SC Cambuur
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Anouar Hadouir 74. / Schot met rechts

90'
NAC gaat met een goed gevoel de winterstop in door een 1-0 overwinning op SC Cambuur. Anouar Hadouir werd met zijn rake vrije trap de matchwinner.
90'
90'
Wissel in bij NAC Breda -> Stipe Perica
90'
Wissel uit bij NAC Breda -> Anthony Lurling
90'
Gele kaart voor Danny Verbeek (NAC Breda). De invaller schopt een andere invaller (Dijkstra) onderuit en krijgt terecht een bestraffing.
90'
De vierde official houdt het bord omhoog en geeft aan dat er vier minuten extra speeltijd bijkomen.
90'
Cambuur probeert NAC aan het wankelen te krijgen, maar de thuisploeg is niet in de problemen. Kans dat de thuisploeg de voorsprong nog weggeeft is niet heel groot.
87'
Wissel in bij SC Cambuur -> Robert van Boxel
87'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Erik Bakker
86'
Wissel in bij NAC Breda -> Anouar Hadouir
86'
Wissel uit bij NAC Breda -> Anouar Hadouir
85'
NAC ontsnapt aan de gelijkmaker! Dijkstra kopt een corner voorbij Ten Rouwelaar, maar Gilissen redt zijn doelman op de doellijn. Beste moment voor Cambuur.
81'
Gele kaart voor Michiel Hemmen (SC Cambuur). Doelman Ten Rouwelaar is net iets eerder bij de bal dan de aanvaller van Cambuur, die hard doorgaat op de sluitpost. Scheidsrechter Higler bestraft die actie met een gele kaart.
78'
Wissel in bij SC Cambuur -> Martijn Barto
78'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Bart van Brakel
74'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:0 door Anouar Hadouir. We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk een doelpunt. En wat voor één! Hadouir krult een vrije trap vanaf een meter of twintig met zijn sterke rechterbeen in de bovenhoek. Thuisploeg met nog een kwartier te spelen op voorsprong.
72'
Eindelijk eens wat gevaar voor het doel van NAC. Lukoki wurmt zich tussen twee verdediger door en legt breed op collega Van Brakel. De middenvelder zoekt met links de korte hoek, maar vindt het zijnet.
71'
Een afvallende bal komt terecht bij Sarpong, die de bal controleert en richting de verre hoek stuurt. Zijn inzet mist echter richting, waardoor Nienhuis een doeltrap mag nemen.
69'
Wissel in bij SC Cambuur -> Mart Dijkstra
69'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Alexander Christovao
68'
Ook in de tweede helft is het voetbal van een zeer bedenkelijk niveau. Beide ploegen missen spelers die een man kunnen passeren, waardoor het allemaal zeer voorspelbaar is.
64'
Gele kaart voor Wout Droste (SC Cambuur). Na een overtreding op Hadouir verschijnt hij in het boekje van Higler. Daardoor mist de verdediger het eerste duel na de winterstop, thuis tegen Go Ahead Eagles.
62'
Cambuur komt steeds beter in de wedstrijd en heeft weinig te duchten van de thuisploeg. Tot twintig meter op de helft van NAC laten de bezoekers de bal simpel van voet tot voet gaan, daarna houdt het telkens op.
61'
Wissel in bij NAC Breda -> Peter Gommeren
61'
Wissel uit bij NAC Breda -> Gill Swerts
56'
Seuntjens kapt en draait zich een weg langs twee spelers van Cambuur, maar produceert dan een slap rollertje. Jammer, want de actie was alleraardigst.
53'
Cambuur mist overduidelijk middenvelder Ritzmaier. De huurling van PSV is de meest creatieve man in de selectie van de Leeuwarders, maar is door zijn rode kaart van vorige week vandaag geschorst.
50'
NAC begint overtuigend aan de tweede helft en dringt de Friezen terug. Het ontbreekt tot nu toe aan de goede eindpass, waardoor doelman Nienhuis nog niet in actie hoeft te komen.
46'
Aanvang tweede helft. NAC heeft de tweede helft in gang gezet.
45'
De spelers betreden weer de zeer natte grasmat. De tweede helft gaat beginnen.
45'
Nog geen doelpunten halverwege bij NAC-SC Cambuur. Beste kans in het eerste bedrijf was voor Rydell Poepon. Alleen voor doelman Nienhuis schoot de aanvaller van de thuisploeg het leder tegen de benen van de sluitpost.
45'
45'
Extra speeltijd bedraagt twee minuten.
42'
De rust nadert en beide ploegen lijken daar ook wel aan toe. Elftallen zijn redelijk in evenwicht, al zijn de beste kans voorlopig voor de thuisploeg.
39'
Beroerde weersomstandigheden in Breda. De regen en hevige wind maakt goed voetbal lastig. Beide ploegen hebben het zwaar.
36'
Beste kans van de wedstrijd is voor Poepon. Lurling zet de aanvaller met een fijne steekpass alleen voor Nienhuis, die met zijn benen redt op de inzet van de spits.
33'
Buijs zet op de linkerflank goed door en legt de bal voor. Zijn voorzet belandt voor de voeten van Seuntjens, die niet aarzelt en de bal met links hoog over knalt.
29'
Een scrimmage voor het doel van SC Cambuur zorgt voor gevaar. Poepon neemt het doel van Nienhuis onder vuur, maar zijn actie wordt door arbiter Higler afgefloten. Aanvaller heeft geduwd.
25'
NAC probeert de thuisploeg vast te zetten en geeft de bezoekers geen meter ruimte. Cambuur laat echter zien het positiespel goed te beheersen en voetbalt zich prima onder de druk van de thuisploeg uit. Trainer Lodeweges zal tevreden zijn.
21'
Een afdraaiende vrije trap van Hadouir belandt op het hoofd van Swerts, die de bal niet lekker raakt en daardoor over knikt.
20'
Sarpong wordt door Seuntjes op de rechterflank bediend. De voormalig Ajacied ziet spits Poepon voor het doel en probeert deze te bereiken. De voorzet is niet goed, waardoor doelman Nienhuis redt.
16'
Het thuispubliek is het tamme spel van NAC zat en schreeuwt de equipe Gudelj naar voren. Dat lijkt effect te hebben want de thuisploeg trekt ten aanval. Verder dan een gevaarlijke voorzet van Hadouir komen de Bredanaars voorlopig niet.
13'
Slecht uitverdedigen in de defensie van NAC leidt bijna tot een kans voor de bezoekers. Kees Kwakman houdt het hoofd koel en voorkomt mogelijk gevaar.
10'
Het grote probleem bij de bezoekers is dit seizoen het gebrek aan scorend vermogen. Slechts zestien doelpunten scoorde SC Cambuur in zeventien wedstrijden. Daarmee is het veruit de minst productieve club in de Eredivisie. NAC vond tot op heden 28 maal het net.
8'
Cambuur kende een vervelende week. Nadat afgelopen zondag Ajax nipt te sterk was in Leeuwarden (1-2), werden de Friezen woensdagavond ook uitgeschakeld in het bekertoernooi. Op eigen veld bleek FC Utrecht een maat te groot: 0-2.
5'
Zoals verwacht heeft NAC in de openingsfase het meeste balbezit, maar tot kansen leidt dit nog niet. Meeste duels worden uitgevochten op de plek van het veld waar dat het minst interessant is: het middenveld.
3'
Hemmen verschijnt ineens voor doelman Ten Rouwelaar, maar kan net niet goed bij de bal. De aanvaller raakt het leder slechts met de punt van de schoen, waardoor de sluitpost redding kan brengen.
3'
Ook NAC draagt zijn steentje bij aan Serious Request. Afgelopen week konden supporters bieden op een VIP-plaats voor het duel van vanavond. Daarom zitten nu drie supporters in een bubbelbad aan de rand van het veld.
1'
Aanvang wedstrijd. SC Cambuur heeft afgetrapt.
De restanten van het vuurwerk worden door een handvol stewards van het veld gehaald. Scheidsrechter Higler kijkt goedkeurend toe. Wedstrijd staat op het punt van beginnen.
De spelers van beide elftallen betreden het veld, terwijl het vuurwerk door het stadion knalt. Zoals altijd een prima ambiance in het Rat Verlegh Stadion.
Goedenavond en welkom bij het duel tussen NAC Breda en SC Cambuur. Mijn naam is Joep van Run en ik doe vanavond verslag van deze Eredivisiewedstrijd. Aftrap van de ontmoeting in Breda is om kwart voor acht. Onder de knop ‘opstellingen’ zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden.
NAC en Cambuur speelden dit seizoen al twee keer eerder tegen elkaar. Op de openingsspeeldag hielden de ploegen elkaar in Leeuwarden evenwicht (0-0), terwijl de elftallen in het bekertoernooi ook aan elkaar gewaagd waren. Omdat er na 120 minuten voetbal een 2-2 stand op het scorebord stond, moesten penalty’s de doorslag geven. Cambuur bleek daarin net iets beter dan de bezoekers uit Brabant.
NAC is dus gebrand op revanche en zal de eerste seizoenshelft goed af willen sluiten. De Bredanaars zouden bij een overwinning de aansluiting met het linkerrijtje behouden. "Deze wedstrijd kunnen we zeker winnen", vertelde Jordi Buijs in aanloop naar het duel tegenover Omroep Brabant. "En we moeten eigenlijk ook winnen. Daar zijn geen excuses voor." De verdediger kreeg bijval van Tim Gilissen: "We zijn gebrand op een overwinning. Dat geeft de eerste seizoenshelft een goede afloop."
De gasten zijn bezig aan een vrije val. Na een zeer aardige competitiestart is de formatie van trainer Dwight Lodeweges gezakt naar een zeventiende plaats op de ranglijst. Slechts NEC houden de Leeuwarders onder zich. Het spel van de Friezen is zeker niet onaardig, maar punten levert het niet op. Zo ging de ploeg vorige week in eigen huis nog schlemielig onderuit tegen landskampioen Ajax door een doelpunt in de blessuretijd (1-2). Lodeweges weet dat er daarom veel druk staat op het duel van vanavond: “Het is een tentamen. Het is belangrijk om de winterstop met een goed gevoel in te gaan. Je wilt ook wel eens de beloning hebben door een overwinning te boeken in een uitwedstrijd.”