0 : 1 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 13. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Sander Duits 55. / Schot met links

90'
Samenvatting

Feyenoord is er niet in geslaagd aan te haken in de titelstrijd. Op bezoek in Waalwijk werd het 1-1. Feyenoord was heer en meester in de eerste helft, maar daar was in de tweede helft niks van terug te zien. RKC kwam goed uit de kleedkamer en wist in de 55e minuut op gelijke hoogte te komen. Boëtius ging te makkelijk naar de grond, Duits pakte hem de bal af en kon met de bal aan de voet veertig meter oversteken. Mathijsen vergat uit te stappen waardoor Duits kon schieten: 1-1. Feyenoord creëerde amper kansen om op 2-1 te komen. Feyenoord vergat in de eerste helft de score te vergroten en kreeg in de tweede helft de deksel op de neus.
90'
Einde wedstrijd
90'
RKC is bezig met tijdrekken, het lijkt gedaan in Waalwijk.
90'
De scheidsrechter trekt vier minuten blessuretijd bij.
90'
Ruud Vormer schiet de bal huizenhoog over.
89'
Vrije trap voor Feyenoord op een gevaarlijke positie.
88'
Nog een paar minuten, kan RKC de overwinning nog pakken?
85'
De vrije trap wordt uit de lucht geplukt door Jeroen Zoet. Nee, Feyenoord gaat niet meer meedoen om het kampioenschap. Dat lijkt wel duidelijk nu.
85'
Feyenoord krijgt een vrije trap vlakbij de hoekvlag. Kan Feyenoord hieruit gevaarlijk worden?
84'
Wissel in bij Feyenoord -> Ruud Vormer
84'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jordy Clasie
81'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Jeff Stans
81'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Robert Braber
81'
Feyenoord lijkt af te gaan haken in de titelstrijd, of heeft Ronald Koeman nog een troef achter de hand?
80'
Robert Braber zit op het veld en lijkt geblesseerd. Kan de middenvelder van RKC door?
79'
Feyenoord is op zoek naar de tweede treffer. RKC focust zich op verdedigen.
75'
Feyenoord heeft nog een kwartier om de 2-1 te maken. De mannen van Ronald Koemen hebben een overwinning nodig om aan te haken in de titelstrijd.
72'
Janmaat schiet de bal ontzettend hard richting het doel, de bal gaat echter recht op doelman Zoet af.
71'
Feyenoord krijgt weer een vrije trap op een gevaarlijke positie. Sander Duits beging een overtreding op Jean-Paul Boëtius. Janmaat staat achter de bal.
71'
Feyenoord begint weer mogelijkheden te creëren. Hoelang kan RKC dit nog volhouden?
70'
Oef! Goede vrije trap van Tonny Vilhena. Stefan de Vrij kan er zijn hoofd tegenaan zetten, de bal gaat echter naast.
69'
Wissel in bij Feyenoord -> Miquel Nelom
69'
Wissel uit bij Feyenoord -> Bruno Martins
67'
Mogelijkheid voor Graziano Pellè. Janmaat gaat de combinatie aan met Immers, Janmaat geeft de bal vervolgens aan Pellè. De Italiaan schiet met links, maar treft geen doel.
66'
Beide teams zijn momenteel erg slordig in de passing, het lijkt er niet op dat er nog veel gaat gebeuren in deze wedstrijd.
64'
Mogelijkheid voor Feyenoord. Bruno Martins Indi geeft de bal voor vanaf de linkerflank. Graziano Pellè kan koppen, maar kopt de bal ruim over het doel van Zoet.
60'
Ronald Koeman brengt Lex Immers, kan Immers het verschil maken voor Feyenoord?
60'
Wissel in bij Feyenoord -> Lex Immers
60'
Wissel uit bij Feyenoord -> John Goossens
58'
Feyenoord moet winnen om mee te blijven doen om het kampioenschap. Wat gaat Ronald Koeman bedenken om de overwinning binnen te slepen?
55'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 1:1 door Sander Duits
Feyenoord is ongelooflijk slecht aan het verdedigen. Duits pakt de bal af van Boëtius en mag het hele veld overlopen, Mathijsen vergeet uit te stappen waardoor Duits vanaf achttien meter kan schieten. De bal gaat laag in de rechterhoek.
55'
RKC Waalwijk is aardig uit de kleedkamer gekomen. Kan RKC de 1-1 op het scorebord zetten?
52'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Furhgill Zeldenrust
52'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Rodney Sneijder
52'
Furhgill Zeldenrust gaat zo in het veld komen. Rodney Sneijder kan zoals verwacht niet door.
51'
Rodney Sneijder ligt geblesseerd op de grond. Het schiet hem in de hamstring. Einde wedstrijd Sneijder?
50'
Erwin Koeman heeft twee doelpunten nodig om eindelijk eens van zijn broer te winnen. Kan RKC stunten vanmiddag? Ze hebben nog ruim veertig minuten.
48'
Eerste poging van de invaller Teddy Chevalier. De aanvaller schiet vanaf ongeveer achttien meter op het doel, maar zijn schot is te slap.
46'
We voetballen weer in Waalwijk. Erwin Koeman heeft ingegrepen. Boukhari keert niet meer terug. Teddy Chevalier is zijn vervanger.
46'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Teddy Chevalier
46'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Nourdin Boukhari
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft

Feyenoord heeft niets te duchten van RKC Waalwijk in de eerste helft. De Waalwijkers zijn niet in staat om grote kansen te creëren. Feyenoord kreeg al vroeg in de wedstrijd een strafschop. Ard van Peppen beging een overtreding op Ruben Schaken, de scheidsrechter gaf terecht een strafschop. Graziano Pellè verzilverde de strafschop. Feyenoord had mogelijkheden om op een grotere voorsprong te komen, maar verzuimde dit te doen.
45'
Einde eerste helft
45'
Janmaat! De rechtsback schiet vanaf ongeveer twintig meter op doel. Jeroen Zoet heeft moeite met het schot, Feyenoord krijgt een hoekschop.
45'
De blessuretijd loopt, nog één minuut tot de rust.
44'
Zodra RKC Waalwijk ook maar in de buurt van het doel komt gaat het mis. RKC moet werken aan de eindpass, op deze manier gaan ze geen kansen creëren.
42'
Ard van Peppen heeft veel moeite met Ruben Schaken. De rechtsbuiten is veel sneller dan de linksback.
39'
Nog ruim vijf minuten tot de rust. Gaat één van beide teams nog wat spectaculairs laten zien?
36'
Joris Mathijsen moet vandaag oppassen, als de verdediger vandaag een gele kaart krijgt mist hij het belangrijke duel met Vitesse.
33'
Wederom een mogelijkheid voor Feyenoord. Daryl Janmaat geeft de bal voor vanaf de rechterflank, in eerste instantie kan Duits de bal wegkoppen. De bal valt echter voor de voeten van Graziano Pellè. De Italiaan schiet ineens met links, maar de bal gaat naast.
30'
Aanval van RKC, Jozefzoon geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Mulder kan de bal uit de lucht plukken, RKC is nog niet in staat een grote kans te creëren.
29'
Graziano Pellè benutte een strafschop en daarmee staat de teller voor de Italiaan op 23 competitietreffers. Kan de spits dat aantal vanmiddag nog vergroten?
26'
Kansje voor Feyenoord. John Goossens weet Boëtius te vinden, die op de rand van de zestien meter staat. Boëtius schiet, maar de bal wordt aangeraakt. Resultaat, hoekschop Feyenoord.
26'
RKC Waalwijk is duidelijk van slag na de vroege achterstand. Kan de thuisploeg zich herpakken en de gelijkmaker produceren?
24'
Mogelijkheid voor Feyenoord. Ruben Schaken geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Graziano Pellè kan koppen, maar kopt de bal naast.
21'
RKC is slordig bezig. Sander Duits speelt hard en hoog terug op Jeroen Zoet. De doelman kan de bal alleen maar over de achterlijn laten gaan.
16'
Vrije trap RKC, maar de Waalwijkers weten dit buitenkansje niet te benutten. Over het doel.
13'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Graziano Pellè
Pellè schiet de bal in de linkerhoek. Zoet zit in de goede hoek, maar kan de bal niet stoppen.
12'
Gele kaart voor Ard van Peppen (RKC Waalwijk)
Van Peppen begaat een overtreding op Schaken in het strafschopgebied. De scheidsrechter kent een penalty toe en geeft Van Peppen de gele kaart.
12'
Strafschop Feyenoord! Ard van Peppen haalt Ruben Schaken neer in het strafschopgebied. De scheidsrechter geeft een strafschop!
8'
Mogelijkheid voor Feyenoord. De voorzet van Boëtius wordt weggewerkt door Henrico Drost, maar valt voor de voeten van John Goossens. Goossens twijfelt niet en haalt uit. De bal komt recht op doelman Zoet af.
8'
Rodney Sneijder staat vandaag in de basis, hij is de vervanger van Peter Jungschläger.
6'
De zon schijnt in Waalwijk, hopelijk heeft dit een positief effect op de 22 spelers.
2'
Oei! Het staat al bijna 0-1 voor Feyenoord. De afgeslagen hoekschop wordt weer het strafschopgebied in geslingerd. Pellè zet er zijn hoofd tegenaan, maar Zoet kan redding brengen.
1'
De eerste hoekschop is voor Feyenoord. Voorzet van Boëtius wordt over de achterlijn gewerkt door RKC.
1'
Feyenoord heeft afgetrapt in Waalwijk. Blijven de Rotterdammers meedoen in de titelstrijd?
1'
Aanvang wedstrijd
Voorbeschouwing

Van harte welkom bij de wedstrijd RKC Waalwijk tegen Feyenoord. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Vanmiddag staan Erwin en Ronald Koeman in Waalwijk tegenover elkaar. Beide hebben de punten hard nodig, al is dit met uiteenlopende redenen. De titelstrijd is nog volop bezig. Vitesse verloor gisteren twee kostbare punten op bezoek in Kerkrade. Wanneer Feyenoord vandaag in Waalwijk weet te winnen doen de Rotterdammers nog mee om het kampioenschap, puntenverlies is funest. Als Feyenoord vanmiddag weet te winnen komt de club uit Rotterdam-Zuid op 62 punten te staan. Met de wedstrijd PSV Eindhoven – Ajax in het achterhoofd, zouden de Rotterdammers speelronde dertig weleens kunnen afsluiten op de tweede plaats.

RKC Waalwijk heeft andere zorgen. De Waalwijkers staan veertiende en moeten vrezen voor de nacompetitie. RKC hoeft op basis van de historie niet bang te zijn voor Feyenoord. Het duel werd al 21 keer eerder gespeeld. Zeven keer won RKC, zes keer werd het gelijk en acht keer won Feyenoord. Op basis van ‘de broederstrijd’ is RKC echter wel in het nadeel. Vier keer eerder kwamen de gebroeders Koeman uit tegen elkaar. Drie keer won Ronald en één keer werd het gelijk. Wel wist RKC zijn laatste twee thuisduels in de Eredvisie te winnen.

Vorig seizoen won Feyenoord met 2-1 in Waalwijk. Destijds kwam RKC op voorsprong door een doelpunt van Rick ten Voorde. Feyenoord vocht zich uiteindelijk terug in de wedstrijd en scoorde in het laatste kwartier twee keer. John Guidetti en Jerson Cabral waren trefzeker. Opvallend is dat alle drie de doelpuntenmakers inmiddels voor een andere club spelen. Eerder dit jaar won Feyenoord met 2-0 in De Kuip. Graziano Pellè scoorde beide doelpunten voor de Rotterdammers. RKC won voor het laatst op 23 oktober 2005 in Waalwijk van Feyenoord. De Waalwijkers wonnen met 2-1, het winnende doelpunt kwam van Virgilio Teixeira.

Lex Immers en Jordy Clasie zijn terug bij Feyenoord. Clasie begint in de basis, Immers daarentegen is nog niet 100% fit en begint daarom op de bank. John Goossens neemt zijn plek op het middenveld over. Opvallend is dat Kelvin Leerdam op de bank zit bij Feyenoord. De verdediger annex middenvelder was door Koeman afgeschreven omdat hij zijn contract niet wilde verlengen. Bij RKC doen Peter Jungschläger, Imad Najah en Richie Barroilhet niet mee, allen zijn geblesseerd. Teddy Chevalier lag in de clinch met de club, maar is er vandaag weer bij. De spits begint op de bank.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner