FC Twente
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 22. / Kopbal  (Theo Janssen)

90'
Negentig minuten lang weet FC Twente niet te scoren. De eerste helft van Vitesse - FC Twente was erg aantrekkelijk, in de tweede helft was het vooral aandringen van een ploeg die daar niet echt klaar voor leek te zijn. Vitesse - FC Twente eindigt in 1-0.
90'
90'
Er komen nog drie minuten extra speeltijd bij. Verliest FC Twente, dan zijn PSV en PEC Zwolle de enige twee ploegen in de Nederlandse competitie die nog niet verloren hebben in de eerste vier wedstrijden.
87'
FC Twente verloor de laatste elf competitiewedstrijden niet, maar lijkt nu toch echt af te gaan op een verliesbeurt. Het is weliswaar éénrichtingsverkeer, maar de verdediging van Vitesse staat goed en geeft geen ruimte weg.
82'
Valeri Kazaishvili was niet meer fit na tachtig minuten spelen en de tweevoudig doelpuntenmaker in de Eredivisie 2013-2014 wordt dan ook vervangen door Jonathan Reis. Misschien een handige zet van Vitesse, want nu FC Twente druk gaat zetten komt er ruimte in de verdediging.
82'
Wissel in bij Vitesse -> Jonathan Reis
82'
Wissel uit bij Vitesse -> Valeri Kazaishvili
80'
De uitploeg krijgt op deze zondagmiddag veel kansen, maar het zijn nooit grote kansen. Nu ook weer Luc Castaignos, die aan de rand van het strafschopgebied het doel onder vuur moet nemen uit de draai. Een moeilijke opgave en Piet Velthuizen ziet dan ook dat het schoot ruim over en naast gaat.
77'
FC Twente begint zo langzamerhand wanhopig te worden. Dušan Tadić is daar het voorbeeld van, want de aanvaller schiet vanuit een onmogelijke hoek op doel. Piet Velthuizen zegt dankjewel voor de doeltrap en zet het spel voort.
74'
Gele kaart voor Felipe Gutiérrez (FC Twente)
Marko Vejinović wordt hard geraakt op het middenveld door Rasmus Bengtsson. Vejinović rolt iets te lang door volgens Felipe Gutiérrez, die de middenvelder van Vitesse duwt. De scheidsrechter trekt na dit moment de eerste gele kaart van de wedstrijd.
71'
Wissel in bij Vitesse -> Marko Vejinović
71'
Wissel uit bij Vitesse -> Lucas Piazón
70'
De eerste actie van Luka Đorđević is niet echt een positieve. De aanvaller krijgt een diepe bal van Luc Castaignos, gooit zijn lichaam voor de bal, maar wordt makkelijk weggezet door Guram Kashia. Welkom in Nederland Luka.
68'
FC Twente gaat aanvallender voetballen nu Kyle Ebecilio vervangen wordt door Tim Hölscher. De Tukkers hebben nog ruim twintig minuten om een gelijkmaker te produceren.
68'
Wissel in bij FC Twente -> Tim Hölscher
68'
Wissel uit bij FC Twente -> Kyle Ebecilio
64'
Een heerlijke aanname van Lucas Piazón, die met de borst tegendraads de zestien in probeert te lopen. Rechtsback Roberto Rosales is echter op weinig fouten te betrappen op deze zondagmiddag en weet de huurling van Chelsea af te stoppen.
61'
Het is jammer dat de wedstrijd weer ingezakt is. De eerste helft eindigde heel spectaculair, maar echte kansen zijn al ruim een kwartier niet echt te bewonderen in Arnhem.
56'
Pech voor Shadrach Eghan: De middenvelder raakt na een klein uur spelen geblesseerd en moet vervangen worden. De één zijn dood is de ander zijn brood, want Luka Đorđević komt voor het eerst in het veld terwijl hij een shirt van FC Twente draagt. Đorđević wordt gehuurd van Zenit St. Petersburg en is van nature een aanvaller.
56'
Wissel in bij FC Twente -> Luka Đorđević
56'
Wissel uit bij FC Twente -> Shadrach Eghan
54'
Het treintje Theo Janssen - Mike Havenaar rijdt weer! De linkspoot bedient zijn aanvaller op een perfecte wijze. Havenaar neemt aan, probeert uit te halen, maar wordt gestuit door Andreas Bjelland. Het is toch een wapen hoor, dat linkerbeen van Janssen.
50'
FC Twente en Vitesse zijn ongewijzigd begonnen aan de tweede helft. Het aftasten is weer begonnen, maar FC Twente zal een keer uit de schulp moeten kruipen.
46'
45'
Samenvatting eerste helft:
Een wedstrijd die ontzettend traag begon is toch uitgelopen op een heel interessant duel. Mike Havenaar kopte na ruim twintig minuten de 1-0 tegen de touwen uit een corner van Theo Janssen, maar daarvoor was het Roberto Rosales die met de borst bijna zijn eigen doelman versloeg. Nick Marsman wist echter te keren, maar hij had geen antwoord op een laag schot van Lucas Piazón. FC Twente had geluk, want de bal eindigde op de paal. Vitesse had na ruim een half uur geluk, want Guram Kashia was net op tijd om een bal van de lijn te halen. Genoeg kansen in de wedstrijd Vitesse - FC Twente dus, maar slechts één doelpunt. Het staat 1-0 voor Vitesse.
45'
41'
Roberto Rosales laat zich duidelijk zien deze wedstrijd. De rechtsback valt meer aan dan dat hij verdedigt, en hij probeert nu een voorzet rechtstreeks het doel in te werken. Piet Velthuizen ziet het allemaal aankomen en kan de bal rustig laten gaan.
35'
Het is een wonder dat er nog maar één keer gescoord is in de wedstrijd tussen Vitesse en FC Twente. De wedstrijd begon traag, maar inmiddels is het tempo omhoog geschroefd door de voetballers. Roberto Rosales verschalkte bijna zijn eigen doelman, Lucas Piazón raakte de paal, Guram Kashia redde Vitesse door een bal van de doellijn te trappen en Dušan Tadić schoot rakelings langs de baal na dat moment. Een leuke wedstrijd in de Eredivisie dus.
30'
Guram Kashia haalt een bal van de lijn! Uit het niets vliegen de kansen over en weer in Arnhem. Roberto Rosales krijgt de bal op rechts, neemt aan en zet hard voor richting de tweede paal. Daar staat Shadrach Eghan die - ondanks zijn lengte - de bal onder Piet Velthuizen door kopt. Kashia is echter op tijd bij de bal en redt Vitesse. Het was echter een close call, en zelfs na meerdere herhalingen is het moeilijk te zien of de bal over de doellijn ging.
29'
Davy Pröpper laat zien waarom het zo belangrijk is om over een goede aanname te beschikken. De middenvelder krijgt de bal op schitterende wijze van Kelvin Leerdam, maar omdat de bal niet in één keer goed ligt kan Roberto Rosales ingrijpen. Pröpper komt nog met een schot, maar dat is vanwege de aanwezigheid van Rosales te zacht.
26'
Lucas Piazón op de paal! De middenvelder profiteert van het feit dat de verdediging van FC Twente totaal niet ingrijpt en kan zo van links naar rechts het veld oversteken. Piazón haalt met rechts uit richting de lange hoek, verschalkt Nick Marsman, maar treft dus het aluminium. Pech voor Vitesse en de fans in Arnhem.
22'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Mike Havenaar
En dan staat het uit het niets toch 1-0 voor Vitesse! Theo Janssen gebruikt zijn linkerbeen als precisie-instrument, want hij legt de bal uit een corner precies op het hoofd van Mike Havenaar. De spits komt hoog en kan de bal achter Nick Marsman koppen.
22'
Renato Ibarra kan eindelijk gebruik maken van zijn snelheid en wordt weggestuurd op rechts. Hij sprint Dico Koppers eruit en kan aanhalen aan de rechterkant van het strafschopgebied. Het schot in de lange hoek is echter een prooi voor de doelman van FC Twente.
20'
Beide elftallen komen nog niet echt los in Arnhem. Het is dan ook niet zo gek dat het enige gevaar in deze wedstrijd ontstond uit een fout van Roberto Rosales. De rechtsback wilde met een verdedigende actie zijn keeper bereiken, maar zette bijna Vitesse op voorsprong. Nick Marsman wist ternauwernood te redden.
16'
Patrick van Aanholt haalt na een afgeslagen vrije trap opeens uit van ruim dertig meter! In het schot zit nog een nare dwarrel, waardoor Nick Marsman nog een beetje moeite heeft met de afstandsknal. Na een kwartier spelen blijft het echter 0-0 in de Gelredome.
12'
Bij Vitesse is overigens een rare situatie ontstaan rondom Giorgi Chanturia. De aanvaller moet de komende tijd op de tribunes doorbrengen, omdat de FIFA een schorsing heeft overgenomen die Chanturia heeft opgelopen. Hij werd vorig seizoen verhuurd aan het Russische Alania Vladikavkaz en in dienst van die ploeg veroorzaakte hij een vechtpartij. De Russische voetbalbond schorste Chanturia voor maar liefst acht wedstrijden, maar van die schorsing zat hij pas één wedstrijd uit. Om een lang verhaal kort te maken, Vitesse kan de komende zeven wedstrijden geen beroep doen op Giorgi Chanturia.
8'
Roberto Rosales verschalkt bijna zijn eigen doelman!
De rechtsback van FC Twente wil de bal met de borst rustig terugleggen op Nick Marsman, maar de keeper rekent daar niet op. Omdat de bal ook nog eens richting de verre hoek gaat moet Marsman zich strekken om een eigen doelpunt te voorkomen.
8'
Bij FC Twente is het maar de vraag of ze Dušan Tadić kunnen behouden. De aanvaller blinkt in het begin van de Eredivisie wekelijks uit en scoorde ook al drie keer. Daarnaast wist Tadić ook vaak genoeg een medespeler te bereiken, die daarna scoorde. Een belangrijke speler voor FC Twente dus, maar het buitenland houdt de speler nauwlettend in de gaten.
5'
Lucas Piazón speelt voor het eerst in de Gelredome met zijn nieuwe ploeg Vitesse. Vorige week maakte de huurling al speelminuten, maar ditmaal mag de middenvelder aantreden in het gras in Arnhem.
1'
De strijd tussen de nummer drie en elf van de Eredivisie is begonnen. Welke ploeg zet de volgende stap richting de top van de Nederlandse competitie? De komende negentig minuten beantwoorden deze vraag. Veel plezier!
1'
In speelronde 4 staat een wedstrijd tussen Vitesse en FC Twente op het programma. Een duel tussen twee ploegen die zijn leeggekocht door buitenlandse grootmachten. Gekeken naar de stand op de ranglijst heeft vooral FC Twente dit aardig verwerkt, maar een overwinning van Vitesse op deze zondag kan de wereld compleet veranderen. Mijn naam is Jos Boesveld en ik zal verslag doen van de wedstrijd Vitesse – FC Twente.

De thuisploeg raakte in de transferperiode sterkhouders Wilfried Bony en Marco van Ginkel kwijt. Bony speelt op dit moment bij Swansea City en scoort daar nog steeds veel. Van Ginkel ging zijn geluk beproeven bij het Engelse Chelsea. De middenvelder kan niet rekenen op speeltijd, maar krijgt het heel sporadisch. Vitesse zal echter opgelucht zijn dat de middenvelder naar Engeland is verkast en niet – zoals de speler zelf wilde – naar concurrent Ajax. Chelsea deed echter ook iets terug voor Vitesse. In de vorm van Lucas Piazón en Cristian Cuevas kregen de Arnhemmers de beschikking over twee talentvolle middenvelders. Ook het aantrekken van Kelvin Leerdam bleek een goede zet. De oud-Feyenoorder is nu topscorer bij Vitesse.

Ook FC Twente zag meerdere malen de grote, Engelse portemonnee van buitenlandse clubs. Norwich City en Tottenham Hotspur plukten Leroy Fer en Nacer Chadli weg uit Enschede. Ook in de verdedigende linie raakten De Tukkers iemand kwijt. Nikolay Mihaylov ging voor een half miljoen euro naar het Italiaanse Hellas Verona. Op dit moment moet Nick Marsman de schoten tegenhouden en de jonge keeper doet dit voorlopig prima. FC Twente kreeg tot aan deze wedstrijd de minste doelpunten tegen. Marsman hoefde slechts één keer de bal uit het net te vissen. Het middenveld van FC Twente is opvallend talentvol. FC Twente haalde Kyle Ebecilio op bij Arsenal en promoveerde Quincy Promes en Shadrach Eghan van Jong FC Twente naar het eerste elftal.

Vitesse mist uiteraard topscorer Wilfried Bony, maar zal toch moeten presteren om aan te sluiten bij de subtop. FC Twente zal de stijgende lijn willen doorzetten om op gelijke hoogte te komen met PSV, dat zaterdag met 1-1 gelijkspeelde tegen Heracles Almelo. Al met al een leuke wedstrijd om te volgen.