Heracles Almelo Woensdag, 18. December 2013
20:45 uur
Feyenoord
5:6 d.p.
0 : 1 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 12. / Schot met links  (Daryl Janmaat)

--- Ben Rienstra mist

120'
Samenvatting wedstrijd
Feyenoord gaat door naar de kwartfinale van de KNVB Beker. Rienstra oogde onzeker bij zijn strafschop en Mulder profiteerde daarvan. De goalie van Feyenoord koos voor de goede hoek en is vanavond matchwinner.
120'
120'
Penalty gemist Heracles Almelo -> Ben Rienstra
120'
Penalty Feyenoord -> Jordy Clasie
120'
Penalty Heracles Almelo -> Remko Pasveer
120'
Penalty Feyenoord -> Daryl Janmaat
120'
Penalty Heracles Almelo -> Mike te Wierik
120'
Penalty Feyenoord -> Joris Mathijsen
120'
Penalty Heracles Almelo -> Thomas Bruns
120'
Penalty Feyenoord -> John Goossens
120'
Penalty Heracles Almelo -> Mark Uth
120'
Penalty Feyenoord -> Ruud Vormer
120'
Penalty Heracles Almelo -> Kwame Quansah
120'
Penalty Feyenoord -> Graziano Pellè
120'
penalty's
120'
Samenvatting tweede helft verlenging
Beide teams hadden moeite om nog geconcentreerd rond te spelen. Wel had Vormer een doelpunt op zijn schoen liggen, maar hij schoot net voorlangs. We maken ons op voor strafschoppen, waarin de keepers kunnen uitgroeien tot matchwinner.
120'
Einde 2e helft verlenging
120'
Bel Hassani met een poging van afstand. Tegen het einde aan gebruikt hij zijn laatste kracht om nog een keer op doel te schieten. Mulder ziet de bal in het zijnet belanden. Mulder had de situatie onder controle.
118'
Scheidsrechter Nijhuis oogt het meest fit van iedereen op het veld. De spelers van Heracles en Feyenoord gebruiken hun laatste adem om een overwinning uit het vuur te slepen.
116'
Heracles maakt geen haast om nog een doelpunt te maken in de tweede helft van de verlenging. De thuisploeg speelt de bal rustig rond en hoopt eventueel op een opening in de defensie van de bezoekers uit Rotterdam.
113'
Gele kaart voor Thomas Bruns (Heracles Almelo)
Bruns verliest de bal aan Clasie en is dan te gretig als hij het leder weer wil veroveren. De middenvelder geeft een smerig tikje op de enkel van Clasie. Nijhuis stond er met zijn neus bovenop.
113'
Heracles begint slordiger te spelen. Vooral Bel Hassani levert een paar keer eenvoudig de bal in. Daarna is te zien dat in de omschakeling veel ruimte ligt voor Feyenoord. De Rotterdammers kunnen er vooralsnog niet van profiteren.
111'
Vormer schiet de bal net voorlangs! Een goede voorzet van Goossens vanaf de linkerkant. Pelle duikt net onder de hoge bal door, maar dan ontvangt Vormer in vrije positie het leder. De middenvelder jaagt de bal rakelings voor het doel van Heracles langs.
110'
De krachten vloeien langzaam weg bij beide elftallen. De meeste energie lijkt nog bij de mannen van Heracles-trainer Jan de Jonge te zitten. Met een man meer probeert het de zestien van Feyenoord te omsingelen.
108'
Wissel in bij Feyenoord -> John Goossens
108'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
108'
Het elftal van Heracles hinkt op twee gedachten. De ene helft wil aanvallen en de andere helft blijft achterin hangen. De aanvallers van Heracles compenseren het gat op het middenveld door snel om te schakelen, anders ligt er veel ruimte voor Feyenoord.
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Samenvatting eerste helft verlenging
Feyenoord begon goed aan de verlening, maar stond uiteindelijk wel met tien man door een tweede gele kaart van De Vrij. Heracles zoekt daarna de aanval, maar zowel Bel Hassani als Rienstra zag zijn poging niet in het doel doen belanden.
105'
Einde 1ste helft verlenging
104'
Bel Hassani met een goede poging in de korte hoek! Davidson wipte de bal behendig het strafschopgebied in, waar Bel Hassani de bal op zijn borst meenam. Het schot van de spelverdeler wordt in de korte hoek gestopt door Mulder.
102'
Ondanks dat de bezoekers met een man minder spelen, doet het niet onder van Heracles in de eerste helft van de verlenging. De Rotterdammers proberen waar het kan zelfs een aanval te plaatsen.
100'
Quansah wacht te lang in het strafschopgebied. De middenvelder staat helemaal vrij achterin de zestien en kan de bal aannemen op zijn borst. Vervolgens geeft hij de verdedigers van Feyenoord de gelegenheid om in te grijpen.
97'
Zo kwam Feyenoord al moeilijk tot aanvallen deze wedstrijd, maar nu gaat dat alleen nog maar lastiger worden. Feyenoord haalt een aanvaller naar de kant om de rode kaart van De Vrij op te vangen. Van Beek was dit seizoen al eens eerder de vervanger van De Vrij.
95'
Wissel in bij Feyenoord -> Sven van Beek
95'
Wissel uit bij Feyenoord -> Ruben Schaken
93'
Geel-rode kaart voor Stefan de Vrij (Feyenoord)
De centrale verdediger van Feyenoord krijgt alsnog zijn tweede gele kaart. Waar Nijhuis de handsbal niet bestrafte, doet hij dat nu wel op het moment dat de mandekker een tegenaanval voorkomt.
93'
Feyenoord is beter dan Heracles aan de eerste helft van de verlening begonnen. Het oogt iets scherper dan de thuisploeg, dat zich voornamelijk moet beperken tot verdedigen.
93'
Het is de vraag of Bel Hassani de hele wedstrijd gaat volmaken. De middenvelder van Heracles heeft duidelijk last van zijn hamstring, maar wil nog niet gewisseld worden.
91'
Armenteros is vanavond aandachtig toeschouwer op de tribune. De aanvaller speelt dit seizoen zijn wedstrijden voor Feyenoord, maar stond ook enkele seizoenen bij Heracles op de loonlijst.
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
90'
Samenvatting tweede helft
Heracles is in de tweede helft niet beloond voor haar goede spel. De Almeloërs waren de bovenliggende partij en creëerde enkele goede kansen. In de blessuretijd hadden beide clubs de winnende op de schoen liggen. Een verlening moet er aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen.
90'
Einde tweede helft
90'
Aan de andere kant een grote kans voor Uth! Bel Hassani wurmt zich door de verdediging van Feyenoord en krijgt de bal dan voor de voeten van Uth. De spits krijgt van Mulder geen kans om uit te halen. Attent gedaan door de goalie. Het blijft gelijk.
90'
Schaken kroont zich bijna tot matchwinner! Vanaf de rechterkant duikt de vleugelaanvaller het strafschopgebied in. Schaken komt dan vanaf de zijkant een-op-een te staan met Pasveer. De keeper komt als winnaar uit de strijd.
90'
De Vrij ontsnapt in de slotfase aan een tweede gele kaart. Met een handsbal zorgde de verdediger ervoor dat Linssen niet kon aanvallen. Nijhuis geeft slechts een vrije trap aan de thuisploeg.
88'
Vormer krijgt veel ruimte om mee op te komen. In de buurt van het strafschopgebied moet hij dan een keuze maken en hij kiest voor een steekpass op Immers. Tekenend is dan dat de pass van Vormer veel te hard is.
87'
Feyenoord begint in de slotfase toch nog aan te zetten. Beide ploegen zitten niet te wachten op een verlening, dat met het oog op de laatste speelronde voor de winterstop.
85'
De thuisploeg heeft vandaag het meeste recht op de overwinning. Heracles is vrijuit het vaakst voor het doel van de tegenstander geweest en toont eveneens het meeste initiatief om aan te vallen.
82'
Het begint er steeds meer op te lijken dat beide teams straks gaan verlengen. Feyenoord komt haast niet tot aanvallen toe en Heracles lukt het niet om de spaarzame mogelijkheden om te zetten in een doelpunt.
80'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Kwame Quansah
80'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Bryan Linssen
79'
Gele kaart voor Jordy Clasie (Feyenoord)
De middenvelder van Feyenoord ziet dat Boëtius wordt opgevangen door Schenkeveld. Clasie komt daarom verhaal halen bij de scheidsrechter en krijgt daarvoor een gele kaart.
77'
Rienstra had een mooi doelpunt in zijn gedachten. De middenvelder wilde eerst uithalen vanaf twintig meter, maar bedacht zich toen en probeerde met een stift Mulder te verschalken. De keeper stond goed op te letten en ving de bal.
75'
Wissel in bij Feyenoord -> Ruud Vormer
75'
Wissel uit bij Feyenoord -> Tonny Vilhena
74'
Rosheuvel met een poging van grote afstand. De vleugelaanvaller heeft zich vanavond weinig laten zien. Deze poging is daar tekenend voor: het schot vliegt ruim over het doel van Mulder.
72'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
72'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
72'
De cijfers liegen vanavond niet. In de tweede helft heeft Feyenoord nog geen enkele keer op het doel van Heracles geschoten. De thuisploeg zette Mulder in het tweede bedrijf al vier keer aan het werk.
70'
Uth schuift de bal voor de tweede keer rakelings naast! De aanvaller zorgt voor veel gevaar. Vanaf de rand van het strafschopgebied plaats de spits de bal tussen drie Feyenoorders door. Wederom is Mulder kansloos, maar ook ditmaal gaat het leder net naast de linker paal.
67'
Heracles Almelo staat met veel spelers rondom het strafschopgebied van Feyenoord. De thuisploeg slaagt er echter niet in om de verdediging van de bezoekers op de knieën te krijgen. De Rotterdammers houden het vrij compact in de achterhoede.
64'
Fraai combinatievoetbal door Janmaat, Immers en Pelle. Met z'n drieën sturen ze enkele spelers van Heracles het bos in. De steekpass van Pelle komt echter niet aan bij Boëtius, waardoor het niets oplevert.
63'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jens Jurn Streutker
63'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Jeroen Veldmate
61'
Bel Hassani met een gevaarlijk schot! De middenvelder omspeelde aan de rechterkant Martins Indi door naar binnen te trekken. Bel Hassani wilde de bal in de verre onderhoek plaatsen. Mulder stond aan de grond genageld en zag het leder rakelings langs het doel gaan.
60'
Het lukt Feyenoord met moeite om over de middenlijn te komen. Heracles domineert de wedstrijd zonder gevaarlijk te worden. In de omschakeling liggen overigens kansen voor de Rotterdammers.
56'
Gele kaart voor Mark Uth (Heracles Almelo)
De aanvaller probeert een snelle tegenaanval van Feyenoord te voorkomen en is daarvoor een overtreding nodig. Met een klein duwtje werkte Uth zijn directe tegenstander naar de grond.
56'
Waar Feyenoord in het begin de controle had, daar is Heracles nu de bovenliggende partij. De Rotterdammers staan met bijna alle spelers op de eigen speelhelft te verdedigen.
53'
Gele kaart voor Bruno Martins Indi (Feyenoord)
Pittige tackle van de centrale verdediger van Feyenoord. Met een sliding haalde Martins Indi middenvelder Rienstra neer ten hoogte van de zestien van Heracles. Rienstra had het geluk dat hij de sliding van Martins Indi zag aankomen.
53'
Gevaarlijke indraaiende vrije trap van Clasie. De middenvelder bracht vanaf de linkerkant de bal in het spel, maar drie teamgenoten laten de bal aan zich voorbij laten gaan.
50'
Feyenoord zoekt wat nadrukkelijker de aanval dan in de eerste helft. Pasveer slaagt er telkens in om de bal uit de lucht te plukken. Zodra de keeper het spel snel wil voorzetten, ziet hij dat Feyenoord al hoog druk zet. Een teamgenoot aanspelen is daardoor lastig.
48'
Bel Hassani met een goed schot van afstand. De middenvelder besluit om vanaf twintig meter uit te halen. Een prima gedrukt schot is het vervolg. Mulder moet gestrekt en tikt de bal uit het doel.
47'
Heracles gaat in de tweede helft op zoek naar de eerste zege op Feyenoord in de beker. Twee keer kwamen de ploegen elkaar tegen in het bekertoernooi en beide keren stapte Feyenoord als winnaar van het veld.
46'
45'
Samenvatting eerste helft
Heracles heeft in de eerste het betere van het spel en voornamelijk het balbezit. Feyenoord laat af en toe wat zien en wist bij de eerste kans direct op voorsprong te komen. Heracles creëert kleine mogelijkheden, maar echt gevaarlijk zijn ze in het eerste bedrijf niet geworden.
45'
44'
Heracles heeft weliswaar enigszins de overhand, maar moet toch oppassen voor Feyenoord. De bezoekers uit Rotterdam laten op sommige momenten zien uit het niets gevaar te kunnen stichten. Op dit moment grijpen de verdedigers van Heracles telkens op tijd in.
41'
Gevaar voor het doel van Feyenoord. Een indraaiende vrije trap vanaf de linkerkant komt vlak voor Mulder terecht. Te Wierik krijgt weliswaar zijn teen tegen de bal, maar kan het leder niet voldoende richting het doel sturen.
38'
De verdediging van Feyenoord oogt om sommige momenten kwetsbaar. Het is dat de passing van Heracles in de voorhoede niet goed genoeg is om mogelijkheden te creëren. De Rotterdammers moeten momenteel voornamelijk in de achteruit.
36'
Beide ploegen zijn vooral in de eigen verdediging of op het middenveld in balbezit. Het lukt zowel Heracles als Feyenoord niet om aanvallend gevaar te stichten. Wel hebben de Almeloërs op dit moment de overhand.
31'
Heracles speelt weer zoals het voor het tegendoelpunt speelde. Op een voetballende manier proberen de mannen van trainer Jan de Jonge het strafschopgebied van Feyenoord te bereiken. Toch kan het geen controle over de wedstrijd krijgen.
27'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:1 door Bryan Linssen
Net op het moment dat je begint te denken dat Linssen een teleurstellende avond tegemoet gaat, scoort de aanvaller. Recht voor het doel van Feyenoord plukt Linssen de bal van de voeten van De Vrij en schiet hij met links de bal rechts achter Mulder.
24'
Grote fout in de verdediging van Feyenoord. Immers levert de bal zomaar in bij Rosheuvel, die daarna richting het doel van de Rotterdammers gaat. Mathijsen tikt de aanvaller even aan, maar heeft het geluk dat Nijhuis niet fluit voor een overtreding. Daar ontsnappen de bezoekers.
21'
Het doelpunt van Pelle heeft Feyenoord kracht gegeven. De Rotterdammers hebben het hef volledig in handen en spelen zich bij tijd en wijlen simpel langs de middenvelders van Heracles.
18'
Pasveer voorkomt een grotere achterstand voor Heracles! Clasie geeft vanuit een vrije trap aan de linkerkant de bal goed voor het doel. De Vrij kopt vrijstaand richting de rechter bovenhoek, maar Pasveer krijgt zijn vingertoppen nog net tegen de bal.
18'
Feyenoord begint wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Heracles blijft ondanks de achterstand vasthouden aan hetzelfde spel. De Almeloërs proberen met verzorgd voetbal de zestien van Feyenoord te bereiken. Het is echter alleen gevaarlijk geweest tijdens de kopbal van Uth.
15'
Er blijken toch wat Feyenoord-supporters in Almelo aanwezig te zijn. Op het moment dat Pelle scoorde, viel er gejuich vanaf één kant te horen. In het vak naast het uitvak zitten blijkbaar fans die een ticket hebben weten te bemachtigen voor het Heracles-vak.
12'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Graziano Pellè
Prima doelpunt van Pelle. De Italiaanse spits neemt een hoge voorzet van Janmaat in het strafschopgebied aan. Hij draait zichzelf dan vrij en schiet met links in de verre hoek. Zo is de eerste kans direct raak voor Feyenoord.
9'
Heracles is een stuk scherper aan de wedstrijd begonnen dan Feyenoord. De thuisploeg heeft voornamelijk balbezit en is al enkele malen dreigend geweest rondom het strafschopgebied. Feyenoord zakt in de beginfase vooral ver terug op eigen helft en gokt op een tegenaanval.
6'
Nijhuis ziet een handsbal over het hoofd! Rosheuvel zorgt met zijn actie voor gevaar aan de rechterkant. De vleugelaanvaller van Heracles wilde voorzetten, maar via de benen van Mathijsen kwam de bal tegen de hand van de centrale verdediger aan. Nijhuis wil geen strafschop geven.
5'
Er zijn vanavond geen supporters van Feyenoord in Almelo aanwezig. De fans van de Stadionclub waren het niet eens met de combiregeling die geldt voor dit treffen. Zij besloten daarom niet af te reizen naar het Polman Stadion.
2'
Uth bijna met het openingsdoelpunt! Net zoals afgelopen weekeinde staat Feyenoord in de eerste minuut bijna op achterstand. Een hoekschop vanaf rechts wordt bij de tweede paal ingekopt door Uth. Doelman Mulder weet op de doellijn redding te brengen.
1'
Na een indrukwekkende minuut stilte is de bekerwedstrijd tussen Heracles Almelo en Feyenoord begonnen. Zoals aangegeven draagt Feyenoord rouwbanden vanwege het overlijden van Martin Koeman. Scheidsrechter vanavond is Bas Nijhuis.
1'
Van harte welkom bij het liveverslag van Heracles Almelo tegen Feyenoord. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe vanavond verslag van dit bekerduel. Zoals gebruikelijk beginnen we met de voorbeschouwing en gaan we daarna over op het liveverslag. De opstellingen zijn te vinden onder de knop wedstrijddetails. Een fijne wedstrijd gewenst!

Ronald Koeman

De hoofdtrainer van Feyenoord zit vanavond niet op de bank bij de bezoekers uit Rotterdam. De keuzeheer ontbreekt vanwege het overlijden van zijn vader, Martin Koeman (tevens de vader van RKC Waalwijk-trainer Erwin Koeman). De voormalig speler van onder meer FC Groningen lag sinds zondag in coma. De trainer werd tijdens een amateurwedstrijd in Leeuwarden getroffen door een hartstilstand en daarna direct overgebracht naar het ziekenhuis. Woensdagavond is Koeman, naar wie een tribune is vernoemd in de Euroborg, overleden. Martin Koeman is 75 jaar geworden.

Vooraf zal een minuut stilte worden gehouden en Feyenoord speelt met rouwbanden.

Road to the final

Voor Heracles Almelo is het treffen met Feyenoord de eerste thuiswedstrijd in dit bekerseizoen. De Almeloërs wisten de vierde ronde te bereiken door tweemaal op vreemde bodem te winnen. In de tweede ronde gingen de mannen van trainer Jan de Jonge op bezoek bij RKC Waalwijk. Een doelpunt van Thomas Bruns in de verlening leverde een zege op. In de vorige ronde moest Heracles op bezoek bij streekgenoot en amateurvereniging Excelsior'31. Een aantrekkelijke wedstrijd was het resultaat, waarin Heracles Almelo met 2-5 zegevierde.

Waar Heracles twee keer een uitwedstrijd speelde in de KNVB Beker, daar trad Feyenoord beide keren aan voor eigen publiek. In de tweede ronde van het Nederlandse bekertoernooi kreeg de Stadionclub de koploper van de Jupiler League op bezoek: FC Dordrecht. Een 3-0 overwinning was het resultaat. In de derde ronde hadden de amateurs van HSV Hoek de eer om in De Kuip te spelen. Zij boden redelijk weerstand, maar moesten met 3-0 hun meerdere herkennen in de eredivisieclub.