18.12.2013 23:45

Mulder helpt Feyenoord na strafschoppen richting kwartfinale

Nadat Mulder de beslissende strafschop heeft gepakt, vliegt centrale verdediger Joris Mathijsen de doelman in de armen. Door de keeper is Feyenoord door naar de volgende ronde van de KNVB Beker.
Nadat Mulder de beslissende strafschop heeft gepakt, vliegt centrale verdediger Joris Mathijsen de doelman in de armen. Door de keeper is Feyenoord door naar de volgende ronde van de KNVB Beker.

Feyenoord is door naar de kwartfinale van de KNVB Beker. De Rotterdammers gingen woensdagavond op bezoek bij Heracles Almelo en had strafschoppen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Heracles was grotendeels de betere partij, maar een gemiste strafschop van Ben Rienstra betekende de uitschakeling voor de Almeloërs.

Al vroeg in de eerste helft stonden de gasten op voorsprong. Graziano Pelle draaide zich in het strafschopgebied behendig vrij en werkte de bal in de verre hoek. Op het doelpunt na wist Feyenoord vrijwel niets te creëren tegen een goed spelend Heracles. De goal van Bryan Linssen na een klein half uur was dan ook terecht te noemen. De vleugelaanvaller profiteerde van matig verdedigen van de Feyenoord-defensie en schoot met links raak.

In de tweede helft was er nog meer één ploeg die probeerde aan te vallen. Heracles stond in de vooruit, terwijl Feyenoord zich beperkte tot verdedigen. Tot tweemaal toe was Iliass Bel Hassani dicht bij een doelpunt, maar doelman Erwin Mulder haalde beide keren opgelucht adem omdat de bal rakelings langs zijn doel verdween. Omdat Heracles niet wist te profiteren van de kansen moest een verlenging gespeeld worden in het Polman Stadion.

Pas in de verlenging liet Feyenoord wat aanvallende intenties te zien. Het zette Heracles direct onder druk, maar moest ook ditmaal in de achteruit. Verdediger Stefan de Vrij moest met een tweede gele kaart het veld verlaten, waardoor de Rotterdammers genoodzaakt waren met alle spelers op de eigen speelhelft te spelen en te gokken op een tegenaanval. In de tweede helft van de verlening kroonde Ruud Vormer zich bijna tot matchwinner. De middenvelder zag zijn inzet rakelings voorlangs gaan. Omdat Heracles de kracht niet meer had om wat te forceren moesten er strafschoppen genomen worden.

Beide ploegen wisten hun eerste vijf strafschoppen in het doel te trappen. Opvallend was dat zowel de spelers van Heracles als die van Feyenoord de bal scherp in de hoek plaatsten. Ook Heracles-doelman Remko Pasveer benutte een strafschop. Bij de zesde poging ging het mis voor de thuisploeg. Nadat Jordy Clasie al had gescoord, bracht Mulder redding op de inzet van Ben Rienstra. Feyenoord is dankzij de overwinning door naar de kwartfinale van het bekertoernooi. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner