02.02.2014 20:23

Cocu: "Zo komen we nooit omhoog"

Steeds als Phillip Cocu denkt dat PSV de weg omhoog heeft gevonden, loopt zijn ploeg weer tegen een nederlaag aan. De ploeg uit Eindhoven struikelde zondag in Waalwijk ook over degradatiekandidaat RKC (2-0). "Als je een goede serie wil maken, heb je wel resultaten nodig", bromde Cocu. "Zo kan je natuurlijk nooit de weg omhoog inzetten."

PSV liet zichzelf op een kinderlijke manier in de luren leggen door RKC, dat de wedstrijd begon als nummer 18 van de eredivisie. "We wisten precies wat RKC wilde, dat loerde op een uitbraak. Als je dan zelf niet kan scoren, moet je in ieder geval wel op de 'nul' kunnen spelen. Maar toch lopen we weer in het mes", zei de teleurgestelde Cocu.

Breekpunt in de wedstrijd was de 54e minuut, toen Evander Sno de thuisclub op voorsprong zette. "Na balverlies gaan drie, vier mensen bij ons kinderlijk eenvoudig in de fout. Het resultaat is de 1-0. Dat mag gewoon niet gebeuren op ons niveau, want dat doelpunt was cruciaal, daar zit de pijn voor ons in deze wedstrijd", aldus Cocu. "We maken veel te veel dezelfde fouten, zijn nog steeds te wisselvallig. Die fouten moeten er uit, anders kan je nooit een serie neerzetten."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner