16.06.2014 16:34

België klaar om verwachting waar te maken

België trapt dinsdag tegen Algerije af in groep H in een poging de hooggespannen verwachtingen waar te maken. De ploeg speelt het eerste WK sinds 2002, maar voorzichtig wordt al rekening gehouden met een aanval op de beste WK-prestatie tot nu toe, de vierde plaats in 1986.

Het bijna on-Belgische vertrouwen is deels te verklaren uit de sterke selectie, die bijna helemaal bestaat uit spelers uit de top van de Premier League en diverse andere Europese topclubs. De loting, met naast Algerije, Rusland en Zuid-Korea in de groep, vergroot de verwachtingen van het Belgische publiek.

De Belgen kenden een bijna perfecte kwalificatiereeks met acht overwinningen en twee gelijke spelen in de poule met onder meer Kroatië, Servië en Schotland. Ook de laatste drie oefenduels tegen Luxemburg, Zweden en Tunesië werden gewonnen.

Algerije doet voor de vierde keer mee aan een WK en treedt aan met vooral spelers uit de middenmoot van mediterrane competities. Liefst 16 van de 23 spelers zijn geboren in Frankrijk. De poulefase overleven zou een primeur zijn voor de Noord-Afrikanen, die in hun laatste vijf WK-duels niet scoorden. De Algerijnen kunnen daarentegen vertrouwen putten uit de laatste vier oefenduels, waarin de ploeg achtereenvolgens Burkina Faso, Slovenië, Armenië en Roemenië versloeg.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner