20.06.2014 12:20

Nigeria al negen WK-duels zonder zege

De jacht op een zege op het WK gaat voor Nigeria zaterdag tegen Bosnië-Herzegovina onverminderd verder. Het Afrikaanse land is na het gelijkspel tegen Iran (0-0) in het eerste groepsduel al negen WK-duels zonder overwinning, de langste reeks van alle deelnemers in Brazilië. De laatste zege dateert van 1998, toen Bulgarije met 1-0 werd verslagen.

Dat was ook meteen het laatste jaar dat de 'Super Eagles' de groepsfase overleefden. In 2002 en 2010 gebeurde dat niet, terwijl het land in 2006 ontbrak. Nigeria schakelt bij een overwinning in Cuiabá direct Bosnië uit, dat het eerste duel met 2-1 van Argentinië verloor.

De WK-debutant zet bij een zege juist weer een flinke stap naar de volgende ronde. In de laatste wedstrijd treft het nog Iran, terwijl Nigeria het moet opnemen tegen Argentinië.

Bosnië moet het mogelijk stellen zonder Emir Spahic. De verdediger heeft een knieblessure. Ook middenvelder Sejad Salihovic heeft lichte fysieke klachten. Bij Nigeria is verdediger Godfrey Oboabona niet van de partij. Hij viel geblesseerd uit tegen Iran.

 

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner