07.11.2013 21:15

PSV rekent in eigen huis eenvoudig af met Dinamo Zagreb

PSV heeft een reuzenstap gezet richting de volgende ronde van de Eurpopa League. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis kinderlijk eenvoudig van Dinamo Zagreb (2-0), dat de Brabanders twee weken geleden in eigen huis nog op 0-0 hield. Adam Maher en Ola Toivonen waren met hun doelpunten doorslaggevend.

De thuisploeg was in het eigen Philips Stadion vanaf minuut één de baas. Tot grote kansen resulteerde het veldoverwicht in eerste instantie niet, maar na ruim twintig minuten spelen testten Maher en Toivonen voor het eerst doelman Oliver Zelenika.

Na een half uur spelen kon Maher alsnog juichen. Uit een voorzet vanaf de rechterflank van Luciano Narsingh tikte de middenvelder van dichtbij het leder tegen de touwen: 1-0.  Gesterkt door de treffer ging de thuisploeg op jacht naar meer treffers, maar ondanks een aantal mogelijkheden werd er in het eerste bedrijf niet meer gescoord.

Nadat Jürgen Locadia na de thee een goede kans had laten liggen op de tweede treffer, besliste Toivonen na een klein uur spelen de wedstrijd. Na een vloeiende aanval promoveerde de Zweed een voorzet van wederom Narsingh tot een doelpunt: 2-0. Het betekende de beslissing van de wedstrijd, want aan de andere kant van het veld werd doelman Przemysław Tyton niet aan het werk gezet.

De zege van de Eindhovenaren kwam weliswaar niet meer in gevaar, de score had wel hoger uit kunnen vallen. Met name Locadia kreeg een aantal dotten van kansen, maar hij had het vizier niet op scherp staan. Ook Memphis Depay (paal) en Maher (lat) waren nog dicht bij een doelpunt.

Door de overwinning stijgt het puntentotaal van PSV in groep B naar zeven. De formatie van trainer Phillip Cocu heeft drie punten minder dan koploper Ludogorets. Nummer drie Chornomorets staat derde met vier punten uit evenzoveel wedstrijden.