0 : 1 Torinfos in de Ticker Kolbeinn Sigþórsson 33.
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jeremain Lens 41.  (Kevin Strootman)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Christian Eriksen 52.  (Daley Blind)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Jeremain Lens 68.
2 : 3 Torinfos in de Ticker Derk Boerrigter 77.  (Christian Eriksen)

90'

Ajax heeft vanmiddag met een overwinning in Eindhoven een enorme stap richting het derde kampioenschap op rij gezet. Tot tweemaal toe kwam PSV door doelpunten van Lens op gelijke hoogte, maar de Eindhovense formatie kwam een derde doelpunt van Ajax niet meer te boven. Door de overwinning van Ajax staat de ploeg van Frank de Boer met nog drie wedstrijden te gaan vijf punten los van nummer 2 Vitesse.
90'
Nog 45 seconden op de klok. Het lijkt erop dat Ajax vanavond een hele belangrijke stap zet richting het kampioenschap.
90'
Het verwachte slotoffensief van PSV blijft uit. We zitten nu in de tweede minuut van de extra speeltijd.
90'
De extra tijd bedraagt vier minuten.
89'
Doelpunt PSV afgekeurd! Toivonen verschalkt Cillessen, nadat de doelman te laat bij een hoge bal uitkwam. De Zweed vertrok echter uit buitenspelpositie, waardoor zijn doelpunt niet geldig is.
88'
Daar had Ajax de 2-4 moeten maken! Babel komt vlak voor het doel in eerste instantie niet tot schieten toe, maar bereikt wel Boerrigter, die van dichtbij kan binnenschieten. De doelpuntenmaker schiet echter tegen Waterman op en verzuimt de wedstrijd te beslissen.
87'
Ook Mertens probeert het maar eens van grote afstand. PSV is vandaag niet bij machte om echt goede kansen te creëren.
86'
Wissel in bij AFC Ajax -> Danny Hoesen
86'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
85'
Het is wachten op het slotoffensief van PSV.
83'
Door het puntverlies van Vitesse en Feyenoord en de 2-3 tussenstand in Eindhoven, lijkt Ajax hard op weg naar het derde kampioenschap op rij. Blijft de stand in deze wedstrijd ongewijzigd, dan heeft Ajax 5 punten voorsprong op Vitesse met nog drie wedstrijden te gaan.
82'
Erik Pieters beleeft een uiterst teleurstellend seizoen. Met veel blessureleed, het kapotte raam-incident en nu deze grote fout, heeft hij PSV dit seizoen weinig goeds gebracht.
81'
Van grote afstand probeert Strootman het, maar zijn schot is ongevaarlijk.
80'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Memphis Depay
80'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Timothy Derijck
77'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:3 door Derk Boerrigter
Eriksen stuurt Boerrigter met een steekbal diep en moet nog een achterstand van een aantal meters goedmaken op Pieters. De net ingevallen verdediger is wel eerder bij de bal, maar laat zich erg simpel opzij zetten door Boerrigter. De Ajax-aanvaller twijfelt niet en schiet de bal net buiten het strafschopgebied langs Waterman.
76'
Op de plaats van Poulsen komt nu Schøne te spelen. De ingevallen Boerrigter komt op de rechtsbuiten te spelen.
75'
Wissel in bij AFC Ajax -> Derk Boerrigter
75'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Christian Poulsen
73'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Erik Pieters
73'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
70'
Het doelpunt van PSV kwam enigszins uit de lucht vallen, maar ook die doelpunten tellen. De strijd om het kampioenschap is weer wagenwijd open!
69'
Wissel in bij AFC Ajax -> Ryan Babel
69'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Viktor Fischer
68'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:2 door Jeremain Lens
Weer is het Lens die PSV op gelijke hoogte met Ajax brengt. De vrije trap van Dries Mertens eindigt op de paal en vliegt weer het veld in. De oplettende Lens is er het eerste bij en schiet de bal in het doel.
68'
Weer een vrije trap voor PSV op een vergelijkbare afstand. Weer gaat Mertens achter de bal staan.
67'
PSV krijgt een vrije trap op een gevaarlijke positie. De kleine Belg Mertens neemt plaats achter de bal, maar zijn schot gaat via de muur over het doel van Cillessen.
65'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Tim Matavž
65'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Georginio Wijnaldum
65'
Viktor Fischer maakt bijna de 1-3. De Deense aanvaller probeert Hutchinson om de tuin te leiden met schijnbewegingen en schiet met zijn linkervoet hard in de korte hoek, maar zijn inzet eindigt in het zijnet.
63'
Ajax heeft het spel onder controle. Het lukt PSV maar niet om kansen te creëren in deze wedstrijd.
61'
Het spel ligt stil omdat Willems last heeft van zijn hoofd. De Oranje-back wordt verzorgd en kan het spel even later weer hervatten.
59'
Een gevaarlijke voorzet van Lens kan net niet worden binnengeschoten door Wijnaldum. De PSV-middenvelder komt een teenlengte te kort. PSV houdt wel een hoekschop over aan de aanval, maar die leidt nergens toe.
57'
Cillessen komt uit goed op een steekbal van Wijnaldum, waardoor Toivonen de bal net niet kan raken.
56'
Een kansje voor Mertens, die door een hakje van Strootman bereikt wordt. Zijn schot wordt door Alderweireld geblokt.
55'
Ajax zit op rozen. PSV heeft gedurende de hele wedstrijd eigenlijk geen kansen te creëren. De 1-1 viel immers door slordig balverlies van Ajax. Het is wachten op een individuele bevlieging van bijvoorbeeld Toivonen of Lens.
52'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:2 door Christian Eriksen
De verdediging wordt door het driehoekje Blind-Fischer-Eriksen in de luren gelegd. De linksback Blind weet met een balletje de compleet vrije Eriksen te bereiken, die aan de linkerkant van het veld het strafschopgebied bereikt. Met een simpele kap naar zijn rechterbeen en een daaropvolgend schot in de korte hoek, verschalkt hij Marcelo en Waterman.
50'
Blind weet met een goede voorzet bijna Sigþórsson te bereiken, maar de spits wordt goed verdedigd.
49'
Sigþórsson krijgt de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied door Eriksen aangespeeld. Uit een zeer lastige hoek probeert de Ijslander het, maar zijn schot vliegt een ongevaarlijk langs het doel.
47'
Een hoekschop van Mertens wordt door mede-Belg Derijck op doel gekopt. De bal wordt door Derijck keurig richting de grond gekopt, maar Cillessen brengt simpel redding.
46'
Meteen na rust een vervelende situatie voor Cillessen. De doelman denk de tijd te hebben om de bal weg te schieten, maar de toegesnelde Lens blokt de bal met een sliding. Het loopt goed af voor de Ajax-doelman.
46'
45'

Met een 1-1 tussenstand lopen de spelers van Ajax en PSV richting de kleedkamers voor de theepauze. De Eindhovenaren begonnen de wedstrijd sterk, maar wisten weinig goede mogelijkheden te creëren. Langzaam maar zeker nam Ajax de controle over de wedstrijd over. Viktor Fischer kreeg namens Ajax na twintig minuten een aantal goede kansen kreeg, maar het was Sigþórsson die voor de 0-1 zorgde. Ajax leek de wedstrijd onder controle hebben. De Ajacieden hadden meer balbezit en gaven weinig weg. Toch kwam PSV vlak voor rust op gelijke hoogt. Eriksen leidde de goal van PSV in door op eigen helft slordig de bal te verliezen. Met dit buitenkansje wist PSV wel raad. Strootman legde in een twee-tegen-één situatie de bal op de meegelopen Lens, die de bal simpel binnen kon tikken. Sigþórsson
45'
Eén minuut extra speeltijd.
45'
Mertens komt van de linkerkant van het veld naar binnen en schiet buiten het strafschopgebied richting het doel van Cillessen. Net als de meeste schoten van vandaag, is ook dit schot te zacht.
41'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Jeremain Lens
Geblunder van Eriksen leidt de goal van Lens in. Strootman komt één op één met Cillessen, maar is niet op eigen succes uit en legt de bal breed op Lens. De PSV-aanvaller tikt de bal binnen en zorgt voor de gelijkmaker.
40'
Gele kaart voor Viktor Fischer (AFC Ajax)
Fischer wordt in het strafschopgebied door Van Bommel in zijn rug gelopen, maar Kuipers fluit niet voor een strafschop. De Deen beklaagt zich bij de scheidsrechter, wat hem een gele kaart oplevert.
38'
Kuipers houdt de kaarten tot nu toe op zak. Lens haalt met een harde overtreding Fischer onderuit, maar laat in eerste instantie het spel doorgaan. Op het moment dat het spel even stil ligt, spreekt de leidsman Lens vermanend toe.
35'
Daar komt PSV heel goed weg! Fischer probeert Sigþórsson te bereiken, die in de punt van de aanval helemaal vrij staat. De twijfelende Marcelo krijgt de pass van Fischer met geluk tegen zijn hak aan. Daarmee voorkomt hij een grote kans voor Ajax.
33'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:1 door Kolbeinn Sigþórsson
Eriksen probeert met een lage bal Fischer te bereiken, die over de bal heen maait. Hierdoor krijgt Van Bommel onverwacht de bal tegen zich aangespeeld, waarmee hij Sigþórsson bereikt. De Ijslander twijfelt niet en schiet met een halve sliding de bal binnen.
32'
Uit een snelle Ajax-aanval bereikt Schøne Eriksen, die het in één keer van een meter of 25 in eens probeert. Zijn schot rolt ongevaarlijk richting doelman Waterman.
30'
PSV is af en toe erg slordig in de opbouw. Met name Marcelo en Derijck bereiken met hun passes vaak hun medespelers niet.
28'
Toivonen ligt op de grond nadat hij licht in botsing kwam met Poulsen. Dit riekt naar de tweede schwalbe van Toivonen deze wedstrijd.
25'
Weer een kansje voor Fischer. Eriksen frommelt zich in het strafschopgebied naar de achterlijn en geeft met zijn linkervoet de bal halfhoog voor. Fischer probeert met een kopbal Waterman te verschalken, maar zijn kopbal is niet hard genoeg en vliegt twee meter naast het doel.
22'
Viktor Fischer krijgt twee goede mogelijkheden om te scoren! Eerst krijgt de jonge Deen na een fout van Waterman een schotmogelijkheid, maar Waterman strekt zich en kan redding bieden. Even later krijgt Fischer weer een kans, ditmaal uit een voorzet. Hij volleert de bal met binnenkant schoen, maar de PSV-goalie weet andermaal redding te brengen.
20'
Een overtreding van Derijck op Sigþórsson op een meter of 30 van het doel van Waterman. De koppers van Ajax melden zich in het strafschopgebied.
17'
Het lukt Ajax in de eerste minuten van de wedstrijd niet om hun gewone spelletje te spelen. De slag op het middenveld wordt vooralsnog gewonnen door PSV.
16'
Scheidsrechter Kuipers spreekt Daley Blind aan na een vermeende overtreding op Toivonen. Uit de herhaling blijkt dat de Zweed al viel voordat de overtreding werd gemaakt.
15'
In het eerste kwartier van de wedstrijd is PSV de betere. De Eindhovenaren hebben nog geen grote kansen gekregen, maar zijn een stukje feller dan de Ajacieden.
13'
En weer een kleine mogelijkheid voor PSV. Dries Mertens vindt de opgekomen Hutchinson aan de rechterkant van het veld, die met zijn voorzet Lens bereikt. De Oranje-international kopt de bal een aantal meter over het doel.
12'
Toivonen probeert het maar eens van een flinke afstand. Een ongevaarlijk schot; de bal vliegt meters langs het doel van Cillessen.
9'
Een poginkje van Lens, die de bal uit de draai probeert te schieten. Zijn inzet rolt echter een paar meter van het doel over de zijlijn.
8'
Hoekschop voor Ajax. De bal wordt voorgegeven, maar weggewerkt door doelman Cillessen.
5'
De eerste voorzet van de wedstrijd is van Lens. Viktor Fischer werkt de bal weg tot een ingooi.
3'
Een fel begin van de wedstrijd. De spelers van beide ploegen zitten er kort op.
1'
Toivonen reageert geïrriteerd nadat Poulsen hem opving. Kuipers doet het af met een kort praatje.
1'
Het bekende 'Kom op PSV' klinkt van de tribunes. We zijn begonnen!
1'
Goedemiddag en welkom bij de topper van deze speelronde: PSV - Ajax. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal jou vandaag live op de hoogte houden van dit duel. Voor beide ploegen is het dé wedstrijd van het seizoen. Het verschil tussen beide ploegen is drie punten in het voordeel van de Ajacieden, maar de PSV'ers hebben een beter doelsaldo. Winnen de Eindhovenaren vanmiddag, dan nemen zij de koppositie over van de Amsterdammers. Bij winst voor de ploeg van Frank de Boer lijkt het derde kampioenschap op rij Ajax bijna niet meer te kunnen ontgaan. Om 16:30 trappen we af!

Ajax is de ploeg in vorm. De afgelopen vijf wedstrijden werden met winst afgesloten. Hoewel PSV 10 punten uit de laatste vijf duels haalde, is er veel onrust in Eindhoven. Het spel van de afgelopen weken is niet van het niveau van een kampioen en een aantal PSV'ers heeft zich dit seizoen binnen en buiten het veld misdragen.

In de vorige speelronde wist zowel PSV als Ajax te winnen. In een moeizame wedstrijd won PSV de uitwedstrijd tegen Willem II met 1-3. De doelpunten aan PSV-zijde werden gemaakt door aanvoerder Mark van Bommel, Ola Toivonen en Timothy Derijk. Ajax won in de vorige speelronde overtuigend met 4-0 van Heracles Almelo. Vijf minuten na rust pakte Kenneth Vermeer een rode kaart bij een 1-0 tussenstand. Ondanks dat de Ajacieden met een mannetje minder speelden, bouwden zij hun voorsprong uit door nog driemaal te scoren.

Dick Advocaat wijzigt zijn ploeg vermoedelijk op één plaats ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Willem II. Spits Tim Matavz moet het veld ruimen. Zijn plaats wordt overgenomen door Dries Mertens. Ajax zal de wedstrijd met twee wijzigingen ten opzichte van vorige week beginnen. Christian Poulsen zal plaatsnemen op het middenveld, waardoor Lasse Schöne doorschuift naar de rechtsbuiten. Dit gaat ten koste van Derk Boerrigter, die de wedstrijd als wissel zal beginnen. Ajax-doelman Kenneth Vermeer is door de rode kaart tegen Heracles Almelo geschorst, zijn logische vervanger is Jasper Cillessen.

De eerdere ontmoeting dit seizoen tussen PSV en Ajax eindigde in een 3-1 overwinning voor de Ajacieden. Siem de Jong opende in de ArenA na een halfuur de score door uit een hoekschop raak te koppen. Vijf minuten later trok Jeremain Lens met een prachtig schot de score gelijk, waardoor de ploegen met een gelijke stand gingen rusten. In de tweede helft was het weer de beurt aan Ajax, dat twintig minuten voor tijd door een doelpunt van Danny Hoesen op een 2-1 voorsprong kwam. Een aantal minuten voor tijd besliste de jonge Deen Viktor Fischer de wedstrijd door een fout in de PSV-verdediging af te straffen.