09.08.2014 22:40

Aanvallers helpen AZ aan zege

Mooier zal Guus Hupperts ze dit seizoen waarschijnlijk niet meer maken. De zomeraanwinst van AZ zette zijn ploeg op briljante wijze op 0-2 tegen Heracles. (9-8-2014)
Mooier zal Guus Hupperts ze dit seizoen waarschijnlijk niet meer maken. De zomeraanwinst van AZ zette zijn ploeg op briljante wijze op 0-2 tegen Heracles. (9-8-2014)

AZ is het nieuwe seizoen uitstekend gestart. Door doelpunten van de gehele aanval werd de op papier lastige uitwedstrijd met Heracles Almelo met ruime cijfers gewonnen: 0-3.
Bij de thuisploeg had trainer Jan de Jonge basisplaatsen ingeruimd voor aanwinsten Ramon Zomer, Bas Sibum en Mark-Jan Fledderus. Bij de bezoekers uit Alkmaar stond de van Fulham overgekomen Muamer Tankovic door afwezigheid van Aron Jóhannsson in de spits. In de aanval werd hij geassisteerd door een andere aanwinst, Guus Hupperts en Steven Berghuis.

In een zeer matige eerste helft viel er slechts één echte kans te noteren. Bryan Linssen veroverde op de linkerflank de bal en had oog voor ploeggenoot Thomas Bruns. De voorzet van de aanvaller was op maat, maar doelman Esteban stond een voorsprong voor de Heraclieden in de weg. AZ werd aan de andere kant van het veld alleen van afstand gevaarlijk.

Na de thee was het duel meer open en een stuk leuker om naar te kijken. AZ nam het initiatief en werd daarvoor na een klein uur spelen beloond. Heracles-verdediger Zomer kopte een bal precies voor de voeten van Berghuis, die niet aarzelde en vanaf een kleine twintig meter in de korte hoek scoorde: 0-1.

Niet veel later was het de andere buitenspeler die het verschil maakte. Hupperts kreeg de bal van Tankovic en krulde het speeltuig net buiten het strafschopgebied met zijn rechtervoet heerlijk in de verre kruising.

Het bleek de genadeslag voor de thuisploeg. Heracles Almelo ging nog op jacht naar de aansluitingstreffer, maar Tankovic deelde een kwartier voor tijd de knock-out uit. De 19-jarige Zweed was er als de kippen bij om de rebound van een schot van Berghuis in het lege doel te tikken. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-3.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner