21:05 uur
PSV
0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 13. / Schot met rechts
0 : 2 Torinfos in de Ticker Florian Jozefzoon 88. / Schot met links  (Memphis Depay)

90'
Het is afgelopen! PSV wint met 0-2 in Oekraïne zonder zich in te spannen. Memphis Depay en Florian Jozefzoon verzorgden de productie van de Eindhovenaren.
90'
88'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:2 door Florian Jozefzoon
Florian Jozefzoon gooit de wedstrijd op slot! PSV staat met de rug tegen de muur, maar Stijn Schaars wint een duel, speelt door op Memphis Depay, die helemaal vrij staat rond de middencirkel. De linksbuiten dribbelt wat en ziet opeens Florian Jozefzoon diep gaan. De bal is perfect, want Dmitro Bezotosniy komt uit zijn doel, maar is de te laat. Jozefzoon omspeelt de doelman en kan met links rustig de 2-0 intikken.
85'
Chernomorets Odessa is aanvallender gaan voetballen in de afgelopen tien minuten. Het gaat nog meer op goed geluk voetballen met de inbreng van Sergey Samodin. Een lange en slungelige spits die zijn hoofd graag tegen voorzetten zet.
83'
Wissel in bij Chernomorets Odessa -> Sergey Samodin
83'
Wissel uit bij Chernomorets Odessa -> Oleksiy Gay
83'
Wissel in bij Chernomorets Odessa -> Volodimir Priyomov
83'
Wissel uit bij Chernomorets Odessa -> Sito Riera
81'
De vorm bij Adam Maher is nog niet helemaal terug. De middenvelder was onzichtbaar vanavond en wordt tien minuten voor tijd afgelost door Oscar Hiljemark.
81'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Oscar Hiljemark
81'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
78'
Oleksiy Antonov schiet een vrije trap van ongeveer 25 meter vol op de muur die Przemysław Tytoń neerzette. Die muur staat precies goed, want als de bal niet opgevangen werd vloog die mooi de linkerbovenhoek in.
75'
Oleksiy Gay brengt zijn ploeg bijna op gelijke hoogte!
De nummer tien van Chernomorets test Przemysław Tytoń voor het eerst deze avond met een mooie volley vanaf de rand van het strafschopgebied. Tytoń krijgt er een hand tegenaan omdat de volley niet perfect in de rechterhoek belandt.
74'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
74'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Zakaria Bakkali
71'
Met nog een kleine twintig minuten te gaan verdedigt PSV nog altijd de 0-1 voorsprong. Memphis Depay schoot in de dertiende minuten hard raak van afstand. PSV wordt teruggedrongen, maar heeft het nog niet heel moeilijk in Oekraïne.
68'
Léo Matos profiteert bijna van twijfel bij Przemysław Tytoń!
De invaller krijgt een lange bal achter de verdediging, maar rekent eigenlijk op de keeper van PSV. Die doet ook een stap naar voren, maar komt uiteindelijk niet. Léo Matos schiet in één keer richting de lange hoek, maar dan staat Tytoń wel op zijn post.
65'
Het eerste schot van Chernomorets Odessa op doel is een feit. Kyrylo Kovalchuk schiet een afgeslagen bal slap in, maar het leer eindigt wel in de handen van Przemysław Tytoń. Een hoogtepunt zullen we het maar niet noemen.
64'
Chernomorets stopt ontzettend veel energie in het druk zetten op PSV. Bij tijd en wijle is te merken dat de spelers van de thuisploeg moe worden en op dat moment kan PSV gebruik maken van een snelle counter. De Eindhovenaren zijn echter nog niet gevaarlijk geweest in de tweede helft.
60'
Franck Dja Djédjé is in de tweede helft opgeschoven naar de voorste linie. Chernomorets speelt dus minder verdedigend, maar PSV heeft het wel lastig met dat mannetje extra voorin. Eerlijk gezegd, het scheelt wel dat Dja Djédjé niet zo'n goede voetballer is, want de aanvaller verspeelt bal na bal.
57'
Wissel in bij Chernomorets Odessa -> Léo Matos
57'
Wissel uit bij Chernomorets Odessa -> Elis Bakaj
55'
Chernomorets Odessa zet veel meer aan in de tweede helft en daar heeft PSV - en vooral de defensie - het knap lastig mee. De Oekraïners zijn echter niet doortastend genoeg om echt kansen te creëren, maar de bal hoeft maar één keer goed te vallen en het staat 1-1. PSV met de rug tegen de muur.
52'
Gele kaart voor Markus Berger (Chernomorets Odessa)
Weer is Zakaria Bakkali de dupe van een overtreding. De aanvaller van PSV speelt de bal rechts langs Markus Berger en wil via links de verdediger passeren, maar de steekt zijn rechterbeen uit en raakt de knie van Bakkali. De PSV'er valt en de man uit Oostenrijk krijgt een gele kaart.
51'
Schrik bij PSV als Zakaria Bakkali lang blijft liggen na een forse tackle van Anderson Mineiro. De rechtsbuiten wordt onderuitgehaald, moet naar de kant, maar lijkt wel verder te kunnen,
49'
Chernomorets komt in de eerste paar minuten al dichterbij het doel van Przemysław Tytoń dan in de hele eerste helft. De ploeg krijgt een corner en Ola Toivonen moet eigenlijk weg koppen. Dit lukt de Zweed niet, waardoor Markus Berger vanaf elf meter het doel onder vuur kan nemen. Dit lukt de verdediger echter niet, maar het had de gelijkmaker kunnen zijn.
46'
PSV en Chernomorets zijn ongewijzigd begonnen aan de tweede helft. PSV gaat aan de leiding door een vroege treffer van Memphis Depay.
46'
45'
Samenvatting eerste helft:
De eerste helft begon in een prima tempo, maar na het schitterende doelpunt van Memphis Depay - de linksbuiten kwam in de dertiende minuut naar binnen en haalde verwoestend uit richting de verre hoek - was er maar weinig te genieten. Chernomorets Odessa kan niet op balbezit spelen en moet hopen op balverlies van PSV en de snelle omschakeling. De thuisploeg is nog niet in de buurt van Przemysław Tytoń gekomen.
45'
40'
Gevaar kun je het niet echt noemen, maar het is wel de eerste poging van Chernomorets. PSV verliest de bal op het middenveld en dan gaat het snel. Oleksiy Gay legt de bal naar het midden, waar Oleksiy Antonov klaar staat. De spits aarzelt niet en legt aan, maar Przemysław Tytoń hoeft niet in te grijpen, de bal vliegt hoog over.
37'
Na ruim een half uur speeltijd is te stellen dat PSV beter is in Oekraïne. De ploeg moet echter wel blijven opletten, want Chernomorets kan vanuit het niets bij Przemysław Tytoń komen. De stand-in van Jeroen Zoet heeft echter nog geen redding verricht.
33'
Even een zwakker moment van PSV en Chernomorets kan meteen aanzetten. Jeffrey Bruma moet noodgedwongen terug op Przemysław Tytoń, die de bal in één keer naar voren wil schieten. De goalie legt de bal echter in de voeten van Oleksiy Gay, die meteen Oleksiy Antonov zoekt. De spits staat echter buitenspel, waardoor het gevaar geweken is.
31'
Gele kaart voor Ola Toivonen (PSV Eindhoven)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Ola Toivonen. De middenvelder moet met een overtreding corrigeren nadat Stijn Schaars een duel verliest op het middenveld. Toivonen houdt Oleksiy Gay vast en stopt hiermee een aanval van Chernomorets. Een gele kaart is het gevolg.
29'
PSV weet inmiddels heel goed waar het aan toe is tegen Chernomorets Odessa. De ploeg lijdt bijna geen balverlies meer, maar als dat gebeurt - zoals net Zakaria Bakkali die een verkeerde pass verzond - dan zet de ploeg als één geheel druk op de persoon met de bal. Hierdoor kan de thuisploeg niet uitbreken, zoals ze dat zo graag doen.
26'
Overigens staat in het bij de andere wedstrijd in de poule van PSV 1-0 in het voordeel van PFC Ludogorets Razgrad. Als die stand zo blijft staan de Bulgaren op zes punten in poule B en blijft Dinamo Zagreb puntloos.
23'
Pablo Fontanello speelt de bal te kort terug op Dmitro Bezotosniy!
Jürgen Locadia kan bijna bij de bal en de 2-0 maken, maar de doelman van Chernomorets kan de bal nog net op tijd wegwerken. De thuisploeg speelt niet heel geconcentreerd en lijdt veel balverlies.
19'
Daar is opeens Chernomorets weg! Jetro Willems wil Memphis Depay bereiken, maar Franck Dja Djédjé komt goed voor zijn man. De rechtsback - die normaal in de aanval speelt - wil de aanval voortzetten, maar zijn steekbal op Oleksiy Antonov is te hard. De thuisploeg is nog niet gevaarlijk geweest, maar deze aanval was het voorbeeld van hoe snel de Oekraïners uit kunnen breken.
16'
Het eerste echte gevaar in de wedstrijd betekent ook meteen een doelpunt. Een lekkere start voor PSV en voor de neutrale toeschouwer is er ook genoeg te genieten. Dit kan nog een prima pot voetbal worden.
13'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Memphis Depay
Het handelsmerk van Memphis Depay komt PSV heel goed uit! In de dertiende minuut krijgt de linksbuiten de bal van Jürgen Locadia. Franck Dja Djédjé heeft zijn tegenstander blijkbaar niet goed bestudeerd, want Depay mag naar binnen kappen en met rechts uithalen. Depay kan dit en doelman Dmitro Bezotosniy is dan ook kansloos als de bal in de rechterkruising vliegt.
11'
Oleksiy Antonov is de spits bij Chernomorets. De aanvalsleider is met drie doelpunten topscorer bij de thuisploeg, maar daarnaast zijn er nog vier spelers met twee doelpunten. Het geeft maar aan dat ook de middenvelders van Chernomorets kunnen scoren.
7'
Chernomorets Odessa is een ploeg die ontzettend snel kan omschakelen. De Oekraïners zijn te vergelijken met AC Milan, die het ook niet erg vinden om de tegenstander aan de bal te laten, maar uit het niets kunnen toeslaan met een snelle uitbraak.
4'
Ook Ola Toivonen staat in de basis bij PSV. De middenvelder mocht afgelopen zomer vertrekken bij de Eindhovenaren, maar er kwam geen aanbieding waar Toivonen interesse in had. PSV heeft hem nu aan nieuwe aanbieding gedaan om bij te tekenen, zodat de blonde spelverdeler niet gratis de deur uitloopt.
1'
De wedstrijd is begonnen, maar daarvoor had PSV het al moeilijk. Tijdens de warming-up schoot Przemysław Tytoń per ongeluk een bal tegen het hoofd van Jorrit Hendrix. De bal kwam blijkbaar zo hard aan dat de centrale verdediger niet kan starten en zelfs niet op de bank kan plaatsnemen. Zanka vervangt Hendrix in de opstelling van PSV, terwijl Peter van Ooijen er op de bank bijkomt.
1'
PSV neemt het vanavond in de Europa League voor de tweede keer op tegen een ploeg met een moeilijke naam. Waar eerst nog met 0-2 werd verloren van PFC Ludogorets Razgrad is nu Chernomorets Odessa aan de beurt. Ditmaal reizen de Eindhovenaren naar Oekraïne voor een duel in Europa. Mijn naam is Jos Boesveld en ik zal verslag doen van deze wedstrijd.

Over een bepaalde lijn in het spel van PSV kan niets worden gezegd. De ploeg verloor geheel terecht in eigen huis van het hiervoor genoemde Ludogorets, maar rolde drie dagen later Ajax op met 4-0. Vervolgens kwam het op achterstand tegen Telstar in de KNVB Beker, maar die wedstrijd eindigde ook met vier doelpunten voor PSV. De lijn naar boven ingezet? Nee hoor, want op 28 september verliest PSV met 2-1 op bezoek bij AZ. Gekeken naar het spel ook geen onterechte uitslag. PSV kan bij vlagen fantastisch voetbal spelen, maar laat het soms ook gigantisch afweten. De selectie van PSV is flink uitgedund de laatste weken. Karim Rekik, Georginio Wijnaldum, Ji-Sung Park en doelman Jeroen Zoet kampen allemaal met blessures en zullen niet spelen tegen Chernomorets.

De Oekraïners spelen voor het eerst in de poulefase van de Europa League. Daarvoor waren ze wel actief in de voorganger van de Europese competitie: de UEFA Cup. Chernomorets haalde de Europa League door in de voorrondes Skënderbeu uit te schakelen na penalty’s. In de competitie staat Chernomorters op een vierde plek, zes punten achter op koploper Metalist Kharkiv. De ploeg draait een prima seizoenstart, ook omdat er in de Europa League met 2-1 gewonnen werd van Dinamo Zagreb. Olexiy Antonov en Franck Dja Djedje maakten een 1-0 achterstand goed, waardoor de ploeg samen met Ludogorets aan kop gaat in poule B.

PSV moet vanavond winnen in Oekraïne om uitzicht te houden op de volgende ronde in de Europa League. Voor deze wedstrijd zijn alle kaarten uitverkocht en met een capaciteit van 34.000 toeschouwers zal het vast en zeker spoken in Oost-Europa. In ieder geval veel plezier bij deze wedstrijd!