1 : 0 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 37. / Kopbal  (Jordy Clasie)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 38.  (Jordy Clasie)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 53. / Kopbal  (Samuel Armenteros)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Joey Suk 59.  (Danny Verbeek)

90'
Einde wedstrijd Het is afgelopen in De Kuip! Feyenoord wint met 3-1 van NAC Breda door drie doelpunten van - wie anders? - Graziano Pellè. Vlak voor rust maakte de Italiaan zijn eerste en tweede doelpunt van de wedstrijd, tweemaal op aangeven van Clasie. Na rust kwam daar een derde doelpunt bij, toen Pellè op een goede voorzet van Armenteros weer raak kopte. Hoewel NAC Breda door een doelpunt van Suk nog wel een beetje terugkwam, kwam de overwinning van de Rotterdamse club nooit in gevaar.
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
90'
Wissel in bij Feyenoord -> Ruud Vormer
90'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jordy Clasie
89'
Langzaam maar zeker naderen we het einde van de wedstrijd. NAC heeft na het doelpunt wel iets meer laten zien dan in de eerste helft, maar dat is bij lange na niet voldoende geweest vandaag.
86'
Daar had Lurling het nog heel spannend kunnen maken. Met wat toeval krijgt de sluwe vos van NAC de bal op twintig meter van het doel. Hij ziet dat er geen verdediger bij hem in de buurt staat en schiet, maar de Feyenoord-fans kunnen opgelucht adem halen als ze zien dat de bal een meter over het doel van Mulder vliegt.
84'
Invaller Goossens krijgt op de rand van het strafschopgebied alle tijd om de bal aan te nemen, een keer te laten stuiteren en vervolgens met een volley richting doel te schieten. Het ziet er mooi uit, maar levert geen doelpunt op.
82'
NAC Breda wil wel aanvallender spelen, maar het heeft simpelweg de kwaliteit niet om het Feyenoord lastig te maken.
79'
Wissel in bij Feyenoord -> John Goossens
79'
Wissel uit bij Feyenoord -> Samuel Armenteros
77'
NAC Breda heeft nog een kleine kwartier om wat aan de 3-1 achterstand te doen. Met Hooi en Seuntjes heeft de ploeg van Gudelj nog twee frisse aanvallers in het veld staan.
75'
Gele kaart voor Jordy Buijs (NAC Breda)
Pellè is bijna niet af te stoppen en dat weet Buijs ook, die een harde tik op de enkel van de Italiaan geeft. Makkelie ziet dat en geeft een meer dan terechte gele kaart. Daarnaast houdt Feyenoord een vrije trap over op een meter of 25 van het doel.
73'
Pellè is op zoek naar zijn vierde doelpunt van de middag. In het strafschopgebied krijgt hij de bal ingespeeld en omdat zijn directe tegenstander Drost op een meter staat te verdedigen, kan hij draaien en schieten. Gelukkig voor Drost en zijn teamgenoten schiet Pellè over het doel.
72'
De inbreng van Hooi is een goede zet geweest van Gudelj. De rappe buitenspeler maakt het zijn directe tegenstander, Nelom, in de eerste minuten van zijn invalbeurt zeer moeilijk.
72'
Wissel in bij Feyenoord -> Sven van Beek
72'
Wissel uit bij Feyenoord -> Daryl Janmaat
69'
Een hard en gericht schot van Vilhena dwingt Ten Rouwelaar tot een uiterste redding! De jonge middenvelder schiet van ver en oogst een applaus van het Feyenoord-publiek met zijn schot.
69'
Wissel uit bij NAC Breda -> Jeffrey Sarpong
68'
Wissel in bij NAC Breda -> Mats Seuntjes
67'
Een goede actie en idem voorzet van Hooi levert NAC een aardige kans op. De bal komt terecht bij Buijs, die van vijf meter hoog over kopt. NAC komt iets meer aan voetballen toe.
64'
Wissel in bij NAC Breda -> Elson Hooi
64'
Wissel uit bij NAC Breda -> Rydell Poepon
63'
Het spel bij Feyenoord is iets onrustiger geworden sinds het doelpunt van Suk.
60'
Wissel in bij NAC Breda -> Tim Gilissen
60'
Wissel uit bij NAC Breda -> Danny Verbeek
59'
Doelpunt voor NAC Breda, 3:1 door Joey Suk
Het is de eerste keer dat NAC gevaarlijk is deze wedstrijd en het is meteen ook een doelpunt. Uit de hoekschop volgt een scrimmage voor het doel van Mulder, die uiteindelijk Suk de bal in het doel ziet schoppen. Ondanks dat NAC de aansluiting enigszins heeft teruggevonden, zal Feyenoord zich gezien het spelbeeld weinig zorgen hoeven te maken.
58'
Een kleine mogelijkheid voor NAC, maar een echte kans is het niet. Gill Swerts is het eindstation van de aanval, maar zijn schot wordt geblokkeerd. NAC houdt er wel een hoekschop aan over.
55'
Ondanks dat NAC Breda de tweede helft wel iets meer de intentie laat zien om aanvallend wat te creëren, hebben de Brabanders nog steeds geen enkele kans gehad deze wedstrijd.
53'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:0 door Graziano Pellè
Nummer drie voor Pellè! Uit een geweldige voorzet met links van Armenteros kopt de topscorer van Feyenoord zijn derde van de middag binnen. NAC Breda lijkt definitief te zijn verslagen.
51'
Gele kaart voor Danny Verbeek (NAC Breda)
Twee minuten nadat Verbeek een overtreding op Nelom beging, ontvangt Verbeek alsnog een gele kaart. Bij een Feyenoord-aanval haalde de aanvaller Nelom onderuit, die vervolgens voordeel kreeg van Makkelie.
48'
Immers is de eerste Feyenoord die in de tweede helft een schot op doel lost. Zijn inzet heeft weinig snelheid, waardoor het een prooi voor doelman Ten Rouwelaar is.
47'
Bij Feyenoord vraagt men om een penalty nadat Kwakman de bal met de hand raakt, maar de verdediger had zijn armen langs het lichaam, dus de beslissing van Makkelie om niet voor een strafschop te fluiten is correct.
46'
Er is afgetrapt voor de tweede helft. NAC zet meteen druk op de verdediging van Feyenoord, iets wat het de hele eerst helft niet deed.
46'
Aanvang tweede helft
45'
Einde eerste helft Door twee doelpunten van Pellè staat Feyenoord na 45 minuten spelen met 2-0 voor tegen NAC Breda. De ploeg van Ronald Koeman speelde vanaf de eerste minuut aanvallend, had veel balbezit en kreeg een aantal goede kansen. Na een kleine veertig minuten spelen werd het overwicht uitgedrukt in een voorsprong, toen Pellè uit een vrije trap van Clasie raak kopte. Slechts één minuut later stond ook de 2-0 op het scorebord. Weer was het de tandem Clasie-Pellè dat voor het doelpunt zorgde. Ditmaal scoorde de boomlange Italiaan met de voet.
45'
De toegevoegde speeltijd in de eerste helft bedraagt één minuut.
45'
Vlak voor rust komt Feyenoord bijna op 3-0, maar dat leed blijft NAC bespaard. Uit een vrije trap krijgt De Vrij de bal enigszins met geluk tegen zijn voet, maar Ten Rouwelaar staat op de goede plek en voorkomt erger.
42'
Na een hectische fase voor NAC waarin het twee tegendoelpunten kreeg, is nu de rust in het spel wedergekeerd. De ploeg van Gudelj heeft aanvallend nog niets laten zien, maar als het vandaag nog wat wil, zal dat de tweede helft anders moeten.
38'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:0 door Graziano Pellè
En meteen na de 1-0 maakt Pellè ook de 2-0! Met een ingenieus steekballetje speelt Clasie de Italiaan vrij, die bij Kwakman wegloopt en al heel snel de score verdubbelt.
37'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Graziano Pellè
Het zat er natuurlijk allang aan te komen, maar daar is 'ie dan eindelijk: de 1-0 voor Feyenoord. Uit een vrije trap kopt de lange Italiaan raak en brengt hij De Kuip in extase.
35'
De volgende kans is voor Pellè, maar het was absoluut geen makkelijke kans. Armenteros, die een goede indruk maakt, passeert zijn directe tegenstander en geeft de bal hoog voor in het strafschopgebied. Daar staat Pellè, die de bal in een keer schiet. Het was een prachttreffer geweest, maar in dit geval is het een afzwaaier.
32'
Vilhena is de aangewezen man voor de vrije trap, maar hij schiet de bal in de muur.
31'
Gele kaart voor Boldiszar Bödör (NAC Breda)
31'
Makkelie fluit voor een vrije trap voor Feyenoord op een meter of twintig van het doel, nadat Bodor Schaken onderuit haalt.
30'
NAC heeft in het eerste halfuur aanvallend werkelijk niets kunnen bewerkstelligen. Als de ploeg van Gudelj vandaag niet wil verliezen, dan zal het ook aanvallend intenties moeten uitspreken.
27'
Clasie schiet van een meter of 25, maar zijn schot is te zacht en rolt tevens twee meter naast het doel.
24'
Feyenoord combineert goed en dringt NAC tot ver naar achteren terug. Ondanks dat Feyenoord na de kans van Armenteros geen grote mogelijkheden heeft gekregen, is het spelbeeld hetzelfde gebleven.
22'
Gele kaart voor Rydell Poepon (NAC Breda)
Ook Poepon, die Clasie duwde, krijgt een gele kaart van Makkelie.
22'
Gele kaart voor Jordy Clasie (Feyenoord)
Clasie, de ene veroorzaker van het opstootje, krijgt een logische gele kaart.
21'
Er is een opstootje ontstaan tussen Clasie en Poepon, maar ook Pellè bemoeit zich ermee. Makkelie houdt zich afzijdig en observeert de situatie.
18'
Na een goede één-twee met Pelle, komt Immers tot een schot. Ten Rouwelaar ziet het van ver komen en kan de bal simpel oppakken.
17'
Voor de eerste keer deze wedstrijd komt NAC in het strafschopgebied van Feyenoord. De voorzet van Swerts wordt echter weggekopt door De Vrij.
15'
We zijn ondertussen een kwartier bezig met de wedstrijd. Feyenoord heeft de touwtjes in handen en NAC Breda komt er niet aan te pas. Het is wachten op het openingsdoelpunt van de Rotterdammers.
12'
Wát een kans voor Armenteros! Met een fantastische lange bal bereikt De Vrij Immers, die aan de zijkant van het strafschopgebied staat en met een kopbal Armenteros vrij voor het doel zet. Met een snoekduik van vijf meter van het doel tracht hij Ten Rouwelaar te passeren, maar wonder boven wonder kopt hij de bal tegen de doelman op.
11'
NAC Breda komt er in de eerste minuten van de wedstrijd totaal niet aan te pas. De club uit Noord-Brabant heeft nog bijna geen balbezit op de helft van Feyenoord gehad. Dat komt mede doordat Feyenoord al heel vroeg druk zet op de opbouw van de club uit Breda.
10'
En nu is het Vilhena die Ten Rouwelaar probeert te testen. Zijn schot is hard, maar eindigt een metertje naast het doel van NAC.
9'
Het eerste schot van de wedstrijd komt op naam van Lex Immers! Armenteros gaat een één-twee aan met Immers en krijgt de bal terug, maar de Anderlecht-huurling komt niet tot een schot. De afgeslagen bal komt bij Immers terecht, die niet twijfelt en in één keer uithaalt. Ten Rouwelaar heeft veel moeite met het schot, maar redt wel.
6'
Feyenoord begint de wedstrijd met veel druk naar voren. Pas op eigen helft probeert NAC de opbouw van Feyenoord te verstoren.
4'
Als Immers iets beter had opgelet, dan had hij een enorme kans gehad. Uit een voorzet van Janmaat kopt Pellè terug op de nummer 10 van Feyenoord, maar hij rekende er niet meer op dat hij de bal terug zou krijgen.
1'
In de eerste minuut botst De Vrij in een duel op tegen Poepon, waarbij laatstgenoemde aangeslagen op de grond blijft liggen.
1'
Er was iets mis met het net van het NAC-doel, waardoor de wedstrijd met een kleine vertraging is begonnen. Inmiddels hebben de spelers van NAC afgetrapt. We zijn los!
1'
Aanvang wedstrijd
Goedemiddag en welkom bij het live verslag van de wedstrijd Feyenoord - NAC Breda. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal jou op de hoogte houden van alles wat er tijdens dit duel gebeurt. De wedstrijd in De Kuip zal om 14:30 beginnen. Onder het kopje 'Wedstrijdschema' kan je de opstellingen van de elftallen bekijken.

Feyenoord zal zich vandaag tegen NAC Breda willen revancheren voor een zeer slechte seizoensstart. De Rotterdammers verloren de eerste drie competitiewedstrijden en zijn daarmee hekkensluiter in de eredivisie. Ook de play-offwedstrijd in de Europa League tegen Kuban Krasnodar ging verloren. In Rusland verloor men met 1-0. Feyenoord's tegenstander van vanavond, NAC, is het seizoen 2012/2013 ook niet goed uit de startblokken gekomen.

Met onder andere Sarpong, Poepon, Bodor en Suk versterkte NAC zich in de zomerstop. De versterkingen hebben tot op heden nog niet geleid tot de gewenste resultaten, want in de eerste drie wedstrijden behaalde de club uit Breda slechts één punt. Tegen Cambuur werd het openingsduel met 0-0 gelijkgespeeld, de twee daaropvolgende wedstrijden verloor NAC (0-2 tegen sc Heerenveen en 1-2 tegen ADO Den Haag).

Ronald Koeman heeft ten opzichte van de wedstrijd tegen Ajax zijn elftal op een aantal plaatsen veranderd. De weer fitte Janmaat zal de rechtsback-positie innemen, wat ten koste gaat van Van Beek. Ook Mathijsen ontbreekt in het basiselftal. De Vrij, die weer terug is van een schorsing, vormt samen met Martins Indi het centrale duo in de verdediging. Ook voor Armenteros heeft Koeman een plekje bij de eerste elf ingeruimd. Vormer, die tegen Ajax begon, zit op de bank.

Ook NAC-trainer Nebojsa Gudelj heeft zijn elftal op flink wat posities gewijzigd. Bodor, Poepon, Verbeek en Suk stonden tegen ADO Den Haag niet in het basiselftal, maar vandaag zullen zij wel beginnen. Dit gaat ten koste van Van der Weg, Gilissen, Hooi en Schalk.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner