PEC Zwolle
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Lucas Piazón 35. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Kelvin Leerdam 68. / Kopbal  (Theo Janssen)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Lucas Piazón 88. / Schot met links  (Francisco Santos)

90'
Samenvatting:
In eigen huis heeft Vitesse ruim gewonnen van PEC Zwolle. Door twee doelpunten van Lucas Piazón en een van Leerdam werd het in Arnhem 3-0. Geflatteerd was die uitslag allerminst. Vitesse was grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij en was met name in de tweede helft een stuk beter dan PEC. Een korte opleving van PEC zorgde vlak voor tijd nog voor enige spanning, maar met zijn doelpunt in de 88 minuut, de 3-0, maakte Lucas Piazón aan alle spanning een einde.
90'
90'
Begois kijkt een schot van Havenaar naast. Slechte poging van de Vitesse-spits.
88'
Doelpunt voor Vitesse, 3:0 door Lucas Piazón
Vitesse heeft de wedstrijd definitief beslist! Een mooi hakballetje van Santos wordt door een verdediger van Zwolle en een aanvaller van Vitesse gemist en komt daardoor terecht bij de ingelopen Lucas Piazón. Die haalt van binnen de zestien uit en schuift de bal knap in de lange hoek achter Begois.
87'
De druk van PEC Zwolle neemt toe. De thuisploeg zal nog zo'n vijf minuten stand moeten houden om de overwinning over de streep te trekken.
86'
Wissel in bij Vitesse -> Gaël Kakuta
86'
Wissel uit bij Vitesse -> Valeri Kazaishvili
86'
Gele kaart voor Bram van Polen (PEC Zwolle)
Gele kaart voor de verdediger van PEC Zwolle als hij Havenaar vasthoudt.
84'
Een vrije trap van Nijland na die overtreding van Leerdam gaat maar rakelings naast. Goede vrije trap van de PEC-middenvelder.
83'
Gele kaart voor Kelvin Leerdam (Vitesse)
Leerdam haalt Gravenbeek op de rand van het strafschopgebied onderuit en krijgt geel.
81'
Junior, ook wel Santos genaamd, komt in het veld bij Vitesse. Het zijn de eerste minuten van de Everton-huurling in het shirt van Vitesse.
81'
Wissel in bij Vitesse -> Francisco Júnior
81'
Wissel uit bij Vitesse -> Davy Pröpper
78'
Achenteh draait weg bij zijn man en haalt uit van buiten het zestienmetergebied. Het schot mist kracht en kan makkelijk worden gevangen door Velthuizen. Zo wordt PEC sterker in de slotfase van dit duel.
75'
Gele kaart voor Bart van Hintum (PEC Zwolle)
Ibarra snelt aan de flank langs Van Hintum, die aan de noodrem trekt: geel.
74'
Binnen een minuut schoten van zowel Vitesse als PEC. Het levert geen van beide teams een doelpunt op. Vooral de kans van Labylle was groot. De aanvaller had de bal voor het inschieten, maar schiet veel te slap.
73'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Leroy Labylle
73'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Maikel van der Werff
72'
Grote kans voor PEC Zwolle. Gravenbeek speelt in op de vrijstaande Van Polen. Zijn schot wordt nog aangeraakt door Kashia en verdwijnt bijna achter Velthuizen.
71'
Na de verdubbelde voorsprong zit de sfeer er in Arnhem goed in. Het lijkt er namelijk sterk op dat Vitesse ook zijn derde thuiswedstrijd gaat winnen.
68'
Doelpunt voor Vitesse, 2:0 door Kelvin Leerdam
Volkomen terecht is daar de 2-0 voor Vitesse. Uit een hoekschop van Janssen springt Leerdam het hoogst en kopt knap raak. Op de lijn kan Achenteh de inzet van Leerdam niet meer keren.
66'
Na een aanval over veel schijven kan Ibarra uithalen vanaf de zijkant van het strafschopgebied. De aanvaller van Vitesse schiet veel te gehaast en ziet zijn poging in de tribunes belanden.
65'
Ron Jans ziet dat zijn team in de tweede helft de mindere is tegen Vitesse. Hij grijpt in door Saymak van het veld te halen voor Gravenbeek.
64'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Giovanni Gravenbeek
64'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
60'
Leerdam schiet op de paal! PEC heeft geluk als Leerdam de paal raakt. Nadat hij de bal in het strafschopgebied ontvangt van Ibarra schiet Leerdam verassend nadat hij bij een Zwolse verdediger wegdraait. Begois was kansloos op die inzet, maar ziet tot zijn vreugde de bal op de paal belanden. Voor een leeg doel mist Havenaar daarna de rebound. Wat een kans!
59'
Ibarra kan helemaal vrijstaand inschieten vanaf de rand van het strafschopgebied, maar schiet slecht naast.
58'
Het eerste kwartier na rust is erg aantrekkelijk. Het tempo ligt hoog en de veel gemaakte fouten door beide ploegen zorgen ervoor dat het spel op en neer golft.
55'
Saymak probeert Velthuizen te verschalken met een bekeken lobje. Zijn lob is echter niet goed genoeg en kan makkelijk worden gevangen door de keeper van Vitesse.
51'
Havenaar raakt de lat! Na een goede voorzet vanaf de rechterflank van Ibarra springt Havenaar hoog en kopt hij bij de tweede paal van dichtbij op de lat. Goede kopbal van de spits van Vitesse. Een inzet van Janssen wordt daarna geblokt en een schot van Kazaishvili vliegt over. Gevaarlijke momenten voor het PEC-doel.
50'
Er gaat veel fout bij PEC Zwolle waardoor de ploeg niet aan voetballen toekomt. Dit zal beter moeten, wil de ploeg vandaag niet gaan verliezen.
46'
Nadat er in de rust de nodige aandacht is geschonken aan de Airborne-herdenking, wordt er in de Gelredome weer gevoetbald. Alleen aan Zwolse zijde dus een wissel.
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Guyon Fernandez
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Fred Benson
46'
45'
Samenvatting eerste helft:
Na een helft voetballen is de stand in Arnhem tussen Vitesse en PEC Zwolle 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. Na een matig half uur kwam de wedstrijd op gang. Dit resulteerde in een doelpunt voor de Arnhemmers van Lucas Piazón. De Vitesse-speler verschalkte keeper Begois met een bekeken schuiver in de lange hoek na een blunder in de Zwolse verdediging. Het was eigenlijk de eerste echt grote kans voor Vitesse. PEC Zwolle zette daar weinig tegenover. Schoten van Klich en Saymak leverden voor de bezoekers geen doelpunt op.
45'
45'
Janssen haalt vlak voor rust uit vanaf een meter of 25. Hij raakt de bal vol maar zijn inzet vliegt wel hoog over.
45'
Enkele oorlogsveteranen arriveren in het stadion in Arnhem. Met luid applaus worden zij ontvangen door het publiek.
43'
Een voorzet van Ibarra komt bij de tweede paal terecht bij Havenaar. Die legt knap terug op Van der Heijden maar de middenvelder van Vitesse kan niet meer bij die bal, weg kans.
40'
Het publiek in Arnhem is het vaak niet eens met de beslissingen van scheidsrechter Van Sichem en laat dit duidelijk merken middels fluitconcerten.
37'
Gele kaart voor Rochdi Achenteh (PEC Zwolle)
Achenteh houdt Ibarra vast waardoor hij een snelle tegenstoot van Vitesse voorkomt.
35'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Lucas Piazón
Daar is de 1-0 voor Vitesse! Een kopbal op Ibarra wordt volledig gemist door Van Polen waardoor de bal bij de daarachter vrijstaande Lucas Piazón belandt. Die heeft alle tijd om de bal vervolgens beheerst achter Begois in de lange hoek te schuiven.
34'
Na ruim een half uur voetballen kan worden geconstateerd dat beide elftallen redelijk gelijk op gaan. Veel echt grote kansen zijn er nog niet te noteren geweest.
30'
Een schot van grote afstand van Klich. Dat had hij beter niet kunnen doen, Velthuizen kan die bal namelijk gemakkelijk pakken.
28'
Gele kaart voor Jan-Arie van der Heijden (Vitesse)
De verdediger van Vitesse krijgt geel na een onnodige overtreding vlak over de middenlijn op Benson. Hij pakt de aanvaller van PEC vast waardoor die niet richting het goal van Vitesse kan snellen.
27'
Na goed werk van Klich kan Saymak uithalen van binnen het strafschopgebied. Velthuizen pakt de lage inzet van Saymak echter makkelijk. PEC-coach Ron Jans baalt dat zijn aanvaller daar zo weinig mee doet.
24'
Paniek achterin bij de bezoekers. Het is uiteindelijk Van der Werff die de bal tot corner verwerkt. Die hoekschop levert voor Vitesse niets op.
22'
Pröpper baant zich een weg in het strafschopgebied van PEC. Hij raakt de bal daarna niet goed waardoor zijn schot meters naast het doel van Begois verdwijnt.
19'
Saymak speelt goed in op de vrijstaande Klich. Die kan uithalen op de rand van de zestien. Zijn schot, laag in de hoek, wordt met moeite gekeerd door Velthuizen.
17'
Veel slordigheden aan beide kanten. Grote kansen levert dit spelbeeld nog niet op.
13'
Na een mooie aanval via Havenaar en Pröpper kan Kazaishvili uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn lage schuiver komt echter recht op Begois af, geen doelpunt.
11'
De vrije trap die volgt na de overtreding van Van der Werff wordt uiteraard genomen door Janssen. De bal wordt door niemand onderweg aangeraakt en kan daardoor redelijk makkelijk worden gevangen door Velthuizen.
10'
Gele kaart voor Maikel van der Werff (PEC Zwolle)
Van der Werff krijgt al vroeg geel nadat hij de opkomende Ibarra aan de flank tackelt.
8'
Alhoewel de Gelredome bij lange na niet is uitverkocht, zit de sfeer er aardig in. Laten we hopen dat het enthousiasme ook overslaat op de spelers.
6'
In de openingsfase ligt het initiatief bij Vitesse. De ploeg zet vroeg druk op de verdediging van PEC Zwolle. Dit zorgt ervoor dat de bezoekers moeite hebben met hun opbouw.
2'
De eerste poging op goal komt van de thuisploeg. Kazaishvili kan schieten uit een lage corner. Zijn schot vliegt een meter over het doel van Begois.
1'
Nadat de adelaar door de Gelredome heeft gevlogen en de speciale Airborne-tune heeft geklonken, is het Vitesse dat heeft afgetrapt.
1'
Goedemiddag en welkom bij de wedstrijd tussen Vitesse en PEC Zwolle die wordt gespeeld in de Arnhemse Gelredome. Het duel zal starten om half één en wordt geleid door scheidsrechter Tom van Sichem. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal vandaag voor u verslag doen van deze wedstrijd.

Vitesse is momenteel terug te vinden op de tiende plek van de ranglijst. Hierbij moet wel gezegd worden dat zij als enige team pas vijf wedstrijden hebben gespeeld. Van deze vijf wedstrijden wonnen de Arnhemmers er twee, twee keer speelden ze gelijk en één keer werd er verloren. De wedstrijd die Vitesse afgelopen weekend zou spelen tegen ADO Den Haag werd vanwege hevige regenval afgelast. Zodoende is het alweer en tijdje geleden dat de ploeg van trainer Peter Bosz een duel in de Eredivisie speelde: op één september werd met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij AZ Alkmaar. PEC Zwolle is nog steeds de trotse koploper van de Eredivisie. SC Heerenveen verzuimde gisteren te winnen tegen Roda JC en liet zodoende na om de koppositie in ieder geval voor een dag te grijpen. De Zwollenaren wonnen hun laatste twee wedstrijden niet en dus hijgt de concurrentie hen in de nek. Eerst nam FC Utrecht een punt mee uit Zwolle en vorige week won Ajax in de eigen Arena, enigszins gelukkig, van PEC. Mocht PEC vandaag winnen in Arnhem, dan doen zij goede zaken. Concurrenten Ajax en PSV spelen namelijk later op de middag nog tegen elkaar.

Bij Vitesse trainen Adnane Tighadouini en Gaël Kakuta weer volop mee. Tighadouini zit nog niet bij de selectie, Kakuta zit op de bank. Sam Hutchinson is nog niet wedstrijdfit. Tevens kan Bosz geen beroep doen op de geschorste Giorgio Chanturia en de niet speelgerechtigde Christian Atsu. Jonathan Reis werd vrijdag door Bosz uit de selectie gezet. Waarom is echter niet precies bekend, Bosz wilde alleen kwijt dat het niets met zijn drugsverleden te maken heeft. Ook PEC mist in Arnhem een flink aantal selectiespelers. Doelmannen Diederik Boer en Leon ter Wielen zijn geblesseerd net als Jesper Drost, Ronnie Reniers, Giovanni Hiwat en Furdjel Narsingh. Wie er vandaag wel spelen en op de bank zitten, is te zien onder het kopje wedstrijddetails.

In Arnhem stond dit Eredivisieduel vijf maal eerder op het programma. PEC Zwolle won geen van deze wedstrijden. Vier keer won Vitesse en eenmaal eindigde het gelijk. Vorig seizoen eindigden de wedstrijden tussen PEC en Vitesse twee maal in een overwinning voor de ploeg uit Arnhem. De statistieken zijn dus erg in het voordeel van de thuisploeg, maar gezien de huidige vorm van de bezoekers zegt dit weinig.

Het duel tussen de Arnhemmers en de Zwollenaren staat vanmiddag geheel in het teken van de Airborne-herdenking. Vitesse speelt daarom vandaag in een speciaal tenue. Net als vorig jaar is het tenue geheel aangepast aan de Airborne-kleuren. Tevens zullen er in Arnhem andere activiteiten plaatsvinden die in het teken staan van de Airborne-herdenking.