21.09.2013 22:38

Opnieuw geen winst voor PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft zijn derde wedstrijd op rij niet in winst weten om te zetten en is daarom na zondag koploper af. In Arnhem verloren de Zwollenaren met ruime cijfers van Vitesse: 3-0. De overwinning voor de ploeg uit Arnhem was terecht. Het team van trainer Peter Bosz domineerde grote delen van de wedstrijd. Een korte opleving van de bezoekers vlak voor tijd zorgde nog voor enige spanning, maar in de tegenstoot besliste Vitesse het duel definitief door de 3-0 te scoren.

De wedstrijd begon weinig spectaculair. In het eerste half uur kwamen beide elftallen nauwelijks aan voetballen toe en werden er veel fouten gemaakt. Schoten van Mateusz Klich en Mustafa Saymak aan PEC-zijde en Valeri Kazaishvili aan Vitesse-zijde leverden geen doelpunt op. Na een half uur voetballen werd de wedstrijd wat levendiger. Vooral Vitesse ging beter voetballen en de thuisploeg beloonde zichzelf tien minuten voor rust met een voorsprong. Na een blunder van Bram van Polen, die de bal volledig miste, schoot de geheel vrijstaande Lucas Piazón beheerst raak. 1-0 was tevens de ruststand.

Na rust ontpopte zich een aantrekkelijk schouwspel. Vitesse ging steeds beter voetballen en in de 68e minuut verdubbelde Kelvin Leerdam de voorsprong. Uit een corner van Theo Janssen kopte hij knap raak. Even daarvoor had Leerdam overigens de paal al geraakt met een bekeken schot. Ook Mike Havenaar had voor de 2-0 het aluminium al geraakt. Een goede voorzet van Renato Ibarra werd door de Vitesse-spits op de lat gekopt. Vlak na het doelpunt van Leerdam kende PEC Zwolle een sterke fase van een minuut of vijftien. Van Polen en Leroy Labylle kregen grote kansen, maar misten. In deze fase mocht Vitesse van geluk spreken dat de bezoekers de aansluitingstreffer niet maakten. De ploeg uit Arnhem hield stand en zorgde vlak voor tijd voor de definitieve beslissing. Na een mooi hakballetje van Santos maakte Lucas Piazón zijn tweede van de middag door de bal fraai achter de Zwolse doelman te schieten.

Door de verliespartij in Arnhem is PEC Zwolle zijn koppositie kwijtgeraakt. Trainer Ron Jans zal zijn team weer op de rails moeten krijgen, wil PEC niet verder zakken op de ranglijst. Vitesse drong door de overwinning de subtop binnen en kan zich zelfs bovenin melden als de inhaalwedstrijd tegen ADO Den Haag wordt gewonnen. Peter Bosz zal zondagmiddag een tevreden man zijn geweest.