinde met 2-0 van SC Cambuur Leeuwarden en Vitesse was in de eerste speelronde met 3-1 te sterk voor Heracles Almelo.

Roda JC Kerkrade
De ploeg uit Kerkrade moest in haar eerste wedstrijd van het seizoen direct op bezoek bij Ajax. In de eerste helft leek Roda JC kansloos, maar in de tweede helft kreeg Roda de perfecte mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Wiljan Pluim mocht aanleggen voor een strafschop, maar schoot het leder hoog over. Uiteindelijk won Ajax het competitietreffen met 3-0. Afgelopen weekeinde pakte Roda haar eerste zege van het seizoen. Voor eigen publiek was de club met 2-0 te sterk voor SC Cambuur Leeuwarden.

Vitesse
De Arnhemmers leken goed aan het seizoen begonnen te zijn. In eigen huis was Vitesse met 3-1 te sterk voor Heracles Almelo. Daarnaast kregen de mannen van hoofdtrainer Peter Bosz voldoende kansen op een grotere overwinning. Afgelopen weekeinde ging Vitesse op bezoek in RKC Waalwijk. In het Mandemakers Stadion liet de club uit Arnhem erg matig voetbal zien. Dat was onder andere de reden voor de 4-2 nederlaag tegen RKC.

Lucas Paizon
Vitesse kan sinds deze week een beroep doen op de diensten van Lucas Paizon. De Braziliaan wordt voor één seizoen gehuurd van Chelsea. Volgens Chelsea-scout Piet de Visser heeft Paizon de potentie om een wereldtopper te worden. "Hij moet zeker het verschil kunnen maken bij Vitesse in de Eredivisie. Vitesse heeft met Paizon goud in handen."

Tottenham Hotspur
Roda JC is momenteel met Tottenham Hotspur in gesprek om een samenwerking te beginnen. Dat zou betekenen dat talenten van de Engelse club ervaring mogen opdoen bij de eredivisieclub. Tottenham gaf enige tijd geleden Ton Caanen de opdracht om in Nederland te gaan kijken naar een club, waarmee het op verschillende fronten kan samenwerken.
Van harte welkom, mijn naam is Robin Tibbe en ik doe vanavond voor u verslag van Roda JC Kerkrade - Vitesse. Zoals gebruikelijk beginnen we met de voorbeschouwing en gaan we daarna over het liveverslag. Onder het knopje 'wedstrijdschema' zijn beide opstellingen te vinden.