Heracles Almelo Zaterdag, 21. December 2013
19:45 uur
Vitesse
2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Patrick van Aanholt 6. / Schot met links  (Marko Vejinović)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Lucas Piazón 41. / Schot met rechts  (Marko Vejinović)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 51. / Schot met links  (Mikhail Rosheuvel)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 77. / Schot met rechts  (Simon Cziommer)

90'
Heracles Almelo kwam nog heel dicht bij een winnende treffer, maar uiteindelijk eindigt Heracles Almelo - Vitesse in 2-2.
90'
90'
Valeri Kazaishvili is geen basisklant bij Vitesse en de aanvaller is dan ook op aan het einde van de wedstrijd. Giorgi Chanturia vervangt hem vlak voor tijd. Er komen nog vier minuten blessuretijd bij.
90'
Wissel in bij Vitesse -> Giorgi Chanturia
90'
Wissel uit bij Vitesse -> Valeri Kazaishvili
88'
Het is toch een knappe prestatie van Heracles Almelo, want eerder deze week speelde de ploeg nog tegen Feyenoord in het bekertoernooi. Na 90 minuten stond het 1-1, na 120 minuten stond het 1-1, maar de penalty's werden minder genomen dan de Rotterdammers.
86'
Gele kaart voor Jan-Arie van der Heijden (Vitesse)
Jan-Arie van der Heijden gaat een kopduel met Thomas Bruns eerst aan met zijn arm, daarna pas met zijn hoofd. Het levert de centrale verdediger geel op.
83'
Door de gelijkmaker is Vitesse ook weer wakker geworden. De Arnhemmers beginnen weer hun oude spelletje op te pakken en zetten daarmee Heracles Almelo onder druk. Die zijn tevreden met een punt en dus is het vrouwen en kinderen eerst in de defensie.
80'
Bij deze stand is het alles behalve zeker dat Vitesse als nummer 1 de winterstop in gaat. Ajax heeft aan een ruime zege tegen Roda JC genoeg om Vitesse op doelsaldo te passeren.
77'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:2 door Bryan Linssen
Weer Bryan Linssen en dus staat het 2-2 in Almelo! Gekkenhuis in Overijssel, waar de koploper wankelt. Simon Cziommer speelt een goede wedstrijd, breekt door op links en bedient Linssen. Die staat volledig vrij en met rechts trekt hij de stand gelijk.
76'
Mikhail Rosheuvel heeft de invalbeurt van zijn leven. De rechtsbuiten is al vier keer langs Patrick van Aanholt gekomen en gaf één assist.
74'
Wissel in bij Vitesse -> Gaël Kakuta
74'
Wissel uit bij Vitesse -> Christian Atsu
73'
Het enige voordeel dat Vitesse nog heeft is dat Heracles Almelo al twee keer gewisseld heeft en dus moet oppassen met blessures en krachten verspillen. Vitesse gaat zometeen voor het eerst wisselen. Gaël Kakuta komt over een paar minuten in het veld.
71'
Vitesse heeft in de tweede helft nog geen enkele keer richting doel geschoten. Heracles Almelo daarentegen al vijf keer, waarvan één keer succesvol.
69'
Gele kaart voor Christian Atsu (Vitesse)
Een slimmigheidje van Simon Cziommer, die opstaat als leider. Hij ziet dat Christian Atsu voor de bal gaat staan als hij een vrije trap wil nemen en schiet de bal slim tegen Atsu aan. Voor een bal gaan staan bij een vrije trap mag niet en dus krijgt Atsu geel.
66'
Daar is bijna de 2-2! Simon Cziommer neemt een vrije trap vanaf links snel en alleen Mark Uth en zijn directe tegenstander letten eigenlijk op. Uth krijgt op de penaltystip zijn hoofd niet tegen de bal, maar dit had ook zomaar de gelijkmaker kunnen zijn.
65'
Maar die grimmige sfeer zorgt ook weer voor een aantrekkelijke wedstrijd. Op dit moment kan het doelpunt aan beide kanten vallen. Heracles Almelo met lange ballen op goed geluk en Vitesse met countervoetbal.
63'
Gele kaart voor Lucas Piazón (Vitesse)
De sfeer wordt grimmiger op het veld. Lucas Piazón zwiept Bart Schenkeveld onderuit en krijgt hiervoor geel.
60'
Blessure nummer drie bij Heracles Almelo? Marko Vejinović loopt door op Jeroen Veldmate, die met een sliding een afgeslagen kopbal wilde wegwerken. Vejinović stapt op de enkel van Veldmate, die voorlopig mank loopt.
57'
De tweede helft begint ont-zet-tend interessant! Eredivisievoetbal op en top. Heracles Almelo heeft door de aansluitingstreffer weer hoop gekregen op een goed resultaat, maar Vitesse is in de omschakeling heel erg gevaarlijk.
54'
Het lijkt gewoon te gaan met Jan-Arie van der Heijden. De centrale verdediger staat weer in het veld. Dan Mori zou de vervanger van hem kunnen zijn en kwalitatief gezien is hij toch veel minder. Voor veel mensen ook de reden waarom Vitesse geen kampioenskandidaat nummer 1 is. In de breedte - vooral achterin - heeft de ploeg te weinig op de bank zitten.
53'
Bij Heracles Almelo vielen twee spelers geblesseerd uit, maar nu ligt er een speler van Vitesse op de grond. Jan-Arie van der Heijden kwam vervelend terecht na een luchtduel en wordt behandeld op het veld. Dan Mori loopt zich alvast warm.
51'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:2 door Bryan Linssen
We hebben weer een wedstrijd! Het ligt helemaal open achterin bij Vitesse en Mikhail Rosheuvel profiteert. Hij laat een bal lopen, gaat er zelf achteraan en zet hard voor. Mark Uth komt er niet aan, maar bij de tweede paal staat Bryan Linssen klaar om de 1-2 in te schieten.
49'
Gele kaart voor Bryan Linssen (Heracles Almelo)
Ook de tweede gele kaart van de wedstrijd is voor een speler van de thuisploeg. Bryan Linssen probeert een bal terug te veroveren, maar raakt daarbij de enkels van Marko Vejinović.
48'
Zo slecht speelde Heracles Almelo niet, maar de thuisploeg kreeg toch twee doelpunten tegen. Eén aan het begin van de helft en één aan het einde van de helft. Het is nu afwachten wat de ploeg in het tweede deel van deze wedstrijd gaat brengen.
47'
Iliass Bel Hassani is inderdaad in de kleedkamers achtergebleven. Hij wordt na rust vervangen door Thomas Bruns.
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
46'
45'
Samenvatting eerste helft:
Heel goed speelt Vitesse niet, maar de ploeg staat wel op een 0-2 voorsprong. Patrick van Aanholt zette zijn ploeg al snel op 0-1 met een afstandsschot en vier minuten voor rust verdubbelde Lucas Piazón de score. Hij kon geheel vrijstaand ingespeeld worden en verschalkte met een schot in de rechterhoek Remko Pasveer.
45'
41'
Doelpunt voor Vitesse, 0:2 door Lucas Piazón
Maar als je na anderhalve kans op 0-2 staat doe je toch echt iets goed! Marko Vejinović speelt Lucas Piazón aan in het centrum van de aanval en dan gaat het heel snel. Renato Ibarra fungeert als bliksemafleider, waardoor Piazón gewoon door kan lopen. Hij kijkt waar Remko Pasveer staat en schuift de bal met rechts in de rechterhoek.
40'
Nog maar vijf minuten te gaan tot aan de rust. Vitesse staat op een 0-1 voorsprong door een vroege treffer van Patrick van Aanholt, maar aanvallend gezien is de ploeg niet sterk.
37'
Gele kaart voor Mark Uth (Heracles Almelo)
De eerste gele kaart is voor MArk Uth, die gemeen op de enkel van Guram Kashia gaat staan. Het is de vierde prent voor Uth dit seizoen. Nog één gele kaart en hij wordt voor een wedstrijd geschorst.
36'
Hij lijkt de eerste helft gewoon af te kunnen maken, maar of hij een hele wedstrijd volhoudt is nog maar de vraag. Iliass Bel Hassani keert terug in het veld.
34'
Ook Iliass Bel Hassani ligt nu langer op de grond dan Heracles Almelo liever ziet. Als de middenvelder ook niet verder kan moet de thuisploeg voor rust al twee keer wisselen.
32'
Een trieste aftocht voor Oussama Tannane, die een spierblessure oploopt. De huurling lijkt verder te willen, maar Jan de Jonge neemt geen risico en zet Mikhail Rosheuvel in.
31'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Mikhael Rosheuvel
31'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Oussama Tannane
31'
Is het een doelpunt? Is het de gelijkmaker? Het antwoord is nee! Jeroen Veldmate kopt bij de rechterpaal een voorzet in de korte hoek, maar Piet Velthuizen weet de bal net te keren met zijn voeten. De bal blijft vlak voor de lijn liggen, maar er is geen enkele Heraclied in de buurt om de 1-1 in te tikken.
28'
Het balverlies begint toe te nemen in deze wedstrijd. Omdat Heracles Almelo hier al meteen mee begon in de wedstrijd betekent het dat Vitesse slordiger is geworden.
25'
Hercales Almelo laat zich weer heel even goed zien! Simon Cziommer combineert prachtig met Oussama Tannane op de rechterkant van het veld. Cziommer is vooral veel aan de bal en wacht slim met spelen totdat hij wordt aangevallen. Cziommer speelt Tannane in op het juiste moment, maar de jonge aanvaller krijgt de bal niet lekker mee.
24'
Het gaat steeds harder regenen in Almelo. Dit heeft Heracles al een keer meegemaakt, maar dit was op bezoek bij Go Ahead Eagles. Uiteindelijk hield het niet op en werd de wedstrijd zelfs gestaakt. Zo erg zal het vanavond wel niet worden.
21'
Het recept van Heracles Almelo - Vitesse wordt steeds duidelijker. De thuisploeg wordt beetje bij beetje terug gedrukt, maar Heracles Almelo weet heel goed dat er kansen liggen in het countervoetbal. Vitesse laat veel ruimte tussen het middenveld en de verdediging.
17'
Weer wordt de man met de bal aan zijn voet niet aangevallen! Ditmaal is het Valeri Kazaishvili die heel ver mag komen. Opnieuw gaat het schot in de lange hoek, maar Remko Pasveer voorkomt de 0-2.
15'
Vitesse heeft 21 officiële wedstrijden gespeeld dit seizoen en in die wedstrijden kwam de ploeg altijd minimaal één keer tot scoren. In de slotronde van het seizoen 2011/2012 was het de laatste keer dat Vitesse niet scoorde. Er werd toen met 1-0 verloren van VVV-Venlo.
12'
Bij Heracles Almelo krijgt Oussama Tannane weer eens de kans in de basisopstelling. De gehuurde speler maakte de afgelopen weken indruk met doelpunten en assists.
9'
Zonde voor Heracles Almelo, dat eigenlijk prima begon aan deze wedstrijd. Bij balverlies van Vitesse probeerde het snel om te schakelen en gebruikte daarbij Mark Uth als aanspeelpunt, maar de thuisploeg kijkt na vijf minuten al tegen een 0-1 achterstand aan.
6'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Patrick van Aanholt
Een snelle treffer voor de koploper! Patrick van Aanholt wordt aan de linkerkant niet aangepakt en mag zo door richting doel. Van buiten de zestien schiet hij met links richting de verre hoek en dit doet hij zo goed dat Remko Pasveer kansloos is.
6'
Vitesse is alleen bij winst op Heracles Almelo al honderd procent zeker van de titel herfstkampioen. Bij een gelijkspel kan Ajax nog in punten gelijk komen met de Arnhemmers en gaat het doelsaldo uitmaken wie de titel opstrijkt.
3'
Het was afwachten met wie Vitesse zou starten in de spits. Mike Havenaar werd geschorst na zijn overtreding op Stijn Schaars (PSV) en dus moest Peter Bosz wisselen. Het lijkt er voorlopig op dat Lucas Piazón vanavond als valse spits staat opgesteld.
1'
Heracles Almelo – Vitesse is op het eerste oog gewoon een affiche tussen de nummer elf van de Eredivisie en de koploper, maar omdat dit de laatste wedstrijd voor de winterstop is kan Vitesse zich kronen tot herfstkampioen. Bij winst is dit een zekerheid, elk ander resultaat kan betekenen dat Ajax de koppositie overneemt.

De thuisploeg van vanavond heeft wel eens beter gedraaid. Zoals een aantal seizoenen geleden, toen Peter Bosz nog aan het roer stond. De trainer maakt nu de dienst uit bij Vitesse. Maar terug naar Heracles Almelo, dat dus elfde staat in de Nederlandse competitie. In de laatste vijf wedstrijden werd er twee keer verloren, één keer gelijkgespeeld en twee keer gewonnen. Fijn voor Heracles, de die twee gewonnen wedstrijden waren ook meteen de meest recente duels van Heracles Almelo. De ploeg heeft een doordeweeks wedstrijd in de benen en eigenlijk zelfs meer. In de KNVB Beker stond het na 120 minuten voetbal 1-1 bij Heracles Almelo – Feyenoord, waarop de uitploeg de penalty’s beter nam. Een mentale tik voor de Heraclieden, die nu dus uitgeschakeld zijn.

Vitesse draait het allemaal een stuk beter. De afgelopen zes competitiewedstrijden werden gewonnen en in de laatste vijf wedstrijden werd er telkens minimaal drie keer gescoord. Sterspeler in de Arnhemse formatie is Lucas Piazón. De gehuurde middenvelder annex aanvaller is clubtopscorer met tien doelpunten, maar gaf daarnaast ook nog eens acht assists. Over een kampioenschap wil Bosz het nog lang niet hebben, maar mede door een sterker reeks in de Eredivisie kan het sowieso fijn de winterstop in gaan.