18:00 uur
Ivoorkust
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker James Rodríguez 64. / Kopbal  (Juan Cuadrado)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Juan Quintero 70. / Schot met links  (Teófilo Gutiérrez)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Gervinho 73. / Schot met rechts

90'
Samenvatting tweede helft:
De laatste 25 minuten waren ontzettend interessant. Na doelpunten van James Rodríguez (uit een corner van Cuadrado) en Quintero (na een fout van Die) scoorde Gervinho de 2-1. Colombia zakte terug en liet Ivoorkust komen, maar gevaarlijk werden de Afrikanen niet meer.
90'
90'
Gele kaart voor Cheick Tioté (Ivoorkust)
Vlak voor tijd nog een gele kaart voor Tioté, die weer laat zien een harde te zijn.
88'
Een spannende slotfase breekt aan. Als Colombia de voorsprong behoudt, staat het al met anderhalf been in de achtste finales. Een gelijkspel betekent dat beide landen nog moeten knokken voor een plek in de volgende ronde.
86'
Salomon Kalou springt niet goed om met de geboden ruimte!
De aanvaller wil in één keer uithalen richting het doel, maar raakt de bal half en produceert een stuiterballetje die Ospina makkelijk kan oppikken.
82'
Colombia zakt wat meters terug en daardoor kan Ivoorkust komen. Aurier probeert het met enkele voorzetten binnen een minuut, maar echt gevaarlijk wordt het niet voor de goal van Ospina.
79'
Wissel in bij Colombia -> Alexander Mejia
79'
Wissel uit bij Colombia -> Abel Aguilar
76'
Er zitten momenteel 68.748 toeschouwers in het stadion. Zij zien dat Ivoorkust nadrukkelijk op zoek is naar de 2-2.
73'
Doelpunt voor Ivoorkust, 2:1 door Gervinho
Zo, wat een knappe actie van Gervinho! De aanvaller komt vanaf links naar binnen, omspeelt meerdere Colombianen en schiet via de handen van doelman Ospina raak in de linkerhoek. Ivoorkust is weer terug in de wedstrijd.
73'
Dat is misschien wel het pijnlijkste voor Die. Hij wordt meteen naar de kant gehaald door zijn trainer.
73'
Wissel in bij Ivoorkust -> Mathis Bolly
73'
Wissel uit bij Ivoorkust -> Serey Die
72'
Daar is PSV'er Santiago Arias, die nog een kleine twintig minuten mee mag doen in deze WK-wedstrijd.
72'
Wissel in bij Colombia -> Santiago Arias
72'
Wissel uit bij Colombia -> Pablo Armero
70'
Doelpunt voor Colombia, 2:0 door Juan Quintero
Wat lekker afgemaakt zeg. Juan Quintero blijft heel kalm als hij één op één komt met Barry. De invaller schuift de bal onder doelman Barry door en zet Colombia op 2-0. Aan het doelpunt ging dom balverlies van Die vooraf.
67'
Wissel in bij Ivoorkust -> Salomon Kalou
67'
Wissel uit bij Ivoorkust -> Max Gradel
66'
En nu maar hopen dat Ivoorkust alles op alles gaat zetten om de 1-1 te forceren. Goed voor de wedstrijd, de 1-0 van James Rodríguez.
64'
Doelpunt voor Colombia, 1:0 door James Rodríguez
Daar is de 1-0! James Rodríguez, het talent van AS Monaco, kopt een corner van Cuadrado keihard tegen de touwen. Bij de eerste paal timet de aanvaller goed en het staat 1-0.
61'
Daar is superster Didier Drogba. In de wedstrijd tegen Japan kantelde het duel direct toen de spits in het veld kwam. Ivoorkust ging van een 0-1 achterstand naar een 2-1 voorsprong.
60'
Wissel in bij Ivoorkust -> Didier Drogba
60'
Wissel uit bij Ivoorkust -> Wilfried Bony
59'
Daar raakt Colombia de deklat! Cuadrado ontpopt zich tot man of the match. Met een dubbele schaar speelt hij Arthur Boka uit en via de handen van Barry raakt hij de lat. Het schot kwam vanuit de zestien, maar het was een moeilijke hoek voor Cuadrado, die schuin van het doel stond.
58'
Ivoorkust weet de aanvallende spelers in de vorm van Wilfried Bony en Max Gradel beter te bereiken via de lange ballen. Hierdoor komt het Afrikaanse land iets beter in de wedstrijd en oogt het allemaal wat gevaarlijker.
55'
Gele kaart voor Didier Zokora (Ivoorkust)
De eerste gele kaart is voor Zokora, die daarmee de laatste groepswedstrijd van Colombia, tegen Griekenland, mist. De centrale verdediger legt Cuadrado over de knie en gaat op de bon.
53'
Wissel in bij Colombia -> Juan Quintero
53'
Wissel uit bij Colombia -> Víctor Ibarbo
51'
Gevaar van Colombia en natuurlijk is Cuadrado daarbij betrokken. Hij is weg op rechts, zet laag voor en dat zorgt voor paniek. Zokora kan wegwerken, maar het gaat met wat paniek gepaard.
49'
Het is te hopen dat Colombia en Ivoorkust er een leukere wedstrijd van maken in de tweede helft. Zowel Ospina als Barry is nauwelijks getest in de eerste 45 minuten.
46'
45'
Samenvatting eerste helft:
Met gezamenlijk achttien voorzetten, waarvan er maar liefst één aan kwam, doen Colombia en Ivoorkust het niet heel erg goed. Kansen zijn dan ook schaars, alhoewel de Zuid-Amerikanen dreigend zijn via Cuadrado en Gutiérrez.
45'
40'
Colombia zoekt, vaak uit de counter, de ruimte achter de verdediging van Ivoorkust. De bal valt lang niet altijd goed, waardoor de Colombianen nog niet heel vaak gevaarlijk zijn geworden.
36'
Serey Die laat zich zien. Hij draait mooi weg op het middenveld en creëert zo ruimte voor zichzelf. Deze wil Die benutten met een schot, maar dat wordt geblokt.
33'
Wat een mooie actie van Yaya Touré zeg! Het powerhouse van Ivoorkust snelt langs vier Colombianen, maar kan zijn actie geen goed vervolg geven. Hij verliest de bal op ongeveer twintig meter van het doel.
29'
Daar had Gutiérrez veel meer mee moeten doen! Hij staat helemaal alleen in de zestien en krijgt de bal vanaf links, maar de aanvaller van Colombia raakt de bal compleet verkeerd en neemt het doel niet eens onder vuur. Aannemen was ook nog een optie geweest.
28'
Zo zijn er nog maar weinig échte kansen te zien in deze wedstrijd. Colombia heeft aanvallend het overwicht, maar heeft het doelman Boubacar Barry niet echt lastig gemaakt.
25'
Cheick Tioté krijgt wat ruimte op twintig meter van het doel en besluit hard uit te halen, maar de bal gaat hoog over het doel van Ospina, die daar logischerwijs niet van schrikt.
23'
Haha, Colombia probeert het welbekende cornertrucje! Hierbij legt één speler de bal neer, om vervolgens weer weg te lopen richting de zestien. Hierbij zorgt hij er echter wel voor dat hij de bal een tikje meegeeft. De volgende speler gaat richting de cornervlag en mag de bal theoretisch gezien meenemen, omdat de eerste man de corner heeft 'genomen'. Howard Webb fluit de actie echter af.
20'
De beste speler van de eerste twintig minuten is Cuadrado. De rechtsbuiten komt vaak langs zijn tegenstander en sticht voldoende gevaar.
17'
Beide ploegen imponeerden niet heel erg in hun eerste wedstrijd, maar zowel Colombia als Ivoorkust won. Colombia deed het met 3-0 tegen het zwakke Griekenland en Ivoorkust won met 2-1 van Japan.
13'
Met de beentjes wijd! Gervinho krijgt een hele vieze panna van Juan Zúñiga, die de bal achter het standbeen meeneemt en daarmee de aanvaller poort. Het levert geen kans op, maar de fans juichen alsnog.
12'
Ivoorkust meldt zich nu voor het doel van Colombia, maar een aanvallende vrije trap wordt weg gestompt door doelman David Ospina.
9'
Weer ligt het open achterin bij Ivoorkust! Juan Cuadrado kan op rechts zo de zestien in lopen, maar zijn zachte voorzet bereikt Gutiérrez net niet. Didier Zokora ruimt ternauwernood op.
6'
Eerste kans van de wedstrijd! Teófilo Gutiérrez krijgt de bal met een gelukje op de rand van de zestien, maar haalt wel direct met links uit. Hij zoekt de rechterhoek, maar mikt naast de paal.
5'
Bij Ivoorkust voetbalt Serge Aurier rechts achterin. De verdediger blonk uit in de eerste wedstrijd van zijn land en staat in de nadrukkelijke belangstelling van Arsenal. De Engelsen zien in hem de vervanger van Bacary Sagna.
2'
Ivoorkust heeft afgetrapt en daarmee is de wedstrijd dus begonnen! Welk land zet een hele grote stap richting de achtste finales? Volg het in dit liveblog!
1'
De volksliederen klinken. Het is dus bijna tijd voor Colombia - Ivoorkust.
Voorbeschouwing
In de hoofdstad van Brazilië wordt vandaag de wedstrijd tussen Colombia en Ivoorkust afgewerkt. In het Estádio Nacional de Brasília wordt vanavond uitgevochten wie poule C in ieder geval één ronde aanvoert. Beide ploegen wonnen namelijk hun eerste pot en legden goed voetbal op de mat. Mijn naam is Jos Boesveld en ik zal live verslag doen van dit duel.

Colombia
De Colombianen versloegen in hun eerste poulewedstrijd met speels gemak Griekenland. De Zuid-Amerikanen speelden fris en ondanks dat sterspeler Radamel Falcao niet meedeed, liet de ploeg toch zien een outsider te zijn voor de titel. Tegen het weinig creërende Griekenland lieten vooral Juan Cuadrado en James Rodriguez aan te tonen dat Colombia ook zonder Falcao een goed functionerend elftal is. Beide spelers namen het land bij de hand en versloegen zo eenvoudig de Grieken met 3-0.

Ivoorkust
Ook Ivoorkust won haar eerste groepswedstrijd, al ging dat een stuk moeilijker. De Ivorianen kwamen tegen Japan al snel op een 1-0 achterstand, en pas in de tweede helft werd die score goed gemaakt door doelpunten van Wilfried Bony en Gervinho. Vooral nadat spits Didier Drogba in het veld kwam, begonnen de Oranje Olifanten hun aanvallende drift te tonen. De sterspeler van Galatasaray heeft bondscoach Sabri Lamouchi in ieder geval laten zien hoe waardevol hij is.

Voor beide landen staat er genoeg op het spel. De winnaar van dit onderonsje zal de poulewinnaar worden en treft een iets gunstigere loting in de knock-outfase. Colombia en Ivoorkust trappen om 18.00 uur af in Brasilia. De opstellingen kunt u een uur voor de wedstrijd ook alvast raadplegen. Een plezierige wedstrijd gewenst!