Dp.
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 37. / Schot met links

90'
Samenvatting tweede helft:
Het zit erop in Leeuwarden en Feyenoord is drie punten rijker. In de tweede helft slaagde Cambuur er amper in aan te dringen. Alleen in de slotfase werd het nog heel even benauwd voor de bezoekers uit Rotterdam, maar uiteindelijk werd er dikverdiend gewonnen.
90'
Einde wedstrijd
90'
Het gaat Cambuur niet meer lukken. Feyenoord krijgt een vrije trap met nog ruim een halve minuut te gaan.
90'
De blessuretijd is alweer half voorbij. Nog twee minuten!
90'
Gele kaart voor Etiënne Reijnen (SC Cambuur)
Reijnen krijgt de gele kaart voor een harde overtreding op invaller Boëtius.
90'
De extra tijd in de tweede helft bedraagt vier minuten.
89'
Arbiter Braamhaar wordt door het publiek belaagd omdat hij Bakker geen vrije trap geeft. Kan Cambuur nog iets in extremis?
87'
De tijd tikt door in Leeuwarden. Nog drie minuten inclusief blessuretijd. Spannende slotfase hier in Friesland!
84'
Weer een kans voor Barto! Na goed terugleggen van Ogbeche verschijnt de aanvaller op zo'n twaalf meter van het doel. Enigszins gehinderd door Karim El Ahmadi schiet hij echter wild over.
82'
Clasie kiest een goed moment voor een blessure. Ondersteund door het publiek begint Cambuur namelijk net aan haar slotoffensief. De Feyenoord-aanvoerder zorgt ervoor dat het tempo even uit de wedstrijd gaat.
80'
De thuisploeg probeert een slotoffensief op gang te zetten door één-op-één te spelen, maar heeft het nog altijd enorm lastig met het sterk spelende Feyenoord.
78'
Wissel in bij SC Cambuur -> Erik Bakker
78'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Marlon Pereira
78'
En daar is de laatste wissel van Cambuur. Middenvelder Erik Bakker gaat verdediger Pereira vervangen.
75'
Wissel in bij Feyenoord -> Mitchell te Vrede
75'
Wissel uit bij Feyenoord -> Colin Kâzım-Richards
75'
Bij Feyenoord gaat Rutten zijn tweede wissel in het veld brengen. Mitchell te Vrede komt voor de ongelukkige Kazim-Richards.
71'
Barto! Daar is dan uit het niets een goede kans voor de aanvaller van Cambuur. Narsingh wordt vrijgespeeld door Rusnák en geeft laag voor. Barto lijkt in te kunnen tikken maar zijn poging gaat net naast.
70'
Nog twintig minuten te gaan in Leeuwarden. Het ziet er naar uit dat Feyenoord met de drie punten aan de haal gaat. De ploeg staan op voorsprong en is ook in de tweede helft de betere partij. Kan Cambuur nog wat ?
70'
Vermeer heeft veel pijn nadat Ogbeche op hem doorglijdt. De goalie moet behandeld worden, terwijl ook de spits last lijkt te hebben van zijn onbesuisde actie.
68'
Een vrije trap van Toornstra gaat slechts enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal.
65'
Oud-Cambuur-speler Manu gaat van het veld. De aanvaller wordt door een deel van het thuispubliek uitgefloten. Het andere deel heeft een applaus over voor de Feyenoorder.
65'
Wissel in bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
65'
Wissel uit bij Feyenoord -> Elvis Manu
63'
Nadat Kazim-Richards net niet in kan koppen bij de eerste paal, komt de bal voor de voeten van Toornstra, die tegen Nienhuis aan schiet. Goede kans voor Feyenoord.
62'
Ook in de tweede helft heeft Cambuur het moeilijk. De ploeg wil wel, maar Feyenoord staat uitstekend georganiseerd en is niet van plan de gelijkmaker toe te staan.
60'
Wissel in bij SC Cambuur -> Bob Schepers
60'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Sander van de Streek
59'
Cambuur-trainer Henk de Jong gaat in de persoon van Bob Schepers een extra aanvaller brengen.
57'
Braamhaar fluit niet voor een handsbal van Clasie net naast het strafschopgebied en even later wel voor een overtreding op Kongolo. Het levert hem een fluitconcert op van de Cambuur-aanhang.
55'
Goed schot Manu, maar Nienhuis heeft de bal klem.
54'
Oeffff Narsingh! Na goed doorjagen van Barto komt de bal voor de voeten van de rechtsbuiten die kiest voor een boogbal over Vermeer. De goalie wordt gepasseerd en de bal lijkt het doel in te stuiteren, maar belandt uiteindelijk in het zijnet.
52'
Knap gekeept door Vermeer! De goalie komt buiten het strafschopgebied oog-in-oog met Barto, die de diepte in is gestuurd, en kopt de bal knap voor de aanvaller langs in de voeten bij rechtsback Wilkshire.
49'
Feyenoord heeft goed in de gaten dat de uittrap het zwakke punt van Nienhuis is en jaagt constant door op de goalie.
47'
Direct een gevaarlijk moment voor het doel van Feyenoord. Ogbeche komt net niet tot een schot. Het publiek staat er in ieder geval weer achter in Leeuwarden!
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft:
Het is rust in het Cambuur Stadion, waar Feyenoord de thuisploeg in de tang heeft. De Rotterdammers wapenen zich goed tegen het fysieke spel van Cambuur en doen er zelfs nog een schepje bovenop. Daardoor staat de ploeg op een 0-1 voorsprong. Doelpuntenmaker was Toornstra na een prachtige pass van Clasie.
45'
Einde eerste helft
45'
De minimale blessuretijd in de eerste helft bedraagt twee minuten.
42'
Gele kaart voor Bartholomew Ogbeche (SC Cambuur)
Voor het eerst een noemenswaardige actie van Cambuur-topscorer Ogbeche. De spits krijgt geel na een harde overtreding op Clasie.
41'
Feyenoord lijkt nog voor de rust ook de 0-2 te willen maken. De Rotterdammers rammelen steeds meer aan de poort. Zojuist kon een schot van Terence Kongolo nog net geblokkeerd worden.
37'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Jens Toornstra
Uit het niets is daar de openingstreffer van Toornstra. Na een prachtige pass van Clasie duikt de linksbuiten op voor Nienhuis. Eerst stuit hij nog op de doelman, maar in tweede instantie is het wel raak. Mooie goal van Feyenoord.
35'
Vermeer kan een schotje van Narsingh oprapen. Cambuur heeft de laatste minuten veel moeite met het druk zetten van Feyenoord. Nienhuis moet de bal vaker lang spelen dan hem lief is.
33'
Gele kaart voor Colin Kâzım-Richards (Feyenoord)
Ook Kazim-Richards gaat op de bon. De spits maakte al twee keer hands en zijn derde overtreding maakt de optelsom compleet.
32'
Fraaie aanval van Feyenoord. Toornstra speelt Clasie vrij, die op zijn beurt diep inspeelt op de lopende Vilhena. Laatstgenoemde legt op zijn beurt direct af op Kazim-Richards maar de spits komt net niet lekker uit om goed uit te halen.
28'
Gele kaart voor Miquel Nelom (Feyenoord)
Nu trekt Braamhaar wel de gele kaart! Nelom gaat door op de voeten van Narsingh als de bal al weg is en krijgt daarvoor de eerste kaart van de wedstrijd.
26'
Lekker schot van Karim El Ahmadi! De Marokkaan verovert de bal op het middenveld en steekt met de bal aan het voet het veld over. Vanaf zo'n 25 meter zet hij Nienhuis aan het werk. Het schot wordt goed gepareerd door de goalie.
23'
Goede aanval van Cambuur. Furdjel Narsingh trekt naar binnen en geeft af op de mee opgekomen Marlon Pereira. De rechtsback raakt de bal echter dramatisch, waardoor hij slechts een afzwaaier produceert.
21'
Feyenoord ontsnapt! En dat is te danken aan Kenneth Vermeer. Uit de kluts komt de bal voor de voeten van Barto, die vanaf enkele meters uithaalt. Vermeer heeft een uitstekende reflex in huis en voorkomt het openingsdoelpunt.
20'
Mogelijkheid voor Albert Rusnák na een mooi passje van Etiënne Reijnen. De Manchester City-huurling speelt het leer net iets te ver voor zich uit, waardoor Sven van Beek kan ingrijpen.
18'
Manu bereikt de achterlijn onder luid gefluit en geeft voor. De aanvaller hoort hoe het publiek begint te juichen als Nienhuis de bal vangt.
17'
Nu is het Feyenoord-aanvoerder Jordy Clasie die een overtreding begaat. Wederom kiest Braamhaar ervoor de kaarten op zak te houden. Met de overtredingen van Wilkshire, Kazim-Richards en Blasie had de arbiter al driemaal de gele prent kunnen tonen aan spelers van Feyenoord.
15'
Harde tackle van Kazim-Richards op Lucas Bijker. De spits van Feyenoord komt goed weg zonder kaart.
14'
Miquel Nelom vindt met een mislukte voorzet bijna de verre hoek. De bal gaat tot opluchting van Nienhuis over.
13'
Het openingsoffensief van Cambuur is er niet van gekomen. Dat komt door de strijdwijze van Feyenoord, dat er eveneens voor kiest met veel pressie te spelen. Resultaat: Veel duels op het middenveld.
10'
Wissel in bij SC Cambuur -> Martijn Barto
10'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Dejan Meleg
10'
Wederom een blessuremoment in het strafschopgebied van Feyenoord. Dejan Meleg lijkt niet verder te kunnen na een tik van Luke Wilkshire. De Ajax-huurling gaat vervangen worden door Martijn Barto.
8'
De supporters van Cambuur hebben weinig sympathie voor Elvis Manu in de eerste minuten. Als de aanvaller van Feyenoord, die vorig seizoen op huurbasis in het shirt van de Friezen speelde, aan de bal komt, begint het publiek te fluiten.
5'
Colin Kâzım-Richards moet in zijn eigen strafschopgebied behandeld worden aan de enkel. De spits lijkt zich verstapt te hebben bij een vrije trap voor de thuisploeg.
3'
Vilhena! Uit het niets is daar de eerste grote kans van de wedstrijd. Jens Toornstra bereikt Tonny Vilhena met een listig balletje. De middenvelder stuit van dichtbij echter op Leonard Nienhuis.
2'
Feyenoord is gewaarschuwd voor een stormachtig begin van de thuisploeg. Kijken hoe de ploeg van Rutten zich daar tegen weet te wapenen.
1'
Aanvang wedstrijd
Feyenoord heeft afgetrapt!
De spelers komen onder leiding van scheidsrechter Eric Braamhaar het veld op in het Cambuur Stadion. We gaan zo dadelijk beginnen!
Voorbeschouwing:
Goedendag beste voetbalvolgers,
Om 12.30 uur gaat de Nederlandse Eredivisie vrolijk verder met waar het gebleven was. In Friesland begint dan het onderonsje tussen SC Cambuur en Feyenoord. De thuisploeg staat op een knappe derde plaats in de Eredivisie en zal daarom met veel vertrouwen uitkijken naar de wedstrijd tegen de nummer negen, die slechts twee punten minder heeft. Mijn naam is Joey Knobben en ik zal u live op de hoogte houden van de gebeurtenissen in het Cambuur Stadion.

Bij Cambuur, dat vorig weekeinde in de ‘Derby van Friesland’ met 2-2 gelijkspeelde tegen sc Heerenveen, gaat men voor de overwinning tegen Feyenoord. Althans dat valt op te maken uit de voorbeschouwing van trainer Henk de Jong: “Het wordt een keer tijd van we van een topclub winnen”, aldus de trainer van de Friezen. De oefenmeester weet dat Feyenoord donderdag nog in de Europa League speelde tegen HNK Rijeka (3-1 nederlaag), maar ziet dat niet als een nadeel voor Feyenoord: “Ik denk niet dat ze zich daar achter zullen verschuilen.”

Feyenoord zal ongetwijfeld gebrand zijn op revanche na de nederlaag in Kroatië. Voor één speler uit de selectie van trainer Fred Rutten is het duel een weerzien met zijn oude club: Elvis Manu werd vorig seizoen uitgeleend aan Cambuur. De publiekslieveling bij de Feyenoord-aanhang heeft er zin in zijn oude ploegmakkers terug te zien: “Het wordt voor mij een speciale wedstrijd. Ik kijk er naar uit om terug te keren”, aldus de 21-jarige aanvaller op het digitale huis van Cambuur. Voor Feyenoord is een overwinning noodzakelijk om niet verder op achterstand te komen. De nummer negen staat immers al zeven punten achter koploper PSV.

Het is nog onzeker of Daniël de Ridder kan spelen bij Cambuur. Michiel Hemmen, Wout Droste en Damiano Schet zijn zeker niet van de partij. Aan de kant van Feyenoord zal Lex Immers afwezig zijn met hamstringklachten. Daarnaast heeft Rutten defensief enkele niet geheel fitte spelers: Joris Mathijsen, Sven van Beek en Luke WIlshire. Het is afwachten of het drietal kan spelen.

De wedstrijd in Leeuwarden begint om 12.30 uur. Zodra de opstellingen bekend zijn, kunt u deze terugvinden onder het kopje ‘Wedstrijddetails’ .
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner