18:30 uur
PEC Zwolle
2:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mustafa Saymak 4. / Kopbal  (Bart van Hintum)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Bertrand Traoré 34. / Schot met links  (Guram Kashia)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Davy Pröpper 64. / Schot met links  (Rochdi Achenteh)

90'
90'
Lat! Oliynik raakt voor de tweede keer het houtwerk na een ziedend schot.
90'
De blessuretijd bedraagt drie minuten.
89'
De hoekschop wordt door Vitesse verprutst en daardoor mag PEC een ingooi nemen.
89'
Een heerlijk schot van Valeri Qazaishvili zet Warnher Hahn aan het werk. De doelman kan met de vingertoppen de bal nog tot een hoekschop verwerken.
88'
Wissel in bij Vitesse -> Uroš Đurđević
88'
Wissel uit bij Vitesse -> Bertrand Traoré
86'
Achenteh, Achenteh. Uit een moeilijke hoek schiet de linksback zelf op goal, terwijl andere spelers er beter voorstonden dan hij. Niet slim.
84'
Vitesse krijgt kans op kans, maar vergeten het af te maken. Roept de thuisploeg het onheil over zichzelf af en kan PEC Zwolle nog langszij komen?
83'
Vitesse vergeet de wedstrijd in het slot te gooien! Eerst is het Denis Oliynik raakt eerste de paal en Davy Pröpper schiet daarna over.
83'
Wissel in bij Vitesse -> Dan Mori
83'
Wissel uit bij Vitesse -> Marko Vejinović
82'
Nee, na veel moeite kan Vitesse uitverdedigen.
81'
PEC krijgt een hoekschop te nemen, kan de uitploeg de gelijkmaker maken.
81'
Renato Ibarra probeert Valeri Qazaishvili, maar de Georgiër kan de bal niet controleren.
77'
Wissel in bij Vitesse -> Renato Ibarra
77'
Wissel uit bij Vitesse -> Zakaria Labyad
76'
Theo Bos krijgt andermaal een eerbetoon. De Vitesse-fans scanderen zijn naam en steken massaal lichtjes aan. Erg mooi gedaan door de Vitesse supporters.
75'
Doelpunt PEC afgekeurd! Tomáš Necid denkt Vitesse op 2-2 te schieten, maar voorafgaande aan de goal maakte Eli Babalj een overtreding.
75'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Eli Babalj
75'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Jody Lukoki
74'
Daar had Labyad de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Maar zijn harde schot gaat voorlangs.
71'
Vitesse is geenszins van plan om de wedstrijd dood te maken. De Arnhemmers blijven de aanval zoeken.
66'
Daar had Vitesse de wedstrijd bijna beslist. Een lange bal van Labyad komt niet aan, maar door een miscommunicatie tussen van Polen en Hahn vliegt de bal er bijna in één keer in. PEC komt daar goed weg.
64'
Doelpunt voor Vitesse, 2:1 door Davy Pröpper
Een heerlijk doelpunt van Davy Pröpper zet Vitesse op voorsprong. Maar wat krijgt de middenvelder een ruimte. Pröpper ontvangt de bal rond de middenlijn en komt tot de zestien geen Zwollenaar tegen die ook maar een vinger naar hem uitsteekt. Pröpper klopt vervolgens met een heerlijk stiftje de kansloze Hahn.
63'
Necid krijgt een goede schotkans, maar zijn inzet is te slap en te onzuiver.
59'
Gele kaart voor Guram Kashia (Vitesse)
In de categorie: Domme gele kaarten. Kashia maakt bewust hands na een hoekschop van Marko Vejinović. Door zijn gele kaart mist hij volgende week de wedstrijd tegen Heracles.
57'
Vitesse heeft ook in de tweede helft de overhand en zij maken het meeste aanspraak op een doelpunt. En met huidige spelbeeld laat die niet lang op zich wachten.
53'
Thomas Necid krijgt een goede schotmogelijkheid, maar zijn schot is te zacht en te onzuiver om Eloy Room te kloppen.
52'
Vitesse claimt massaal een strafschop na een charge van Lam op Olinyk, maar Kevin Blom wil er niet aan om de thuisploeg een tweede penalty te geven.
50'
PEC raakt de lat! Bart van Hintum besluit van een meter of 25 de bal in één keer op het doel te schieten. Zijn schot gaat echter via de lat over.
47'
Vitesse krijgt al direct een aardige mogelijkheid, maar de middenvelder schiet wild over.
46'
De bal rolt weer in het Gelredome. Thomas wordt vervangen door Tomáš Necid. De Tsjech maakt zijn rentree voor de Zwollenaren.
46'
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Tomáš Necid
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
45'
Samenvatting eerste helft
In een heerlijke eerste helft staan Vitesse en PEC Zwolle op 1-1. Vitesse heeft de overhand, maar doordat Warner Hahn in vorm is bleef de schade voor PEC beperkt tot één tegendoelpunt van Traoré. Het was de gelijkmaker nadat Mustafa Saymak al vroeg de 0-1 had gemaakt voor PEC.
45'
45'
Penalty gemist door Marko Vejinović, Vitesse
De vorige drie strafschoppen gingen feilloos raken, maar Marko Vejinović schiet deze pingel ruim over.
45'
Gele kaart voor Ben Rienstra (PEC Zwolle)
Rienstra krijgt voor zijn overtreding een gele kaart.
45'
Penalty voor Vitesse ! Labyad stuurt Diks weg en de rechtsback gaat op avontuur. Dat avontuur wordt door Ben Rienstra in de kiem gesmoord door, maar onreglementair. Daardoor krijgt Vitesse een strafschop.
42'
Gele kaart voor Kevin Diks (Vitesse)
Kevin Diks krijgt een gele kaart, nadat hij te laast is met een tackle op Ben Rienstra. Een gele kaart is zijn straf.
39'
Warner Hahn is in ieder geval in vorm vandaag. Hij pakt, op één bal na, elk schot van Vitesse.
36'
Traoré mist weer! Na een heerlijke lange trap van Zakaria Labyad komt Bertrand Traoré oog in oog te staan met Warner Hahn. De spits uit Burkina Faso lijkt wat gemakzuchtig het op te vatten en schiet uiteindelijk op de benen van Hahn.
34'
Doelpunt voor Vitesse, 1:1 door Bertrand Traoré
Drie keer is scheepsrecht voor Betrand Traoré. Na een afgeslagen vrije trap kopt Guram Kashia de bal weer terug in de zestien en Traoré haalt de trekker over voor 1-1!
34'
Gele kaart voor Thomas Lam (PEC Zwolle)
Na eeb wilde tackle krijgt Lam de eerste gele kaart van de wedstrijd.
30'
Betrand Traoré heeft het vizier nog niet op scherp. Ook met deze actie raakt hij het zijnet.
29'
Vitesse blijft de druk op PEC Zwolle houden. Maar PEC houdt zich nog goed staande.
25'
Het is wachten op de gelijkmaker. Het is nu Valeri Qazaishvili die overschiet.
20'
En nu is het Vitesse weer dat gevaarlijk is. Traoré stuurt Labyad weg, maar de aanvallende middenvelder schiet op de benen van Hahn. In de nastoot schiet Traoré over.
19'
Een heerlijke openingsfase in Arnhem. Na een goede aanval weet Jody Lukoki Ryan Thomas de vinden. De Nieuw-Zeelander komt voor zijn man en kopt richting doel. Eloy Room staat goed opgesteld en kan de bal vangen.
17'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Thomas Lam
17'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Maikel van der Werff
16'
Traore mist de kans op de gelijkmaker! Traoré wordt weggestuurd door Achenteh maar het schot van de Chelsea-huurling eindigt in het zijnet.
14'
Maikel van der Werff is geblesseerd geraakt. De huidige PEC Zwolle verdediger en toekomstig Vitesse speler, moet al vroeg gewisseld worden.
13'
Warner Hahn laat zien wakker te zijn. Een voorzet van Kevin Diks kan makkelijk worden gevangen door de goalie.
9'
Vitesse probeert het spel te domineren, maar PEC speelt goed compact en daardoor kan de thuisploeg niet gevaarlijk worden.
5'
Een extra pijnlijk doelpunt voor Vitesse om dat na vier minuten een prachtig eerbetoon was gepland voor Theo Bos. Ex-speler en ex-trainer van de Arnhemmers, maar bovenal Mr. Vitesse, overleed precies twee jaar geleden aan de gevolgen van kanker. Ondanks de tegentreffer laten de Vitesse fans zich van de goede kant zien en zingen hun voormalige held hartstochtelijk toe.
5'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:1 door Mustafa Saymak
En PEC komt al vroeg op voorsprong in Arnhem. Na een lange ingooi van Bart van Hintum laat Ex-Zwollenaar Achenteh zich verrassen door Mustafa Saymak, die op zijn beurt de 0-1 tegen de touwen kopt.
3'
Nee, Vitesse kan uitverdedigen,
3'
PEC krijgt al vroeg in de wedstrijd een corner te nemen, kan PEC gevaarlijk worden?
1'
En we zijn begonnen in het Gelredome!
1'
"Whatever you want'' van Status Quo schalt uit de luidsprekers en dat kan maar één ding betekenen, we kunnen bijna beginnen.
Voorbeschouwing Vitesse-PEC Zwolle

Goedenavond iedereen en welkom bij de eerste wedstrijd van vanavond, Vitesse-PEC Zwolle. Ik ben Jesper Davelaar en ik verzorg het live-commentaar bij deze wedstrijd.

Vitesse ruikt bloed

Vitesse is in februari flink op dreef. Sinds het begin van deze maand hebben de Arnhemmers een 100% score. Alle vijf wedstrijden werden winnend afgesloten. Vorige week leek FC Twente lang op weg om Vitesse het eerste puntenverlies van februari toe te brengen, maar dankzij een doelpunt in de blessuretijd van Valeri Qazaishvili konden de drie punten worden meegenomen naar Arnhem. Door de zegereeks hebben de zwartgelen weer alle kans om zich te plaatsen voor de play-offs voor Europees voetbal, of misschien wel rechtstreekse plaatsing voor de Europa League. Om die hoop extra kracht bij te zetten, is een overwinning op de tegenstander van vanavond, PEC Zwolle, een must. Een zege op de Zwollenaren betekent dat Vitesse PEC op de ranglijst voorbij gaat en de druk opvoert bij ploegen als SC Heerenveen, AZ en Feyenoord. Het zal trainer Peter Bosz er dus alles aangelegen zijn om vanavond de drie punten in het Gelredome te houden.

PEC in een dip

Zo voorspoedig als het bij Vitesse gaat, zo stroef loopt het bij PEC Zwolle. De laatste drie wedstrijden werden verloren en met de name thuisnederlaag tegen aartsrivaal Go Ahead Eagles was pijnlijk. Desondanks houdt PEC zich nog altijd keurig staande in de subtop van de Eredivisie, maar het moet wel alle zeilen gaan bijzetten om ook na de laatste speelronde op deze positie te staan.

Bovendien kreeg PEC Zwolle deze week slecht en pikant nieuws te horen. Centrale verdediger en sterkhouder Maikel van der Werff zal na dit seizoen vertrekken uit de Overijsselse hoofdstad. De nieuwe werkgever van van der Werff? Vitesse, de tegenstander van PEC Zwolle deze avond. Alle ogen zullen dus gericht zijn op de 25-jarige verdediger van PEC in het Gelredome.

Absenties

Een oude sportwijsheid luidt dat als je wint, je geen pijn voelt. Dat Vitesse in een flow zit blijkt dan ook wel uit het aantal afwezigen. Alleen Arnold Kruiswijk zal de wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan. Hij komt terug van een blessure en is nog niet wedstrijdfit. De rest van de selectie van Peter Bosz is fit en speelgerechtigd.

PEC-trainer Ron Jans heeft meer te puzzelen. Hij mist een kwintet aan spelers. Stef Nijland is geschorst en Thanasis Karagounis, Trent Sainsbury, Sheraldo Becker en Max de Boom zijn allen geblesseerd.

De wedstrijd in Arnhem staat vanavond onder de leiding van Kevin Blom. Hij wordt hierbij geassisteerd door Angelo Boonman en Erik Kleinjan. Ik wens jullie veel plezier toe met deze wedstrijd!