19:00 uur
Dinamo Zagreb
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Adam Maher 29.  (Luciano Narsingh)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Ola Toivonen 57. / Schot met rechts  (Luciano Narsingh)

90'
PSV wint overtuigend met 2-0 van Dinamo Zagreb, al had die overwinning veel hoger uit kunnen vallen. Adam Maher en Ola Toivonen scoorden beiden uit een voorzet van Luciano Narsingh.
90'
90'
Extra speeltijd bedraagt vier minuten.
90'
Groot applaus voor Adam Maher. De middenvelder kogelt de bal van afstand op de lat. In de rebound raakt Locadia eveneens het houtwerk, maar hij staat buitenspel, waardoor zijn poging er niet toe doet.
88'
PSV vindt het gezien de stand wel best en speelt de wedstrijd rustig uit. Het is wachten op het laatste fluitsignaal.
85'
En daar was weer een enorme kans! Locadia verlengt een lange bal op invaller Jozefzoon, maar hij raakt de bal alleen voor Zelenika helemaal verkeerd.
84'
Depay passeert twee man en krult de bal richting de verre hoek. De buitenspeler heeft pech, want zijn inzet raakt de paal.
83'
Toivonen heeft iets heel moois in gedachten, maar zijn schot vanaf een meter of 25 gaat belandt op de parkeerplaats.
80'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Oscar Hiljemark
80'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Stijn Schaars
78'
Wissel in bij Dinamo Zagreb -> Alen Halilović
78'
Wissel uit bij Dinamo Zagreb -> Sammir
76'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
76'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
75'
Depay wordt uitgefloten door de aanhang van PSV na een mislukte actie. De buitenspeler passeert twee man, maar vergeet daarna af te spelen en raakt de bal bij het opzoeken van de derde tegenstander kwijt.
72'
Maher test doelman Zelenika. Niet voor het eerst deze wedstrijd brengt de sluitpost redding, al was deze bal niet heel lastig.
69'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Zanka
69'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
67'
Locadia wederom met een dot van een kans, maar de aanvaller heeft niet zijn dag. Alleen voor Zelenika probeert hij de doelman te passeren, maar dat heeft de sluitpost doorzien.
63'
Wissel in bij Dinamo Zagreb -> El Arbi Soudani
63'
Wissel uit bij Dinamo Zagreb -> El Arbi Soudani
62'
Weer een grote kans voor PSV. Toivonen wordt op de linkerflank aangespeeld en lepelt de bal voor het doel. Locadia zet zijn hoofd tegen de bal, maar mikt naast.
60'
Gele kaart voor Domagoj Antolić (Dinamo Zagreb). Glijdt hard door op Locadia.
59'
En daar was bijna nummer drie! Wederom Narsingh met de voorzet, maar ditmaal is de pass net niet goed, waardoor Depay geen kans krijgt om uit te halen.
57'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:0 door Ola Toivonen. De Zweed lijkt de wedstrijd nu al te beslissen. Wederom is de voorzet vanaf de rechterflank van Narsingh en Toivonen rondt fraai af.
53'
Overigens komt de regen met bakken uit de lucht. Grasmat is daardoor erg glad, waardoor enkele spelers al zijn uitgegleden.
51'
Marcelo Brozović probeert het van grote afstand, maar zijn schot is slap. Tyton brengt eenvoudig redding. Bezoekers zijn de tweede helft prima begonnen.
47'
De tweede helft is nog geen twee minuten oud of PSV krijgt via Toivonen een goede kans. Na een schitterende actie van Depay kan de middenvelder uithalen, maar zijn schot wordt geblokt.
46'
Wissel in bij Dinamo Zagreb -> Ante Rukavina
46'
Wissel uit bij Dinamo Zagreb -> Ruben Lima
46'
45'
PSV leidt na 45 minuten voetbal met 1-0 door een treffer van Adam Maher in de 29e minuut. Die voorsprong is verdiend, aangezien de thuisploeg het spel dicteert en de beste kansen krijgt.
45'
45'
Extra speeltijd bedraagt twee minuten.
41'
Zonder heel gevaarlijk te worden is Dinamo Zagreb na de achterstand beter geworden. Gasten beperken zich niet meer tot verdedigen, maar kiezen steeds vaker voor de dieptepass in plaats van het balletje breed.
37'
Toivonen scoort, maar de treffer gaat niet door. De Zweed buikt de bal uit de handen van Zelenika, waardoor de treffer terecht wordt geannuleerd. Beide spelers raken geblesseerd bij de actie, maar kunnen gewoon verder.
33'
Na balverlies van Maher kan Dinamo Zagreb counteren. Schaars voorkomt met een geweldige interceptie dat de bezoekers een kans krijgen. Sterke actie van de aanvoerder van de Eindhovenaren.
31'
En daar is het antwoord van de bezoekers. Voor het eerst deze wedstrijd wordt Tyton op de proef gesteld. Pinto mag vrij doorlopen en kan uithalen, maar de Poolse doelman tikt de bal uit de onderhoek en voorkomt op die manier een snelle gelijkmaker.
29'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Adam Maher. Zoals voorspeld: de thuisploeg komt op voorsprong. Maher combineert met Narsingh en tikt de voorzet van de buitenspeler met zijn linkervoet van dichtbij langs een kansloze doelman Zelenika.
27'
Dinamo Zagreb laat werkelijk niets zien. Ploeg oogt apathisch en is in balbezit ontzettend slordig. PSV dicteert het spel en krijgt kansen. Het is daarom wachten op de 1-0.
23'
Prachtig aanval van PSV levert geen doelpunt op omdat Locadia slordig is. Maher speelt Toivonen in, die de bal breed legt op de aanvaller. Het schot van de jarige spits is recht in de handen van sluitpost Zelenika. Thuisploeg wordt sterker.
20'
En daar is direct schot nummer twee. Depay dribbelt vanaf de rechterflank naar binnen en knalt met zijn sterke rechterbeen op doel. Wederom heeft Zelenika het laatste woord.
19'
Toivonen neemt voor het eerst deze wedstrijd het doel van de tegenstander onder vuur. Het schot van de Zweedse middenvelder mist kracht, waardoor doelman Zelenika redding kan brengen.
17'
De PSV-supporters zien dat hun club wel wat steun kan gebruiken en laten zich daarom verbaal horen.
13'
Sammir, de aanvaller van Dinamo Zagreb, wordt de diepte ingestuurd en zet tegenstander Hendrikx kinderlijk eenvoudig aan de kant. Collega Willems schiet te hulp en loopt het gat dicht, waardoor Tyton niet in actie hoeft te komen.
10'
Na een vloeiende combinatie probeert Maher de bal met de buitenkant van zijn linkerschoen in de verre hoek te schieten. De spelmaker raakt het leder echter helemaal verkeerd, waardoor de gasten een ingooi krijgen.
7'
Doelman Oliver Zelenika zit bij een corner van Schaars mis, maar heeft geluk dat een teamgenoot goed oplet en de bal bij de tweede paal over de achterlijn tikt. Eerste gevaarlijke moment is genoteerd.
6'
PSV heeft in de beginfase de bal, de gasten uit Zagreb wachten rustig af. Kansen zijn er voor beide elftallen nog niet geweest.
3'
Bij PSV staat de jarige Locadia (20) vandaag in de punt van de aanval. Hij houdt Matavz op de bank, die nog één doelpunt nodig heeft om op gelijke hoogte te komen met Romário op de Europese topscorerslijst aller tijden van PSV. Matavz scoorde tot nu toe veertien keer in tweeëntwintig wedstrijden.
1'
Aanvang wedstrijd. Dinamo Zagreb heeft afgetrapt.
De spelers van beide elftallen staan in de catacomben van het Philips Stadion te wachten op het seintje om het speelveld te betreden. Stadion lang niet uitverkocht.
Goedenavond en welkom bij het duel tussen PSV en Dinamo Zagreb in de strijd om de Europa League. Mijn naam is Joep van Run en ik doe vanavond verslag van dit duel. Aftrap van de wedstrijd is om 19.00 uur. Onder de knop ‘opstelling’ zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden.
Twee weken eerder speelde de ploegen ook al tegen elkaar. In het lege Maksimirstadion in Zagreb werd destijds niet gescoord. Het duel werd in een leeg stadion afgewerkt. Door ongeregeldheden met de fanatieke aanhang van de thuisploeg besloot de UEFA dat supporters niet welkom waren bij dit duel.
Het gelijkspel betekende het eerste punt voor de Kroaten in poule B. PSV heeft na drie wedstrijden vier punten verzameld. Koploper Ludogorets, dat in Eindhoven met 0-2 won, is nog zonder puntverlies is. Tsjornomorets completeert de poule en heeft drie punten.
Ondanks dat PSV nog lang niet zeker is van de volgende ronde van de Europa League, spelen de Eindhovenaren vanavond niet in de sterkste opstelling. Trainer Phillip Cocu kan geen beroep doen op buitenspeler Zakaria Bakkali. Hij is door een enkelblessure niet inzetbaar. Zijn vervanger is Luciano Narsingh, die na lang blessureleed weer helemaal fit is. Ook Karim Rekik laat het duel met de Kroaten aan zich voorbij gaan. De jonge verdediger krijgt rust en wordt vervangen door Jorrit Hendrix.