19:45 uur
NEC Nijmegen
4:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Deniz Türüç 4. / dir. vrije trap
2 : 0 Torinfos in de Ticker Xander Houtkoop 21. / Schot met links  (Jarchinio Antonia)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Jarchinio Antonia 28. / Schot met rechts
3 : 1 Torinfos in de Ticker Michael Higdon 72. / Schot met rechts  (Jakob Jantscher)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Jakob Jantscher 76. / Schot met links  (Alireza Jahanbakhsh)
3 : 3 Torinfos in de Ticker Ryan Koolwijk 87. / Schot met links
4 : 3 Torinfos in de Ticker Alireza Jahanbakhsh 89. / Eigen goal

90'
Go Ahead boekt in een spektakelstuk de derde overwinning van het seizoen. De ploeg uit Deventer verslaat NEC met 4-3. Een eigen doelpunt van invaller Alireza Jahanbakhsh beslist het duel.
90'
90'
Vier minuten extra speeltijd!
90'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
90'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Deniz Türüç
89'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 4:3 door Alireza Jahanbakhsh (eigen doelpunt). Toch weer de voorsprong voor de thuisploeg! De NEC'er glijdt een strakke voorzet van Rijsdijk achter zijn eigen doelman.
87'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 3:3 door Ryan Koolwijk. Ongelooflijk! Wat een sensatie in de Adelaarshorst! NEC helemaal terug in de wedstrijd dankzij de invaller, die de bal in de verre hoek achter Room kegelt.
87'
Godee beslist bijna het duel, maar de invaller heeft pech en treft de paal met zijn geplaatste bal. In de rebound schiet Kolder hoog over.
85'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
85'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jarchinio Antonia
82'
Antonia is gaan zitten en heeft een blessurebehandeling nodig. Dat komt de thuisploeg niet slecht uit, want de minuten tikken daardoor weg.
80'
Gele kaart voor Kevin Conboy (NEC Nijmegen). Linksachter vloert Conboy en wordt terecht bestraft.
76'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 3:2 door Jakob Jantscher. NEC speelt een aanval geweldig uit. Koolwijk bedient Jahanbakhsh, die alleen voor doelman Room de bal breed legt op Jantscher, die de bal in het lege doel schuift. Daardoor is de spanning in de wedstrijd helemaal terug!
76'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Ryan Koolwijk
76'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Marcel Stutter
72'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 3:1 door Michael Higdon. Jantscher draait een voorzet slim achter de verdediging van Go Ahead. Higdon is aan de aandacht ontsnapt en neemt de bal bij de tweede paal op de borst aan, om het leder vervolgens langs een kansloze Room te schuiven.
70'
Falkenburg heeft de vierde treffer op zijn schoen, maar schuift de bal oog in oog met Johnsson langs de verkeerde kant van de paal.
68'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Alireza Jahanbakhsh
68'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Christoph Hemlein
68'
Marcel Stutter ziet zijn kans schoon en schiet vanaf dertig meter op het doel van Room: naast.
67'
Eagles met een lange periode van balbezit. NEC probeert wel druk te zetten, maar is overal een stapje te laat.
64'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joey Godee
64'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Xander Houtkoop
62'
Kans voor Antonia, na zwak verdedigen van de NEC-defensie. De buitenspeler haalt met rechts uit, maar staat uit doelman Johnsson, die prima redt.
58'
Meerdere wisselspelers van NEC zijn door trainer Anton Janssen de dugout uitgestuurd en begonnen aan een warming up. Nijmegenaren kunnen wel wat vers bloed gebruiken.
55'
Go Ahead speelt slordiger dan in het eerste bedrijf, waardoor NEC beter in de wedstrijd kan komen. Het broekje van doelman Room is desondanks nog mooi schoon, want kansen levert het balbezit van NEC niet op.
52'
Een afgeslagen corner komt voor de voeten van Pálsson. De middenvelder handelt snel, maar schiet naast.
50'
Eerste gevaar van Go Ahead Eagles na rust. Antonia wordt door Overgoor op de rechterkant aan het werk gezet. De voorzet van de buitenspeler is aan de hoge kant, waardoor Kolder niet lekker kan koppen en het doel mist.
47'
NEC is begonnen aan een inhaalrace en zoekt de aanval. Met Higdon als aanspeelpunt hoopt trainer Anton Janssen meer rust in het aanvalsspel te krijgen.
46'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Michael Higdon
46'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Samuel Štefánik
46'
45'
Rust in Deventer. Ongekende luxe voor de ploeg van Foeke Booy, want Go Ahead leidt na 45 minuten voetbal verdiend met 3-0 door doelpunten van Türüç, Houtkoop en Antonia.
45'
45'
Extra speeltijd bedraagt twee minuten.
45'
Hemlein zet de bal met links knap voor, maar Foor springt net iets te laag om de bal bij de tweede paal goed in te kunnen koppen. Inzet verdwijnt over de achterlijn, waardoor Room een doeltrap mag nemen.
42'
Al een handvol minuten is er niets spannends gebeurd voor beide doelen. Spel speelt zich voornamelijk rond de middenlijn af en daar wordt geen voetballiefhebber warm van.
39'
Eagles-speler Amevor ligt geblesseerd op het veld na een duel met Pálsson. De IJslander ging hard door op de verdediger van de thuisploeg, maar scheidsrechter Kuipers laat de kaarten op zak.
37'
Go Ahead neemt even wat gas terug en laat NEC aan de bal. Gasten zijn aanvallend onmachtig, waardoor de thuisploeg absoluut niet in de problemen komt.
34'
Op de tribunes zorgen de NEC-supporters voor onrust. Nijmeegse aanhang is woedend door de achterstand en laat dat op een verkeerde manier merken.
32'
Woede en irritatie bij de spelers van NEC, die wederom een zeer bedenkelijk niveau halen. Passes komen niet aan, duels worden verloren en ook de concentratie lijkt weg.
28'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 3:0 door Jarchinio Antonia. Pálsson verliest op het middenveld het duel van Kolder en leidt onbedoeld de derde treffer in. Met enig geluk komt de bal bij Antonia, die oog in oog met Johnsson ditmaal geen fout maakt.
24'
Stutter botst in een duel op Kolder en heeft daar zichtbaar veel last van. De Duitser hinkt, maar speelt wel verder.
21'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:0 door Xander Houtkoop. Antonia ontsnapt wederom op de rechterkant aan de aandacht van de tegenstanders en geeft op de achterlijn strak voor op Houtkoop, die bij de tweede paal van dichtbij ongehinderd kan scoren.
21'
Hemlein verschijnt na een slimme steekpass van Stefanik alleen voor doelman Room, die redt.
19'
De supporters van Go Ahead scanderen de naam van Michel Boerebach. Het clubicoon legde deze week zijn taken als assistent-trainer naast zich neer wegens privé-omstandigheden.
17'
Johnsson bewijst dat hij wel degelijk een balletje tegen kan houden. Antonia kan op de rechterflank vrij doorlopen en heeft alleen voor de doelman de hoek voor het uitkiezen. De sluitpost redt met zijn been.
16'
Falkenburg onderschept op het middenveld de bal en speelt af op Kolder, die Houtkoop met een lange bal de diepte in stuurt. De linksbuiten kan de bal net niet controleren, waardoor een mogelijkheid verloren gaat.
12'
Megakans voor Kolder op de 2-0! De voorzet van Amevor is zwak, maar omdat de verdediging van NEC staat te slapen kan de aanvoerder van de thuisploeg aan de bal komen. Met rechts knalt hij vanaf tien meter hoog over.
9'
Gele kaart voor Bart Vriends (Go Ahead Eagles). De verdediger speelt de bal iets te ver voor zich uit en probeert dat te corrigeren met een sliding. Foor is echter net iets eerder en wordt geraakt.
7'
Go Ahead-doelman Room, geboren in Nijmegen, wordt voor het eerst aan het werk gezet. Rechtsachter Vermijl verovert de bal, slalomt langs zijn tegenstander en test de doelman met een schot met links. Geen probleem voor de sluitpost.
6'
Go Ahead begint furieus en dwingt NEC achteruit. Thuisploeg heeft veel balbezit en zit door de vroege treffer van Deniz Türüç op rozen.
4'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:0 door Deniz Türüç. Wat een begin van de thuisploeg! Doelman Johnsson verkijkt zich vreselijk op een vrije trap vanaf een meter of dertig en tast verschrikkelijk mis!
2'
Bij de thuisploeg zit Jop van der Linden op de reservebank. De verdediger van Go Ahead, befaamd door zijn geweldige vrije trappen, speelde vorige week een ongelukkige wedstrijd tegen Ajax. Zijn plaats wordt centraal ingenomen door Schenk, normaal de rechtsachter.
1'
Marnix Kolder heeft de toss gewonnen en kiest er voor om in de tweede helft naar de harde kern toe te spelen. NEC heeft aftrap.
Nog vijf minuten tot aan de aftrap van het duel in Deventer! Het stadion is gevuld met ruim achtduizend man. Het uitvak zit helemaal vol met NEC-supporters.
Goedenavond en welkom bij het duel tussen Go Ahead Eagles en NEC. Mijn naam is Joep van Run en ik doe vanavond verslag van deze wedstrijd. Aftrap van het duel is om 19.45 uur. Onder de knop ‘opstelling’ zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden.
NEC hoopt vanavond eindelijk een einde te maken aan een dramatische serie. De formatie van trainer Anton Janssen heeft sinds 22 februari van dit jaar geen wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. De oefenmeester erkent tegenover Omroep Gelderland dat zijn ploeg snakt naar een zege: "Ik wil dat spelers meer durven te voetballen. Tegen Vitesse lukte dat niet, omdat we te hoog stonden. Dat was één van onze mindere wedstrijden. Drie punten bij Go Ahead zou deze groep een enorme boost geven, maar we gaan de wedstrijd niet belangrijker maken dan andere wedstrijden."
Janssen heeft voor het duel met de Eagles één verrassing in petto. Verdediger Pavel Cmovs veroorzaakte vorige week in de derby tegen Vitesse een strafschop en lijkt daar gestraft voor te worden. De Tsjech begint op de reservebank, Michel Breuer neemt zijn plaats over. Ook Ryan Koolwijk verschijnt niet aan de aftrap, hij is net als Michael Higdon niet helemaal fit.
Bij de thuisploeg zijn er een stuk minder problemen. De equipe uit Deventer presteert met een veertiende plaats op de ranglijst boven verwachting. Vorige week moest de ploeg van trainer Foeke Booy echter een flinke nederlaag slikken. Landskampioen Ajax walste na een 0-0 ruststand in het tweede bedrijf over Go Ahead heen: 6-0. In eigen huis zijn de Eagles al enige tijd ongeslagen en daar put verdediger Bart Vriends vertrouwen uit, vertelt hij in gesprek met RTV Oost: “Ik vind zeker dat we die ongeslagen status tegen NEC moeten vasthouden. Het tekent de kracht van het stadion en de ploeg. Dit zijn de wedstrijden waarin we punten moeten pakken.”