20:45 uur
AZ Alkmaar
0:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Steven Berghuis 56. / Schot met links
0 : 2 Torinfos in de Ticker Guus Hupperts 63. / Schot met rechts  (Muamer Tanković)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Muamer Tanković 76. / Schot met links

90'
Higler blaast voor het laatst op zijn fluit. AZ wint met 0-3 bij Heracles Almelo door doelpunten in de tweede helft van de gehele aanval. Berghuis opende de score, waarna Hupperts en Tankovic de zege van extra glans voorzagen.
90'
90'
De extra speeltijd in de tweede helft bedraagt twee minuten.
89'
Ondanks een ruime voorsprong staat AZ-trainer Marco van Basten schreeuwend langs de zijlijn. De oefenmeester blijft zelfs met een 0-3 stand kritisch op zijn ploeg.
86'
Invaller Rosheuvel doet zijn oude werkgever bijna pijn. De aanvaller haalt prima uit, maar Telgenkamp tikt de bal uit de hoek.
85'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Ridgeciano Haps
85'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Guus Hupperts
82'
Het is wachten op het laatste fluitsignaal. AZ wil niet meer, Heracles kan niet meer. Duel natuurlijk al beslist.
77'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Mikhael Rosheuvel
77'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Muamer Tanković
76'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 0:3 door Muamer Tanković
Doelman Telgenkamp heeft een antwoord op een schot van Berghuis, maar is in de rebound volstrekt kansloos als aanvaller Tankovic bij zijn debuut scoort. Wedstrijd definitief beslist.
75'
Heracles Almelo lijkt de hoop op een goed resultaat een beetje kwijt te zijn. Ondanks de aanvallende wissels van trainer Jan de Jonge ontbreekt de echter overtuiging. AZ komt nauwelijks in de problemen en neemt geen onnodige risico's.
73'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
73'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Bas Sibum
69'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Wout Weghorst
69'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mark-Jan Fledderus
69'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Edwin Gyasi
69'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Oussama Tannane
64'
Gele kaart voor Mark-Jan Fledderus (Heracles Almelo)
De aanvoerder van de thuisploeg raakt tegenstander Berghuis en wordt bestraft met een prent.
63'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 0:2 door Guus Hupperts
Wat een geweldig doelpunt! Ditmaal is het de andere buitenspeler die scoort. Tankovic legt de bal breed op Hupperts, die de bal met rechts zeer fraai in de verre kruising krult. Héérlijk.
62'
Na een goede aanval kan Guus Hupperts met links uithalen. Het schot is niet onaardig, maar doelman Telgenkamp voorkomt een tweede treffer van AZ.
59'
Het uitvak viert feest, maar ook de supporters van Heracles Almelo laten zich goed horen. Zij beseffen dat hun ploeg in de jacht op de gelijkmaker wel wat steun kan gebruiken.
56'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 0:1 door Steven Berghuis
Zomer kopt een bal precies voor de voeten van de AZ-aanvaller, die niet aarzelt en het speeltuig met links in de korte hoek jaagt! Doelman Telgenkamp zit er nog aan, maar kan een achterstand niet voorkomen.
51'
Tannane neemt het doel van AZ onder vuur, maar heeft het vizier nog niet op scherp staan. De aanvaller ziet zijn 'zwabberschot' flink wat meters langs de verkeerde kant van de paal vliegen.
47'
En nu Heracles met een grote kans op de voorsprong! Na een mooie aanval laat Tannane de bal aan Bel Hassani, die de bal in de korte hoek tegen de paal jaagt!
47'
Berghuis met een schitterende actie en een heerlijke steekpass op de doorgebroken Henriksen. De middenvelder wacht te lang waardoor de hoek te lastig wordt en Heracles kan uitverdedigen.
46'
45'
Beide ploegen staan weer op het veld en beginnen ongewijzigd aan het tweede bedrijf.
45'
Het is rust in het Polman Stadion. Beide ploegen hebben nog niet gescoord. Thomas Bruns kreeg namens de thuisploeg de beste kans op de openingstreffer, maar de technicus stuitte van dichtbij op doelman Esteban.
45'
45'
De extra speeltijd bedraagt één minuut.
44'
Na een snelle counter van AZ gaat Steven Berghuis in het strafschopgebied van Heracles Almelo onderuit na een vermeende overtreding van Fahd Aktaou. Arbiter Higler wuift het weg en laat doorspelen. In de tegenstoot schiet Thomas Bruns een meter over.
42'
Guus Hupperts draait een zelf verdiende vrije trap in één keer hoog langs het doel van Heracles. Die poging is illustratief voor het spel van de Limburger.
37'
Aanwinst Tankovic laat zich voor het eerst deze wedstrijd gelden. De spits haalt van een meter of twintig uit en ziet hij Telgenkamp het leder uit de hoek duikt.
36'
Eindelijk! De eerste échte kans van de wedstrijd is een feit. Linssen verovert de bal op de linkerflank, geeft laag en strak voor en ziet hij Bruns van dichtbij op doelman Esteban stuit!
34'
Bruns zet op de achterlijn goed door en weet de bal nog knap voor te geven. Ploeggenoot Fledderus pikt bij de tweede paal op, maar omdat hij geen medespelers weet te bereiken, strandt de aanval.
30'
Hupperts profiteert van balverlies van Sibum en dribbelt vanaf de linkerflank naar binnen. De van Roda JC overgekomen vleugelspelers negeert zijn ploeggenoten en gaat voor eigen succes. Dat had hij beter niet kunnen doen, want zijn schot gaat ruim naast.
28'
Voor de tweede keer in twee minuten tijd raakt Esteban bij het uitkomen met zijn been een tegenstander. Scheidsrechter Higler houdt het op een ongelukje en weigert te fluiten voor een overtreding.
27'
AZ won vier van de voorgaande tien ontmoetingen in Almelo. De laatste zege in het Polman Stadion dateert van 31 maart 2013 toen er met 1-2 werd gewonnen.
24'
Berghuis zorgt eindelijk voor een beetje opwinding. De rechtsbuiten van de bezoekers haalt met zijn sterke linkerbeen uit en ziet hij doelman Telgenkamp zijn inzet met moeite uit de linkerhoek duikt. Bijbehorende corner levert geen gevaar op.
20'
De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Het spel speelt zich voornamelijk af rond de middenlijn en de ruimtes zijn klein. Daardoor is het lastig om tot een kans te komen.
16'
AZ heeft met Willie Overtoom, Mikhail Rosheuvel en Jan Wuytens drie spelers in de gelederen die ooit onder contract stonden bij Heracles Almelo. Heracles-bankzitter Simon Cziommer speelde in het verleden bij de Alkmaarders.
13'
Een klein kwartier gespeeld en het is duidelijk te merken dat het pas de eerste competitiewedstrijd van het seizoen is. Voor beide ploegen is het weer even wennen. Beide doelmannen zijn nog niet aan het werk gezet.
10'
Bij zowel Heracles Almelo als AZ draagt dit seizoen een andere speler de aanvoerdersband ten opzichte van vorig seizoen. Bij de Alkmaarders is middenvelder Nemanja Gudelj de opvolger van de naar Ajax vertrokken Nick Viergever, terwijl aanwinst Mark-Jan Fledderus het aanvoerderschap van Remko Pasveer heeft overgenomen.
8'
Heracles Almelo en AZ zijn in de openingsfase aan elkaar gewaagd. Het tempo ligt nog niet al te hoog, waardoor er nog geen grote kansen zijn geweest.
5'
Vorig seizoen eindigde ontmoeting tussen beide ploegen in het Polman Stadion in een overwinning voor de thuisploeg. Oussama Tannane en Bryan Linssen bezorgden hun ploeg de zege: 2-0.
2'
Na één minuut en vier seconden is daar het eerste schotje. Aanvaller Oussama Tannane mikt uit de draai over het doel van AZ-doelman Esteban.
1'
De handen zijn geschud, de toss heeft plaatsgevonden en de bal ligt op de middenstip. Kortom: we gaan beginnen!
De spelers betreden onder aanvoering van arbiter Dennis Higler het kunstgrasveld in Almelo. De wedstrijd gaat beginnen!
Goedenavond en welkom bij het duel tussen Heracles Almelo en AZ. Mijn naam is Joep van Run en ik doe vanavond verslag van deze ontmoeting in het Polman Stadion. Onder de knop ‘wedstrijddetails’ zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden. De aftrap van dit duel is om kwart voor negen.

Bij de bezoekers uit Alkmaar staat er sinds deze zomer een nieuwe trainer aan het roer. Marco van Basten werd aangesteld als opvolger van Dick Advocaat en maakt vanavond in Almelo zijn officiële debuut als trainer van AZ. De voormalig bondscoach moest een aantal belangrijke krachten uitzwaaien zoals Nick Viergever (Ajax) en Roy Beerens (Hertha BSC), maar daartegenover stond de komst van onder meer Guus Hupperts (Roda JC) en Muamer Tankovic (Fulham). Beide spelers beginnen direct in de basisopstelling. Laatstgenoemde speler hekelde in aanloop naar het duel met de Almeloërs het kunstgrasveld. “Bij Fulham heb ik er nooit op gespeeld. Vroeger, als jonge jongen wel in Zweden. Bij VVV hebben we er in de voorbereiding op gespeeld. Maar goed, ik moet er op spelen. Klaar.”

Heracles Almelo roerde zich eveneens op de transfermarkt. Zo haalde de club onder meer Bas Sibum (Waasland Beveren) en Mark-Jan Fledderus (Roda JC). Van aanvoerder Remko Pasveer werd afscheid genomen, waardoor er vanavond een vrij onbekend gezicht onder de lat bij de ploeg van trainer Jan de Jong staat: Dennis Telgenkamp. De 27-jarige sluitpost begint voor het eerst in zijn carrière als nummer één aan een seizoen in de Eredivisie. Tegenover RTV Oost liet hij weten trots te zijn op zijn benoeming tot eerste doelman. “Ik heb de afgelopen jaren wel eens gedacht: op een gegeven moment moet het natuurlijk wel een keer gaan gebeuren. Maar in de gesprekken met de club kreeg ik steeds veel vertrouwen en dan weet je dat het eraan gaat komen. Ik kijk ernaar uit, want ik heb er hard voor gewerkt."