1 : 0 Torinfos in de Ticker Rydell Poepon 49. / Kopbal  (Jordy Buijs)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Thomas Bruns 51. / Schot met rechts  (Mark Uth)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Stipe Perica 83. / Kopbal  (Jordy Buijs)

90'
Spannend voetbal zoals dat eigenlijk alleen in de Eredivisie kan. Het is niet altijd even goed, maar bloedstollend is het zeker. NAC Breda wint met 2-1 van Heracles Almelo door doelpunten van Rydell Poepon en Stipe Perica. Bij Heracles Almelo was Thomas Bruns doeltreffend.
90'
90'
De blessuretijd is inmiddels ingegaan. NAC Breda moet nog vier minuten volhouden om de drie punten in eigen huis te houden.
89'
Gele kaart voor Elson Hooi (NAC Breda)
Elson Hooi weet wat hem te doen staat als zijn directe tegenstander richting doel sprint. Hij houdt Jason Davidson bij het shirt vast en krijgt daarvoor de gele kaart.
89'
Gele kaart voor Mats Seuntjes (NAC Breda)
Het tijdrekken is begonnen. Mats Seuntjes tikt een bal voor de voeten van Remko Pasveer weg, die net een vrije trap snel wilde nemen. Het kost de middenvelder een gele kaart, maar die zal dat gaat probleem vinden.
88'
NAC Breda wisselt nu met de voorsprong heel slim. In plaats van drie wissels in één keer wacht Nebojša Gudelj met wisselen. Zo vervangt Heracles Almelo eerst een speler, vervolgens NAC Breda één en een minuut daarna weer één. Het zijn de kleine dingen die wedstrijden kunnen beslissen, dit hoort er ook bij.
88'
Wissel in bij NAC Breda -> Joey Suk
88'
Wissel uit bij NAC Breda -> Rydell Poepon
87'
Wissel in bij NAC Breda -> Elson Hooi
87'
Wissel uit bij NAC Breda -> Jeffrey Sarpong
86'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Matthew Amoah
86'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
85'
Stipe Perica, wat een koptalent! De nieuwe spits van NAC Breda staat bij een corner van Jordy Buijs al uren te gebaren dat hij de bal wil hebben. Perica krijgt de bal dan ook en met een harde kopbal in de korte hoek zet hij bijna de 3-1 op het scorebord. Remko Pasveer weet echter de inzet te keren.
83'
Doelpunt voor NAC Breda, 2:1 door Stipe Perica
Weer is een trap van Jordy Buijs beslissend! De middenvelder legt een vrije trap vanaf links bij de tweede paal en daar staat invaller Stipe Perica. Met een snoekduik kan hij de bal in de verre hoek koppen en zo NAC Breda op een 2-1 voorsprong zetten.
83'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
83'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Kwame Quansah
80'
Ongeveer 17.000 toeschouwers schreeuwen NAC Breda vooruit in de laatste tien minuten. Kan de thuisploeg nog een doelpunt forceren in de resterende tijd?
78'
Gele kaart voor Kenny van der Weg (NAC Breda)
Ook een speler van NAC Breda krijgt nu een gele kaart. Kenny van der Weg glijdt aan de zijlijn hard door op de enkels van Kwame Quansah. Die speelt de bal op tijd weg en omdat de bal niet in de buurt is krijgt Van der Weg een gele kaart.
75'
Het is duidelijk de tweede helft van Thomas Bruns. De middenvelder staat bij elke voorzet op de juiste plek. Ditmaal ter hoogte van de penaltystip, waar de middenvelder een harde voorzet ontvangt van Mikhail Rosheuvel. Bruns moet de bal in één keer richting doel werken en kan dan ook geen richting geven. Jelle ten Rouwelaar kan daardoor klemmen.
72'
Gele kaart voor Mark Uth (Heracles Almelo)
Ook een tweede Heraclied gaat op de bon. Mark Uth loopt door op Kees Kwakman, die een lange bal wil wegwerken. Het wordt gezien als gemeen spel en daar staat een gele kaart voor.
70'
Remko Pasveer is op tijd uit zijn doel om een inkomende Rydell Poepon af te stoppen. De aanvaller van NAC Breda werd weggestuurd door Mats Seuntjes, maar Poepon komt dus niet aan schieten toe omdat Pasvoor voor de bal ligt.
68'
Door de inbreng van Stipe Perica speelt het elftal van NAC Breda nu heel anders. In plaats van de 4-3-3 formatie speelt de ploeg nu met één diepe spits in de vorm van Perica met daar omheen Anthony Lurling en Rydell Poepon.
66'
Hij was vrij onzichtbaar deze wedstrijd en daarom wordt Danny Verbeek na ruim een uur spelen van het veld gehaald. Stipe Perica - een achttienjarige aanvaller die scoorde bij zijn debuut voor NAC Breda - komt voor hem in de ploeg.
66'
Wissel in bij NAC Breda -> Stipe Perica
66'
Wissel uit bij NAC Breda -> Danny Verbeek
65'
Ook Anthony Lurling laat zich nu zien. De aanvaller staat op twintig meter voor het doel, speelt Thomas Bruns behendig uit en schiet vervolgens vanaf de rand van het strafschopgebied hard richting doel. Remko Pasveer staat echter op de juiste plek en kan de lage schuiver rustig oppakken.
62'
Thomas Bruns, wat een levensgrote kans! De middenvelder van Heracles Almelo profiteert wederom van goed werk van Mark Uth. De spits neemt twee verdedigers mee in een solo, maar speelt de bal vervolgens slim op de vrijstaande Bruns. Die kan recht voor het doel de hoek uitkiezen, maar omdat Jelle ten Rouwelaar snel uitkomt moet hij een beslissing maken. Bruns gaat voor de rechterhoek, maar mikt net naast.
59'
Overigens nog een leuk weetje: Door zijn doelpunt in de 49e minuut heeft Rydell Poepon tegen bijna elke ploeg uit de huidige Eredivisie gescoord. Alleen Ajax ontbreekt nog op zijn lijstje.
57'
Opnieuw dringt Heracles Almelo aan. Het is nu vooral Thomas Bruns die het doel van Jelle ten Rouwelaar onder vuur neemt. De middenvelder schiet vooral vanuit de tweede lijn, maar Ten Rouwelaar moet telkens wel gestrekt op de schoten.
54'
Mark Uth is dus weer belangrijk voor Heracles Almelo. Vorige week tegen RKC Waalwijk scoorde hij een hattrick en nu levert hij een assist.
51'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:1 door Thomas Bruns
Daar is gelijk het antwoord van Heracles Almelo. Mark Uth krijgt twee keer de kans om voor te zetten. Bij zijn tweede kans speelt hij Sepp de Roover knap uit op de achterlijn en met een lage voorzet vindt hij Thomas Bruns. Die staat op nog geen twee meter van het doel en heeft dus geen moeite om de bal met rechts in te tikken. Wat een begin van de tweede helft bij NAC Breda - Heracles Almelo: 1-1!
49'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:0 door Rydell Poepon
Rydell Poepon maakt zijn fout aan het begin van de wedstrijd goed! De spits van NAC Breda kopt een corner van Jordy Buijs knap in. Poepon komt naar de eerste paal en kopt de bal achterwaarts in de korte hoek. Remko Pasveer ziet er niet goed uit daar, maar het staat gewoon 1-0 in Breda.
46'
NAC Breda en Heracles Almelo hebben niet gewisseld aan het begin van de tweede helft, dus dezelfde 22 spelers gaan ons in het tweede deel van de wedstrijd vermaken.
46'
45'
Samenvatting eerste helft:
Heracles Almelo en NAC Breda maken er bij vlagen een interessante wedstrijd van. De uitploeg is beter, maar kreeg al vroeg bijna een tegentreffer te verwerken. Rydell Poepon had de bal van dichtbij voor het intikken, maar Remko Pasveer kon ingrijpen omdat de spits van NAC Breda niet hard genoeg schoot. Daarna nam Heracles Almelo de regie over. Mark Uth kwam één op één met Jelle ten Rouwelaar, maar de spits raakte de keeper. Vervolgens was Mikhail Rosheuvel dicht bij de 0-1. Na een voorzet van Bryan Linssen raakte de rechtsbuiten hard de lat. NAC Breda kwam via een mislukte voorzet van Mats Seuntjes nog dichtbij, maar na 45 minuten voetbal staat het gewoon nog 0-0 in Brabant.
45'
41'
Dan is daar toch bijna Mats Seuntjes! De middenvelder van NAC Breda wordt diep weggestuurd door Sepp de Roover en met een voorzet vanaf links probeert Seuntjes een collega te bereiken. Hij raakt de bal echter verkeerd, waardoor het nog bijna een goal wordt. Remko Pasveer moet gestrekt om de bal over het net te tillen.
39'
Het is duidelijk te zien dat Heracles Almelo de beter voetballende ploeg is. Als NAC Breda balbezit heeft weet het niet goed wat ze met de bal moeten. Er wordt rondgespeeld op het middenveld, zoekend naar een opening, maar die wordt niet gevonden. Heracles Almelo neemt dan vaak weer balbezit over en vervolgens wordt er redelijk snel een kans gecreëerd.
36'
Een schitterende aanval van Heracles Almelo wordt ternauwernood tegengehouden door Henrico Drost. Kwame Quansah speelt de bal in op spits Mark Uth, die laat de bal vallen voor de voeten van Thomas Bruns, die vervolgens weer doorspeelt op de doorgelopen Uth. De spits van Heracles Almelo krijgt te maken met Drost, maar zit de verdediger er niet tussen verschijnt de aanval op Youtube.
33'
Heracles Almelo begint meer en meer aan te dringen. Nu krijgt Mikhail Rosheuvel weer veel ruimte, maar van buiten de zestien schiet hij de bal hard voorlangs. Het geeft echter wel aan dat NAC Breda het laatste kwartier weinig in te brengen heeft. Het is wachten op de openingstreffer van een Heraclied.
30'
Oefenen in de aanname, Mikhail Rosheuvel! Het blijkt maar weer hoe belangrijk het is, want als Rosheuvel een door Mark Uth doorgekopte bal goed aanneemt kan hij zo door op Jelle ten Rouwelaar. Nu kan de goalie van NAC Breda de bal rustig oppakken, omdat het leer van de voet van Rosheuvel stuiterde.
26'
De lat staat een openingstreffer van Mikhail Rosheuvel in de weg!
Bryan Linssen zet op links goed door en zijn voorzet komt precies op de goede plek bij de tweede paal. Mikhail Rosheuvel komt voor zijn directe tegenstander en schiet de bal richting doel met een sliding. Jelle ten Rouwelaar is kansloos, maar de bal stuit tegen de onderkant van de lat en weer uit het doel.
23'
NAC Breda is statistisch gezien de favoriete tegenstander van Heracles Almelo. In de laatste negen ontmoetingen - zowel in Almelo als Breda - won de uitploeg van vanavond zeven keer en speelde het twee keer gelijk. Beter speelt Heracles Almelo niet tegen andere ploegen uit de Eredivisie.
20'
Gele kaart voor Jason Davidson (Heracles Almelo)
Na twintig minuten krijgt Jason Davidson de eerste kaart van de wedstrijd. De verdediger van Heracles Almelo trekt Sepp de Roover aan het shirt en omdat de nummer twee van NAC Breda een goede aanval kon opzetten krijgt Davidson geel.
16'
Zo is de wedstrijd in ieder geval iets interessanter geworden met twee grote kansen in de eerste vijftien minuten. Beide ploegen kregen één kans, maar de stand is nog 0-0 in Brabant.
13'
Nu krijgt Mark Uth een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen, maar de spits - die vorige week nog drie keer het net vond - schiet recht op doelman Jelle ten Rouwelaar. Uth werd vrijgespeeld door Thomas Bruns, maar één op één weet de spits niet te scoren.
11'
Het is echt een wonder dat er nog niet gescoord is door NAC Breda. Rydell Poepon kreeg de kans van zijn leven, maar de spits schoot veel te slap in, waardoor een sprintende Remko Pasveer de bal uit het doel kon slaan. Hopelijk heeft de kans beide ploegen wakker geschud, zodat de wedstrijd nu echt kan beginnen.
8'
Maar daar is wel opeens een levensgrote kans voor Rydell Poepon!
De spits van NAC Breda krijgt de bal van Jeffrey Sarpong, die zag dat Remko Pasveer op hem afstormde. Poepon staat ter hoogte van de penaltystip en hoeft de bal alleen maar in de hoek te tikken en het staat 1-0. Pasveer sprint echter terug richting zijn goal en kan de slappe inzet van Poepon tot corner verwerken. Wat een kans voor NAC Breda.
7'
De openingsfase van de wedstrijd is allesbehalve lekker. Veel balverlies bij zowel NAC Breda als Heracles Almelo zorgt ervoor dat er geen aanval gecreëerd kan worden.
4'
Overigens is het uitvak in het stadion van NAC Breda leeg. Niet omdat er geen fans van Heracles Almelo aanwezig mogen zijn, maar omdat er zo weinig supporters meereisden naar Brabant heeft NAC Breda besloten om de supporters van de uitploeg een betere plek in het stadion te geven. Naar verluidt zitten er dus 25 uitsupporters op de thuistribune.
1'
Na een minuut stilte is NAC Breda - Heracles Almelo begonnen. Het moment voor de wedstrijd werd gehouden na het overlijden van Cor Backx. De voormalig terreinknecht en materiaalman van NAC Breda overleed vorige week op 80-jarige leeftijd.
1'
De nummer elf van de Eredivisie neemt het op tegen de nummer tien. Oftewel: NAC Breda – Heracles Almelo staat op het programma. De stand op de ranglijst zegt al genoeg, wie vanavond wint zet een grote stap richting de middenmoot, of zelfs de subtop van Nederland. Mijn naam is Jos Boesveld en ik zal verslag doen van deze wedstrijd.

Normaliter begint een voorbeschouwing nu met de thuisploeg, maar als het gaat over Heracles Almelo en NAC Breda moet rond deze tijd aandacht worden besteedt aan één speler. Mark Looms moet noodgedwongen zijn carrière vroegtijdig beëindigen. De verdediger kwam twaalf seizoen uit voor Heracles Almelo en begon het vorige jaargang van de Eredivisie bij zijn nieuwe club NAC Breda. Looms kwam tot slechts acht competitiewedstrijden in het shirt van NAC Breda, voordat een heupblessure roet in het eten gooide. De linksback moest onder het mes en daarbij kwam aan het licht dat Looms kraakbeenschade heeft. Verder onderzoek wees uit dat dit onherstelbaar is en dat Looms zodoende vroegtijdig moet stoppen met zijn voetbalcarrière. Hij kwam tot ruim 300 wedstrijden in het betaalde voetbal, maar zal voortaan vanaf de tribune of voor de televisie moeten toekijken hoe het er op de Nederlandse velden aan toe gaat.

Dan toch maar even over de wedstrijd. NAC Breda draait prima de laatste weken. In de afgelopen vijf wedstrijden - waaronder één vriendschappelijke wedstrijd en één duel in de KNVB Beker – werd er niet verloren. Roda JC (5-1) en AZ (3-0) werden over de knie gelegd, tegen PEC Zwolle eindigde de wedstrijd met een gelukje in een doelpuntloos gelijkspel. Heracles Almelo zit ook in een flow. In een week tijd won het twee keer van RKC Waalwijk. In de beker werd het 1-0 en in de competitie was de eindstand 4-1. Trainer Jan de Jonge ziet dan ook geen reden om zijn basisopstelling aan te passen. Dit betekent dat Mark Uth, Bryan Linssen en Mikhail Rosheuvel de aanval vormen. Uth is de man in vorm, want tegen RKC Waalwijk scoorde de spits van Heracles Almelo maar liefst drie doelpunten.

NAC Breda – Heracles Almelo is een wedstrijd voor de liefhebber van strijd. Beide ploegen deinzen er niet voor terug om de duels op te zoeken, maar zoeken ook voetballend de oplossing als daar de tijd voor gegeven wordt. Veel plezier bij dit duel in de middenmoot van de Eredivisie.