0 : 1 Torinfos in de Ticker Sofiane Féghouli 25. / Penalty  (Sofiane Féghouli)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Marouane Fellaini 70. / Kopbal  (Kevin De Bruyne)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Dries Mertens 80. / Schot met rechts  (Eden Hazard)

90'
Samenvatting tweede helft
Toch een overwinning voor België. Na de beroerde eerste helft, was de tweede helft van Belgische kant een verademing. De wissels Marouane Fellaini, Dries Mertens en Divock Origi waren het uiteindelijk die het verschil maakten, met eerste twee genoemden als doelpuntmakers. Een wereld van verschil vergeleken met het eerste bedrijf.
90'
90'
Met man en macht probeert Algerije nog een puntje uit het vuur te slepen. Maar België houdt voorlopig stand met elf man achter de bal.
88'
Dit mag toch niet meer mis gaan voor België? Algerije probeert de aanval in de laatste minuten nog te zoeken. Maar komt er niet echt doorheen. Nog een paar minuten te gaan.
84'
Wissel in bij Algerije -> Nabil Ghilas
84'
Wissel uit bij Algerije -> Carl Medjani
83'
Wat een geweldige invalbeurt van Fellaini. Opnieuw onderneemt de middenvelder een poging met een snoeiharde kopbal. M'Bolhi kan de bal maar net uit zijn doel tikken. De invallers maken het verschil bij België.
80'
Doelpunt voor België, 2:1 door Dries Mertens
Daar is de voorsprong van België. Eden Hazard houdt het overzicht en ziet Mertens vrij richting het doel van Algerije sprinten. De aanvaller ontvangt de bal op tijd en poeiert België naar een voorsprong.
79'
De Belgen zullen dan echter wel door moeten drukken. Van de Algerijnen hoeven we geen doelpunt meer te verwachten. Met een gelijkspel lijken de Afrikanen ook te kunnen leven. Het is dan ook vooral rondtikken.
75'
België is los. De Bruyne passeert opnieuw zijn man en weet de bal wederom voor het doel te brengen. Ditmaal weet Fellaini zijn hoofd niet tegen de bal te krijgen.
72'
Wissel in bij Algerije -> Medhi Lacen
72'
Wissel uit bij Algerije -> Riyad Mahrez
70'
Doelpunt voor België, 1:1 door Marouane Fellaini
Daar is die dan! Invaller Fellaini ontvangt de bal in het strafschopgebied van Kevin de Bruyn panklaar op zijn hoofd en kopt de Belgen snoeihard langszij.
67'
Oei! Een nieuwe grote kans voor België. Invaller Divock Origi snelt door de Algerijnse verdediging en staat één op één met M'Bolhi. De doelman kan nog net redding brengen.
66'
Bijna revanche voor Vertonghen! Vanaf een meter of twintig haalt de Belgische verdediger verwoestend uit richting het Algerijnse doel. Zijn schot zeilt net langs de verkeerde kant van de paal.
66'
Wissel in bij Algerije -> Islam Slimani
66'
Wissel uit bij Algerije -> El Arbi Soudani
65'
Wissel in bij België -> Marouane Fellaini
65'
Wissel uit bij België -> Moussa Dembélé
62'
Wat een domme overtreding van Jan Vertonghen. Met een gele kaart op zak komt de linksback op de middenlijn hard inglijden op Sofiane Féghouli. De Belg komt goed weg en mag blijven staan.
59'
Een begrijpelijke wissel. Romelu Lukaku heeft deze wedstrijd nog niets laten zien. De spits wordt vervangen door de jeugdige aanvaller Divock Origi.
58'
Wissel in bij België -> Divock Origi
58'
Wissel uit bij België -> Romelu Lukaku
57'
Net voorlangs! Niet België, maar Algerije met een grote kans. Carl Medjani kopt de bal uit een hoekschop hard voorlangs.
55'
Op deze manier kan het toch niet 0-1 blijven? België heeft duidelijk een tandje bijgeschakeld en is hard op weg naar de gelijkmaker.
52'
Het inbrengen van Mertens doet de wedstrijd goed. De Belg dribbelt ditmaal op snelheid langs zijn directe tegenstander en gooit de bal voor het doel, waar M'Bolhi het leder nog net kan vangen.
50'
Bijna Witsel! Uit een hoekschop van de net ingevallen Dries Mertens zeilt de bal over doelman M'Bolhi. Witsel kan zijn hoofd net niet goed tegen de bal krijgen en kopt de bal over de lat.
48'
De start van de tweede helft is in ieder geval een stuk beter dan die in het eerste bedrijf. Het tempo van de Belgen is omhoog geschroefd en onze zuiderburen gaan opzoek naar de gelijkmaker.
47'
Marc Wilmots heeft ingegrepen. Nacer Chadli is achtergebleven in de kleedkamer en een andere oud-Eredivisiespeler komt in het veld. Dries Mertens mag de wedstrijd proberen te kantelen in de tweede helft.
46'
46'
Wissel in bij België -> Dries Mertens
46'
Wissel uit bij België -> Nacer Chadli
45'
Samenvatting eerste helft
Dankzij een benutte strafschop van Sofiane Féghouli gaat Algerije meer dan verdiend aan de leiding tegen de Belgen. Jan Vertonghen zag in het strafschopgebied geen andere optie dan Féghouli naar de grond te trekken. Voor de Algerijn was het vervolgens een koud kunstje de bal vanaf elf meter in het net te schuiven. België zelf weet er weinig tegenover te zetten. Verder dan enkele ongevaarlijke afstandsschoten is het team van Marc Wilmots nog niet gekomen. Tijd voor een donderspeech van de Belgische oefenmeester. Wellicht dat de Belgen de verwachting in de tweede helft dan kunnen waarmaken.
45'
44'
Oei! Daar is België er dan toch een keer doorheen. Eden Hazard passeert zijn directe tegenstander en steekt de bal door de defensie van Algerije richting Chadli. De oud-speler van Agovv en FC Twente heeft het vizier alleen niet op scherp en schuift de bal voorlangs.
44'
Wissels zullen in de tweede helft op deze manier niet lang uitblijven aan Belgische kant. Wilmots beschikt op de bank onder andere nog over Marouane Fellaini en Dries Mertens .
42'
Na Witsel en Vertonghen probeert ook Nacer Chadli het maar eens van afstand. Een schot dat hij beter niet had kunnen vuren. Zijn trap eindigt meters naast het doel van M'Bolhi.
39'
Hard was de vrije trap wel, maar de pegel van Jan Vertonghen zeilt over het doel. De oud-Ajacied weet zijn foutje nog niet te herstellen.
38'
Moet het dan uit een standaardsituatie gebeuren? Net als Witsel probeert ook Alderweireld van afstand op het Algerijnse doel te vuren. De Belg wordt gehinderd en België mag vanaf de rand van het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap.
35'
Weer Witsel! Het gevaar van de Belgen moet komen van de middenvelder. Opnieuw onderneemt Witsel een poging van afstand en opnieuw kan M'Bolhi nog net zijn vuisten tegen de bal krijgen.
34'
Gele kaart voor Nabil Bentaleb (Algerije)
Bentaleb plant zijn arm in het gezicht van Moussa Dembélé. Een domme actie op de middenlijn en een terechte gele kaart.
33'
Kevin De Bruyne onderneemt als één van de eerste Belgen een poging het strafschopgebied van Algerije te bereiken. De middenvelder soleert langs enkele Algerijnen, maar komt niet verder dan een hoekschop.
31'
Is het nu de verdienste van Algerije of de zwakte van de Belgische aanvalslinie dat er niets gecreëerd wordt aan de kant van de Rode Duivels ? Hoe dank ook. Algerije zit er vel op. België krijgt geen kans om op te bouwen en kan de aanvalslinie dan ook nauwelijks bereiken.
28'
Het eerste doelpunt van Algerije sinds 1986 op een WK is een feit. Waar Wilmots voor België het laatste doelpunt in 2002 maakte, moest Algerije al een kleine dertig jaar wachten op een nieuw WK-doelpunt. De laatste doelpuntmaker voor de Algerijnen was Djamel Zidane. Tegen Noord-Ierland scoorde hij de 1-1.
25'
Doelpunt voor Algerije, 0:1 door Sofiane Féghouli
De sterspeler van Algerije zet zijn land op 0-1. Vanaf elf meter schiet Féghouli de bal in de linkerhoek, terwijl doelman Courtois de rechterhoek induikt.
24'
Gele kaart voor Jan Vertonghen (België)
De verdediger van België is te laat bij Féghouli en trekt in het strafschopgebied aan het shirt van de Algerijn. Een strafschop voor Algerije en een gele kaart voor Vertonghen.
24'
Strafschop! Sofiane Féghouli wordt in het strafschopgebied neergelegd door Jan Vertonghen.
23'
Het laatste doelpunt waar we het zojuist over hadden werd gemaakt op het WK 2002, het laatste WK waar België actief was. In de groepsfase scoorde Wilmots in de wedstrijd tegen Rusland, die met 3-2 gewonnen werd.
21'
Er gebeurt wat op het veld! De eerste kans voor België. Axel Witsel haalt van afstand uit op het doel van Algerije. Doelman Raïs M'Bolhi kan zijn vuisten nog tegen de bal krijgen.
19'
Een nieuw Belgisch doelpunt is dan ook nog ver weg. Wist u overigens dat het laatste doelpunt van onze zuiderburen op een WK gescoord is door Marc Wilmots? Juist ja, de huidige oefenmeester van de Belgen.
16'
Wat doe je Daniel Van Buyten? De Belgische verdediger denkt de bal van een meter of veertig in het doel te kunnen leggen. Zijn schot belandt al in een vroeg stadium tegen een Algerijnse verdediger. Op deze manier wordt het voor de Belgen een lastige avond.
13'
Veelzeggend. De wave gaat door het stadion. Het vermaak moet in het eerste kwartier vanaf de tribunes komen. Op het veld is voorlopig weinig te beleven.
10'
Nee, het is nog niet heel best aan de kant België. Het lijkt er wel op of de Rode Duivels bang zijn de bal aan te raken. Het is voor de Algerijnen kinderlijk eenvoudig om de ballen van de voeten van de Belgen af te pakken.
7'
De Brazilianen in het stadion hebben hun kant gekozen. België kan rekenen op grote fluitconcerten wanneer de bal in Belgisch bezit is.
5'
Waar de Algerijnen nu wat grip op de wedstrijd krijgen, is het bij de Belgen nog vooral de bal naar voren pompen op de helft van de tegenstander. Algerije is de voetballende ploeg en heeft van afstand het eerste schot op doel kunnen plaatsen.
3'
Het is van twee kanten aftasten op het veld. Zowel Algerije en België proberen de weg naar voren wel te vinden. Maar slagen daar nog niet echt in. Wanneer de bal op de helft van de tegenstander belandt, is het leder al snel in bezit van de tegenpartij.
1'
De volksliederen hebben geklonken en Algerije heeft afgetrapt. We zijn begonnen. Laten we hopen op meer spektakel dan bij de wedstrijd Iran-Nigeria van gisterenavond.
1'
Voorbeschouwing
Eindelijk is het zover. De Belgen komen in actie. Waar Brazilië en Mexico om negen uur al toe zijn aan de tweede wedstrijd van het toernooi, begint het WK voor België en Algerije vanavond om zes uur. Mijn naam is Merten Simons en vanavond zal ik verslag doen van deze eerste wedstrijd uit Groep H. Rond een uur of 17.00 zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 18.00 zullen we live verslag brengen van de eerste wedstrijd van onze zuiderburen.

België
De Belgen zijn de grote favoriet om hun openingswedstrijd te winnen. Menig Nederlander zal België met ruime cijfers hebben laten winnen in de bekende WK-pooltjes. De basiself van Marc Wilmots bestaat louter uit spelers die spelen bij Europese topclubs, en de defensie van de Rode Duivels is er één om van te smullen. Spelers als Thibaut Courtouis, Toby Alderweireld, Jan Verthongen, Vincent Kompany, Marouane Fellaini, Axel Witsel en Eden Hazard zijn stuk voor stuk spelers die elke bondscoach op het WK wel ter beschikking zou willen hebben.
België had dan ook geen enkele moeite om voor het eerst sinds 2002 een WK-eindronde te bereiken. In een poule met onder andere Kroatië, Servië en Schotland waren onze Zuiderburen vele malen te sterk. België speelde slechts twee keer gelijk en won maar liefst acht keer.

Algerije
Algerijë is daarentegen niet een ploeg die België kan onderschatten. Hoewel grote sterspelers ontbreken bij de Afrikanen komt een groot deel van de selectie uit in Europa. Sofiane Féghouli blonk dit seizoen bijvoorbeeld uit bij Valencia en daarnaast herbergt de selectie spelers van onder andere Tottenham Hotspur, SSC Napoli en FC Porto.
Bovendien zegt het genoeg dat de Algerijnen weinig moeite hadden om zich te kwalificeren voor het WK in Brazilië. Het team van Vahid Halilhodžić was vele malen te sterk voor Mali, Benin en Rowanda. Met vijftien punten in de groepsfase van de kwalificatie werd Algerije eerste met maar liefst acht punten voorsprong op nummer twee Mali. In de daaropvolgende play-offwedstrijd rekende Algerije af met Burkina Faso. Hoewel de uitwedstrijd nog met 3-2 verloren ging, plaatste Algerije zich door het thuisduel te winnen met 1-0, door een doelpunt van Madjid Bougherra, een speler van SC Lekhwiya uit Qatar.

Historie
België en Algerije speelden twee keer eerder tegen elkaar, beide keren in vriendschappelijke wedstrijden. In 2002 eindigde het in België in 0-0 en in 2003 troffen beide landen elkaar in Algerije, met een 1-3 overwinning voor de Belgen als gevolg. Emile Mpenza en Wesley Sonck waren de spelers die destijds scoorden voor De Rode Duivels.