Nigeria Zondag, 22. Juni 2014
00:00 uur
Bosnië-Herzegovina
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Peter Odemwingie 29. / Schot met rechts  (Emmanuel Emenike)

90'
Samenvatting tweede helft:
Bosnië probeerde het, maar het mocht niet baten. De grootste kans vond vlak voor tijd plaats, maar Džeko raakte de paal via doelman Enyeama. Gescoord werd er niet meer, wat betekent dat Nigeria de beste papieren heeft om samen met Argentinië door te gaan naar de achtste finales en dat Bosnië is uitgeschakeld in Brazilië.
90'
90'
Džeko raakt de paal! Wat een pech voor Bosnië. De spits wordt aangespeeld in de zestien, draait naar zijn linker en vindt Enyeama op zijn weg. De goalie tikt de bal van zich weg, maar de bal belandt op tegen het aluminium.
86'
Nigeria won sinds 1998 al geen duel meer op een Wereldkampioenschap. Sindsdien werd er in negen duels niet de volle buit gepakt.
82'
Gele kaart voor John Mikel (Nigeria)
Geel voor John Mikel, die Pjanić opvangt op het middenveld en daarmee een veelbelovende aanval onderbreekt.
81'
Er zijn nog maar tien minuten te gaan. Wil Bosnië nog wat betekenen, dan moet het in ieder geval één keer scoren. Twee keer is wenselijker natuurlijk.
78'
Hoe zouden de fans van Bosnië nu voor de televisie of in het stadion zitten? Wetende dat het doelpunt van Džeko in de eerste helft onterecht is afgekeurd.
75'
Wissel in bij Nigeria -> Ejike Uzoenyi
75'
Wissel uit bij Nigeria -> Michel Babatunde
74'
Een grappig moment langs de lijn. Michel Babatunde ligt vlak bij de zijlijn met kramp en Begović wil de voetballer best uit het veld helpen als dat moet. De verzorger van Nigeria is het daar echter niet mee eens.
72'
Net zoals in de eerste helft gaat het spel op en neer. Het is heel goed mogelijk dat er in het laatste kwartier nog meer dan één keer gescoord wordt.
69'
Bosnië is inmiddels door de wissels heen, terwijl Nigeria slechts één wisselspeler heeft gebruikt. Dit kan nog interessant worden, in deze laatste twintig minuten van de wedstrijd.
65'
Wissel in bij Nigeria -> Shola Ameobi
65'
Wissel uit bij Nigeria -> Ahmed Musa
64'
Wissel in bij Bosnië-Herzegovina -> Tino-Sven Sušić
64'
Wissel uit bij Bosnië-Herzegovina -> Haris Medunjanin
61'
Nigeria zet aan! Begović moet optreden bij een gevaarlijke poging van Emenike. De goalie van Stoke City maakt zijn doel kleiner, waardoor de kans schuin van het doel moeilijk te verzilveren is.
58'
Wissel in bij Bosnië-Herzegovina -> Sejad Salihović
58'
Wissel uit bij Bosnië-Herzegovina -> Senad Lulić
57'
Wissel in bij Bosnië-Herzegovina -> Vedad Ibišević
57'
Wissel uit bij Bosnië-Herzegovina -> Izet Hajrović
55'
Prima schot van Michel Babatunde! De Nigeriaan zoekt de rechterhoek van buiten de zestien, maar Asmir Begović ligt daar goed in de weg.
51'
Bosnië werd in de eerste helft dus bestolen van de 0-1 en staat vervolgens met 1-0 achter. Zal de ploeg het in de rust te horen hebben gekregen?
47'
Met een 1-0 achterstand is de tweede helft van Nigeria - Bosnië-Herzegovina begonnen.
46'
45'
Samenvatting eerste helft:
Nigeria staat op een 1-0 voorsprong en gezien de kansen is dit misschien wel terecht. Bosnië heeft moeite met de snelheid voorin en voelde dit ook bij de goal van Odemwingie. Het feit blijft echter dat een doelpunt van Džeko onterecht werd afgekeurd.
45'
41'
Bosnië heeft een prima elftal op dit WK. Met grote namen als Džeko, Begović en Pjanić kan het een gevaarlijke outsider zijn op het eindtoernooi. Er moet dan echter wel gewonnen worden van Nigeria.
37'
Argentinië plaatste zich eerder vanavond al voor de achtste finales door met 1-0 van Iran te winnen. Lionel Messi werd in de blessuretijd de matchwinner door te scoren. Hierdoor vechten Nigeria, Iran en Bosnië voor de tweede plaats.
33'
En dan komt Nigeria gewoon op een voorsprong. Het is onduidelijk of Bosnië doorheeft dat het doelpunt van Džeko onterecht werd afgekeurd, want er wordt maar weinig geprotesteerd.
29'
Doelpunt voor Nigeria, 1:0 door Peter Odemwingie
Daar is de 1-0 voor Nigeria! Emmanuel Emenike komt aan de rechterkant gemakkelijk voorbij aanvoerder Emir Spahić, die zich makkelijk opzij laat zetten. Emenike houdt het overzicht, speelt Peter Odemwingie aan voor het doel en die passeert doelman Asmir Begović met een bekeken schot door de benen: 1-0 voor Nigeria na een klein half uur spelen.
21'
Doelpunt Bosnië onterecht afgekeurd! Edin Džeko ontsnapt aan buitenspelval en rondt heel rustig af in de rechterhoek, maar de spits wordt teruggefloten.
18'
Džeko blijft vrolijk op zoek naar een doelpunt. Ditmaal treft de spits van Manchester City Vincent Enyeama op zijn weg.
14'
Het spel golft leuk op en neer. Nigeria komt er vaak snel uit, mede vanwege de snelheid bij Ahmed Musa en Emmanuel Emenike. Bosnië kan teren op Miralem Pjanić en de lange Edin Džeko.
9'
Het is te hopen dat Nigeria er een spannendere wedstrijd van maakt als tegen Iran. Dit duel eindigde in 0-0 en was één van de meest slaapverwekkende wedstrijden op deze eindronde.
6'
Gele kaart voor Haris Medunjanin (Bosnië-Herzegovina)
Na dom balverlies van Emir Spahić moet Haris Medunjanin aan de noodrem trekken. Ahmed Musa gaat er met de bal vandoor, maar de aanvaller krijgt een heupzwaai van Medunjanin.