1 : 0 Torinfos in de Ticker Guus Hupperts 66. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Patrick van Aanholt 75. / Schot met links
2 : 1 Torinfos in de Ticker Marc Höcher 84. / Schot met rechts  (Guus Hupperts)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Guus Hupperts 90. / Schot met rechts

90'
Samenvatting tweede helft
De tweede helft was een wereld van verschil in vergelijking met het eerste bedrijf. Met name Roda JC speelde zo nu en dan schitterend voetbal met Guus Hupperts als absolute uitblinker. De jonge speler van Roda JC nam zijn team op sleeptouw en scoorde op fantastische wijze de 1-0. Vitesse kwam weliswaar door een doelpunt van Van Aanholt nog op gelijke hoogte. Maar Marc Höcher, koud in het veld, zorgde er met een nieuw schitterend doelpunt voor dat Roda JC opnieuw op voorsprong kwam. Het tweede doelpunt van Hupperts, laat in de blessuretijd, was er nog één voor de statistieken.
90'
90'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 3:1 door Guus Hupperts
Hupperts geeft Vitesse de genadeklap. Als Velthuizen in de Arnhemse Vitesse loopt is de weg voor Guus Hupperts vrij richting het lege doel van Vitesse als Roda de bal naar voren poeiert. Hupperts faalt niet en schiet zijn tweede doelpunt van de avond tegen de touwen.
90'
In een ultieme poging nog iets te forceren loopt ook Piet Velthuizen nu rond in het strafschopgebied van Roda JC. De keeper omspeelt met de bal aan zijn voeten knap twee spelers van Roda JC. Het leidt echter tot niets.
90'
Oef! Uit een perfecte voorzet van Pröpper krijgt Leerdam de kans de bal in het doel te koppen. De rechtsback staat volledig vrij voor doelman Kurto. Hij kopt echter net onder de bal door.
90'
Vitesse krijgt vier minuten de tijd om alsnog de gelijkmaker te maken. Vitesse begint een slotoffensief.
90'
Vanuit de counter wordt Vitesse meteen gevaarlijk. Piazón haalt aan het eind van de wedstrijd eindelijk zijn niveau. In het strafschopgebied krijgt de Braziliaan een mogelijkheid om uit te halen en hij bedenkt zich niets. Verwoestend haalt hij uit richting het doel van Roda JC. Maar schiet de bal rakelings over de lat.
89'
Uitblinker Hupperts heeft de beslissingstreffer op zijn voeten liggen. Vanaf de rand van het strafschopgebied haalt hij uit. Maar vindt Velthuizen op zijn weg.
88'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Vasil Shkurtaj
88'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Anouar Kali
87'
Peter Bosz heeft weinig aanvallende keuzes op de bank. Hij brengt noodgedwongen twee verdedigers in die aanvallend het verschil zullen moeten gaan brengen.
87'
Wissel in bij Vitesse -> Dan Mori
87'
Wissel uit bij Vitesse -> Marko Vejinović
87'
Wissel in bij Vitesse -> Sam Hutchinson
87'
Wissel uit bij Vitesse -> Jan-Arie van der Heijden
84'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:1 door Marc Höcher
Daar is die dan toch. Höcher kegelt de bal uit een voorzet van Huppert tegen de touwen aan. De middenvelder wordt volledig vrijgelaten en zet met één van zijn eerste balcontacten weer de voorsprong op het scorebord voor Roda JC.
83'
Wat een kans! Kristzián Németh krijgt dé kans op de 2-1. Uit een perfecte voorzet van Kali kopt hij de bal in de handen van Velthuizen.
82'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
82'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
81'
Wissel in bij Vitesse -> Valeri Kazaishvili
81'
Wissel uit bij Vitesse -> Christian Atsu
80'
De Arnhemmers leven op na de 1-1 van Van Aanholt. Het baltempo gaat omhoog en het is nu het team van Peter Bosz dat vroeg aan het druk zetten is. Vitesse wil de wedstrijd beslissen voor het einde van de tweede helft.
78'
De gelijkmaker van Vitesse valt compleet tegen de verhoudingen in. Er is na rust slechts één team dat het spel wil maken en de boventoon voert en dat is de thuisploeg.
75'
Doelpunt voor Vitesse, 1:1 door Patrick van Aanholt
Uit het niets is daar de gelijkmaker van Vitesse. Chanturia kapt op de rand van het strafschopgebied zijn man uit en ziet in zijn ooghoek Van Aanholt vertrekken. De linksback, die hele wedstrijd nog onzichtbaar is, stoomt door en schiet de bal onhoudbaar achter Kurto.
72'
Na de 1-0 blijft Roda JC voetballen. Het team van assistent-trainer Rick Plum zakt niet terug. Maar gaat op jacht naar het tweede doelpunt.
69'
Een nieuw bekerstuntje voor Roda hangt in de lucht. Na de 3-1 overwinning op PSV, zijn de Limburgers nu op weg naar een nieuw huzarenstukje.
66'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:0 door Guus Hupperts
Een schitterend doelpunt van de uitblinker aan de kant van Roda JC. Na een verre vrije trap kopt Kashia de bal uit zijn eigen strafschopgebied. Hupperts bedenkt zich niets en schiet de bal met een volley in één keer op doel, waar het leer schitterend in de rechter onderhoek verdwijnt.
64'
Guus Hupperts speelt een opvallende wedstrijd aan de kant van Roda JC. De Kerkrader is dé voortrekker in het jagen van de thuisploeg en neemt zijn ploeg op sleeptouw.
60'
Chanturia maakt zich volstrekt belachelijk. Waar de spits in de eerste helft al verschillende keren een fopduik maakte in het strafschopgebied, kermt hij het nu aan de zijlijn uit. Hij doet voor of hij hard geraakt is op zijn enkel. Maar sprint binnen enkele seconden als een 100-meter loper richting het strafschopgebied.
59'
Het publiek van Roda JC gaat er maar eens achter staan als Hupperts een hoekschop versiert. Het eerste kwartier van de tweede helft moet de toeschouwers een plezier doen na de slaapverwekkende eerste drie kwartier.
56'
Een sprankelende aanval van Vitesse. Piazón kapt zich knap vrij en vindt Ibarra aan de rechterkant van het veld. Ibarra omspeelt op zijn beurt Paulissen en poeiert richting het doel van Kurto. Zijn bal vliegt over het aluminium.
54'
De wedstrijd golft nu op en neer. Beide teams richten hun vizier naar voren, waardoor er ruimtes beginnen te ontstaan.
51'
Ook Vitesse begint langzaamaan wakker te worden. Ibarra kan aanleggen voor een schot nadat een afstandsschot van Atsu gekraakt wordt. Ibarra vindt Kurto op zijn weg richting een doelpunt. In de tweede helft is nu al meer gebeurd dan in het hele eerste bedrijf.
48'
Bijna! Guus Huppert krijgt het openingsdoelpunt in zijn schoot geworpen. Na een schitterend lobje van Monteyne mag Hupperts vrij doorlopen richting Velthuizen. Oog in oog met de doelman van Vitesse weet Hupperts de bal echter niet in het net te werken.
47'
Pas in de 47e minuut laat Lucas Piazón voor het eerst wat van hem zien. De Braziliaan trapt de bal op schitterende wijze het halve veld over richting spits Chanturia. Monteyne kan de bal nog net onderscheppen.
46'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Martijn Monteyne
46'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Henk Dijkhuizen
46'
45'
Samenvatting eerste helft
De eerste 45 minuten zijn alles behalve spectaculair te noemen. Beide teams zijn niet in staat iets te creëren. Het spel speelt zich grotendeels af op het middenveld en beide teams grossieren in balverlies. Roda JC probeert met vroeg druk zetten weliswaar nog iets te forceren. Maar tot kansen leidt het vroege storen niet.
45'
44'
Ook Ibarra doet vrolijk mee met het troosteloze spel van Vitesse. De vleugelaanvaller begon de wedstrijd veelbelovend. Maar komt op dit moment niet verder dan een schot van grote afstand hoog over het doel van sluitpost Kurto.
41'
Het Limburgse publiek begint zich te ergeren aan Chanturia. De aanvaller ligt opnieuw op de grond zonder dat er wat is gebeurd. Scheidsrechter Blom maakt hem nu duidelijk dat het de laatste keer is geweest.
39'
Het slechte spel van Vitesse kan niet alleen in de schoenen van Chanturia geschoven worden. Een lange bal van Kashia op de kleine spits is veelzeggend. Havenaar wordt gemist en Vitesse weet de speelstijl waar de afgelopen succes mee werd behaald nog niet te veranderen.
35'
Het subtiele balletje over de verdediging van de thuisploeg is daarentegen wel een van de weinige momenten waarin Chanturia iets goeds doet. Dit keer verspeelt hij de bal uiterst simpel aan Henk Dijkhuizen. De positie in de spits is voor de Georgiër een nieuwe plek. Maar Chanturia speelt tot nu toe een zwakke wedstrijd.
33'
Uit de counter wordt Vitesse uit het niets echter toch gevaarlijk. Chanturia wipt de bal over de verdediging van Roda JC heen richting Atsu. De middenvelder van Vitesse neemt de bal knap aan. Maar de bal springt iets te ver van zijn voet, waardoor Kurto de bal kan oprapen.
31'
Roda JC zou vanavond zomaar eens de eerste overwinning sinds 27 oktober kunnen boeken als het zo blijft spelen. Opvallend is dat die laatste overwinning in de vorige bekerronde was. De Kerkraders wonnen met 3-1 van PSV.
28'
Als er een team het openingsdoelpunt verdient is het op dit moment duidelijk Roda JC. Kashia geeft ditmaal de bal knap over de grond voor op Mitchell Donald. Donald werkt de bal oog in oog met doelman Velthuizen alleen hoog over de lat.
27'
Roda JC is het eerste team dat wat uit zijn schulp kruipt. De Kerkraders beginnen druk te zetten als Vitesse de bal in bezit heeft en het spel speelt zich de laatste minuten af op de helft van de Arnhemmers.
25'
Chanturia solliciteert naar een gele kaart. De aanvaller van Vitesse duikelt nu al voor de derde keer in het strafschopgebied naar de grond, zonder dat er iets gebeurd.
22'
Op het moment dat er buiten het stadion langdurig vuurwerk wordt afgestoken gaat het stadion voor het eerst los. Het is tekenend dat het hoogtepunt van de eerste helft van buiten de stadionmuren komt.
19'
De eerste twintig minuten zijn alles behalve hoogstaand te noemen. Het eerste gefluit begint dan ook al terecht van de tribunes van het Parkstad Limburg stadion te komen.
17'
Eén van de weinige spelers van Roda JC die iets laat zien is Anouar Kali. De middenvelder omspeelt op schitterende wijze drie Vitesse-spelers, voordat hij de bal met de buitenkant van zijn voet diagonaal over het veld richting Dijkhuizen trapt. Dijkhuizen verspeelt de bal echter op klungelige manier.
14'
Het gevaar van Vitesse moet dan ook uit standaard spelsituaties komen. Opnieuw wordt het team van Peter Bosz gevaarlijk uit een vrije trap. Atsu staat wederom achter de bal, maar geeft het leer dit keer voor. Kurto kan de bal nog net weg stompen voor Kashia met zijn hoofd bij de bal kan komen.
12'
Vitesse heeft weliswaar het grootste gedeelte van de wedstrijd de bal in bezit. Maar op de vrije trap van Atsu na leidt dit nog niet tot kansen. Het baltempo dat de Arnhemmers hanteren is veel te traag.
9'
De eerste kans voor Vitesse komt op naam van Atsu. Uit de vrije trap, die bleef staan na de overtreding van Biemans, mist Atsu het doel. Zijn schot vliegt net over de lat.
8'
Gele kaart voor Bart Biemans (Roda JC Kerkrade)
Biemans komt te laat inglijden op Chanturia. De spits van Vitesse maakt er dankbaar gebruik van en duikelt opzichtig over het been van Biemans heen. Blom geeft echter toch de gele kaart.
5'
Daarentegen noteert Paulissen wel de eerste kans van de wedstrijd. Een schot van Németh wordt geblokt door de verdediging van Vitesse. De jonge verdediger krijgt de bal vervolgens voor zijn voeten. Maar schiet te slap in.
3'
Met zijn eerste balcontact stoomt Ibarra gelijk langs zijn directe tegenstander Paulissen. Op snelheid is de rechtsbuiten van Vitesse veel te snel voor de back van Roda JC. Op deze manier gaat Paulissen een zware avond te gemoed.
1'
Chanturia heeft namens Vitesse afgetrapt in de achtste finale van de KNVB-Beker. De Georgiër neemt de spitspositie in van de geschorste Mike Havenaar.
1'
Voorbeschouwing
Goedenavond, mijn naam is Merten Simons en vanavond doe ik verslag van het treffen tussen Roda JC en Vitesse in de 1/8e finales van de KNVB-beker. Om 19,45 zal Kevin Blom fluiten voor de het begin van de eerste helft. Tot die tijd kunt u onder het kopje ‘wedstrijddetails’ alvast de opstellingen van beide teams bekijken.

De strijd tussen beide Eredivisieteams belooft er één te worden waar beide teams alles zullen willen geven. Thuisploeg Roda JC zal er zo op gebrand zijn een goed resultaat neer te zetten. De resultaten van de Kerkraders zijn allerminst goed te noemen. Op een veertiende plaats staat de thuisploeg slechts één puntje boven de degradatiestreep en bovendien is hoofdtrainer Ruud Brood het afgelopen weekend op straat gezet. Rick Plum en Regillio Vrede zullen in de bekerwedstrijd vanavond voor de groep staan.

Het zal voor Roda JC echter verre van een makkelijk weg zijn om in de beker de rug te rechten. Tegenstander Vitesse verkeert momenteel namelijk in een bloedvorm. Het team van Peter Bosz staat al enkele weken aan kop van de Eredivisie en heeft de laatste vijf wedstrijden in drie punten weten om te zetten. Met als klap op de vuurpijl de 2-6 overwinning op PSV anderhalve week terug. Roda JC daarentegen pakte in de laatste vijf wedstrijden van de competitie slechts één puntje. In Alkmaar werd er met 2-2 gelijkgespeeld.

Eerder dit seizoen stonden beide teams ook al tegenover elkaar. In de derde speelronde eindigde het treffen tussen beide geel-zwarten in een 1-1 gelijkspel. Nadat Valeri Kazaishvili in de 62e minuut de score opende, tekende Marc Höcher zeven minuten later voor de gelijkmaker. Dit gelijkspel is echter niet de enige puntendeling in de ontmoetingen tussen Roda JC en Vitesse. Aan het eind van het vorige seizoen eindigde de wedstrijd in Kerkrade ook in een gelijkspel. Uitblinker in deze wedstrijd was Mike Havenaar, die met zijn twee doelpunten een groot aandeel had in de 3-3 eindstand.

Havenaar is er vanavond echter niet bij. De spits van de Arnhemmers hoorde vandaag in hoger beroep dat hij drie duels vanaf de tribune zal moeten toekijken voor zijn elleboogstoot op Stijn Schaars in de wedstrijd tegen PSV. Zijn schorsing gaat vandaag al gelijk in, waardoor Vitesse het zonder de Japans-Nederlandse aanvaller zal moeten doen.