SC Cambuur
3:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Ramon Leeuwin 25. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Luc Castaignos 54. / Kopbal  (Dušan Tadić)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Shadrach Eghan 60. / Schot met rechts  (Dušan Tadić)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Rasmus Bengtsson 79. / Kopbal  (Quincy Promes)

90'
Samenvatting

De tweede helft was uiterst vermakelijk. FC Twente ging op jacht naar de gelijkmaker en vervolgens de overwinning. De Tukkers creëerden een aantal grote kansen en kwamen uiteindelijk via doelpunten van Luc Castaignos, invaller Shadrach Eghan en Rasmus Bengtsson tot een 3-1 overwinning.
90'
90'
De lat! Twente krijgt in de slotfase nog een grote mogelijkheid. Børven stuit op de doelman, terwijl Tadić de rebound op de lat schiet.
90'
De scheidsrechter trekt er nog drie minuten blessuretijd bij.
89'
Nog een paar minuten te spelen in Enschede. Wat kan Cambuur nog?
86'
Wat een kans! Felipe Gutiérrez heeft een schitterende pass op Børven in huis, maar tot twee keer toe weet de spits niet te scoren.
85'
De vraag is echter nog, gaat FC Twente er nog een paar inprikken? Dan zullen ze wel snel moeten zijn.
83'
Deze wedstrijd is wel beslist. Cambuur heeft geen kracht meer om wat terug te doen.
79'
Doelpunt voor FC Twente, 3:1 door Rasmus Bengtsson
Wedstrijd beslist. Bengtsson kopt een hoekschop van Promes binnen bij de eerste paal. De bal was perfect op maat en de Zweed kopte de bal verwoestend hard tegen de touwen: 3-1.
77'
Dat scheelde maar een haartje! Bijna komt Cambuur op gelijke hoogte. Manu tikte de bal over doelman Marsman heen, maar de Twentse defensie was op tijd terug om de bal weg te werken.
77'
We zijn uitgewisseld in Enschede. Kan Cambuur nog voor een stunt zorgen, of is Twente dit weekend de lachende vierde?
76'
Wissel in bij SC Cambuur -> Erik Bakker
76'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Mohamed El Makrini
72'
Eindelijk wordt Cambuur weer gevaarlijk. Manu passeert vier(!) man en probeert vervolgens de bal voor het doel te krijgen. Marsman keept goed en plukt de bal met gevaar voor eigen leven uit de lucht.
70'
Mogelijkheid voor Børven. De spits zet echter te weinig kracht achter zijn poging.
69'
Chaos in de tweede helft. Het is momenteel geen minuut saai, dat was in de eerste helft wel anders.
68'
Castaignos kan niet verder en wordt vervangen door Torgeir Børven. Hij maakt zijn debuut in het eerste van FC Twente. Børven speelde al wel voor Jong FC Twente.
67'
Wissel in bij FC Twente -> Torgeir Børven
67'
Wissel uit bij FC Twente -> Luc Castaignos
67'
Castaignos zit geblesseerd op de grond. Hij lijkt niet verder te kunnen.
66'
Cambuur heeft inmiddels twee keer gewisseld. Kunnen zij terugkomen in de wedstrijd?
62'
Gele kaart voor Jody Lukoki (SC Cambuur)
Lukoki schiet de bal, nadat er al is afgefloten, uit frustratie tegen Koppers aan en krijgt terecht de gele kaart.
61'
Wissel in bij SC Cambuur -> Paul Mulders
61'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Paco van Moorsel
61'
Wissel in bij SC Cambuur -> Michiel Hemmen
61'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Bartholomew Ogbeche
60'
Doelpunt voor FC Twente, 2:1 door Shadrach Eghan
59'
De vrije trap die volgt na de overtreding van Van der Laan vliegt komt in de handen van Nienhuis terecht.
59'
Wissel in bij FC Twente -> Shadrach Eghan
59'
Wissel uit bij FC Twente -> Youness Mokhtar
58'
Gele kaart voor Martijn van der Laan (SC Cambuur)
Martijn van der Laan gaat op de bon. Castaignos lijkt te ontsnappen, maar wordt gevloerd door Van der Laan. Van Boekel spaart Van der Laan, omdat Wout Droste nog meeliep. Daar komt hij goed weg.
57'
FC Twente heeft gewisseld. Robbert Schilder oogde niet helemaal fit en wordt vervangen door Dico Koppers.
56'
Wissel in bij FC Twente -> Dico Koppers
56'
Wissel uit bij FC Twente -> Robbert Schilder
54'
Doelpunt voor FC Twente, 1:1 door Luc Castaignos
Dure overtreding van Bijker. Castaignos kopt raakt uit de vrije trap van Tadić. De bal gaat via de onderkant van de lat in het doel en is overduidelijk over de lijn geweest: 1-1.
54'
Gele kaart voor Lucas Bijker (SC Cambuur)
Lucas Bijker trekt aan het shirt van Promes en krijgt de gele kaart.
51'
Cambuur verloor dit seizoen nog niet, nadat het ging rusten met een 1-0 voorsprong.
48'
Oef! Gelijk na rust een aardige mogelijkheid voor Twente. Rosales geeft de bal voor op Castaingos, die de bal voor het inkoppen heeft. Castaignos faalt echter in de afronding. Dit had de gelijkmaker moeten zijn!
47'
Gele kaart voor Dušan Tadić (FC Twente)
Frustratie bij Tadić. De Serviër krijgt een fluitsignaal tegen en schopt de bal weg. Gele kaart.
46'
We zijn weer begonnen in de Grolsch Veste. FC Twente heeft afgetrapt.
46'
45'
Samenvatting eerste helft

SC Cambuur staat bij de rust enigszins verrassend op voorsprong. FC Twente domineert de wedstrijd, maar wordt vooral gevaarlijk met schoten vanuit de tweede lijn. Na 25 minuten spelen kwam Cambuur op voorsprong. Rasmus Bengtsson beging een lichte overtreding op Bartholomew Ogbeche, waardoor Ramon Leeuwin een strafschop mocht nemen: 0-1. Twente kwam twee keer dichtbij de gelijkmaker. Roberto Rosales schoot voorlangs en Luc Castaignos schoot op de paal, maar de Tukkers moeten met een achterstand gaan rusten.
45'
45'
De scheidsrechter trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
44'
Twente raakt licht geïrriteerd. Naar hun mening fluit scheidsrechter Pol van Boekel te veel in Friese voordeel.
41'
De paal! Goede aanval van FC Twente. Via Tadić en Promes komt de bal terecht bij Castaignos. De spits staat oog in oog met Nienhuis en puntert de bal langs de doelman. De poging van Castaignos treft de paal, maar gaat niet in het doel.
39'
Twente heeft wellicht veel doelpogingen, maar het merendeel komt vanuit de tweede lijn.
37'
Grote counter mogelijkheid voor Cambuur. De Friezen spelen het alleen niet goed uit. Dit had zomaar de 0-2 kunnen zijn.
36'
Weer een poging van Tadić, die het maar weer eens vanuit de tweede lijn probeert. Via de rug van een Cambuur-verdediger over het doel.
35'
Nog tien minuten tot de rust te spelen in Enschede. Kan FC Twente nog wat terug doen voor de theepauze?
31'
Weer een kans voor Twente. Youness Mokhtar snelt langs zijn directe tegenstander en haalt vervolgens uit. De poging van de buitenspeler verdwijnt over het doel van Nienhuis.
30'
FC Twente heeft in de gaten dat ze uit een ander vaatje moet tappen. De Tukkers dringen aan.
27'
Oei! Beste kans voor Twente. Roberto Rosales zoekt de combinatie met Quincy Promes en kan vervolgens uithalen. De rechtsback schiet de bal echter voorlangs.
26'
Een erg gemakkelijk gegeven strafschop. Bengtsson had Ogbeche nauwelijks vast. Misschien dat het nu een leuke wedstrijd gaat worden.
25'
Doelpunt voor SC Cambuur, 0:1 door Ramon Leeuwin
Wie had dat gedacht? Cambuur komt in Enschede op voorsprong. Ramon Leeuwin schiet de bal in de linkerbovenhoek en laat doelman Marsman kansloos: 0-1.
24'
Strafschop! Cambuur krijgt een penalty omdat Ramus Bengtsson Cambuur-spits Ogbeche naar de grond trekt.
22'
Tot dusver worden beide teams enkel gevaarlijk met schoten van grote afstand. Waarschijnlijk hebben ze zojuist naar FC Utrecht - Ajax gekeken, waar Daley Blind de bal van een meter of 25 in het doel schoot.
20'
Weer een kansje. Luc Castaignos is het die schiet vanaf een meter op achttien. Over.
20'
Poging van Cambuur. Bartholomew Ogbeche neemt de bal aan op de borst en haalt uit. Maar zijn poging gaat huizenhoog over.
19'
Steeds als je denkt dat één van beide elftallen gevaarlijk kan worden, dan gaat het mis bij de eindpass.
15'
Dit duel kan wel een snel doelpunt gebruiken. Er moet wat leven in de brouwerij komen.
13'
Alle concurrenten van FC Twente (Ajax, Vitesse en Feyenoord red.) hebben dit weekend punten laten liggen. Kunnen de Enschedeërs daar optimaal van profiteren?
11'
Eerste mogelijkheid voor de Friezen. Cambuur loert op de counter en maakt optimaal gebruik van de snelheid van Jody Lukoki. De rappe rechtsbuiten schiet vanuit een moeilijke hoek en brengt doelman Nick Marsman daar niet mee in de problemen.
9'
Eerste poging van de wedstrijd komt op naam van Dušan Tadić. Hij schiet een vrije trap over het doel van Cambuur.
9'
Nog weinig spektakel in Enschede. Beide teams hebben nog geen kansen gecreëerd.
6'
Elvis Manu werd in de warming-up getest. Hij had lichte klachten, maar hij kan gewoon spelen.
5'
FC Twente verloor overigens nog niet in eigen huis, terwijl Cambuur nog geen uitduel wist te winnen. Komt daar vandaag verandering in?
3'
FC Twente zet Cambuur al vroeg onder de druk. De Tukkers lijken vroeg op voorsprong te willen komen.
1'
We zijn begonnen in Enschede. SC Cambuur heeft afgetrapt.
1'
Voorbeschouwing

Van harte welkom bij de wedstrijd FC Twente tegen SC Cambuur. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u de opstellingen van beide elftallen bekijken.

FC Twente is prima uit de winterstop gekomen. Twee weken terug wisten de Tukkers vrij gemakkelijk te winnen van Heracles Almelo (3-1), maar de afgelopen week kwam de ploeg van trainer Michel Jansen niet in actie. Het duel in en tegen Groningen werd afgelast wegens een slecht bespeelbaar veld. Voorafgaand aan speelronde 21 staat de ploeg uit Enschede op de derde plaats met 37 punten, maar mochten de Enschedeërs de inhaalwedstrijd tegen Groningen weten te winnen, dan staat FC Twente nog maar één punt achter op nummer twee Vitesse.
De fans in Leeuwarden zijn nog altijd in extase. Niet alleen werd de eerste wedstrijd na de winterstop met 2-0 gewonnen van Go Ahead Eagles. SC Cambuur won vorige week de Friese derby van sc Heerenveen met 3-1. De Leeuwarders waren heer en meester in dat duel, terwijl nieuweling Bartholomew Ogbeche een onuitwisbare indruk achterliet. De Nigeriaanse spits was met een doelpunt en een assist uitermate belangrijk voor de Leeuwarders.

Cambuur zit in een ‘flow’, maar nu moeten de Friezen naar Enschede. Nog nooit won SC Cambuur een wedstrijd van FC Twente in Enschede. Vier keer werd dit duel gespeeld. FC Twente won er twee en de overige twee keer eindige in een gelijkspel. Op 11 maart 2000 ontvingen de Enschdeërs de Leeuwarders voor het laatst. Destijds won FC Twente met 1-0 van Cambuur. Chris De Witte maakte het enige doelpunt. Het doelsaldo is ook in het voordeel van Twente. Cambuur wist slechts twee keer te scoren in Enschede, terwijl FC Twente zes doelpunten maakte. In Leeuwarden eindigde dit duel in een 1-0 overwinning voor FC Twente. Luc Castaignos was vlak naar rust verantwoordelijk voor het enige doelpunt van die wedstrijd.

FC Twente moet het doen zonder Jesús Corona (enkel) en Wout Brama (hiel). Bij Cambuur is iedereen fit.