18.06.2014 13:31

Colombia wil ongeslagen reeks uitbreiden

De prestaties van de Zuid-Amerikaanse deelnemers aan het WK voetbal zijn nog niet overweldigend. Colombia maakte met een zege van 3-0 op Griekenland misschien nog wel de meeste indruk. Voor het elftal van bondscoach José Néstor Pékerman betekende het alweer de achtste internationale wedstrijd op rij zonder nederlaag.

Colombia verloor in september 2013 voor het laatst, met 2-0 bij Uruguay. Als Colombia donderdag Ivoorkust verslaat en Japan in de andere groepswedstrijd niet wint van Griekenland, is een plek in de volgende ronde al een feit. Bij de vorige vier WK-deelnames lukte dat slechts één keer, in 1990.

Ivoorkust begon met een kleine zege op Japan (2-1) ook sterk. De Afrikanen doen voor de derde keer mee aan de mondiale eindronde, en zij overleefden de poulefase nog niet eerder. Didier Drogba wist tegen Japan niet te scoren. Als hem dat tegen Colombia wel lukt, is hij de eerste Afrikaanse voetballer die bij drie verschillende WK's doel treft. In 2010 was Drogba trefzeker tegen Brazilië en in 2006 tegen Argentinië.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner