NAC Breda Zaterdag, 29. November 2014
19:45 uur
FC Utrecht
1:5
0 : 1 Torinfos in de Ticker Ruud Boymans 11. / Schot met rechts  (Mark van der Maarel)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jeffrey Sarpong 37. / Schot met links  (Sepp De Roover)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Édouard Duplan 45. / Schot met links  (Ruud Boymans)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Ruud Boymans 53. / Schot met rechts  (Édouard Duplan)
1 : 4 Torinfos in de Ticker Rubio Méndez-Rubín 83. / Schot met rechts
1 : 5 Torinfos in de Ticker Nacer Barazite 89. / Schot met rechts

90'
Samenvatting tweede helft
De 1-3 van Ruud Boymans was de beslissing. Het Bredase verzet was daarmee gebroken en geen moment liet de thuisploeg zien ook maar te geloven in een ommekeer. Goals van Rubio Rubin en Nacer Barazite maakte het echec voor NAC compleet en zo eindigt de wedstrijd in 1-5.
90'
89'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:5 door Nacer Barazite
86'
Goede redding van ten Rouwelaar op een inzet van de woest bebaarde Nacer Barazite. Ook in de rebound is de spits niet trefzeker, hij raakt de paal.
85'
Het is voor Rubin zijn eerste treffer in het betaalde voetbal.
83'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:4 door Rubio Rubin
Ook Ten Rouwelaar deelt mee in de mailaise. Hij laat een makkelijke bal uit zijn handen glippen en het is Rubio Rubin die attent is. Hij schuift de bal beheerst in het doel en maakt aan alle onzekerheid (als dat er al was) een eind.
82'
Wissel in bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
82'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Édouard Duplan
80'
Gele kaart voor Kai Heerings (FC Utrecht)
Een forse charge van Heerings op Matic wordt bestraft met een gele kaart.
79'
Gele kaart voor Kingsley Boateng (NAC Breda)
Boateng schopt Ayoub ondersteboven en krijgt daarvoor terecht een gele kaart.
75'
Gele kaart voor Yassin Ayoub (FC Utrecht)
Ayoub vloert Perica en voorkomt daarmee dat NAC snel kan counteren.
75'
Wissel in bij NAC Breda -> Mounir El Allouchi
75'
Wissel uit bij NAC Breda -> Rémy Amieux
71'
Knappe redding op een inzet van Rubio Rubin. Het harde schot van de Amerikaan kan door Ten Rouwelaar naar buiten worden gebokst.
70'
Wissel in bij NAC Breda -> Kingsley Boateng
70'
Wissel uit bij NAC Breda -> Elson Hooi
68'
Het gebrek aan passie op het veld is duidelijk overgeslagen op de tribune. Het publiek van NAC ondergaat de nakende nederlaag zeer gelaten.
64'
Boymans dichtbij een hattrick Maar zijn kopbal gaat net naast.
63'
NAC lijkt zich neer te leggen bij weer een nederlaag. De ploeg uit Breda komt nauwelijks meer in het verhaal voor.
61'
Wissel in bij FC Utrecht -> Mark Diemers
61'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Willem Janssen
58'
De sfeer wordt er niet beter op in het Rat Verlegh Stadion. 'Voetballen, voetballen' schreeuwen de NAC-fans.
53'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:3 door Ruud Boymans
Wat een onwaarschijnlijk geblunder van de NAC-verdediging. Remy Amieux vergeet de bal uit te verdedigen en daar maakt Duplan handig gebruik van. Met zijn balletje breed bereikt Ruud Boymans, die vogeltje vrij voor een leeg doel, de 1-3 kan binnenschieten. Is dit de 'Vorentscheidung' zoals de Duitsers het zullen zeggen?
49'
Ook in de openingsfase van de eerste helft heeft NAC het meeste balbezit, maar kansen krijgt de thuisploeg nog niet.
46'
We zijn weer onderweg in Breda. Kan NAC nog langszij komen?
46'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kristoffer Peterson
46'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Tommy Oar
46'
46'
Samenvatting eerste helft
NAC is de betere in deze wedstrijd, maar FC Utrecht is bijzonder efficiënt. De uitploeg kreeg drie kansen en maakt twee doelpunten. NAC valt wel aan, maar het ontbreekt aan een plan en overtuiging. Dat het doelpunt van Sarpong uit niets viel, zegt eigenlijk genoeg.
45'
45'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:2 door Édouard Duplan
Een best doelpunt van Edouard Duplan. De Fransman luistert zijn rentree na 11 maanden blessureleed op met een goal. Een voorzet van Christian Kum wordt terug gekopt door Ruud Boymans en Duplan schiet een gedrukte dropkick achter Jelle Ten Rouwelaar.
45'
De blessuretijd bedraagt een minuut.
42'
De besluiteloosheid druipt erbij af bij deze poging van Elson Hooi. Voorzetten of schieten? Het wordt schieten, maar het resultaat is een slap schot in het zijnet.
39'
Gele kaart voor Willem Janssen (FC Utrecht)
Jansen haakt een pootje bij Uroš Matić en krijgt daarvoor een gele keart.
38'
Geschutter in de NAC verdediging lever Tommy Oar een goede kans op, maar hij schuit hoog over.
38'
Elson Hooi probeert hetzelfde als Sarpong, maar Ruiter kan de bal vangen.
37'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:1 door Jeffrey Sarpong
Wat een heerlijke treffer van Jeffrey Sarpong die valt in de categorie 'uit het niets'. Van 25 meter besluit de buitenspeler uit te halen en hij doet dat geweldig. Zijn pegel treft de bovenhoek en hij zet daarmee het worstelende NAC op 1-1!
34'
Het ontbreekt NAC aan aanvallende ideeën. Misschien hadden Tighadouini en Seuntjes voor meer creativiteit kunnen zorgen?
29'
Gele kaart voor Stipe Perica (NAC Breda)
Stipe Perica gaat onbehouwen een luchtduel aan met Ruiter. Of het geel waard is? Arbiter Kamphuis vindt van wel.
27'
FC Utrecht heeft de wedstrijd volledig in handen. Niet dat de ploeg van Rob Alflen de wedstrijd domineert, maar het heeft geen kind aan de thuisploeg.
22'
Wissel in bij NAC Breda -> Aleksandar Damčevski
22'
Wissel uit bij NAC Breda -> Jesse van Bezooijen
22'
Slecht uitgespeelde aanval door NAC. Elson Hooi komt door over de rechterkant, maar zijn voorzet op Sarpong is net te hoog. Een goede kans gaat zo verloren.
21'
Dat kan er ook nog wel bij voor de thuisploeg. Jesse van Bezooijen moet geblesseerd afhaken. Hij zal worden vervangen door Aleksandar Damčevski.
17'
NAC probeert nog steeds aan te vallen maar doet dit zonder plan en/of overtuiging. FC Utrecht blijft eenvoudig op de been.
12'
De fanatieke aanhang van NAC komt nu pas binnen en heeft de openingstreffer van Boymans gemist. Het zal de sfeer tijdens het avondje NAC ook zeker geen goed doen.
11'
Doelpunt voor FC Utrecht, 0:1 door Ruud Boymans
De eerste aanval van FC Utrecht en het is direct raak! Yassin Ayoub bereikt met een heerlijke steekbal Mark van der Maarel en de verdediger legt vervolgens breed op Boymans. Voor Boymans is het kinderspel de bal binnen te tikken en FC Utrecht op 1-0 te zetten.
9'
NAC zoekt in de beginfase veelvuldig de aanval, maar een gaatje in de Utrechtse verdediging hebben ze nog niet kunnen vinden.
7'
Daar schoot Kai Heerings NAC bijna op voorsprong door te wild te willen uitverdedigen. Maar de verdediger komt goed weg.
4'
Voor FC Utrecht is het een dag waar ze niet graag aan herinnert worden. Het is vandaag exact negen jaar geleden dat David Di Tomasso in zijn slaap overleed aan een hartstilstand.
3'
Nee, Remy Amieux schiet in de muur en FC Utrecht kan uitverdedigen.
2'
Al vroeg in de wedstrijd krijgt NAC een vrije trap op een heel lekkere plek te nemen. Kan de thuisploeg direct de score openen?
1'
We kunnen Jelle Ten Rouwelaar feliciteren met een jubileum. Het is zijn 250e wedstrijd voor NAC. Gefeliciteerd!
1'
En we zijn onderweg in Breda!
1'
De harde kern van NAC blijft uit protest de eerste twaalf minuten weg. Het enige wat op de tribune te zien is, is een spandoek met de tekst' zo ziet een tribune er in de Jupiler League uit'.
De spelers komen het veld op, de wedstrijd kan dus bijna beginnen!
Voorbeschouwing

Goedenavond en welkom bij de liveticker van NAC Breda-FC Utrecht. Ik ben Jesper Davelaar en ik doe het live commentaar bij deze wedstrijd.

Crisis in Breda

Het is goed mis bij NAC Breda. De Bredanaars hebben in acht wedstrijden niet meer gewonnen en in de laatste drie wedstrijden werd zelfs niet meer gescoord. En alsof dat niet genoeg is, stapelen de interne problemen zich op. Nebosja Gudelj werd ontslagen vanwege slechte resultaten, spelers ruziën in de kleedkamers, selectieleden worden uit de selectie gezet en er dreigt zelfs een arbitragezaak. Dat er wel eens betere tijden zijn geweest voor NAC, is een understatement.

Tighadouini en Seuntjes

Eerder deze week werd bekend dat Adnane Tighadouini en Mats Seuntjens vanwege disciplinaire redenen uit de selectie zijn gezet. Inmiddels zijn beide spelers weer in genade aangenomen, maar dit muisje zal nog een staartje krijgen. Seuntjens heeft aangekondigd een advocaat in de arm om zijn schorsing aan te vechten. Zijn advocaat Keje Molenaar heeft geëist dat de straf per direct wordt opgeheven en dat anders een arbitragezaak wordt aangespannen om de schorsing op te heffen.

FC Utrecht grillig

FC Utrecht maakt vooralsnog een grillig seizoen door. Waar de ene week gewonnen wordt, wordt de week erop weer punten verloren. In de afgelopen vijf wedstrijden werd twee keer gewonnen, twee keer verloren en een keer gelijk gespeeld. Door het onvoorspelbare spel van de Domstedelingen, staat de ploeg van train Rob Alflen op een elfde positie.

Boymans

De enige stabiele factor in het team van FC Utrecht, is de spits Ruud Boymans. Nadat hij vorig jaar was uitgeleend aan Willem II werd hij deze zomer door FC Utrecht overgenomen van AZ. En Boymans blijkt vooralsnog een schot in de roos. Nadat hij de eerste wedstrijden van het seizoen miste vanwege een blessure, kon hij eind september zijn debuut maken. Tegen FC Groningen viel hij tien minuten na rust in en had zes minuten nodig om zijn eerste doelpunt te maken voor zijn nieuwe club. Deze treffer betekende ook de winnende en een nieuwe publiekslieveling was geboren. Nadien speelde hij zes wedstrijd en scoorde hij even zo vaak. Alleen in de wedstrijd tegen Excelsior(2-2) kwam hij niet tot scoren.

Geblesseerden en geschorsten

NAC Breda mist drie spelers Henrico Drost is geblesseerd aan de schouder. En ondanks dat Adnane Tighadouini en Mats Seuntjes weer deel uitmaken van de selectie, ontbreken ze vanwege een disciplinaire schorsing nog. FC Utrecht moet het stellen zonder ANouar Kali, Danny Verbeek, Michael Zullo en Ramon Leeuwin. Het kwartet is geblesseerd.

De wedstrijd in het Rat Verlegh stadion staat onder leiding van Jochem Kamphuis en hij wordt geassisteerd door Jan de Vries en Richard Polman. Ik wens jullie veel plezier met deze wedstrijd!