16:30 uur
PSV
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Evander Sno 54. / Schot met links  (Damiano Schet)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Evander Sno 90. / Schot met rechts  (Jean-David Beauguel)

90'
90'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 2:0 door Evander Sno
Hier is de beslissing en weer is het Sno die scoort! Een uitbraak met Beauguel en de middenvelder en het is raak. Sno schiet beheerst de 2-0 binnen.
90'
Er komen maar liefst vier minuten blessuretijd bij. Het nagelbijten blijft doorgaan in Waalwijk.
89'
Nog maar een paar minuten te gaan en de fans in Waalwijk gaan al van de drie punten uit. Nog even volhouden.
87'
Deze wissel is een voorbeeld van die gedachte. Aurélien Joachim is moegestreden en wint niet meer zoveel duels en daarom wordt Jean-David Beauguel ingebracht. Een lange spits die de bal voorin kan vasthouden en zo dus ook tijd kan rekken.
87'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Jean-David Beauguel
87'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Aurélien Joachim
85'
RKC Waalwijk begint door te krijgen dat soms de aanval de beste verdediging is. Zolang zij de bal hebben kan PSV niets uitrichten.
81'
Nog tien minuten moet de uitploeg het uithouden. Door de vele wissels is PSV niet meer in de buurt van het doel gekomen en kreeg RKC Waalwijk zelfs nog een prima kans via Sno.
77'
Ook RKC Waalwijk wisselt. De ploeg heeft wat extra ervaring nodig in de slotfase en daarom komt Peter Jungschläger in het veld. Hij vervangt Kenny Anderson.
77'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Peter Jungschläger
77'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Kenny Anderson
76'
Een dubbele wissel bij PSV. Maher gaat naar de kant en voor hem komt Florian Jozefzoon. Ook Luciano Narsingh verlaat het veld en voor hem komt Zakaria Bakkali. Aanvallende wissels van Phillip Cocu.
75'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
75'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
75'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Zakaria Bakkali
75'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
74'
Bal wordt bij de tweede paal gelegd door Depay en Adam Maher lijkt de 1-1 in te kunnen schieten. Hij staat echter in een moeilijke hoek, maar dwingt Seda wel tot een redding.
73'
Overigens speelt Schet nu als rechtsbuiten en staat De Ridder op links.
71'
Castelen komt terug van een blessure en kan daarom nog geen hele wedstrijd spelen. Hij wordt vervangen door Daniël de Ridder.
71'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Daniël De Ridder
71'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Romeo Castelen
70'
Nog twintig minuten te gaan en het lijkt bijna onmogelijk dat deze wedstrijd in 1-0 eindigt. PSV dringt heel erg aan en verdient de gelijkmaker.
67'
Poeh, Kenny Van Hoevelen neemt heel veel risico met een sliding in de zestien. Depay leek ervandoor te gaan met de bal, maar de verdediger trapt de bal over de zijlijn. De PSV'er valt, maar geen penalty.
64'
PSV is zowaar nog meer druk gaan zetten op de verdediging van RKC Waalwijk. De thuisploeg kwam voor de 1-0 al niet aan voetballen toe, maar nu is dat nog minder het geval.
60'
Mocht de stand zo blijven, dan pakt er gewoon weer een degradatiekandidaat punten. Onderin de Eredivisie blijft het ongekend spannend.
57'
Pijnlijk moment voor PSV hoor, dat voor het doelpunt van Sno niet veel te duchten had van de thuisploeg. Nu moeten ze op zoek naar de gelijkmaker en het liefst ook nog naar de winnende treffer.
54'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 1:0 door Evander Sno
Maar het is RKC Waalwijk dat de score opent! Schet gaat goed door met de bal aan de voet, maar krijgt de bal met een gelukje bij Evandor Sno. De middenvelder doet alsof hij schiet, kapt Willems uit alsof hij er niet staat en schiet de bal door de benen van Zoet heen.
52'
De drie punten kunnen erg belangrijk zijn voor PSV in deze speelronde. Niet alleen koploper Ajax leed puntverlies, maar ook Vitesse en Feyenoord kwamen niet tot winst. Niet zo gek, want vrijdagavond speelden beide ploegen tegen elkaar. Het werd 1-1.
49'
Het spel blijft in de beginfase van de tweede helft ietwat rommelig. Balverlies en veel duels op het middenveld.
46'
Zonder wissels zijn we begonnen aan de wedstrijd. Volgen er in het tweede deel van dit duel wel doelpunten?
46'
45'
Samenvatting eerste helft:
Depay was de grote man in de eerste helft. Hij probeerde het meerdere malen van grote afstand, maar was nog niet succevol. RKC Waalwijk kon er weinig tegenover stellen en daarom staat het nog 0-0.
45'
45'
Er komen twee minuten blessuretijd bij. Dit vanwege de blessure van Amieux, die behandeld moest worden.
42'
Al een flinke periode weinig actie in Waalwijk. PSV komt niet veel meer voorin en RKC Waalwijk is niet bij machte om het de verdediging van de Eindhovenaren heel moeilijk te maken.
38'
Nou, hij staat weer in het veld. Het valt dus allemaal mee, maar een gescheurde kruisband heb je met zo'n actie zo te pakken. Een gelukje voor Amieux en RKC Waalwijk.
36'
He bah, een vervelende blessure voor Amieux, die voor de man wil komen, maar te maken krijgt met een voet die blijft hangen. Dit kan een heel ernstige blessure zijn voor de verdediger van RKC Waalwijk.
34'
Een harde knal van Rémy Amieux uit een vrije trap, maar Zoet ziet de bal al van ver op zich afkomen en daarom is de redding betrekkelijk makkelijk.
31'
Weer Depay hoor! Op links dolt hij zijn directe tegenstander en hij probeert het in één keer. De bal vliegt over Seda heen, maar eindigt op de bovenkant van de lat.
30'
Gele kaart voor Michael Lamey (RKC Waalwijk)
De eerste gele kaart is een feit. Michael Lamey verspeelt de bal en wil deze terug veroveren met een sliding. Hij raakt echter de bal niet, Willems wel.
30'
Het is erg jammer dat er bij PSV en RKC Waalwijk zoveel mis gaat in de beslissende fase. Daardoor ontstaan er geen uitgespeelde kansen en blijft het scorebord op 0-0 staan.
27'
Er zijn nog geen hele grote kansen geweest in deze wedstrijd. Depay probeerde het een aantal keer van afstand, maar dit leverde maar weinig problemen op voor RKC Waalwijk.
24'
Bryan Ruiz is niet fit genoeg om bij deze wedstrijd in de selectie van PSV te zitten. Zonde, want de Eindhovenaren betalen een flinke smak geld aan Fulham om hem voor een half seizoen te huren.
20'
Sjokkend trekt Romeo Castelen zich terug naar de zijlijn. De buitenspeler is net terug van een blessure, maar heeft weer last na een duel met Jetro Willems. Hij staat inmiddels weer binnen de lijnen, maar een heel fitte indruk maakt hij nog niet.
17'
Weer Depay met een poging! Ditmaal vanuit veldspel, maar het schot heeft weer een dwarrel in zich. Seda heeft de bal wederom niet klem, maar er is geen PSV'er in de buurt voor een rebound.
14'
Dat is de troef van Memphis Depay! De aanvaller van PSV kan een vrije trap op een vreemde manier raken, waardoor er een dwarrel in de bal komt. Jan Šeda neemt zelfs op een poging van dertig meter geen risico en bokst de bal uit de linkerhoek.
11'
Heel lekker presteert PSV nog niet buitenshuis. Van de laatste acht uitwedstrijden werd er slechts één gewonnen. PSV speelde één keer gelijk buiten Eindhoven en verloor maar liefst zes keer.
8'
Grote kans voor RKC Waalwijk! Damiano Schet wordt aangespeeld op links, creëert ruimte voor zichzelf met een dubbele schaar en haalt hard uit in de linkerhoek. Jeroen Zoet ziet de bal naast gaan, maar toch een aardige kans.
7'
RKC Waalwijk heeft het moeilijk met het vroeg storende PSV. Op het middenveld wint de ploeg uit Eindhoven voorlopig de strijd.
4'
RKC heeft de vijf laatste competitiewedstrijden in eigen huis niet verloren. Er werd gewonnen van NAC Breda en Feyenoord en tegen SC Cambuur, FC Twente en FC Groningen werd gelijkgespeeld.
1'
RKC Waalwijk heeft de bal aan het rollen gebracht, waardoor we zijn begonnen met RKC Waalwijk - PSV.
1'
PSV lijkt weer beter te presteren na een dramatische eerste seizoenshelft. Dat ze dan bij RKC Waalwijk op bezoek mogen is alleen maar fijn voor de Eindhovenaren. De thuiploeg doet het namelijk niet goed in de Eredivisie en moet op gaan passen dat de ploeg niet rechtstreeks degradeert uit de Eredivisie. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - PSV.

De thuisploeg staat er dus niet geweldig voor, maar de laatste resultaten mogen er best wezen. In de laatste tien wedstrijden werden er veertien punten gepakt. Onder andere Ajax, Feyenoord en FC Twente wisten niet te winnen van RKC Waalwijk. Toch lonkt degradatie, omdat in de eerste seizoenshelft een verliesreeks van maar liefst zes wedstrijden werd neergezet. Tegen PSV wacht echter weer een tegenstander van formaat. Zo'n wedstrijd waar je niet verwacht drie punten te pakken.

Want PSV is inderdaad uit een diep dal gekropen. Het voetbal begint er weer op te lijken en de resultaten brengen ook weer een glimlach op het gezicht van de Eindhovense fan. Vorige week werd er tegen AZ echter met een gelukje gewonnen. In de openingsfase scoorde Jetro Willems uit een rommelige situatie de 1-0 en daar bleef het uiteindelijk ook bij. Diezelfde Willems viel met een blessure uit, maar lijkt de wedstrijd tegen RKC Waalwijk gewoon te halen. De achterstand van PSV op koploper Ajax bedraagt nog steeds veertien punten, maar de ploeg uit Eindhoven kruipt wel steeds dichter naar de plek die recht geeft op Europees voetbal. Op die manier kan PSV nog wat van dit seizoen maken, omdat het al uitgeschakeld is in de Europa League en de KNVB Beker.