19.06.2014 19:54

Colombia wint opnieuw in Brazilië

In een wedstrijd die pas laat op gang kwam heeft Colombia hele goede zaken gedaan. Mede door de uitblinkende Juan Cuadrado wisten de Zuid-Amerikanen met 2-1 van Ivoorkust te winnen.

De eerste helft was het aanzien bijna niet waard. Ondanks dat werd wel duidelijk dat Colombia meer voetballende intenties had dan Ivoorkust. Vooral Cuadrado liet zich gelden aan de rechterkant. Met mooie acties stelde hij Teófilo Gutiérrez een paar keer in staat om te scoren, maar de spits van Colombia had het vizier niet op scherp staan. Ivoorkust kwam in de eerste helft niet verder dan wat kansloze pogingen van afstand.

De tweede helft begon ook niet heel aantrekkelijk, maar dat werd in de laatste 25 minuten meer dan goed gemaakt. Het begon met het doelpunt van James Rodríguez, die na 64 minuten een corner van Cuadrado kiezelhard in de linkerhoek kopte. Ivoorkust zette meteen aan, maar kreeg de deksel op de neus na dom balverlies van Serey Die. Juan Quintero profiteerde optimaal, door de bal zachtjes langs doelman Boubacar Barry te plaatsen.

Ivoorkust leek geknakt, maar de individuele klasse van Gervinho deed de Afrikanen opveren. Vanaf links omspeelde de aanvaller meerdere Colombianen, om vervolgens via de handschoen van David Ospina raak te schieten in de linkerhoek. Het betekende een spannende slotfase, waarin Colombia steeds verder terugzakte en Ivoorkust meer mocht komen. Het Afrikaanse land kon echter geen gaatje meer vinden in de defensie van Colombia en zag daarmee de wedstrijd met 2-1 verloren gaan.

Door de overwinning is Colombia nagenoeg zeker van een plek bij de achtste finales. Het moet nog even wachten op de uitslag bij Japan - Griekeland, een wedstrijd die vier uur na het einde van Colombia – Ivoorkust wordt afgewerkt. De Afrikanen zullen in de laatste groepswedstrijd tegen Japan moeten strijden voor een plek in de volgende ronde.

Door: Jos Boesveld