12:30 uur
Willem II
3:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Ricardo Ippel 12. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Yassine El Ghanassi 53. / Schot met rechts  (Pelé van Anholt)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Alfreð Finnbogason 54. / Schot met links  (Yassine El Ghanassi)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Aurélien Joachim 80. / Schot met rechts  (Tim Cornelisse)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Alfreð Finnbogason 84. / Penalty

90'
Samenvatting wedstrijd Heerenveen boekt thuis een zwaarbevochten 3-2 overwinning op Willem II. De thuisploeg ging met een 0-1 achterstand de rust in, maar boog deze kort na rust in twee minuten om door goals van Finnbogason en El Ghanassi. Willem II wilde zich niet gewonnen geven en kwam via Joachim nog op 2-2. Een rake penalty van Alfreð Finnbogason, die nu op 22 treffers staat, maakte aan alle Tilburgse illusies een eind.

Over enkele ogenblikken een uitgebreide samenvatting. Dit was het voor en graag tot een volgende keer!
90'
90'
...Misidjan komt nog tot een kopbal, maar zijn inzet is te slap en geeft geen problemen voor Nordfeldt.
90'
Laatste kans voor Willem II als Kamphuis nog een vrije trap geeft...
90'
Willem II krijgt vier minuten blessuretijd om nog iets te forceren.
90'
Joachim kan nog tot een kopbal komen uit een voorzet van Marc Höcher. Even daarvoor had Heerenveen echter een vrije trap moeten hebben toen Yassine El Ghanassi onderuit ging tegen Sofian Akouili.
87'
Tilburg telde hem al! Lumu mag op aangeven van Joachim alleen door naar Nordfeldt. Hij schuift de bal met binnenkant links naast. Een beste mogelijkheid voor Willem II om opnieuw langszij te komen.
86'
Nordfeldt houdt de spanning er nog even in. Hij laat een ongevaarlijke vrije trap voor hem in het doelgebied stuiteren en moet zodoende nog zijn best doen de bal uit het doel te houden.
84'
Doelpunt voor SC Heerenveen, 3:2 door Alfreð Finnbogason
Heerenveen heeft de leiding weer te pakken. De penalty wordt door Finnbogason onberispelijk binnen geschoten, die met 23 goals Feyenoord-topscorer Pelle voorbij is gestreefd.
83'
Penalty voor Heerenveen! Philipp Haastrup gaat opzichtig met de hand naar de bal.
80'
Doelpunt voor Willem II Tilburg, 2:2 door Aurélien Joachim
Het onwaarschijnlijke gebeurt dan toch! Joachim schiet Willem II langszij op aangeven van de mee opgekomen Cornelisse. Van Aanholt komt nog invliegen, toucheert de bal licht en maakt daarmee Kristoffer Nordfeldt op slag kansloos.
79'
Finnbogason denkt de bevrijdende derde treffer te maken maar wordt teruggefloten wegens een duwfout op Haastrup. Veel leek er niet aan de hand, maar arbiter Kamphuis ziet er een overtreding in.
78'
Willem II gaat op de alles-of-niets-toer. De gaten in de Tilburgse defensie worden groter en de bezoekers komen goed weg wanneer een voorzet van Finnbogason aan de volledig vrijstaande El Ghanassi voorbijgaat.
76'
Ook Jurgen Streppel is nu door zijn wissels heen. Lumu is zijn laatste troefkaart in de hoop dat Willem II nog een goed resultaat neer kan zetten in Heerenveen.
75'
Wissel in bij Willem II Tilburg -> Jeroen Lumu
75'
Wissel uit bij Willem II Tilburg -> Kees van Buuren
74'
Een lange bal van Heerenveen valt nu een keer goed achter de verdediging van Willem II. Philipp Haastrup weet Alfreð Finnbogason nog maar net af te stoppen ten koste van een corner.
72'
Plots is daar Willem II weer. Joachim krijgt de bal gelukkig mee in de zestien van Heerenveen en moet al vallend uithalen. Kristoffer Nordfeldt kijkt de bal naast.
71'
Sven Kums blijft in pijn achter na een duel met Gaby Jallo. Hij zal overeind moeten komen want Heerenveen heeft zijn wissels al verbruikt.
69'
Prachtig voetbal van Marco Pappa op het middenveld. Hij neemt de bal onder de voet mee en zet met een hakballetje twee Willem II'ers te kijk. De aanval die volgt levert helaas niks op.
66'
Na de twee snelle doelpunten komt de wedstrijd in rustiger vaarwater terecht, mede door de verschillende wissels. Heerenveen probeert de rust te bewaren en Willem II moet opeens weer vol aan de bak. Een nieuwe verliespartij brengt degradatie weer een stap dichterbij.
64'
Heerenveen is plots door zijn wissels heen. Filip Đuričić raakt in duel met Gaby Jallo geblesseerd aan de borst en moet zich laten vervangen. Hopelijk houdt de rest van de ploeg het heel.
63'
Wissel in bij SC Heerenveen -> Marco Pappa
63'
Wissel uit bij SC Heerenveen -> Filip Đuričić
60'
Heerenveen is gretig op zoek naar meer doelpunten. Dat maakt dat er ook voor Willem II nog altijd ruimte ligt om eruit te komen.
59'
Wissel in bij Willem II Tilburg -> Gaby Jallo
59'
Wissel uit bij Willem II Tilburg -> Simon van Zeelst
54'
Doelpunt voor SC Heerenveen, 2:1 door Alfreð Finnbogason
Heerenveen buigt de wedstrijd in twee minuten volledig om! Een vloeiende aanval over rechts via Van den Berg en El Ghanassi wordt afgerond door niemand anders dan Alfreð Finnbogason, die alweer voor zijn 22e van het seizoen maakt.
53'
Doelpunt voor SC Heerenveen, 1:1 door Yassine El Ghanassi
De corner was zijn verdienste en nu rondt El Ghanassi het zelf al door de corner van Van Aanholt tot doelpunt te promoveren. Ook dit keer een knappe volley!
52'
Goede rush van Yassine El Ghanassi over rechts. Zijn matige voorzet levert Heerenveen nog een corner op.
49'
Nu dan toch een gedwongen wissel bij Willem II door een blessure bij Peters. Streppel sommeert zijn spelers in klare taal een overtreding te maken of de bal buiten te schieten om de wissel mogelijk te maken. Vooral Misidjan, die een actie aangaat, balverlies lijdt en een Heerenveen-aanval inluidt, krijgt de wind van voren.
49'
Wissel in bij Willem II Tilburg -> Sofian Akouili
49'
Wissel uit bij Willem II Tilburg -> Jordens Peters
47'
Marco van Basten is duidelijk niet tevreden met het spel van zijn ploeg. Aan het begin van de tweede helft past Heerenveen twee wissels toe op jacht naar doelpunten. Collega Jurgen Streppel aan de andere kant heeft vooralsnog geen enkele reden in te grijpen.
46'
Wissel in bij SC Heerenveen -> Lukáš Mareček
46'
Wissel uit bij SC Heerenveen -> Rajiv van la Parra
46'
Wissel in bij SC Heerenveen -> Ramon Zomer
46'
Wissel uit bij SC Heerenveen -> Christian Kum
46'
45'
Samenvatting rust Willem II gaat met een 0-1 voorsprong de rust in op bezoek bij Heerenveen. Ricardo Ippel zorgde met een prachtige volley voor het enige doelpunt.

Dat Willem II de leiding heeft is verdiend. De ploeg van trainer Jurgen Streppel speelt voor de winst en dat betaalde zich uit in enkele prima kansen. Na de 0-1 was Willem II-doelman Meul alert bij schoten van Finnbogason en Đuričić en was Guijt nog dichtbij de 0-2. De bezoekers zullen echter tevreden de rust in gaan, waar Heerenveen-trainer Van Basten het nodige te zeggen zal hebben.
45'
45'
Er komen nog twee minuten bij deze eerste helft, waarvan de laatste minuten ineens volop gevaar voor de beide doelen bieden.
44'
Aan de andere kant is Danny Guijt dichtbij de 0-2. Na een mooie een-twee met Aurélien Joachim moet de middenvelder het beter doen dan naast schieten. Een goede kans voor Willem Ii gaat verloren.
42'
Het thuispubliek gaat achter Heerenveen in de hoop op een gelijkmaker voor rust. Filip Đuričić pikt de bal op het middenveld op en vuurt na een mooie rush een schot recht op Meul af, die eenvoudig kan redden.
41'
Het eerste werk voor Meul is dan toch echt een feit. Alfreð Finnbogason heeft maar weinig ruimte nodig om tot een schot te komen op de rand van het zestienmetergebied maar Meul is op zijn post.
39'
Gele kaart voor Christian Kum (SC Heerenveen)
De tweede kaart van de wedstrijd is voor Kum. Hij haalt Joachim onderuit waar er ruimte lag voor Willem II om te counteren. Terecht geel.
34'
Heerenveen kruipt wat uit zijn schulp. De thuisploeg geeft meer druk op de opbouw van Willem II en probeert met snel combinatievoetbal een gat in de defensie van de bezoekers te vinden. Vooral op rechts met de opkomende back Van Aanholt wordt de druk groter.
31'
Gele kaart voor Jordens Peters (Willem II Tilburg)
Terecht geel voor Peters. Na balverlies op het middenveld brengen de Friezen Finnbogason in stelling op de rand van de zestien. De tackle van Peters kwam te laat en Kamphuis geeft vanzelfsprekend geel.
29'
Willem II moet het even met tien man doen. Simon van Zeelst staat met een bebloede lip aan de kant na een botsing met Kums.
27'
Warrig fluiten van Kamphuis. Misidjan gaat onderuit na een tackle maar Guijt kan vrij verder op het middenveld. Toch besluit Kamphuis tot een vrije trap waar voordeel natuurlijk gegeven had moeten worden.
23'
Heerenveen appeleert voor een penalty. Danny Guijt duwt Yassine El Ghanassi in de rug maar scheidsrechter Jochem Kamphuis vindt het niks. Daar mag Willem II niet over klagen.
22'
Misschien dat Heerenveen iets kan doen uit een dood spelmoment. De corner vanaf links wordt weggetikt door Meul.
18'
Aurélien Joachim is dichtbij de 0-2 met een kopbal die net over het doel verdwijnt. Kees van Buuren zet de bal voor vanaf rechts en Joachim duikt tussen de twee centrale verdedigers van Heerenveen op, maar mikt te hoog.
16'
Na ruim een kwartier moet Heerenveen in de achtervolging. De thuisploeg kan nog geen vuist maken tegen een degelijk Willem II dat brutaal de aanval heeft gezocht. Daarbij maken de bezoekers dankbaar gebruik van de ver naar voren geschoven verdedigingslinie van Heerenveen.
12'
Doelpunt voor Willem II Tilburg, 0:1 door Ricardo Ippel
Wat een uithaal! Ricardo Ippel gaat zeker weten op voor het doelpunt van het weekend. Nordfeldt kon een vrije trap vanaf links nog wegstompen en deed dat in de richting van Ippel. De middenvelder bedenkt zich niks, neemt de bal vanaf een meter of twintig in een keer op de slof en ziet de bal over de Heerenveen-keeper op prachtige wijze in het doel verdwijnen.
10'
Heerenveen mag de bal hebben op het middenveld van de Tilburgers, maar zodra de Friezen aan een serieuze aanval denken zitten de bezoekers er bovenop. Waar Willem II al voor wat gevaar heeft gezorgd, houdt Heerenveen zich nog koest voor het doel van David Meul.
7'
Willem II laat zich zien. Marc Höcher mag een vrije trap vanaf rechts nemen en draait de bal de korte hoek in waar iedereen een voorzet verwacht. Heerenveen-goalie Kristoffer Nordfeldt is nog net op tijd terug om de bal uit de goal te tikken.
6'
Weer een lange bal van Willem II die achter de laatste linie van Heerenveen valt. Er ligt veel ruimte achter de Friese defensie en opnieuw is het geen buitenspel. Een kans levert het echter niet op.
4'
Grote kans voor Willem II! Virgil Misidjan ontsnapt aan de buitenspelval na een goede lange pass van Marc Höcher. De aanvaller heeft op weg naar Nordfeldt echter veel te veel tijd nodig waardoor Kum nog een tackle in kan zetten.
1'
Heerenveen-Willem II: weer wedstrijd van de waarheid

In het Abe Lenstra-stadion staan Heerenveen en Willem II tegenover elkaar in het lunchduel van de dertigste speelronde in de Eredivisie. Voor beide kanten zijn de belangen nog volop aanwezig.

Willem II is nog altijd verwikkeld in de strijd tegen degradatie. De achterstand op VVV Venlo bedraagt vijf punten en het duel van vandaag is dus wederom cruciaal. Heerenveen blijft het door een sterke serie goed doen in de race om een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal. De nederlaag van concurrent NEC eerder dit weekend is koren op de molen van de Friezen, die bij winst een voorsprong van vier punten op de Nijmegenaren kunnen nemen.

Willem II boekte dit seizoen slechts drie zeges. Een daarvan was in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen, die destijds met een 3-1 nederlaag huiswaarts werden gestuurd. Heerenveen-trainer Marco van Basten heeft die nederlaag nog duidelijk in het geheugen zitten. "We hebben wat goed te maken tegen Willem II. Hopelijk kunnen we dat in eigen huis rechtzetten", vertelt Van Basten op de clubsite van Heerenveen.

Bij Willem II heeft de jongeling Simon van Zeelst opnieuw een basisplaats. Hij speelde vorige week een verdienstelijke wedstrijd tegen PSV en ging kort voor tijd onder luid applaus van het veld. Niet voor niets noemde Willem II-trainer Streppel hem de beste Willem II'er van het veld. Zijn goede partij mocht helaas voor de Tilburgers niet baten. PSV ging met een 3-1 zege aan de haal. Heerenveen verloor vorige week de derby van het noorden tegen Groningen en zal zich ook daarom willen revancheren.
De opstelling van beide teams vind je onder de knop Wedstrijdgegevens.
Voor jullie doet vandaag Rick Serris live verslag!